Коментари - Дончев: Ако някой кихне, пак аз ще съм виновен | Днес.dir.bg

Дончев: Ако някой кихне, пак аз ще съм виновен

Бившият вицепремиер Томислав Дончев коментира пред bTV темата за осигуряване на машини за гласуване на предстоящите предсрочни избори.

Обратно в новината

Коментари - Дончев: Ако някой кихне, пак аз ще съм виновен | Днес.dir.bg

Коментари

Вие герберите сте виновни . Стига вече сте обвинявали че други са виновни.

вие не энаете но има хора които энаят ,повече фирми могат ,света е пълен с машини

Но ако после се изпусне, тогава КОЙ,КОЙ,КОЙ?

тоя пък се взел за ебаси великия. ако аз кихна, тебе няма да те има бе! КИХ! :-)))

Де бре, светата вода ненапита!!!

Ако аз пръдна пак ти и тиквата ще сте виновни. Защото сте бок...и.

ти на боко на аканото кихане ли викаш бе

За производството на машините за гласуване има избрана фирма далеч преди да бъде създаден закона. Процедурата по въвеждане на новите технологии, като пръстовите отпечтъци в болниците, машинното гласуване и др. тръгва от разработки на някой фирми свързани с властимеющите. Избира се един лобист, например бившия министър Москов. Плаща му се на ръка известен "хонорар" и той прокарва решението или закона. Така е и със системите за машинно гласуване. То е дело на така наречените "реформатори". Ако не бъдат произведени тези бройки машини за гласуване, ще трябва да връщат хонорарите. Що се отнася до това, че с машинното гласуване ще се намали купуването на гласове, това е много съмнително. Точно с него се увеличава възможността за манипулиране на резултатите от изборите. Много по-трудно се манипулират хартиените бюлетини от електронните, защото се изисква много повече време. За няколко микросикунди могат да бъдат фалшифицирани стотици бюлетини, още повече че още при самото електронно гласуване може да се манипулира вота. Това е много просто и може да се направи с два, три програмни реда, които дори няма да бъдат забелязани при тестването на хардуера и софтуера. Това се прави масово.

О, чекист! Пак ли ви впрегнаха да бълвате врели-некипели по форумите?:) Как с машините за гласуване щели да се фалшифицират по-лесно изборите:) Хайде, бе! Сериозно?:) Да, ама не! По цял свят се гласува машинно и фалшификации няма! Напротив- там където се гласува с хартиени бюлетини, там има фалшификации! Другаде ви стяга чепика ваааас...че вашите гласоподаватели са просите и неграмотни хора и няма да могат да се справят с машините:))) Споко, на тези избори може и по единия и по другия начин...питекантропите като им кажете номерчето, пак ще пуснат бюлетинката:) Ама на следващите...нъц..край:)

При машинното гласуване фалшификации няма. Секционните комисии НЕ БРОЯТ и не съставят протоколи за резултатите от гласуването. При съмнения се проверява урната с квитанциите, като този, който иска проверката, си плаща и ако е прв,парите му се връщат.

Че е виновен,виновен е! Като ресорен зам.министър председател защо е проспал задължението по закон! Но много по-важен въпрос от машините за гласуване и другите възможни начини на гласуване е, че няма за кого да се гласува. Като ги погледнеш - все едни и същи, направени като по калъп - и все не стават за нищо. Изключението под 1% само потвърждава правилото и голата истина. Няма за кого да се гласува. Няма честни и почтени хора, защото такива не стават ... политици и най-вече в България. Другият ни проблем е, че дори да се махне най-сетне гробаджийското статукво , така са се окопали във всички държавни и общински структури, че могат да бойкотират всичко. Всеки знае, че тъпия и неграмотен началник не търпи умни,можещи и грамотни хора около себе си, защото изпъква ... като дирек в тор!

ЛЪЖКИНЯТА Нинова, след като се чудеше как да се оправдава за срещата с Решетката, защо не му сподели, че и машинки трябва да се купуват па белким Путя развърже кисията, както я ръзвърза за Марито Льопен, а ма тя мома французойка не като нашата крава от Мизия.

... така и не отговори защо след като законът е приет от преди близо три години той нищо не е направил по въпроса. Или е бил изцяло ангажиран с крадене на еврофондове?

да ядат г-зъ на буриссоооффффф:)

Верен страж на партията герб! Миче времето ви свърши. Ааа... за Нинова , тя ще ви разкаже,.......някой работи!!!!!

но всяко пръдване на вожда ББ, което за приближените му айдуци беше истинско благоухание, всъщност беше едно шумно насиране. Интересно, кок само няколко души не го забелязаха? Резулатат? Ген. Радев в Президнството, Баба Яга - в канавката.

Какви прости хора ни управляват!

А ако някой пръдне в офиса, всички мислят, че съм аз.

Цялата паника около машините за гласуване щеше да е много сериозна само ако по закон се предвиждаше единствено машинно гласуване.При условие, че гласоподавателите имат право на избор това няма никакво значение.Никой няма да е лишен от възможност да гласува, а и никой не може да определя начина на гласуване. Повече от 90 % от хората ще гласуват по стария начин и никой не може да ги спре.Оскъпяването на изборите с 30 млн. лв.е съвсем излишно.Всеки, който смята , че машинното гласуване ще му даде възможност да се дореди пак до Парламента просто се лъже.Цялата история е измислена с цел създаване на проблеми при организацията на изборите и възможност за оспорване на резултатите от недоволни , оставащи извън групата.

си написал. Законът е от ясен по-ясен! Дори ти , без да се усетиш , сам си го написал - "гласоподавателите имат право на избор"...т.е. както е написано в закона, във всяка секция ТРЯБВА! ЗАДЪЛЖИТЕЛНО! да има и хартиени бюлетини, и машини! А всеки избирател сам решава как да гласува! Може от цяла България един човек да гласува с машина, или нито един, но законът е категоричен - машини трябва да има във всяка секция! И това не подлежи на коментар. Ако не се осигурят машините, след изборите изключително лесно тези избори могат да бъдат оспорени! И бас ловя, че първите дето ще тръгнат да го правят са комунягите!

Всеки безидеен политик (или кандидат политик) се хванал за някакви формални подробности и вече бие тъпана. Истинските проблеми - заметени. По-смешни и прозрачни сте от героите на Алеко и други наши класици. То бива самодейност, ама направо на бездарност кърти.

Този евро-усвоител е най-големият гад покрай Боко..такъв плазмодий, нямам думи. Лицемер.

Зависи за какво, ако беше за закупуване, нямаше да е следствен, а за наем, няма как да пусне без дата ;) Но манипулирането върши работа.

Ако Томислав Дончев ти прилича на пекинез,тогава защо не си признаеш че другаря Радев прилича на УШАТ ПЪПЕШ,другарката Илияна Йотова е СВИНСКА ЗУРЛА в муцуната а пък биволицата кУРКА нИНОВА е достойна само за БИВОЛСКИ СОРАТ.

прав си що е комунист все на животно прилича- като почнеш от герб, атака,бсп,дпс,абв и т.н. та стигнеш и до тези с животинските прякори-мутрите

ОТВРАТ!

Томислав Дончев някак си е стигнал до правилният извод, че един некадърник, винаги е виновен!

съда бил решил че трябвало да има машини. тоест 2 човека в съда разиграват 8 милиона. да си минат изборите да се преброите кой колко струва че тогава.

има един друг, който разиграва и съда и въпросните 8 млн., но никой нищо не му казва

ЗАКОНЪТ! Не съдът! А законът е над всичко и всички!

За ББ не важат никакви закони ,той е бог той е началника, защо му е да купува машини. Сега не е виновен, пак Ниова, БСП и Путин са виновни.

Въобше не ги оправдавайте! Нито този нито бащицата.Това че не са знаели не са приема, защото: тези машини е трябвало да бъдат осигурени веднага след приемане на възможността за машинно гласуване. Така че повече от ясно е желанието им да имат колкото се може повече възможности за шмекерии по врене на изборите. А всички знаем кой отговаря за изборите в партията. Най-ме е за това ме че смятат ме ние хората ядеме доматите с колците.

И оше нещо : външния дълг за минала година е нараснал с 2 млрд евро!!!!!!! И никой журналист не се осмелява да попита бившите министри на какво се дължи това!

kirchevo

Габровеца си е габровец. Лъже,маже и си вярва.

Тия 30 милиона да ги плати предателя Борисов, кой го лара пак да бяга като МИШОК!!!

Технически е възможно машинно гласуване, но защо пак замирисва на комисионни ...А за гарантирана справедливост там където участват живи хора т.е. грешници не може да се твърди. Поредната скъпа илюзия. Скъпа за нас данъкоплатците.

Малко на пекинез ми мяза в сурата!

Винаги има виновен, е - не сме ние (някой ни сра в гащите)...

Ми много ясно. Иначе се махай от политиката.Кой ще позволи хакването? Нали сте много силни.

Не е въпроса само в "хакването". Дори да няма манипулация. Проблема е , че машинариите изключват най-ефективните и най-лесните методи за верифициране на резултата. Което ще рече,че загубилите ще ревнат 100%. Върви после доказвай кой крив и кой прав ако хората масово гласуват през тия играчки.

А ако Дончев пак се наака, разбира се ние ще сме виновни!

"ЦИК не са могли нито септември, нито октомври, ноември, декември, януари да знаят кога ще са изборите" Лъже нагло, некомпетентен е или се прави на ударен? За всички беше ясно кога ще са изборите - края на март, началото на април, да, не точната дата, но приблизително беше ясно, както никой не знае и кога биха били точно, ако бяха редовни.

Ники

Не знам колко интелигентен може да бъде един треторазряден радиоводещ, но в един форум сполучливо го нарекоха "с мутра на люлински лихвар".

На калпава ракета космоса и пречи ;)

Дончев ,ти си най- интелегентният в политическата групировка ГЕРБ.Как можа да се прекараш да работиш с Борисов и Цветанов и да паднеш на тяхното ниво .Колкото до изборите и машинките за гласуване.На никой не му пука ,че вместо 20-30 милиона ще отидат напразно 50-60 милиона за избора на 44 -то НС.Това е умопомрачителна тъпотия от страна на политици ,като лаблаторният продукт на Костов Кънев,плам пял Ото М.Димитров и ВКС .

ИнтелЕгентния, първо научи граматиката, после раздавай оценки кой е тъп и кой интелЕгентен!

Какво кихане, бе хора ? какви Пет лева? Ми тя не може да прдне тая, ГрОбарската гадина!

Мартин Димитров и Петър Славов казаха, че си ги лъгал цяла година, така че не плямпай за кихавици; освен това вземи се ограмоти малко, да научиш, че дефрагментиран е обратното на фрагментиран!

Това е единственото интелигентно момче от върхушката на герб, когато абдикира, всеки който го вземе ще е на далавера.

с машините за гласуване? Не е знаел бе Борисов е в оставка? и Така до 22,01???

герб е гаф

На изборите ще има покана за разплата 2-ра серия.После да не плачкате,че сте загърбили диалога с масите.На зная кой ще бъде на файда, но "системните партии" ще гледат кривия макарон.То се търпи,търпи,търпи, ама има и край!

За всичките си години досега разбрах, че може да си много умен, способен м възпитан, богат, далновиден, но с каквито се хванеш , такъв ставаш. А щом си се хванал с куките от ГЕРБ то е ясно какво ще бъдеш. Е, има и изключения като Теменужка Петкова, която мина през атаката на БСП като диво прасе, но нея никой не може да я стигне. ГЕРБ изгуби една седмица, не започва кампания, провали се от инат за машинно гласуване като остави неприятно впечатление за нещо нередно при преброяването и ако резултатите са други ще обере пасив в дългосрочен план, който може да ги съсипе. Та Дончев може и да не е виновен, но в неговата градинка отиде пасивът, а не в тази на ЦИК, които също са от ГЕРБ.

ами ЦИК като не са знаели са можели да питат шефа ти... щото той ако не знае, че като си подаде оставката и тази на кабинета следват избори, значи не заслужава повече никога пост в държавната администрация. Прочее текста от закона е вече на 2 години и половина. През това време кодексът е променян много пъти - как никой от 240-те депутати нито пък някой от МС не стана и не каза - абе ние нямаме никаква готовност - я да махнем текста с машинното гласуване? Или да бръкне в кацата и да купи липсващите машини? Нали 2016 завърши с излишък? Разбирам да нямахте избор, ама не е така.

++++++++++++ Ееее колко точно! И пак си милостив! За всичките тези вдигания на ток, вода, парно шефът на КЕВР е от хората на Костов- ДСБ- Нова Република... ГЕРБ не знаеха това или са съучастници? Май знаят и са съучастници,а? А Дългия инкасатор, що не го пипна никой? А съучастниците пипат ли се? То като Дончев , тъп ли или така им уйдисва на всичките? Накрая като се хвърли пиратка в джибрето та се разхвърчаха...... кафяви "марули".....

Тези, на които им е хрумвало, че товас машините е излишен разход, не са предлагали да падне текста, за да не ги обвинят във всички земни грехове. Нали матряла трябва да стопли малко от малко истината, преди да се случи нещо полезно, за да не вземе да отстреля този, който му помага. Другите не са го предложили щото или ще захлебят комисионни или вече са изчислили хаоса в стратегията си и знаят как да изкярят политически.

Да те я и габровския шмекер......

Абе боклук,вместо цял ден с Тиквата да висите по телевизиите що не свършихте и малко работа а?

Коментари - Дончев: Ако някой кихне, пак аз ще съм виновен | Днес.dir.bg

Дончев: Ако някой кихне, пак аз ще съм виновен

Бившият вицепремиер Томислав Дончев коментира пред bTV темата за осигуряване на машини за гласуване на предстоящите предсрочни избори.

Обратно в новината

Коментари - Дончев: Ако някой кихне, пак аз ще съм виновен | Днес.dir.bg

Коментари

Вие герберите сте виновни . Стига вече сте обвинявали че други са виновни.

вие не энаете но има хора които энаят ,повече фирми могат ,света е пълен с машини

Но ако после се изпусне, тогава КОЙ,КОЙ,КОЙ?

тоя пък се взел за ебаси великия. ако аз кихна, тебе няма да те има бе! КИХ! :-)))

Де бре, светата вода ненапита!!!

Ако аз пръдна пак ти и тиквата ще сте виновни. Защото сте бок...и.

ти на боко на аканото кихане ли викаш бе

За производството на машините за гласуване има избрана фирма далеч преди да бъде създаден закона. Процедурата по въвеждане на новите технологии, като пръстовите отпечтъци в болниците, машинното гласуване и др. тръгва от разработки на някой фирми свързани с властимеющите. Избира се един лобист, например бившия министър Москов. Плаща му се на ръка известен "хонорар" и той прокарва решението или закона. Така е и със системите за машинно гласуване. То е дело на така наречените "реформатори". Ако не бъдат произведени тези бройки машини за гласуване, ще трябва да връщат хонорарите. Що се отнася до това, че с машинното гласуване ще се намали купуването на гласове, това е много съмнително. Точно с него се увеличава възможността за манипулиране на резултатите от изборите. Много по-трудно се манипулират хартиените бюлетини от електронните, защото се изисква много повече време. За няколко микросикунди могат да бъдат фалшифицирани стотици бюлетини, още повече че още при самото електронно гласуване може да се манипулира вота. Това е много просто и може да се направи с два, три програмни реда, които дори няма да бъдат забелязани при тестването на хардуера и софтуера. Това се прави масово.

О, чекист! Пак ли ви впрегнаха да бълвате врели-некипели по форумите?:) Как с машините за гласуване щели да се фалшифицират по-лесно изборите:) Хайде, бе! Сериозно?:) Да, ама не! По цял свят се гласува машинно и фалшификации няма! Напротив- там където се гласува с хартиени бюлетини, там има фалшификации! Другаде ви стяга чепика ваааас...че вашите гласоподаватели са просите и неграмотни хора и няма да могат да се справят с машините:))) Споко, на тези избори може и по единия и по другия начин...питекантропите като им кажете номерчето, пак ще пуснат бюлетинката:) Ама на следващите...нъц..край:)

При машинното гласуване фалшификации няма. Секционните комисии НЕ БРОЯТ и не съставят протоколи за резултатите от гласуването. При съмнения се проверява урната с квитанциите, като този, който иска проверката, си плаща и ако е прв,парите му се връщат.

Че е виновен,виновен е! Като ресорен зам.министър председател защо е проспал задължението по закон! Но много по-важен въпрос от машините за гласуване и другите възможни начини на гласуване е, че няма за кого да се гласува. Като ги погледнеш - все едни и същи, направени като по калъп - и все не стават за нищо. Изключението под 1% само потвърждава правилото и голата истина. Няма за кого да се гласува. Няма честни и почтени хора, защото такива не стават ... политици и най-вече в България. Другият ни проблем е, че дори да се махне най-сетне гробаджийското статукво , така са се окопали във всички държавни и общински структури, че могат да бойкотират всичко. Всеки знае, че тъпия и неграмотен началник не търпи умни,можещи и грамотни хора около себе си, защото изпъква ... като дирек в тор!

ЛЪЖКИНЯТА Нинова, след като се чудеше как да се оправдава за срещата с Решетката, защо не му сподели, че и машинки трябва да се купуват па белким Путя развърже кисията, както я ръзвърза за Марито Льопен, а ма тя мома французойка не като нашата крава от Мизия.

... така и не отговори защо след като законът е приет от преди близо три години той нищо не е направил по въпроса. Или е бил изцяло ангажиран с крадене на еврофондове?

да ядат г-зъ на буриссоооффффф:)

Верен страж на партията герб! Миче времето ви свърши. Ааа... за Нинова , тя ще ви разкаже,.......някой работи!!!!!

но всяко пръдване на вожда ББ, което за приближените му айдуци беше истинско благоухание, всъщност беше едно шумно насиране. Интересно, кок само няколко души не го забелязаха? Резулатат? Ген. Радев в Президнството, Баба Яга - в канавката.

Какви прости хора ни управляват!

А ако някой пръдне в офиса, всички мислят, че съм аз.

Цялата паника около машините за гласуване щеше да е много сериозна само ако по закон се предвиждаше единствено машинно гласуване.При условие, че гласоподавателите имат право на избор това няма никакво значение.Никой няма да е лишен от възможност да гласува, а и никой не може да определя начина на гласуване. Повече от 90 % от хората ще гласуват по стария начин и никой не може да ги спре.Оскъпяването на изборите с 30 млн. лв.е съвсем излишно.Всеки, който смята , че машинното гласуване ще му даде възможност да се дореди пак до Парламента просто се лъже.Цялата история е измислена с цел създаване на проблеми при организацията на изборите и възможност за оспорване на резултатите от недоволни , оставащи извън групата.

си написал. Законът е от ясен по-ясен! Дори ти , без да се усетиш , сам си го написал - "гласоподавателите имат право на избор"...т.е. както е написано в закона, във всяка секция ТРЯБВА! ЗАДЪЛЖИТЕЛНО! да има и хартиени бюлетини, и машини! А всеки избирател сам решава как да гласува! Може от цяла България един човек да гласува с машина, или нито един, но законът е категоричен - машини трябва да има във всяка секция! И това не подлежи на коментар. Ако не се осигурят машините, след изборите изключително лесно тези избори могат да бъдат оспорени! И бас ловя, че първите дето ще тръгнат да го правят са комунягите!

Всеки безидеен политик (или кандидат политик) се хванал за някакви формални подробности и вече бие тъпана. Истинските проблеми - заметени. По-смешни и прозрачни сте от героите на Алеко и други наши класици. То бива самодейност, ама направо на бездарност кърти.

Този евро-усвоител е най-големият гад покрай Боко..такъв плазмодий, нямам думи. Лицемер.

Зависи за какво, ако беше за закупуване, нямаше да е следствен, а за наем, няма как да пусне без дата ;) Но манипулирането върши работа.

Ако Томислав Дончев ти прилича на пекинез,тогава защо не си признаеш че другаря Радев прилича на УШАТ ПЪПЕШ,другарката Илияна Йотова е СВИНСКА ЗУРЛА в муцуната а пък биволицата кУРКА нИНОВА е достойна само за БИВОЛСКИ СОРАТ.

прав си що е комунист все на животно прилича- като почнеш от герб, атака,бсп,дпс,абв и т.н. та стигнеш и до тези с животинските прякори-мутрите

ОТВРАТ!

Томислав Дончев някак си е стигнал до правилният извод, че един некадърник, винаги е виновен!

съда бил решил че трябвало да има машини. тоест 2 човека в съда разиграват 8 милиона. да си минат изборите да се преброите кой колко струва че тогава.

има един друг, който разиграва и съда и въпросните 8 млн., но никой нищо не му казва

ЗАКОНЪТ! Не съдът! А законът е над всичко и всички!

За ББ не важат никакви закони ,той е бог той е началника, защо му е да купува машини. Сега не е виновен, пак Ниова, БСП и Путин са виновни.

Въобше не ги оправдавайте! Нито този нито бащицата.Това че не са знаели не са приема, защото: тези машини е трябвало да бъдат осигурени веднага след приемане на възможността за машинно гласуване. Така че повече от ясно е желанието им да имат колкото се може повече възможности за шмекерии по врене на изборите. А всички знаем кой отговаря за изборите в партията. Най-ме е за това ме че смятат ме ние хората ядеме доматите с колците.

И оше нещо : външния дълг за минала година е нараснал с 2 млрд евро!!!!!!! И никой журналист не се осмелява да попита бившите министри на какво се дължи това!

kirchevo

Габровеца си е габровец. Лъже,маже и си вярва.

Тия 30 милиона да ги плати предателя Борисов, кой го лара пак да бяга като МИШОК!!!

Технически е възможно машинно гласуване, но защо пак замирисва на комисионни ...А за гарантирана справедливост там където участват живи хора т.е. грешници не може да се твърди. Поредната скъпа илюзия. Скъпа за нас данъкоплатците.

Малко на пекинез ми мяза в сурата!

Винаги има виновен, е - не сме ние (някой ни сра в гащите)...

Ми много ясно. Иначе се махай от политиката.Кой ще позволи хакването? Нали сте много силни.

Не е въпроса само в "хакването". Дори да няма манипулация. Проблема е , че машинариите изключват най-ефективните и най-лесните методи за верифициране на резултата. Което ще рече,че загубилите ще ревнат 100%. Върви после доказвай кой крив и кой прав ако хората масово гласуват през тия играчки.

А ако Дончев пак се наака, разбира се ние ще сме виновни!

"ЦИК не са могли нито септември, нито октомври, ноември, декември, януари да знаят кога ще са изборите" Лъже нагло, некомпетентен е или се прави на ударен? За всички беше ясно кога ще са изборите - края на март, началото на април, да, не точната дата, но приблизително беше ясно, както никой не знае и кога биха били точно, ако бяха редовни.

Ники

Не знам колко интелигентен може да бъде един треторазряден радиоводещ, но в един форум сполучливо го нарекоха "с мутра на люлински лихвар".

На калпава ракета космоса и пречи ;)

Дончев ,ти си най- интелегентният в политическата групировка ГЕРБ.Как можа да се прекараш да работиш с Борисов и Цветанов и да паднеш на тяхното ниво .Колкото до изборите и машинките за гласуване.На никой не му пука ,че вместо 20-30 милиона ще отидат напразно 50-60 милиона за избора на 44 -то НС.Това е умопомрачителна тъпотия от страна на политици ,като лаблаторният продукт на Костов Кънев,плам пял Ото М.Димитров и ВКС .

ИнтелЕгентния, първо научи граматиката, после раздавай оценки кой е тъп и кой интелЕгентен!

Какво кихане, бе хора ? какви Пет лева? Ми тя не може да прдне тая, ГрОбарската гадина!

Мартин Димитров и Петър Славов казаха, че си ги лъгал цяла година, така че не плямпай за кихавици; освен това вземи се ограмоти малко, да научиш, че дефрагментиран е обратното на фрагментиран!

Това е единственото интелигентно момче от върхушката на герб, когато абдикира, всеки който го вземе ще е на далавера.

с машините за гласуване? Не е знаел бе Борисов е в оставка? и Така до 22,01???

герб е гаф

На изборите ще има покана за разплата 2-ра серия.После да не плачкате,че сте загърбили диалога с масите.На зная кой ще бъде на файда, но "системните партии" ще гледат кривия макарон.То се търпи,търпи,търпи, ама има и край!

За всичките си години досега разбрах, че може да си много умен, способен м възпитан, богат, далновиден, но с каквито се хванеш , такъв ставаш. А щом си се хванал с куките от ГЕРБ то е ясно какво ще бъдеш. Е, има и изключения като Теменужка Петкова, която мина през атаката на БСП като диво прасе, но нея никой не може да я стигне. ГЕРБ изгуби една седмица, не започва кампания, провали се от инат за машинно гласуване като остави неприятно впечатление за нещо нередно при преброяването и ако резултатите са други ще обере пасив в дългосрочен план, който може да ги съсипе. Та Дончев може и да не е виновен, но в неговата градинка отиде пасивът, а не в тази на ЦИК, които също са от ГЕРБ.

ами ЦИК като не са знаели са можели да питат шефа ти... щото той ако не знае, че като си подаде оставката и тази на кабинета следват избори, значи не заслужава повече никога пост в държавната администрация. Прочее текста от закона е вече на 2 години и половина. През това време кодексът е променян много пъти - как никой от 240-те депутати нито пък някой от МС не стана и не каза - абе ние нямаме никаква готовност - я да махнем текста с машинното гласуване? Или да бръкне в кацата и да купи липсващите машини? Нали 2016 завърши с излишък? Разбирам да нямахте избор, ама не е така.

++++++++++++ Ееее колко точно! И пак си милостив! За всичките тези вдигания на ток, вода, парно шефът на КЕВР е от хората на Костов- ДСБ- Нова Република... ГЕРБ не знаеха това или са съучастници? Май знаят и са съучастници,а? А Дългия инкасатор, що не го пипна никой? А съучастниците пипат ли се? То като Дончев , тъп ли или така им уйдисва на всичките? Накрая като се хвърли пиратка в джибрето та се разхвърчаха...... кафяви "марули".....

Тези, на които им е хрумвало, че товас машините е излишен разход, не са предлагали да падне текста, за да не ги обвинят във всички земни грехове. Нали матряла трябва да стопли малко от малко истината, преди да се случи нещо полезно, за да не вземе да отстреля този, който му помага. Другите не са го предложили щото или ще захлебят комисионни или вече са изчислили хаоса в стратегията си и знаят как да изкярят политически.

Да те я и габровския шмекер......

Абе боклук,вместо цял ден с Тиквата да висите по телевизиите що не свършихте и малко работа а?