Има задържан за смъртта на детето в Мездра. Става въпрос за бащата на приятеля на загиналото дете. Образувано е досъдебно производство във връзка със смъртта на детето. Това съобщи ръководителят на Окръжна прокуратура във Враца пред bTV.


Разследват се две версии за случая - огнестрелна рана и инцидент с пиратки. В момента се провежда аутопсия и след нея ще бъде известна причината за смъртта на детето.

Около 16:30 ч. в петък детето било извикано от свое приятелче да си играят.

"След 30 минути жена съобщила на близките му, че го видяла да лежи на улицата, потънало в кръв", разказа Олга, бабата на загиналото момче.

Роднините бързат да го откарат в Бърза помощ, където е установена неговата смърт.

Детето било намерено на улицата без маратонки и по слипове.

"Вероятно е имало инцидент вътре в къщата на неговия приятел и след това е било изнесено навън", предполага баба му, която каза още, че съседка чула изстрел.

Олга - баба на загиналото дете

Снимка: БТВ

По нейните думи другото дете се скрило в къщата, когато видяло близките на загиналия си приятел.

"Те са били приятелчета в детската градина, но то все му завиждаше, че имало хубави маратонки и хубава къща, което не е вярно", казва Олга.

Детето е внук на бившия депутат от БСП и лидер на партия "Рома" Тома Томов.

"Нямаме конфликти с хората. Детето ни беше много добро", категорична е Олга.

Според първоначалното изявление на полицията е имало игра с пиротехнически средства и пиратки, но бабата на детето казва, че това не е вярно. Следствените действия по случая продължават.