Гардът от НСО, който се удави в морето край плажа в Отоманли, е имал тежки сърдечни проблеми, съобщава бургаският сайт Flagman.bg. Още в началото на миналата година той се е оплакал, че му изстиват крайниците, след което излязъл в дълъг болничен.

Колеги на охранителя са разказали, че Радослав не бил с внушителна фигура, а дори напротив - дребен на ръст, но изключително атлетичен. Друга неофициална информация сочи, че резултатът от кръвната му проба днес свидетелства за солидно количество употребен алкохол.

"Вероятно, за да изтрезнее, тази сутрин около 9 часа той оставил дрехите и телефона на сушата и влязъл във водите на Черно море. Едно от подозренията са, че е получил инфаркт. Морето е изхвърлило тялото му към бетонния кей, където е открит час по-късно. Трупът още по обяд бе откаран за аутопсия", допълва "Флагман".

По-рано днес от НСО коментираха инцидента със следното съобщение на официалния си сайт:

"На 26 юли 2018 г. около 09:00 часа на плажа в Отманли е намерено тялото на 37-годишен служител на Националната служба за охрана. Към момента на инцидента служителят не е бил на работа. Извършен е оглед на местопроизшествието. Не са открити първоначални данни за насилствена смърт. По случая е образувано досъдебно производство. Със заповед на началника в службата е назначена служебна проверка. Изказваме съболезнования на семейството и близките на починалия наш колега."