Медиците в "Пирогов" ще оперират 10-годишното момиче, пострадало в тежката катастрофа, станала вчера следобяд на Подбалканския път край Саранци.

При челния сблъсък между два автомобила загина жена, а други 6-ма души бяха ранени. Заради него движението в района беше възстановено чак късно снощи.

След произшествието две деца - на 10 и на 6 години, бяха настанени в детската травматология на "Пирогов". По-голямото ще претърпи операция на раменна кост, а другото момиче днес ще бъде освободено, тъй като е с по-леки наранявания, съобщи директорът на болницата тази д-р Асен Балтов пред Нова телевизия.

Възрастните пациенти, приети в "Пирогов", също са без опасност за живота. Жената е със счупване на гръден прешлен, а мъжът с травма в областта на гърдите. Мъжът също ще бъде изписан днес.

Все още не са ясни причините за катастрофата. В края на уикендите обаче Подбалканският път София - Бургас е изключително натоварен, както в посока столицата, така и в посока морето, особено в ранните следобедни часове и надвечер, коментират от Пътна полиция.