Четирима души са задържани при полицейска акция в София при опит за грабеж на офис на мобилен оператор тази сутрин. Групата се е занимавала с престъпна дейност - обири на офиси на мобилни оператори и магазини за техника, от доста време, като през последните два месеца в столицата са извършени няколко такива. Откраднатата техника и мобилни телефони са на стойност десетки хиляди левове, съобщиха от СДВР.

Акцията по залавяне на бандата е започнала малко сред 4.30 ч. тази сутрин, след пореден обир на бандата в офис на мобилен оператор на софийската улица "Тодорини кукли". Полицията обаче е имала информация за плановете на бандата и е успяла да задържи четирима души. Трима от тях са задържани малко след като влезли в офиса мобилния оператор, а четвъртият е бил човек, който следял за полицейско присъствие в района. Но и той е арестуван.

Снимка: БНР

"В продължение на месец и половина е следена групата. Задържаните са арестувани след извършване на кражбата. Трима от тях са криминално проявени. В нашата система едно от лицата е с 24 криминални регистрации и над 164 съобщения за установяване на извършител на престъпления", съобщи комисар Петър Петров - началник отдел Криминална полиция към СДВР.

По думите му мъжете са проникнали в магазина като са взломили вратата и са взели всичко, което е било изложено на витрината. Той уточни, че липсите тепърва ще се установяват.

"Нямаме данни за други лица, участващи в групата. Едно от лицата дори има осъдителна присъда в Германия за взривяване ан ATM устройство. След завръщането си в България е продължило с престъпната си дейност", заяви комисар Петров.

Единият от задържаните е на около 30 години, другият - на около 22.

Продължават обиски и разпити.

Разследващите ще проверят задържаните са съпричастност към общо пет случая, свързани с кражби на територията на София.