Около 0,30 ч., на пътя между селата Никюп и Боруш, лек автомобил „Опел Вектра”, излязъл от пътното платно и се ударил в дърво. На място са загинали 3-ма от пътувалите в автомобила петима души. Засега е установена самоличността на Г. С. на 19 години от с. Водолей, която е без опасност за живота. А. И. на 27 години от същото село е починал на място. Тепърва ще се установява самоличността на останалите загинали и пострадали. Образувано е досъдебно производство.
Жена на 75 години от Ловеч пък е загинала на място след тежка катастрофа на пътя София - Варна в района на Севлиево, съобщиха от Областната дирекция на полицията в Габрово. Катастрофата е станала вчера около 11,50 часа. Лек автомобил "Форд Фиеста" излязъл от пътното платно и се ударил в крайпътно дърво, след като водачът - 55-годишна жена от Ловеч, загубила контрол над колата. След удара старицата, която се возела на задната седалка, изпаднала от автомобила и загинала. Жената, управлявала автомобила, е настанена в болницата във Велико Търново с фрактура на ръката.
През изминалото денонощие в страната са станалите 21 пътни произшествия. На пътя са загинали трима души, ранени са 27 човека, от които един е с опасност за живота, съобщиха пресцентърът на МВР.
В София са станали 70 леки и три тежки катастрофи. Загинал е един човек, други шест са ранени.
От МВР припомнят, че от началото на октомври до днес по пътищата в страната са загинали 74 души.