Полицаи преследваха стотици километри шофьор на лек автомобил "Пежо",  отказал да спре на стоп палка на екип от КАТ. Колата накрая е спряна между селата Ръжена и Ягода, но един от тримата души в нея е избягал, съобщи БНТ.

Според кореспондент на БГНЕС в града се чули изстрели, като не е ясно кой стрелял.

Екшънът започнал към 2:40 ч. тази нощ, след като шофьорът на пежото не спрял на стоп палка на екип от КАТ в Стара Загора. Автомобилът тръгнал с висока скорост към изход на града, а полицаите го последвали. Пежото се качило на магистрала "Тракия" и поело в посока Пловдив. Екип на КАТ от Чирпан също опитал да го спре, но водачът не се подчинил и на техните сигнали.

През цялото време патрулите от Стара Загора преследвали беглеца, като на моменти скоростта достигала близо 200 км/ч.

Преди да достигне Пловдив, автомобилът слязъл от магистралата и поел към Карлово. Подминал града и продължил в посока Казанлък, все още преследван от колата на КАТ от Стара Загора. Полицията в Казанлък завардила всички входове към града, но беглецът отново не тръгнал в очакваната посока. Колата се отклонила южно от Казанлък, към селата Бузовград, Розово, Кънчево и Ръжена. На този път полицаите успели да му устроят засада и го спрели между Ръжена и село Ягода.

Двама от пътуващите в колата са задържани, третият - шофьорът, се издирва в момента. Арестуваните са на 23 и 32 години, единият от тях е криминално проявен.

Преследваната кола е ударила патрулка, няма пострадали, а само материални щети по колата. Не е имало стрелба, уточниха от МВР.

Полицията в областта проверява автомобилите и издирва изчезналият мъж.