Един от водолазите на Районната дирекция по пожарна безопасност и защита на населението е леко пострадал при операцията по издирването на двете момчета, паднали от вълнолом във Варна, съобщиха от пресслужбата на Апелативната прокуратура в града.

С риск за живота си Любомир Димитров влязъл в морето заедно с колегата си Красимир Костов около 18 часа снощи при вълнение на прибоя 3-4 бала. Двамата излезли от водата след здрачаване, а Димитров е бил блъснат от вълна в тетраподите и е пострадал леко.

По-рано днес бе открито тялото на едно от двете удавени момчета, по непотвърдена информация на Мариян.

В сряда следобед групата деца са били в района на Морска гара, като са имали намерения по-късно да посетят концерта на пристанището по случай Деня на Варна. Децата били от "Владиславово", "Виница", имало и от село Каменар. Момчетата, на възраст от между 11 и 14 години, се познавали от няколко месеца и излизали заедно цяло лято.

По думите на изпълняващия функциите районен прокурор на Варна Красимир Конов децата са подценили обстановката. Прокурор Конов характеризира случилото се, въпреки че работната квалификация на разследването е за "склоняване към самоубийство".

Голяма вълна залива децата, които се намирали в края на вълнолома. Двете момчета падат в морето. Едното от тях вълната изхвърля навътре в морето. Другото успява да се хване за един от последните тетраподи. Детето се държи известно време, но вълните продължават да го заливат и ръцете му изпускат желязото и също изчезва във водата. Останалите момчета викат помощ, но когато идват първите хора всичко е свършило. В района освен камъните е опасна и дълбочината, над 10 метра, затова никой не се е хвърлил във водата.