Американската полиция издирва трима мъже и една жена за обира в магазин за бижута в луксозен хотел в Лос Анджелис. Кражбата е станала посред бял ден, леко е пострадал собственикът на магазина. Не се съобщава какво точно са откраднали извършителите, предаде БНТ.

Хотел "Милениъм Балтимор" няколко пъти е бил домакин на церемониите по раздаване на наградите "Оскар". Приемал е няколко американски президенти и звезди от изкуството.

Сега влиза в новините с удара срещу бижутериен магазин, разположен между балните зали  на основния етаж на хотела. Около три часа следобед в петък четирима нахлуват в него, разбиват с чук витрините със стоката, използват и лютив спрей. После бягат със сребрист "Лексус".

На очевидците не е минавало през ум, че в такова престижно място ще станат свидетели на кървава сцена.

"Виждате, полицията е още тук. Мога да кажа, че стана много бързо. Собственикът е леко ранен. От десет години съм тук, досега не сме имали такъв инцидент", каза директорът на охраната Стюарт Хоу.

Криминалистите часове наред са работили по събиране на отпечатъци и улики. В хотела има и много камери, които ще са полезни на следствието.