Куйович има 2500 изработени дни, които са били достатъчно основание за намаляване на присъдата му с 3 години и половина. Към настоящия момент остатъкът от присъдата му е две години и половина. Това каза пред Нова тв началникът на затвора в столицата главен инспектор Десислав Трайков.

Той подчерта, че наркобосът е бил преместен в Казичене и сполучил право на годишна почивка според становищата на много експерти. Освен това, през последните 5-6 години нямал дисциплинарни нарушения.

"Куйович многократно е награждаван заради трудовата си дейност", каза още Трайков.


Припомняме, че Куйович, който излежава 16-годишна присъда за трафик на дрога, преди ден беше заловен в кола на магистрала "Тракия" с фалшива шофьорска книжка.

Оказа се, че по това време е бил в отпуск от затвора. Той му се полагал заради труда, който редовно полагал - като чистач и озеленител, в затворническото общежитие от открит тип в Казичене. Бил преместен там от Централния софийски затвор през пролетта на 2017 г. и режимът за излежаване на присъдата му бил променен в лек.

След като бе заловен с фалшива книжка зад волана, издадена уж в Португалия, черногорецът отново е преместен в централния корпус на затвора в София.

"Следва дисциплинарна санкция, а после и завишаване на режима за изтърпяване на наказание", поясни Трайков.

Той определи като "абсурд" допускането, че външен човек може да е донесъл документа менте на Куйович в Казичене.