Една жена загина и 7 души, включително две деца, пострадаха при тежка катастрофа на Подбалканския път, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Сигнал за тежкия пътен инцидент, който е станал близо до село Саранци, в посока Елин Пелин, е получен малко преди 16 часа.

По първоначална информация при челен сблъсък между два леки автомобила една жена е загинала на място, а 7 души са пострадали, от които 2 деца.

Към мястото са насочени екипи на Пътна полиция, пожарната и Спешна помощ.

"Веднага са тръгнали по една линейка от Елин Пелин и Пирдоп и две линейки от София. При пристигането на линейките се е установило, че една жена на около 65 години е починала на място. Мъжът, с когото се е возила тя, е с политравма на гръден кош и глава и с още наранявания. Той и още една жена на около 30 години пътуват към Окръжна болница. Друга жена със счупен крак и две деца на възраст около 6-7 години в пътуват към "Пирогов"", обясни говорителката на Центъра за спешна медицинска помощ в София Катя Сунгарска.

По-късно от УМБАЛ "Света Анна" съобщиха, че при тях са приети 59-годишен мъж и 39-годишна жена. Мъжът, който е шофирал единия от автомобилите е с пневмоторакс, а жената е с фрактура на подбедрица. И двамата са хоспитализирани.

Млада жена, мъж и неговите две деца пък са приети в "Пирогов". Те са контактни, в момента преминават през подробни прегледи и изследвания в Спешното отделение на болницата.

Пътят временно е ограничен за движение, има организиран обходен маршрут пред Долна Малина, Петково и Елин Пелин.

Обстоятелствата за тежката катастрофа се изясняват.

Тази нощ трима младежи загинаха при катастрофа, а двама са настанени в болница с опасност за живота. Инцидентът е станал между селата Нова махала и Ветрен, община Николаево.

Колата, с която са пътували - БМВ, се е блъснала в дърво и преобърнала няколко пъти. На място са загинали 25-годишният шофьор и двама от спътниците му - на 15 и 18 години.