Пореден случай на агресия сред ученици. Момче от 11-и клас от русенското училище "Васил Левски" беше нападнат от свои връстници вчера. Побоят е започнал след 18 часа в двора на училището, където са монтирани камери. Момчето е с травми на лицето и окото и с мозъчно сътресение. Настанено е в русенската болница за наблюдение, съобщи БНТ.

Единайсетокласникът е бил нападнат от четирима младежи, които не са възпитаници на училище "В. Левски." Инцидентът е станал в голямото междучасие зад физкултурния салон, но за да избегнат камерите, те са извели момчето извън района на училището. Причината за агресията е спор за момиче.

Рени Стоянова - зам.-директор на СУ "В. Левски": То се случва много бързо, те са го привикали и негов съученик, който е вървял с ученика и той е отнесъл едно кроше в стремежа си да ги разтърве и те са се разбягали.

От ръководството на училището казват, че имат постоянно дежурни учители в коридорите и на входовете, както и охранители и 12 камери за видеонаблюдение. Настояват обаче да се изгради по-стабилна ограда на двора.

 Тук, мога да ви кажа, че е една магистрала и хората от квартала преминават директно през училището, заяви Рени Стоянова.

По думите на училищния психолог подобен инцидент в гимназията не се е случвал. Работи се сериозно за превенцията на агресията.

Галина Ганчева - психолог в СУ "В. Левски": Парираме нещата, докато не са ескалирали. Дори от първите класове взимаме мерки. Има агресивни деца с агресивни семейства, където има неправилно отношение към тях.

Полицията е иззела видеокамерите и работи по случая. Започнало е досъдебно производство.