Не е само ковид

Как вирусите заразиха образователната система

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Абе аджеба чували ли сте за минаване онлайн обучение в елитните училища на САЩ и Западна Европа? Отговорът е "по-малко от хич". И това обяснява доста неща. За пролите - онлайн "обучение", мляко от скакалци и месце от хлебарки. Другите си знаят!

вируси но много ХОРА страдат от придружаващи заболявания

А добри утру! Невероятно! Уникален научен пробив! Имало и други вируси.

Малките ученици се оказаха изкупителни жертви на чиновниците. От днес нашите деца трябваше да минат он лайн, но МОН не позволи. Няма да си пусна детето на училище при тези температури. Каквото искат могат да правят. Все повече ми се сриват в отношението ми към тях държавните институции, защото гонят някакви нормативи и числа, а не реална грижа.

Аз да питам просто Киро и Сие, за какво е този план с тия области като София е във фаза 2, а учениците са онлайн както е написано за фаза 4. Можете ли сега да ми обясните, защо не се спазват собствените предписания, планове и прочие …!?

беше прозрял,че да се излагат децата по време на грип,да не говорим за Ковид е голяма щуротия! Да не говорим как я чакахме тая грипна ваканция,лъскахме шейните,ваксахме ските! И пак станахме хора! Стига с джендероевропейската практика да товарим децата с глупости до краен предел! Виждаме това обучение какви плужъци роди,пред очите ни са ошашавените,бледи,невротизирани,джендеросани,захаросани и западноевропейци! Ако това целим.....

Половиуната ученици ги няма ,а учителите са 30% най много!Цари страх,анархия и пълно объркване!

не е само ковид ами и огромно количество алчни и безмозъчни политици по цялата планета както и тъпо зомбирано население без собствен мозък

Досега трябваше да са изхвърлени всички свързани с ГЕРБ. Те само саботират Правителството и Държавата.

ама ти вярно ли мислиш че марионетките имат дори и толкова мозък?

Онлайн обучението е пълна порнография. Децата се забавляват пред компютъра, но нивото на знания е много ниско.

...

Или децата са се метнали на теб или на теб и жена ти.... Виж умното дете си се справя даже по,-добре и има много повече свободно време за игра и спорт!

тия новите боклуци са точно творение на новата учебна система! Безгръбначни подобия на хора!

Каква стана тя. Ковид както знаем го направиха китайците. Ами тези зимните 235 от къде дойдоха. То и учебника стар. Може и да са повече вече.

трудно може да саботираш нещо дето го няма...

Оффф. И аз няма да си пусна детето тази седмица, но не го намирам за драма и голям проблем. Ще си учи сам, аз ще помагам. Мисля, че всеки може да преподаде материал до 4ти клас. А след ваканцията отново на училище, да се надяваме с тестове два пъти седмично.

Статията внушава, че видите ли коронавируса не е нищо по-особено и е просто един от над 200-та познати вируса, които оставяме да преминат през тялото ни, както традицията повелява. Това обаче не е така. Коронавирусът поразява централната нервна система дори при леко протичане, което ще доведе до повишена честота на деменция и Алцхаймер при преболедувалите. Не е никак добра идея да се заразяваме често с този вирус. Лошото е, че се подведохме по евтината реклама как ще спрем пандемията с ваксини. Изглеждаше като прекрасното ново бъдеще. Пълен провал.

Разбира се вирусите са голямо бедствие и в нашето съвремие силите на естествения имунитет се оказват недостатъчни. Което и си пише в статията. И затова, понеже днес науката е достатъчно напреднала, е възможно бързо да се разработят безсимптомни ваксини срещу всеки един от вирусите и да се поставят периодично за да се преодолее проблема с вредното влияние на боледуването върху производствения процес в по-общ план

Каквото решат местните здравни органи, това ще бъде. За София ме съмнява Сербезова да се издала заповед.

то парковете беха затворени....

Да ама ковид изкарва много пари!

Имам две внучета - едното на 3г., другото на 6г. За щастие всички работим, за нещастие - в частни фирми. От ясла, градина, няма седмица, в която да не звъннат - елате го вземете, един път-кашлял, друг път - повърнал/Карали го да яде филия,намазана с пастет от спанак и сирене/, друг път имал температура, която след 20мин. е спаднала ей така, от само себе си. Никой не го интересува, че при частника няма болнични, никой няма да те търпи в месеца два пъти по 5 дни да те няма. Заплатите на персонала в ясли и градини трябва да се формира от присъствието на децата. Сега дали са 2 или 22 едни и същи пари вземат. И се връщам в годините назат, в ОНОВА време, когато водех моите с антибиотика върху шкафчето и сестрите го даваха.

Едно време бяха плъзнали из компютрите. Може и от там да са се измъкнали. През пет жито. Или от тези новите дето работят с хем тъй хем иначе. Казаха че вече по две маски ще трябват. Имало и такива дето заразяват по полови пътеки.

Госпожа, дори не разбирате колко се излагате… засрамете се! Наемете си детегледачка! Детските градини не са безплатни детегледачници. Вие сте безотговорни!

или ако чак толкова не е в състояние да си гледа децата да ги даде за осиновяване - бездетни двойки бол. Къде е тръгнала да прави деца като не може да ги гледа ...

Много се радваш, че тъпото ти по принцип отроче изведнъж стана отличник, нали?

Каква безотговорност на, мършо? За четвъртинка сопол се държат като че ли е чумаво. Ама заплатите на всички си вървят, нали?

Важното е Файзер да правят по стотици милиона долара печалба. На ден.

Този четваттинка сопол може да е от вирусен минингит! И тогава ще ти извия врата безотговорен като на пиле.

Неееее, ковИД-ът изеде другите, само той е, ако текне сополь - ногу е страшно.

Статията внушава, че децата трябва да се пускат болни на градина/училище, за да изграждали имунитет. И аз да кажа. В добрия случай двамата родители работят. Детето се разболява - няма как. Единият си взема болничен 3 дни, другият отпуск за още 2 дни. Една седмица детето страда - започва се с отпадналост, липса на апетит, болки в мускулите. После идва гърлото, сополите, кашлицата. Детето не може да спи добре, не иска да се храни, боли го. След 2-3 дни острите симптоми отшумяват и започаш да се бориш с кашлицата, сгъстяваща се хрема, храчки. Поне детето вече спи и се храни и лека полека силите му се връщат. Идва понеделник, все още не е напълно стабилизиран, но със сигурност се е преборил. Със свито сърце го пращаш, да видим дали няма да се върне болестта и дали не си избързал. Понеделник вечер - симптомите не се влошават, добре. Вторник - детето е на градина/училище, родителите работят. Сряда - някой малоумник си пуска детето със сополи, кашлица и лека температура на училище, защото точно като г-жа Калоянова си спомнят хубавите байтошови времена, когато хората не ходели на училище само ако имали диария, повръщане и ВИСОКА температура, а дори и с антибиотик можело. Четвъртък - първи симптоми при твоето дете. Почвява ти се желание да отидеш при малоумника ит типа на г-жа Калоянова и не знам какво да му направиш, няма да е красиво. Петък - цикълът на поредния вирус започва отначало. Работата на родителите не върви. Отношенията им не вървят. Семейството не върви. Детето страда. Заради поредния малоумник като г-жа Калоянова, който смята, че може да пуска болно дете на училище/градина, защото така било по байтошово. И така, деца със симптоми на вирус си стоят вкъщи. Така трабва. Обратното представлява нечестно, некоректно и абсолютно боклукчийско поведение спрямо всички останали 20 двойки родители в групата/класа, на които ще причиниш огромно неудосбтво (най-малко) с нехайното си и малоумно, поШЕСТВАМ - МАОУМНО, поведение.

Мутацията на окретеняване е далеч по-страшна. Жив си, но веднъж кретен - кретен за цял живот! А после слагаш костУмчето и...ставаш министър или депутат и започваш......наред.

Това е песен за Ковид и още нещо...

Само да кажа, че хората с минусчетата или нямат деца, или са ги отгледали преди повече от 30 години ;) Останалите знаят за какво им говоря.

Дир-а, голяма работа сте, да не обръщате палачинакта да не ставате антиваксъри, вятъра нещо започва да сменя посоката та и вие с него... Абе не е заговорене... Ама и така е добре - истината я знаем, друго си е като се изопачава от медиите - поне знаем че със сигурност се опитват да ни изклатят...

Анелия прочела две статии в Интернет що е то вирус и решила да ни осветли. Един вид - вие, читателите, сте пълни загубеняци и ей-сега ще ви светна.

Коя е истината бе, Pesho, светни ни ?

Направи и ти бе ! - щом е толкова лесно ! Измисли "експериментална течност" и печели милиарди ! И нали си антиваксър - няма да им пълниш гушите !

Изключително ниско компетентно писание. 253 са били вирусите 20те години на миналия век. Авторката е чела учебник за 9 клас, издаден 2017, но написан преди 1989...липсата на природонаучно образование е потресаваща...една от причините и да сме това дередже

И тестовете разпознават всичките тези 270 вируса като ковид-19. :))))))

И каква е идеята на това несвързано плямпотене? Да ни убеди, че вирусите не са само ковид? Да ни каже, че с родителски, учителски и медийни усилия правим децата зомбирани и лесно разболяващи се? Да ни каже, че дистанционното обучение е провал, дупка в знанията, който ще си проличи след известно време? Или да си запълним страничката с някоя платена публикация?

Браво! Много хубава статия!

Не само сме чували. И в Германия, и във Великобритания, и в Норвегия, и в Нидерландия... децата ни бяха, а някои все още са, на виртулно обучение.

Мдамм , в момента от 4-5 дена с жената сме болни от някъв грип ( 100% не е ковид , изследвахме се няколко пъти ) и той доста гадничко тряска , поне при нас е без температура ама си има отпадналост , сериозна кашлича с храчки и теч от носа нонстоп.

Изкарах го същото, държите около 6-7 дни, лекувах се с нормалните неща - парацетамол прахчета (колдрекс и подобни) витамин Ц, мултивитамини, капки за нос, дьиндьифил за гърлото и нагряване в банята.

Абе на вас, да не са ви сменили ръководството, че обърнахте плочата?

да, точно това казва. И че лайняните последсвтия от т.н. "пандемия" ще ни излезе, и особено на децата, през носа!!! И много дълго време ще мине, докато животът се нормализира, без постоянния страх, че в носа на някое дете открили вирус.

Идеята е да ни подготвят, че от тук нататък ще ни ваксинират принудително и срещу до сега съществуващите вируси.

Образователната система е под изключителен стрес от наложените мерки срещу пандемията - отспаха си даскалите!