Камион се запали в движение в района на с. Поляново на АМ "Марица" на обяд днес. Огънят обхвана и близката гора. Токът по далекопровода, който офазява мантинелите, беше спрян до овладяване на ситуацията. Движението беше спрано в двете посоки между Александрово и Харманли и едва към 17 часа бе пуснато отново.

Сигнал за инцидента е подаден малко след 12,30 часа, съобщиха от регионалната дирекция на пожарната в Хасково.

Тежкотоварният автомобил, който е превозвал пластмасови изделия, се е запалил около петдесетият километър. При инцидента се е запалила и околна растителност, но огънят е потушен, каза за БТА Христо Пантелеев от Регионалната дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" в Хасково.

Той допълни, че на място все още има екипи, а заради спецификата на запалилия се материал - пластмаса, обработката на произшествието ще отнеме повече време. Пострадали няма.

Покрай мантинелата имаше автомобили, които са навлезли в участъка преди реорганизацията на движението. Полицейските екипи на място разпоредиха на всички да стоят в автомобилите и да не се залепят за мантинелата.

Снимка: Булфото

Обходният маршрут бе път I-8 Харманли - Хасково - п.в. "Димитровград" и обратно", съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура".