Поредна жертва на ограничителите на бул. "Граф Игнатиев". Възрастен мъж се спъна и нарани в ограничителите за трамваите. Още с поставянето им граждани предупредиха, че може да са опасни за пешеходците. Александра вижда падналия пенсионер минути след инцидента.

"Чух удара, видях го, че една минута две лежа, после го изправиха. Имаше ожулвания и кръв по лицето. Острите ъгли на ограничителите са наистина опасни", каза пред NOVA Александра Иванова, която работи в магазин на булеварда.

Откакто Общината сложи предпазните гранитни приспособления, Александра и колегите й на улицата често виждали минаващите да се спъват в тях, дори тя самата става жертва на ограничителите. А за да не се стига до инциденти, според Александра, предпазният материал трябва да бъде или в различен цвят от основната настилка, или с по-голяма форма, за да се откроява отдалече. Сред минаващите по емблематичната улица, мненията са на двата полюса. Част от тях са на мнение, че ограничителите са опасни, а другите, че трябва да бъдем по-внимателни, когато вървим.

От Общината казаха, че ограничителите са поставени по изискване на Пътна полиция, а от Полицията пък отговарят, че са посъветвали общинарите да разделят двата вида движение - пешеходното от трамвайното, но не са били уточнили как точно да стане това.

В края на миналия месец, ограничителите на "Графа" пратиха жена в болница. След разходка по ремонтираната улица бивша ватманка се сдобива с разбит нос и пукната ръка.