Състав на Районния съд в Казанлък постанови задържане под стража за 29-годишния Васил Станков. В сряда срещу четвъртък той и пътуващите с него още двама мъже не спряха на сигнал за рутинна полицейска проверка и бяха преследвани от органите на реда цели 360 километра, преди гумите на колата да бъдат спукани с шипове.

Съдът прецени, че независимо от чистото си съдебно минало Васил може да опита да се укрие от органите на реда, предаде bTV. Като аргументи за това беше посочено, че мъжът на два пъти е опитал да избяга от полицията. Първия път - по време на преследването на автомобила, а втория, след като колата е спряна принудително, а той побягва и е заловен след четиричасово издирване.

Снимка: bTV

В съдебна зала стана ясно, че Васил е направил признания и е съгласен с две от обвиненията - за пътно хулиганство и за незачитане на разпореждания на длъжностно лице. Той обаче отрича да е шофирал под въздействие на наркотици.

Двамата му спътници - Денислав на 23 години и Владимир на 32 години, вероятно ще бъдат привлечени като свидетели на прокуратурата.

И тримата са от старозагорското село Ракитница.