11 000 лева за 4 нощувки в луксозен апартамент 200 квадрата поиска хотел във Велинград. Цената включва блюда със сьомга, еленово месо и луксозни спа процедури. И хотелът намери желаещи.

"Офертата, която се завъртя във "Фейсбук", е реална наша оферта за президентския ни апартамент, който има четири спални и спокойно настанява осем възрастни", поясни по bTV Анна Божкова, управител на петзвездния хотел във Велинград.

Само за шоупрограмата за Нова година друг петзвезден хотел е платил 70 хиляди лева. Базите във Велинград са пълни.

"Хората плащат, обаче не искат само да се нахранят. Хората плащат за зрелище, плащат да им е весело", обобщи Златко Златанов - председател на Сдружението на хотелиерите и ресторантьорите във Велинград.

Курортите са пълни за новогодишната нощ. Първo са изчерпани луксозните места. 5-звездните хотели по морето са пълни, а най-луксозните апартаменти са резервирани за празника още преди година. Подобна е тенденцията и в курортите във вътрешността на страната, като Велинград.

Клиентите са предимно хора от бизнеса с доходи над средните, които освен изтънчена обстановка получават и шоупрограма с топизпълнители, обобщават от Института за анализи и оценки в туризма.