Новината за смъртта на охранител от Национална служба "Охрана" (НСО) е потвърдена официално. След като новината изтече през полицията в Бургас на интернет страница на НСО също бе публикувано съобщение.

"На 26 юли 2018 г. около 09:00 часа на плажа в Отманли е намерено тялото на 37-годишен служител на Националната служба за охрана. Към момента на инцидента служителят не е бил на работа. Извършен е оглед на местопроизшествието. Не са открити първоначални данни за насилствена смърт. По случая е образувано досъдебно производство. Със заповед на началника в службата е назначена служебна проверка. Изказваме съболезнования на семейството и близките на починалия наш колега", гласи официалното съобщение.

Dir.bg припомня, че трагичният инцидент стана на плажа Отманли край Бургас. Според първоначална информация мъжът е с инициали Р.Д. От полицията в Бургас потвърдиха за случая и добавиха, че тялото е откарано за аутопсия в УМБАЛ-Бургас. Според регионалния сайт Gramofona.com тази сутрин мъжът влязъл да плува в морето и изчезнал. По-късно е открит на около 20 метра от мястото, където е оставил дрехите си, преди да влезе да плува.