Водолази на Военноморските сили откриха телата на двете удавени момчета в морето край Варна. Тялото на едното от двете момчета, които снощи паднаха в морето от вълнолома във Варна бе открито след 9,00 часа тази сутрин, а на другото около 10,00 часа. Първото удавено момче бе намерено на около 50 метра навътре в морето от мястото, където са паднали децата.

Вчера към 17,40 часа висока вълна е съборила и двете момчета в морето, а другите деца са останали на вълнолома. Според друга информация на вълнолома е имало общо шест деца.

До 23 часа вечерта на 15 август катери на Морския спасителен център издирваха 14-годишният Диан и 13-годишният Мариан,  след което операцията бе подновена днес в 6 часа сутринта.

Бащата и вуйчото на Диан са на вълнолома.

Дир.бг припомня, че директорът на "Морска администрация" Валентин Енчев съобщи по-рано тази сутрин, че търсенето е започнало като първоначално е направен обход с катери, след което са се включили и водолази.

Снимка: Булфото

По думите на Енчев, най-вероятно телата на децата са под тетраподите, затова и работата на водолазите е съсредоточена в този район.

В операцията по издирването още снощи се включиха служители на "Гранична полиция", "Морска администрация", ВМС и пожарната. Кметът на Варна Иван Портних, който отмени празничния концерт и заря, бе в постоянна връзка с тях.

Бащата на едното изчезнало момче и негови приятели са се опитали да организират самостоятелно търсене снощи, но властите не им разрешиха.

През цялата нощ в района са патрулирали екипи на сектор "Специализирани оперативни дейности".

Снимка: Булфото

Районната прокуратура във Варна образува досъдебно производство по повод инцидента с изчезналите в морето две деца на варненския вълнолом. Производството се води за установяване причините и обстоятелствата, при които е настъпил инцидентът и е последвала смъртта на момчетата.

Изпълняващият функциите районен прокурор на Районната прокуратура във Варна Красимир Конов заедно с дежурния прокурор и дежурен следовател са извършили незабавно оглед на местопроизшествието. Разпитани са свидетели на трагедията, на която очевидци са станали много варненци, дошли за концерта за Деня на Варна. Трагедията отмени всички празнични прояви на община Варна в празничната вечер.

Днес всички действия по разследването се ръководят на място от и.ф. районния прокурор Красимир Конов.

Бащата и вуйчото на едно от удавените момчета от сутринта бяха на вълнолома

Снимка: Булфото