Пореден инцидент с пострадал човек стана на новоремонтираната улица "Граф Игнатиев" в София. Жена е ранена, след като се спънала в един от трамвайните ограничители, печално известни сред столичани като "перки на акула".

Инцидентът е станал в ранния следобед. Жената е транспортирана в болница с охлузвания по челюстта, съобщи bTV.

В знак на протест съпругът й премести част от бетонните блокчета върху трамвайните релси, заради което на мястото дойде полиция.

"Жена ми беше цялата в кръв. Взех един крик и преместих перките. Хвърлих ги на трамвайната линия с цел да предизвикам гражданско неподчинение. Някой да обърне внимание. Всеки ден някой пада и се пребива тук", заяви Александър Рогачев.

"Защо не сме се сетили по-рано... така със сигурност ще им се наложи да ги сменят", коментира във Фейсбук мъж, станал свидетел на събитията.

Снимка: Забелязано в София/Margito Petrov

Собственик на магазин на "Графа" пък нарече ограничителите "трупчета на смъртта" и призова общината да вземе мерки и да ги премахне.

Снимка: Забелязано в София/Ивелина Паничарова

"Пак има някаква драма с перките. Имаше и полиция. Три перки бяха отлачесни. Дано никой не е пострадал", написа пък жена в социалната мрежа, преди да стане ясно какво се се случило.

След като станаха вече няколко инцидента, от Столична община обмисляха да премахнат спорните ограничители, но това така и не се случи.

Днес оттам коментираха, че след инцидента мъжът е задържан в Първо РПУ, защото е създал опасност за движещите се по трасето трамваи.