В Кърджалийската болница е настанена 19-годишната Магдалена Миткова, която е в шоково състояние и със счупени крайници. Пострадал е и шофьорът на сметосъбирачката - 44-годишният Сами Ахмед, който е настанен в хирургично отделение с охлузна черепна рана и фрактура на челюстта , предаде Дарик радио.

Малко след 12 часа камионът на фирмата за сметопочистване "Титан Клинър" профучава със бясна скорост по ул. "Трети Март", разбива ограждението, което отделя улицата от площада, замита сенници на прилежащите заведения и маси, които се врязват в шофьорската кабина, връхлита върху шивашко ателие, като буквално го разбива, и се спира на градския стадион. Причината за аварията е отказалата спирачна система.

В момента, в който се блъска в шивашкото ателие, вътре е 19-годишната Магдалена, която прави проба на абитуриентската си рокля.
"Беше страшно. Профуча най-малко със 80-100 километра в час, надуваше клаксоните, викаше, за да разгони хората, отнасяше всичко по пътя си", разказаха очевидци.
"Този автомобил е на най-малко 30 години, 2 дни работи, 4 е в ремонт. Как позволяват на такова возило въобще да се движи. От фирмата са виновни", коментираха още свидетели на тежкия инцидент.

По случая е образувано досъдебно производство, съобщиха от полицията в Кърджали.

Вижте снимки от катастрофата