ТИР с турска регистрация, който вчера се е преобърнал на пътя край монтанското село Смоляновци, все още стои в едната част на пътното платно, съобщи bTV.

Според информация на очевидци причината за катастрофата е заледяване. Камионът влязъл през "Дунав мост" 2. Превозвал е пощенски пратки за Ирак. Той ще бъде вдигнат, след като преместят стоката от него. Докато това стане обаче, шофьорите на пътя Монтана - Видин трябва да имат предвид затруднението в участъка и гъстата мъгла там.

Заледявания по същото трасе не са изключени. Днес метеоролозите прогнозират заледявания в осем области, сред които Софийска област, Видин, Монтана, Враца, Плевен, Ловеч, Габрово и Велико Търново. В тези области е обявен е жълт код за опасно време.

Проходът "Петрохан" е проходим при зимни условия. Отправя се апел към водачите задължително да карат със зимни гуми.

Великотърновска област осъмна със сухи пътища, но рано сутринта заваля. Настилката там е мокра.

Снегът по края на пътищата се топи и в комбинация със силния вятър водата бързо може да смени агрегатното си състояние. В повечето случаи това се наблюдава във второкласната и третокласната пътна мрежа. Поледицата обикновено е с цвят на материята, която покрива, така че водачите трябва да бъдат внимателни.