Коментари - ГЕРБ: Референдум за задължителен вот на местните избори | Днес.dir.bg

ГЕРБ: Референдум за задължителен вот на местните избори

Идеята на ГЕРБ е местните избори да бъдат проведени заедно с референдум за задължително гласуване. Ще има преференции за далите вота си.

Обратно в новината

Коментари - ГЕРБ: Референдум за задължителен вот на местните избори | Днес.dir.bg

Коментари

mISHO

Сигурно ще повторя нечие мнение, защото нямам време да ги мина всичките, но референдум за задължително гласуване по време на местни избори е пълна глупост. Какво ще стане?.. Ще стане така, че пазаруването на гласове от едни определени политически сили ще стане още по-яростно и явно само и само продалите се да гласуват ПРОТИВ задължителното гласуване. И по този начин никакъв проблем не се решава, а само се задълбочава. Вече няма да има автобуси, а ще има велико преселение на народите. Няма да се раздават кебапчета, а прасета. Ще хвърчат обещания не само за Тракия, ами и за северна България. И бат Боко и Лют РезАн ще се гушнат зад кулисите, ще се цункат братски по бузките и единия ще каже "Ето - за пред народа направихме всичко възможно; добре, че вие се намесихте"... Задължителното гласуване трябва да се приеме със закон ОЩЕ СЕГА, преди местните избори. Ако някой смята, че не съм прав да ме обори...

увжавам род Сапунджиеви,чел съм ги, но не сме рода, и мерак.. ей за туй ми требе вице.. да си пръцкам, колко мога и къде мога. вице...никогаш нема си достоен за мен, щото ни си жина. жината е нещо друго, като мечта, като некоя родиа ни. никога не бих произвел нещо против която и да е било жена. не беше чесно. българи и цигани бутаха пишки в лайната на жени, а турци не беше позволявано. на собствени . ема проблем с комуникациите. и парвия проблем се казва борч. ни можи жив человек да е ибал майка на български войник. елате, убийте ме. зимйте по парче от мен, убавото е безплатно почти. никога, що и да стане, нема да предам дирнек с мойто...липсващо. но мога и да купя дирника.

че успях , в дир.бг да се запозднаете с времето с некав человек. смешен человек, сас смешната му граматика и несмешни вэпроси. дир..тве руско оборотное ли е или евро знак..във думата въпроси. нейсе... да, човек трябва да прави, каквото трябва да се прави, веднага, помня те, живот ми спаси, дете ми се роди после. помня те. не един. но не знам защо го направи. нема ли неква вера. за плата. алъш- вериш например.. можи ли тъй хора...цял живот борч и вера ..в кой ..аз ко съм направил за тех, моите спасители.. и ако вие сте направили нещо срещу тех...не ва ви познавам, мъртви сте, нищо не делим. е то все некогога, некой умирга. моето непознанство е нещо , което , е ваш риск! 10 години. прошки. сензорката можи да потвърждава , чи не я боли от години. вице, казана дума, фърлен камък...направи си застраховка . да ма виждаш да сидя на главата на некви арбайтери... карайте умната...не сме от година тук. и знаете колко ви обичам. само да ми паднете, келеши ..

ГРОБ завинаги ще си останат криминална партия.Не могат дори да си помислят,че ще явят на избори без да ги фалшифицират и платят,а електронното гласуване е заветната им цел.Случи ли се ГРОБ завинаги ще управляват като само през няколко години ще си сменят името.

че купуването а гласове е престъпление, а това какво е: "Ще има преференции за далите вота си. "? Не е ли форма на купуване на гласове?! Защо не се замислите как да разгърнете по-широка разяснителна кампания сред хората за да ги убедите в какво се изразява необходимостта да гласуват на всички избори и какво ще се постигне с това? Ако не проумявате какво искам да кажа мога да го напиша и в прав текст - необходимо е всеки да гласува за да се пресече използването от служещи на външни сили и престъпни кръгове на циганските гласове и гласовете на намиращия се извън страната електорат на ДПС за постигане по-високи изборни резултати и влизане в състава на парламента и правителството, с което не ние, а други предопределят за години напред съдбините на нас и на децата ни.

Пред българия стоят два много по важни референдума - за членството ни в нато и ес.

Бегай в Сирия, ни е член на НАТО, ни на ЕС. На мен ми е добре, където съм.

Къде си ти?мушнал си глава в някой американо-еврогейски панталон ли?

ЕЛЕКТРОННОТО ГЛАСУВАНЕ Е НАПЪЛНО ПРОЗРАЧНО ЗА СЪРВЪРА. Windows е направен така нарочно, за да се обезпечи електронното банкиране. Сървърът на банката безгрешно разпознава човека и компютъра и разрешава паричния превод. При избори сървърът на ЦИК безгрешно ще установява кой как е гласувал. Същото важи и за гласуването с мобилен телефон/GSM. При електронно гласуване сървъра на ЦИК ще знае КОЙ гласува, ЗА КОГО гласува, ОТ КЪДЕ гласува, НА КОГО е дал ПРЕФЕРЕНЦИЯ. ПРИ ЕЛЕКТРОННОТО ГЛАСУВАНЕ ТАЙНАТА НА ВОТА ЛИПСВА. ТО НЕ САМО Е ЯВНО, НО И АРХИВИРА КАК СТЕ ГЛАСУВАЛИ. ДИСТАНЦИОННО ГЛАСУВАНЕ може да се извърши и от всяка точка на земното кълбо, в която има редовни пощенски услуги с ПИСМА.

Ясно е, че си нямате на идея за какво говорите.

А ти наясно ли си?

за задължително гласуване /относно дпс/ Ако няма условие, поне основно образование-то всички цигани ще гласуват за дпс.....

в древна Елада демокрацията е била форма на устройство на държава с няколко хиляди граждани, всеки от които е имал по няколко хиляди роби, гражданите са си гласували, робите са си робували, поне всичко е било точно и ясно, въпросът е ние какво сме и при нашта демокрация кой кой е

Ще гласувам на референдум, когато въпросът е: "имат ли право на глас хора: - които нямат завършено средно образование - имат задължения към държавата - не са живели постоянно в България за последните 5 години". Смятам, че крайният резултат от такъв референдум е ясен. Ще ме прощават няколкото десетки хиляди сънародници извън страната, които гласуват.

Могат да ме задължат само ако ми дадат наистина избор - 100% мажоритарен вот. В сегашния вид на изборния закон задължителният вот е нагла принуда да гласуваш за една и съща несменяема пасмина, т.е. да поддържаш статуквото. Единствено трайното изваждане на ДПС от властта може да аргументира задължителния вот при сегашния изборен закон. Но те могат да бъдат елиминирани и с други средства - напр. образователен ценз и уседналост.

щото в герб всичкият ценз се е събрал

ако искат задължително гласуване, да направят изборите в работен ден, и за този ден да ми се плаща нормалната надница с осигуровките, никой няма право да ми отнема и минутка от свободното време

първо-електронно,после-задължително-с празното квадратче на мая--и чак тогава да е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО--така става ли а?????????

хем за задължително,хем за бонуси говори.....Цеко ние не сме циганите които купувате,не сме и по прости от тях да ви идваме на крака без нищо ,само за голи обещания.....ЗАЩО вместо задължително гласуване,не предложите да не гласуват хора без образование....ЗАЩО? или хем да си запазим купените,хем и други балъци да докараме.....

щото от ГРОБ са доказани национални предатели.

Що не говорите за другия цветанов,бе.Е сега божо каза,че в колекцията му имало една американска рядка монета дето струвала 7 млн долара.Дано да има повече подобни монети.

По добрия вариант е : Да гласуват само тези, които са си платили данъка в БГ. След като са дали пари на държавата, чрез избори да решат на кого да дадат правото да ги управлява.

ако си платил всичко към държавата ,но си с пети клас и не можеш да четеш и пишеш, трябва ли да гласуваш?

Щом мутра прочела? една книга през живота си може да ни управлява, що да не може.

Да, защото след като си платил , значи държиш на държавата си. Какво ако си професор и укриваш данъци и пари от контрабанда? Каква е ползата на държавата от теб? Или си забравил какво е казал Кенеди на времето?

ако някой е с пети клас и не може да чете и пише........значи нито образованието е образование, н то държавата е държава!

Щом този се е заел значи ще е против българите, редно е да си излежи присъдата и тогава отново да се бори за място в политиката.

Neka sa zadalzitelni,no pri edno uslovie,planeni danatzi(taka tziganite ne mogat da targuvat s glasove)i partiite da ne se vazpolzvat ot supsidiite ot spechelenite glasove.

ВМЕСТО ДА МИСЛЯТ КАК ДА ВДИГАТ СТАНДАРТА НА МИЗЕРНА БЪЛГАРИЯ ТЕ СЕ ЗАНИМАВАТ ПАК СЪС СТРАНИЧНИ НЕЩА. КАК ДА ГЛАСУВАМ КАТО ТЕ САМИ ПРАВЯТ ВСИЧКО ВЪЗМОЖНО ТОВА ДА СЕ СЛУЧВА ВСЕКИ ПЪТ.

Виж ся Цецо! Гласуването е мое ПРАВО, но не е ЗАДЪЛЖЕНИЕ. Кеф ми ще гласувам-кеф ми ще ходя за гъби! Ясно ли е жабок такъв. Как мислиш да съчетаеш това със законодателството в ЕС!? Поне поинтересува ли се?- или хвърляш фишеци народът да не ти забрави л...та физиономия!

Винаги можеш да пуснеш невалидна бюлетина.

Не е там проблема! Те искат да трансформират "право" в "задължение", което не е редно.

Абе, тъпанари, не искам задължително гласуване, а гласуване с ЦЕНЗ и без анадолски пингвини!

Ти може и четвъртит да го искаш, ама няма в склада!

който иска да гласувам за него , да дойде да ме цунка , той си знае къде

може да разреши това.

имам 1 прост въпрос,но не знам дали някои от Вас може да ми отговори. ако сегашните български депутати отидат в Германия, Белгия, или да речем Швеция и се кандидатират, къде ли ще ги изберат? в парламента , в лудницата ,или в затвора?

да се канинатират. Отделен въпрос е дали ще влязат в техните листи.

Ако искате да премахнете част от проблемите при гласуването на местните избори, трябва да се премахне възможността на един адрес да се регистрират като постоянно живеещи 20-30 та и повече човека, което се случва на последните два избора в община Божурище. В чужбина за такава регистрация се изисква нотариален акт или договор за наем. Така с измама се печелят избори без да се отчита волята на избирателите.

И тук се изискват такива основания за регистрация на даден адрес - скоро минах през процедурата, та знам... Само че нищо не пречи на Манго да подпише 300 договора за наем и да регистрира 600 Айшета на адреса си - после никой нито му търси доход, нито данък, нито нищо... Просто трябва ВОЛЯ, за да се прекрати това, а такава НЯМА...

опростена процедура. Гласуване по пощата, изпращане на адреса на имащия право плик с бюлетини, /тук вече си проличава кой е той и кои се присламчват при него/ , гласуващият лично подава по пощата плика си...Как ще минат другите?!

ЛОТАРИЯТА. да спечелиш и да НЯМАШ!!! за нечестност. ..но коя партия ша сте да копува скапо...и бай мангал да не мисли за хлеб, жина и затвор.. умори му са веч да мисли за ддсто..отгде иде и що все ни стига за нищото..

Задължителното гласуване е нещо смислено, и аз съм ЗА, защото не се сещам за друг начин да се ограничи ефекта на купения цигански и откровено дебилния турски вот... Който не е намерил своя кандидат - ами да се кандидатира, бе, и да ни убеди, че е достоен - хем ще помогне и на други като него...

А БЕ Я ХОДИ В ЗАТВОРА - ЕВРОПА НЕ РАЗРЕШАВА ДА СИ ПРАВИТЕ БЪЗИК С НАРОДА АКО ИСКАМ ЩЕ ГЛАСУВАМ И ШЕ ГЛАСУВАМ САМО ЗА НЕОПЕТНЕНИ ЛИЧНОСТИ А НЕ ЗА ПАРТИИНИВЕЛИЧИЯ ПРЕБОЯДИСА ЛИ СЕ

Не искам да гласувам!!!!!!!!!!!!

Трябва да се въведе електронно гласуване, и германците, шведите и норвежците да имат право да гласуват на всичките български избори, а всичките българи да нямат. Предлагам европейски регламент за особени случаи като българския - ако населението на една държава гласува повече от десет години за малоумници, това население да няма право да гласува през следващите сто години!

100 кинта и ще ида да им пусна празна бюлетина., щом толкова се напъват. Иначе и аз като Костича в гората за гъби.

за които и да гласуваш все е грешка, все един дол дренки

Герб се надяват по този начин да да останат на власт завинаги.В повечето гласувания до сега печелеха,защото хората не гласуваха и твърдите гласоподаватели решаваха нещата в полза на Герб.Негласувалите на последните избори бяха повече от гласувалите.Логично е да допуснем,че те на са за Герб.Ами тогава какво правим?

Значи сегашното положение доволно устройва ГЕРБ - защо им е да го променят!? Изказването ти е пълно с противоречия, но едва ли го осъзнаваш...

Всички против герб против цв цв.Аре да коментираме "супер експертите орешака чобана и манолова"-Нищо не споменавате и за х.бисеров червени гъзове!!!!!!!

А ще имали преференции и за тези.които ГЛАСУВАТ/искат да гласуват/ ПО НЯКОЛКО ПЪТИ ?????Айде на гювеча....ще гласувам още утре...

99% подкрепят задължителното гласуване, но мнозинството не отиват да гласуват, за да не се прекарат, докато съседа им си пие ракията.:)

ЗНАЧИ ЗАЩО Е НА ХОД ЛИ 1 АКО СТАНЕ ЗАДЪЛЖИТЕЛН ВОТА ТОГАВА ВСЕКИ БГ ГРАЖДАНИН НА ВСИЧКИ ИЗБОРИ МОЖЕ ДА ГЛАСУВА И ТОГАВА ОТ ТУРЦИЯ ТЕЗИ НАИ СЪНАРОДНИЦИ КОИТО СА ЗАМИНАЛИ ОЩЕ ОТ 1989Г И ТОГАВА СА БИЛИ НАД 1МИЛИОНА АТАМ СА СЕ УВЛЕЧИЛИ СУГУРНО ПО СТАТИСТИЧЕСКИ ДАННИ НАД ТРИ ПЪТИ ТОВА ЩЕ РЕЧЕ ЧЕ СА СТАНАЛИ НЯКЪДЕ ОКОЛО 3МИЛИОНА АКО ОТ ТЯХ ГЛАСУВАТ ОКОЛО 2,5МИЛИОНА ТОВА ИЗЛИЗА ЧЕ ТЕЗИ ОТ БГ КОИТО СЕГА КАТО НЕ ЗАДЪЛЖИТЕЛЕН ГЛАСУМАТ ОКОЛО 500ХИЛЯДИ ЗА ДПС ТОГАВА ЩЕ СТАНАТ ПЪРВА ПАРТИЯ В БГ С НАД 3 МИЛИОНА ИЗБИРАТЕЛИ РАЗБИРАТЕЛИ ЦАКАТА 2 КАТО ГЛАСУВАТ МАСОВО ТОГАВА ЩЕ ВАЖАТ И ЗА ЕВРО ИЗБОРИТЕ ИТОГВА ДПС ЩЕ ИМА В ЕВРОПАРЛАМЕНТА ОКОЛ 15-20ДЕПУТАТА А В НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ НАД 120ДЕПУТАТ И ТОГАВА НЯМА ДА МУ ТРЯБВА КОАЛЦИИЯ НА ДОГАН С ГЕРБ ИЛИ БСП

не се притесняваи няма как да стане задължително гласуването

"Според изследването на Конукман още през юни 1989 г. в родината се връщат 40 души, през юли са 86. Вълната е през декември 1989 г., когато назад поемат 28 000 души. "Общо от юни 1989 г. до май 1990 г. в България се връщат 133 000, в Турция остават 212 000 изселници. Най-много останали са от Разградско - 58 000 души, следва Кърджалийският регион - с 55 000, Шумен и Хасково - по 21 000." Я дай пак за милионите:))

Какъв е тоя палячо на снимката? Прилича ми на затворник избягал от централния.

Този капут на снимката, прилича в главата на изпразнен от съдържание Х

Който иска да гласува да се връща за изборите, а не да дава акъл от разстояние.

....А какво ли ако да речем общият брой на депутатите зависи от броя на гласувалите Например ако са гласували 50% ще имаме 50% от 240 ....120 депутата. т.е. процента който всяка партия вземе ще е точния процент, с който ще се представи в НС.... И МАЖОРИТАРНИ ИЗБОРИ !!!!!

Е, тогава Доган и лакеите му ще управляват форевър... Това ли искаш?

Настоящият български елит - не само политическия, но и икономическия и медийния - не е самонаправил се, не се е структурирал по някакви естествени принципи. Той е произведен. С много малки изключения повечето членове на привилегированата каста в България са получили благословията да станат такива, станали са елит не защото са толкова умни и талантливи, а защото са показали желание да служат. Стопроцентово!

Както винаги, прекрасни и навременни идеи на министър Цветанов за благоденствието на България! Структурите на ГЕРБ на много места вече прилагат идеята за стимулиране на гласувалите и резултатите са отлични! Гордеем се с ГЕРБ!

Вие идиот(мед.см.) ли сте ?

антидот..на секи можи да потребе. за миг релакс. но е лош, лош..конкурира наркодиларите май.. да се намеси КФН и да го глоби. де тук така без ддс. и без две три оки бой.

Имаме право на избор, доколкото вота е автентичен, но нямаме избор. Какъв е смисъла от задължителният вот, който е характерен за една дикатура, а не правова и демократична държава, освен да крепи системата и същите компрометирани партии в политическото пространство? Ще има ли бяла празна бюлетина с която избирателя може да протестира срщу липсата на избор за него? Ако човек не припознава изразители на своите гражнадски интереси в политическите партии, какво трябва да направи за да изрази това недоволство?

искате да задължите избирателитеда кажем ,че е добре .но, защо не задължите с нещо и кандидат депутатите.например да не са съдени , осъждани, следствени и задържони по каквито и да е дела , да не са били членове на Бкп и Дс.аз предлагам да се проведе Референдум и за тези изисквания към депутатите,на същите тези избори.дори се учудвам че управниците ни не са се сетили досега или просто ги е страх че всички ще окапят.Лицемери-само така мога да ги нарека

Защо се напъва Цвъки,като не може нищо да изцвъка?

Отпорна точка към гза: " КОЙТО НЕ ГЛАСУВА, Е, КРИМИНАЛНО ПРОЯВЕН " Редак.: Цв.Ц.

Образователен ценз и платени данъци,това е решението. БХК може да мрънкат но го преместете в другия крачол....25 години стигат:))

Няма неплащащи данъци в България - всички плащат 20% ДДС! Даже ромите и просяците, когато си харчат парите дадени им от държавата или като милостиня.

Е,има и други данъци освен ДДС,от него няма спасение....помъчих се да обясня на един съсед че от 300 лв.пенсия разполага с 240...не можа да ме разбере.

Когато ГЕРБ предлага нещо, означава, че е антибългарско. Този на снимката организира фалшификацията на всички избори.

Коментари - ГЕРБ: Референдум за задължителен вот на местните избори | Днес.dir.bg

ГЕРБ: Референдум за задължителен вот на местните избори

Идеята на ГЕРБ е местните избори да бъдат проведени заедно с референдум за задължително гласуване. Ще има преференции за далите вота си.

Обратно в новината

Коментари - ГЕРБ: Референдум за задължителен вот на местните избори | Днес.dir.bg

Коментари

mISHO

Сигурно ще повторя нечие мнение, защото нямам време да ги мина всичките, но референдум за задължително гласуване по време на местни избори е пълна глупост. Какво ще стане?.. Ще стане така, че пазаруването на гласове от едни определени политически сили ще стане още по-яростно и явно само и само продалите се да гласуват ПРОТИВ задължителното гласуване. И по този начин никакъв проблем не се решава, а само се задълбочава. Вече няма да има автобуси, а ще има велико преселение на народите. Няма да се раздават кебапчета, а прасета. Ще хвърчат обещания не само за Тракия, ами и за северна България. И бат Боко и Лют РезАн ще се гушнат зад кулисите, ще се цункат братски по бузките и единия ще каже "Ето - за пред народа направихме всичко възможно; добре, че вие се намесихте"... Задължителното гласуване трябва да се приеме със закон ОЩЕ СЕГА, преди местните избори. Ако някой смята, че не съм прав да ме обори...

увжавам род Сапунджиеви,чел съм ги, но не сме рода, и мерак.. ей за туй ми требе вице.. да си пръцкам, колко мога и къде мога. вице...никогаш нема си достоен за мен, щото ни си жина. жината е нещо друго, като мечта, като некоя родиа ни. никога не бих произвел нещо против която и да е било жена. не беше чесно. българи и цигани бутаха пишки в лайната на жени, а турци не беше позволявано. на собствени . ема проблем с комуникациите. и парвия проблем се казва борч. ни можи жив человек да е ибал майка на български войник. елате, убийте ме. зимйте по парче от мен, убавото е безплатно почти. никога, що и да стане, нема да предам дирнек с мойто...липсващо. но мога и да купя дирника.

че успях , в дир.бг да се запозднаете с времето с некав человек. смешен человек, сас смешната му граматика и несмешни вэпроси. дир..тве руско оборотное ли е или евро знак..във думата въпроси. нейсе... да, човек трябва да прави, каквото трябва да се прави, веднага, помня те, живот ми спаси, дете ми се роди после. помня те. не един. но не знам защо го направи. нема ли неква вера. за плата. алъш- вериш например.. можи ли тъй хора...цял живот борч и вера ..в кой ..аз ко съм направил за тех, моите спасители.. и ако вие сте направили нещо срещу тех...не ва ви познавам, мъртви сте, нищо не делим. е то все некогога, некой умирга. моето непознанство е нещо , което , е ваш риск! 10 години. прошки. сензорката можи да потвърждава , чи не я боли от години. вице, казана дума, фърлен камък...направи си застраховка . да ма виждаш да сидя на главата на некви арбайтери... карайте умната...не сме от година тук. и знаете колко ви обичам. само да ми паднете, келеши ..

ГРОБ завинаги ще си останат криминална партия.Не могат дори да си помислят,че ще явят на избори без да ги фалшифицират и платят,а електронното гласуване е заветната им цел.Случи ли се ГРОБ завинаги ще управляват като само през няколко години ще си сменят името.

че купуването а гласове е престъпление, а това какво е: "Ще има преференции за далите вота си. "? Не е ли форма на купуване на гласове?! Защо не се замислите как да разгърнете по-широка разяснителна кампания сред хората за да ги убедите в какво се изразява необходимостта да гласуват на всички избори и какво ще се постигне с това? Ако не проумявате какво искам да кажа мога да го напиша и в прав текст - необходимо е всеки да гласува за да се пресече използването от служещи на външни сили и престъпни кръгове на циганските гласове и гласовете на намиращия се извън страната електорат на ДПС за постигане по-високи изборни резултати и влизане в състава на парламента и правителството, с което не ние, а други предопределят за години напред съдбините на нас и на децата ни.

Пред българия стоят два много по важни референдума - за членството ни в нато и ес.

Бегай в Сирия, ни е член на НАТО, ни на ЕС. На мен ми е добре, където съм.

Къде си ти?мушнал си глава в някой американо-еврогейски панталон ли?

ЕЛЕКТРОННОТО ГЛАСУВАНЕ Е НАПЪЛНО ПРОЗРАЧНО ЗА СЪРВЪРА. Windows е направен така нарочно, за да се обезпечи електронното банкиране. Сървърът на банката безгрешно разпознава човека и компютъра и разрешава паричния превод. При избори сървърът на ЦИК безгрешно ще установява кой как е гласувал. Същото важи и за гласуването с мобилен телефон/GSM. При електронно гласуване сървъра на ЦИК ще знае КОЙ гласува, ЗА КОГО гласува, ОТ КЪДЕ гласува, НА КОГО е дал ПРЕФЕРЕНЦИЯ. ПРИ ЕЛЕКТРОННОТО ГЛАСУВАНЕ ТАЙНАТА НА ВОТА ЛИПСВА. ТО НЕ САМО Е ЯВНО, НО И АРХИВИРА КАК СТЕ ГЛАСУВАЛИ. ДИСТАНЦИОННО ГЛАСУВАНЕ може да се извърши и от всяка точка на земното кълбо, в която има редовни пощенски услуги с ПИСМА.

Ясно е, че си нямате на идея за какво говорите.

А ти наясно ли си?

за задължително гласуване /относно дпс/ Ако няма условие, поне основно образование-то всички цигани ще гласуват за дпс.....

в древна Елада демокрацията е била форма на устройство на държава с няколко хиляди граждани, всеки от които е имал по няколко хиляди роби, гражданите са си гласували, робите са си робували, поне всичко е било точно и ясно, въпросът е ние какво сме и при нашта демокрация кой кой е

Ще гласувам на референдум, когато въпросът е: "имат ли право на глас хора: - които нямат завършено средно образование - имат задължения към държавата - не са живели постоянно в България за последните 5 години". Смятам, че крайният резултат от такъв референдум е ясен. Ще ме прощават няколкото десетки хиляди сънародници извън страната, които гласуват.

Могат да ме задължат само ако ми дадат наистина избор - 100% мажоритарен вот. В сегашния вид на изборния закон задължителният вот е нагла принуда да гласуваш за една и съща несменяема пасмина, т.е. да поддържаш статуквото. Единствено трайното изваждане на ДПС от властта може да аргументира задължителния вот при сегашния изборен закон. Но те могат да бъдат елиминирани и с други средства - напр. образователен ценз и уседналост.

щото в герб всичкият ценз се е събрал

ако искат задължително гласуване, да направят изборите в работен ден, и за този ден да ми се плаща нормалната надница с осигуровките, никой няма право да ми отнема и минутка от свободното време

първо-електронно,после-задължително-с празното квадратче на мая--и чак тогава да е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО--така става ли а?????????

хем за задължително,хем за бонуси говори.....Цеко ние не сме циганите които купувате,не сме и по прости от тях да ви идваме на крака без нищо ,само за голи обещания.....ЗАЩО вместо задължително гласуване,не предложите да не гласуват хора без образование....ЗАЩО? или хем да си запазим купените,хем и други балъци да докараме.....

щото от ГРОБ са доказани национални предатели.

Що не говорите за другия цветанов,бе.Е сега божо каза,че в колекцията му имало една американска рядка монета дето струвала 7 млн долара.Дано да има повече подобни монети.

По добрия вариант е : Да гласуват само тези, които са си платили данъка в БГ. След като са дали пари на държавата, чрез избори да решат на кого да дадат правото да ги управлява.

ако си платил всичко към държавата ,но си с пети клас и не можеш да четеш и пишеш, трябва ли да гласуваш?

Щом мутра прочела? една книга през живота си може да ни управлява, що да не може.

Да, защото след като си платил , значи държиш на държавата си. Какво ако си професор и укриваш данъци и пари от контрабанда? Каква е ползата на държавата от теб? Или си забравил какво е казал Кенеди на времето?

ако някой е с пети клас и не може да чете и пише........значи нито образованието е образование, н то държавата е държава!

Щом този се е заел значи ще е против българите, редно е да си излежи присъдата и тогава отново да се бори за място в политиката.

Neka sa zadalzitelni,no pri edno uslovie,planeni danatzi(taka tziganite ne mogat da targuvat s glasove)i partiite da ne se vazpolzvat ot supsidiite ot spechelenite glasove.

ВМЕСТО ДА МИСЛЯТ КАК ДА ВДИГАТ СТАНДАРТА НА МИЗЕРНА БЪЛГАРИЯ ТЕ СЕ ЗАНИМАВАТ ПАК СЪС СТРАНИЧНИ НЕЩА. КАК ДА ГЛАСУВАМ КАТО ТЕ САМИ ПРАВЯТ ВСИЧКО ВЪЗМОЖНО ТОВА ДА СЕ СЛУЧВА ВСЕКИ ПЪТ.

Виж ся Цецо! Гласуването е мое ПРАВО, но не е ЗАДЪЛЖЕНИЕ. Кеф ми ще гласувам-кеф ми ще ходя за гъби! Ясно ли е жабок такъв. Как мислиш да съчетаеш това със законодателството в ЕС!? Поне поинтересува ли се?- или хвърляш фишеци народът да не ти забрави л...та физиономия!

Винаги можеш да пуснеш невалидна бюлетина.

Не е там проблема! Те искат да трансформират "право" в "задължение", което не е редно.

Абе, тъпанари, не искам задължително гласуване, а гласуване с ЦЕНЗ и без анадолски пингвини!

Ти може и четвъртит да го искаш, ама няма в склада!

който иска да гласувам за него , да дойде да ме цунка , той си знае къде

може да разреши това.

имам 1 прост въпрос,но не знам дали някои от Вас може да ми отговори. ако сегашните български депутати отидат в Германия, Белгия, или да речем Швеция и се кандидатират, къде ли ще ги изберат? в парламента , в лудницата ,или в затвора?

да се канинатират. Отделен въпрос е дали ще влязат в техните листи.

Ако искате да премахнете част от проблемите при гласуването на местните избори, трябва да се премахне възможността на един адрес да се регистрират като постоянно живеещи 20-30 та и повече човека, което се случва на последните два избора в община Божурище. В чужбина за такава регистрация се изисква нотариален акт или договор за наем. Така с измама се печелят избори без да се отчита волята на избирателите.

И тук се изискват такива основания за регистрация на даден адрес - скоро минах през процедурата, та знам... Само че нищо не пречи на Манго да подпише 300 договора за наем и да регистрира 600 Айшета на адреса си - после никой нито му търси доход, нито данък, нито нищо... Просто трябва ВОЛЯ, за да се прекрати това, а такава НЯМА...

опростена процедура. Гласуване по пощата, изпращане на адреса на имащия право плик с бюлетини, /тук вече си проличава кой е той и кои се присламчват при него/ , гласуващият лично подава по пощата плика си...Как ще минат другите?!

ЛОТАРИЯТА. да спечелиш и да НЯМАШ!!! за нечестност. ..но коя партия ша сте да копува скапо...и бай мангал да не мисли за хлеб, жина и затвор.. умори му са веч да мисли за ддсто..отгде иде и що все ни стига за нищото..

Задължителното гласуване е нещо смислено, и аз съм ЗА, защото не се сещам за друг начин да се ограничи ефекта на купения цигански и откровено дебилния турски вот... Който не е намерил своя кандидат - ами да се кандидатира, бе, и да ни убеди, че е достоен - хем ще помогне и на други като него...

А БЕ Я ХОДИ В ЗАТВОРА - ЕВРОПА НЕ РАЗРЕШАВА ДА СИ ПРАВИТЕ БЪЗИК С НАРОДА АКО ИСКАМ ЩЕ ГЛАСУВАМ И ШЕ ГЛАСУВАМ САМО ЗА НЕОПЕТНЕНИ ЛИЧНОСТИ А НЕ ЗА ПАРТИИНИВЕЛИЧИЯ ПРЕБОЯДИСА ЛИ СЕ

Не искам да гласувам!!!!!!!!!!!!

Трябва да се въведе електронно гласуване, и германците, шведите и норвежците да имат право да гласуват на всичките български избори, а всичките българи да нямат. Предлагам европейски регламент за особени случаи като българския - ако населението на една държава гласува повече от десет години за малоумници, това население да няма право да гласува през следващите сто години!

100 кинта и ще ида да им пусна празна бюлетина., щом толкова се напъват. Иначе и аз като Костича в гората за гъби.

за които и да гласуваш все е грешка, все един дол дренки

Герб се надяват по този начин да да останат на власт завинаги.В повечето гласувания до сега печелеха,защото хората не гласуваха и твърдите гласоподаватели решаваха нещата в полза на Герб.Негласувалите на последните избори бяха повече от гласувалите.Логично е да допуснем,че те на са за Герб.Ами тогава какво правим?

Значи сегашното положение доволно устройва ГЕРБ - защо им е да го променят!? Изказването ти е пълно с противоречия, но едва ли го осъзнаваш...

Всички против герб против цв цв.Аре да коментираме "супер експертите орешака чобана и манолова"-Нищо не споменавате и за х.бисеров червени гъзове!!!!!!!

А ще имали преференции и за тези.които ГЛАСУВАТ/искат да гласуват/ ПО НЯКОЛКО ПЪТИ ?????Айде на гювеча....ще гласувам още утре...

99% подкрепят задължителното гласуване, но мнозинството не отиват да гласуват, за да не се прекарат, докато съседа им си пие ракията.:)

ЗНАЧИ ЗАЩО Е НА ХОД ЛИ 1 АКО СТАНЕ ЗАДЪЛЖИТЕЛН ВОТА ТОГАВА ВСЕКИ БГ ГРАЖДАНИН НА ВСИЧКИ ИЗБОРИ МОЖЕ ДА ГЛАСУВА И ТОГАВА ОТ ТУРЦИЯ ТЕЗИ НАИ СЪНАРОДНИЦИ КОИТО СА ЗАМИНАЛИ ОЩЕ ОТ 1989Г И ТОГАВА СА БИЛИ НАД 1МИЛИОНА АТАМ СА СЕ УВЛЕЧИЛИ СУГУРНО ПО СТАТИСТИЧЕСКИ ДАННИ НАД ТРИ ПЪТИ ТОВА ЩЕ РЕЧЕ ЧЕ СА СТАНАЛИ НЯКЪДЕ ОКОЛО 3МИЛИОНА АКО ОТ ТЯХ ГЛАСУВАТ ОКОЛО 2,5МИЛИОНА ТОВА ИЗЛИЗА ЧЕ ТЕЗИ ОТ БГ КОИТО СЕГА КАТО НЕ ЗАДЪЛЖИТЕЛЕН ГЛАСУМАТ ОКОЛО 500ХИЛЯДИ ЗА ДПС ТОГАВА ЩЕ СТАНАТ ПЪРВА ПАРТИЯ В БГ С НАД 3 МИЛИОНА ИЗБИРАТЕЛИ РАЗБИРАТЕЛИ ЦАКАТА 2 КАТО ГЛАСУВАТ МАСОВО ТОГАВА ЩЕ ВАЖАТ И ЗА ЕВРО ИЗБОРИТЕ ИТОГВА ДПС ЩЕ ИМА В ЕВРОПАРЛАМЕНТА ОКОЛ 15-20ДЕПУТАТА А В НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ НАД 120ДЕПУТАТ И ТОГАВА НЯМА ДА МУ ТРЯБВА КОАЛЦИИЯ НА ДОГАН С ГЕРБ ИЛИ БСП

не се притесняваи няма как да стане задължително гласуването

"Според изследването на Конукман още през юни 1989 г. в родината се връщат 40 души, през юли са 86. Вълната е през декември 1989 г., когато назад поемат 28 000 души. "Общо от юни 1989 г. до май 1990 г. в България се връщат 133 000, в Турция остават 212 000 изселници. Най-много останали са от Разградско - 58 000 души, следва Кърджалийският регион - с 55 000, Шумен и Хасково - по 21 000." Я дай пак за милионите:))

Какъв е тоя палячо на снимката? Прилича ми на затворник избягал от централния.

Този капут на снимката, прилича в главата на изпразнен от съдържание Х

Който иска да гласува да се връща за изборите, а не да дава акъл от разстояние.

....А какво ли ако да речем общият брой на депутатите зависи от броя на гласувалите Например ако са гласували 50% ще имаме 50% от 240 ....120 депутата. т.е. процента който всяка партия вземе ще е точния процент, с който ще се представи в НС.... И МАЖОРИТАРНИ ИЗБОРИ !!!!!

Е, тогава Доган и лакеите му ще управляват форевър... Това ли искаш?

Настоящият български елит - не само политическия, но и икономическия и медийния - не е самонаправил се, не се е структурирал по някакви естествени принципи. Той е произведен. С много малки изключения повечето членове на привилегированата каста в България са получили благословията да станат такива, станали са елит не защото са толкова умни и талантливи, а защото са показали желание да служат. Стопроцентово!

Както винаги, прекрасни и навременни идеи на министър Цветанов за благоденствието на България! Структурите на ГЕРБ на много места вече прилагат идеята за стимулиране на гласувалите и резултатите са отлични! Гордеем се с ГЕРБ!

Вие идиот(мед.см.) ли сте ?

антидот..на секи можи да потребе. за миг релакс. но е лош, лош..конкурира наркодиларите май.. да се намеси КФН и да го глоби. де тук така без ддс. и без две три оки бой.

Имаме право на избор, доколкото вота е автентичен, но нямаме избор. Какъв е смисъла от задължителният вот, който е характерен за една дикатура, а не правова и демократична държава, освен да крепи системата и същите компрометирани партии в политическото пространство? Ще има ли бяла празна бюлетина с която избирателя може да протестира срщу липсата на избор за него? Ако човек не припознава изразители на своите гражнадски интереси в политическите партии, какво трябва да направи за да изрази това недоволство?

искате да задължите избирателитеда кажем ,че е добре .но, защо не задължите с нещо и кандидат депутатите.например да не са съдени , осъждани, следствени и задържони по каквито и да е дела , да не са били членове на Бкп и Дс.аз предлагам да се проведе Референдум и за тези изисквания към депутатите,на същите тези избори.дори се учудвам че управниците ни не са се сетили досега или просто ги е страх че всички ще окапят.Лицемери-само така мога да ги нарека

Защо се напъва Цвъки,като не може нищо да изцвъка?

Отпорна точка към гза: " КОЙТО НЕ ГЛАСУВА, Е, КРИМИНАЛНО ПРОЯВЕН " Редак.: Цв.Ц.

Образователен ценз и платени данъци,това е решението. БХК може да мрънкат но го преместете в другия крачол....25 години стигат:))

Няма неплащащи данъци в България - всички плащат 20% ДДС! Даже ромите и просяците, когато си харчат парите дадени им от държавата или като милостиня.

Е,има и други данъци освен ДДС,от него няма спасение....помъчих се да обясня на един съсед че от 300 лв.пенсия разполага с 240...не можа да ме разбере.

Когато ГЕРБ предлага нещо, означава, че е антибългарско. Този на снимката организира фалшификацията на всички избори.