15-годишен младеж от Шумен е задържан, след като катастрофирал с краден автомобил в светофар при опит да избегне полицейска проверка, съобщиха от МВР.

Около 00.55 часа тази нощ на бул. "Славянски", близо до площад "Кристал", полицейски екип, който работил по безопасността на движението в града, подал сигнал със стоп палка на водач на кола с шуменска регистрация.

Водачът не спрял, а ускорил скоростта. Автомобилът бил последван от екип на "Пътна полиция". На близкото кръстовище обаче младежът се блъснал в светофара. Той и пътникът в автомобила напуснали местопроизшествието и се опитали да се укрият. Установени са от униформени - 15-годишен шуменец и  спътничката му -13-годишна от Шумен.

Двамата са прегледани в МБАЛ - Шумен, не са установени травматични увреждания. Момичето е предадено на родителите му, а момчето е било задържано за срок до 24 часа в РУ - Шумен, след като станало ясно, че автомобилът бил противозаконно отнет часове по-рано от ул. "Петър Берон" в града. Кражбата била заявена от 56-годишната му собственичката.

След произшествието освен по автомобила са нанесени щети по светофарната уредба, пътни знаци и метални предпазни огради. Образувано е досъдебно производство.