Не е само ковид

Как вирусите заразиха образователната система

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

И ние едно време правехме "фокуси" за да пропуснем часове, ама ново поколение - ново улеснение. Кола, киви, портокал, ябълка и хоп, теста положителен, Хайде целия клас или ъчилище, вън да рита топка. Да де, не топка, ами да си зяпат телефоните.

Е, кой ще излезе и ясно ще каже, че сривът в образованието, в телата, душите и умовете на децата НЕ МОЖЕ да се компенсира от каквато и да е смъртност при възрастните. За да запазим някакви 3% от възрастните (а то няма и толкова) ще погубим ДЕЦАТА, ще погубим бъдещето им, от СТРАХ! Да не говорим за смъртността от "мерките", за небивалата инфлация и глад, които тепърва ни очакват.

Най-накрая един свестен анализ! Поздравления за автора!

Дете, което не е изкарало някой вирус няма имунитет към него. Настинката е безобидна именно защото сме я изкарали като деца. За децата тя не е страшна. Тя си е Коронавирус. А ако по някаква причина загубим имунитета си, например поради лечение на рак, една настинка може да ни умори. Най-обикновен корона вирус. С този Коронавирус е същото. Ако Кирчо и Мунчо не бяха поставени за да ни изтребят, щяха да постъпват като англичаните.

Хайде да си говорим истините - блондинчото нямаше никакво намерение да разхлабва мерките, но му се наложи заради заплахата от скандал.

От 254 вируса само Ковид 19 не е изолиран, сниман,наблюдаван. Затова ваксините са фалшиви и водят преждевременна смърт и стерилизация.

Разбира се, че вирусът на ковид е изолиран, при това още в началото на установяването му в Ухан: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC7239045/

Това е спорен въпрос, за който не е коректно да се правят окончателни изказвания. В изследването, което сте цитирали, изрично пише: "bioRxiv posts many COVID19-related papers. A reminder: they have not been formally peer-reviewed and should not guide health-related behavior or be reported in the press as conclusive.".

Аман от глупаци, ей...!

Не е изолиран, както тебе не ти е изолиран мозъка, защото главата ти е куха дейба люлинсикия фейсбук читател!

Много вируси на са изолирани. Особено на морски животни. Просто ако се изкарат от клетките се разпадат за минути. Не е поради някаква свръхестествена причина. Не заради това корона вируса е менте, а защото се използва от политиците да установят диктатура.

Верно ли, вирусоложе...

Винаги съм се чудел защо не направят поне месец зимната ваканция, като лятната си остане 3 месеца твърдо. И без това в тия студове е далеч по-нормално да не се извършва никаква смислена дейност. Същото се отнася и за възрастните - 3 месеца лятна почивка и месец зимата. Майната му на БВП и заклинанията на икономистите, и бе з това са само говорещи глави на управляващата секта.

И аз съм на същото мнение, но има колеги, които смятат, че децата не трябва да се откъсват дълго от учебния процес. Същите тези колеги не са в състояние да си оправят личния живот и конфликтите с децата си. Абсолютни мазохисти.

Защото ти няма да гледаш децата. А освен това, като се срещнат с тези вируси придобиват имунитет. Имунната им система се обучава. Много от тези вируси с необучена имунна система ще предизвикат смърт при възрастен човек. Затова за да идеш при индианците в амазония трябва да си много ваксиниран и дори така не пускат до много племена. Твойте невинни вируси ще ги убият. Та хайде стига сте пискали. Децата придобиват естествен имунитет именно през зимата. Да не говорим за социални навици. Който иска, да не пуска детето да играе, да го гипсира за да не си счупи краката, да му сложи противогаз за да няма вируси, да направи стерилни помещението за да няма микроби, и да го даде като опитно животно на аптекарката.

е убийството на образованието

Оф, айде престанете вече да ревете с това дистанционно обучение колко било зле. Как пък моето дете и неговият клас успяват да се справят успешно с това дистанционно - ами, имат кадърни учители и заинтересовани родители! И същото се отнася за цялото ни училище - обикновено квартално софийско училище, което се справя перфектно с дистанционното обучение и децата не са затъпели и изкарват високи оценки на матурите! Когато има желание, има и начин. Ама като сте ги метнали там пред компютрите сами да се оправят и очаквате учителите хем да ги учат, хем да ви ги възпитават и да ви ги отглеждат, естествено, че ще ви се стори неефективно онлайн обучението...

За простите хора, дори и улицата е университет!

Училището не е само това да зазубриш нещо и после да го повториш пред камерата. Училището е място, където децата се социализират, изграждат контакти , които остават за цял живот. Сега израства една аморфна маса, която може да чете и пише и нищо повече.

Ударът, който понесе и продължава да понася образователната система е убийствен. Никаква чумна епидемия не може да нанесе такъв ущърб на една страна, както резкият спад на образованост. Това е "болест" с изключително дълготрайни последици. Две години се отразяват като двадесет, три години, като тридесет. Единици от сегашните ученици с много усилия и труд ще наваксат загубеното. За останалите, ще стои една пропаст, която винаги ще им пречи да вървят напред. По-рано трябваше да се съпротивляваме, по-рано трябваше да се борим.

Затова пък, ще се управляват лесно. Ще треперят от страх и чинно, и безкритично ще изпълняват всяко указание на управляващите.

те още от преди да има ковид си пишеха' технологий'

Кривата от много години е стръмно спускане, но сега стана свободно падане.

Ваксерите са с компроментирана здравна система, но защо ни занимават със себе си? Да се лекуват тихо и кротко.

Образователната система е под изключителен стрес от наложените мерки срещу пандемията - отспаха си даскалите!

Идеята е да ни подготвят, че от тук нататък ще ни ваксинират принудително и срещу до сега съществуващите вируси.

Абе на вас, да не са ви сменили ръководството, че обърнахте плочата?

Мдамм , в момента от 4-5 дена с жената сме болни от някъв грип ( 100% не е ковид , изследвахме се няколко пъти ) и той доста гадничко тряска , поне при нас е без температура ама си има отпадналост , сериозна кашлича с храчки и теч от носа нонстоп.

Изкарах го същото, държите около 6-7 дни, лекувах се с нормалните неща - парацетамол прахчета (колдрекс и подобни) витамин Ц, мултивитамини, капки за нос, дьиндьифил за гърлото и нагряване в банята.

Браво! Много хубава статия!

И каква е идеята на това несвързано плямпотене? Да ни убеди, че вирусите не са само ковид? Да ни каже, че с родителски, учителски и медийни усилия правим децата зомбирани и лесно разболяващи се? Да ни каже, че дистанционното обучение е провал, дупка в знанията, който ще си проличи след известно време? Или да си запълним страничката с някоя платена публикация?

да, точно това казва. И че лайняните последсвтия от т.н. "пандемия" ще ни излезе, и особено на децата, през носа!!! И много дълго време ще мине, докато животът се нормализира, без постоянния страх, че в носа на някое дете открили вирус.

И тестовете разпознават всичките тези 270 вируса като ковид-19. :))))))

Изключително ниско компетентно писание. 253 са били вирусите 20те години на миналия век. Авторката е чела учебник за 9 клас, издаден 2017, но написан преди 1989...липсата на природонаучно образование е потресаваща...една от причините и да сме това дередже

Анелия прочела две статии в Интернет що е то вирус и решила да ни осветли. Един вид - вие, читателите, сте пълни загубеняци и ей-сега ще ви светна.

Дир-а, голяма работа сте, да не обръщате палачинакта да не ставате антиваксъри, вятъра нещо започва да сменя посоката та и вие с него... Абе не е заговорене... Ама и така е добре - истината я знаем, друго си е като се изопачава от медиите - поне знаем че със сигурност се опитват да ни изклатят...

Коя е истината бе, Pesho, светни ни ?

Не можеш да се скриеш от орисията си!

Това е песен за Ковид и още нещо...

Мутацията на окретеняване е далеч по-страшна. Жив си, но веднъж кретен - кретен за цял живот! А после слагаш костУмчето и...ставаш министър или депутат и започваш......наред.

Статията внушава, че децата трябва да се пускат болни на градина/училище, за да изграждали имунитет. И аз да кажа. В добрия случай двамата родители работят. Детето се разболява - няма как. Единият си взема болничен 3 дни, другият отпуск за още 2 дни. Една седмица детето страда - започва се с отпадналост, липса на апетит, болки в мускулите. После идва гърлото, сополите, кашлицата. Детето не може да спи добре, не иска да се храни, боли го. След 2-3 дни острите симптоми отшумяват и започаш да се бориш с кашлицата, сгъстяваща се хрема, храчки. Поне детето вече спи и се храни и лека полека силите му се връщат. Идва понеделник, все още не е напълно стабилизиран, но със сигурност се е преборил. Със свито сърце го пращаш, да видим дали няма да се върне болестта и дали не си избързал. Понеделник вечер - симптомите не се влошават, добре. Вторник - детето е на градина/училище, родителите работят. Сряда - някой малоумник си пуска детето със сополи, кашлица и лека температура на училище, защото точно като г-жа Калоянова си спомнят хубавите байтошови времена, когато хората не ходели на училище само ако имали диария, повръщане и ВИСОКА температура, а дори и с антибиотик можело. Четвъртък - първи симптоми при твоето дете. Почвява ти се желание да отидеш при малоумника ит типа на г-жа Калоянова и не знам какво да му направиш, няма да е красиво. Петък - цикълът на поредния вирус започва отначало. Работата на родителите не върви. Отношенията им не вървят. Семейството не върви. Детето страда. Заради поредния малоумник като г-жа Калоянова, който смята, че може да пуска болно дете на училище/градина, защото така било по байтошово. И така, деца със симптоми на вирус си стоят вкъщи. Така трабва. Обратното представлява нечестно, некоректно и абсолютно боклукчийско поведение спрямо всички останали 20 двойки родители в групата/класа, на които ще причиниш огромно неудосбтво (най-малко) с нехайното си и малоумно, поШЕСТВАМ - МАОУМНО, поведение.

Само да кажа, че хората с минусчетата или нямат деца, или са ги отгледали преди повече от 30 години ;) Останалите знаят за какво им говоря.

Живеем в общество, в което ресурсите са споделени, а проблемите са свързани. Особено за образованието. Това което описваш, така е, ама НЯМА решение. Най-добре - запиши детето си на спорт, да е по-здраво,

Аз пък се надявам не всеки да е малоумен хипохондрик и да може да направи разлика между "болно е, има симптоми" и "изкашля се, значи задължително е болно, о Боже и моето ще се зарази".

Неееее, ковИД-ът изеде другите, само той е, ако текне сополь - ногу е страшно.

Важното е Файзер да правят по стотици милиона долара печалба. На ден.

Направи и ти бе ! - щом е толкова лесно ! Измисли "експериментална течност" и печели милиарди ! И нали си антиваксър - няма да им пълниш гушите !

Имам две внучета - едното на 3г., другото на 6г. За щастие всички работим, за нещастие - в частни фирми. От ясла, градина, няма седмица, в която да не звъннат - елате го вземете, един път-кашлял, друг път - повърнал/Карали го да яде филия,намазана с пастет от спанак и сирене/, друг път имал температура, която след 20мин. е спаднала ей така, от само себе си. Никой не го интересува, че при частника няма болнични, никой няма да те търпи в месеца два пъти по 5 дни да те няма. Заплатите на персонала в ясли и градини трябва да се формира от присъствието на децата. Сега дали са 2 или 22 едни и същи пари вземат. И се връщам в годините назат, в ОНОВА време, когато водех моите с антибиотика върху шкафчето и сестрите го даваха.

Госпожа, дори не разбирате колко се излагате… засрамете се! Наемете си детегледачка! Детските градини не са безплатни детегледачници. Вие сте безотговорни!

или ако чак толкова не е в състояние да си гледа децата да ги даде за осиновяване - бездетни двойки бол. Къде е тръгнала да прави деца като не може да ги гледа ...

Каква безотговорност на, мършо? За четвъртинка сопол се държат като че ли е чумаво. Ама заплатите на всички си вървят, нали?

Този четваттинка сопол може да е от вирусен минингит! И тогава ще ти извия врата безотговорен като на пиле.

А може и просто да е причината дебелата свиня, която се явява лелка и градината, и за която си женен, да има едно дете по-малко, за които да се грижи, нали? Пък за извиването - клавиатурните биячи ви знаем. Меки са ви пУшките, затова налитате. Куче, което лае, не хапе. Най-често защото отдавна са му изкъртили зъбите.

Да ама ковид изкарва много пари!

Разбира се вирусите са голямо бедствие и в нашето съвремие силите на естествения имунитет се оказват недостатъчни. Което и си пише в статията. И затова, понеже днес науката е достатъчно напреднала, е възможно бързо да се разработят безсимптомни ваксини срещу всеки един от вирусите и да се поставят периодично за да се преодолее проблема с вредното влияние на боледуването върху производствения процес в по-общ план

Статията внушава, че видите ли коронавируса не е нищо по-особено и е просто един от над 200-та познати вируса, които оставяме да преминат през тялото ни, както традицията повелява. Това обаче не е така. Коронавирусът поразява централната нервна система дори при леко протичане, което ще доведе до повишена честота на деменция и Алцхаймер при преболедувалите. Не е никак добра идея да се заразяваме често с този вирус. Лошото е, че се подведохме по евтината реклама как ще спрем пандемията с ваксини. Изглеждаше като прекрасното ново бъдеще. Пълен провал.

Каква стана тя. Ковид както знаем го направиха китайците. Ами тези зимните 235 от къде дойдоха. То и учебника стар. Може и да са повече вече.

Едно време бяха плъзнали из компютрите. Може и от там да са се измъкнали. През пет жито. Или от тези новите дето работят с хем тъй хем иначе. Казаха че вече по две маски ще трябват. Имало и такива дето заразяват по полови пътеки.

Онлайн обучението е пълна порнография. Децата се забавляват пред компютъра, но нивото на знания е много ниско.

Или децата са се метнали на теб или на теб и жена ти.... Виж умното дете си се справя даже по,-добре и има много повече свободно време за игра и спорт!

то парковете беха затворени....

Много се радваш, че тъпото ти по принцип отроче изведнъж стана отличник, нали?

Досега трябваше да са изхвърлени всички свързани с ГЕРБ. Те само саботират Правителството и Държавата.

трудно може да саботираш нещо дето го няма...

не е само ковид ами и огромно количество алчни и безмозъчни политици по цялата планета както и тъпо зомбирано население без собствен мозък

беше прозрял,че да се излагат децата по време на грип,да не говорим за Ковид е голяма щуротия! Да не говорим как я чакахме тая грипна ваканция,лъскахме шейните,ваксахме ските! И пак станахме хора! Стига с джендероевропейската практика да товарим децата с глупости до краен предел! Виждаме това обучение какви плужъци роди,пред очите ни са ошашавените,бледи,невротизирани,джендеросани,захаросани и западноевропейци! Ако това целим.....

тия новите боклуци са точно творение на новата учебна система! Безгръбначни подобия на хора!

Аз да питам просто Киро и Сие, за какво е този план с тия области като София е във фаза 2, а учениците са онлайн както е написано за фаза 4. Можете ли сега да ми обясните, защо не се спазват собствените предписания, планове и прочие …!?

ама ти вярно ли мислиш че марионетките имат дори и толкова мозък?

Каквото решат местните здравни органи, това ще бъде. За София ме съмнява Сербезова да се издала заповед.

Ами Киро & нямат собствена воля. Те трябва поне да пунтират пред началниците си, че правят нещо и че плашат народа, иначе ще падат глави (съчувствам им, между впрочем, не им е лесно). В случая пунтажът е това с никому ненужната карта на областите, в чиято истинност вярват само политиците, и то само когато трябва да въведат нови мерки :-).

Малките ученици се оказаха изкупителни жертви на чиновниците. От днес нашите деца трябваше да минат он лайн, но МОН не позволи. Няма да си пусна детето на училище при тези температури. Каквото искат могат да правят. Все повече ми се сриват в отношението ми към тях държавните институции, защото гонят някакви нормативи и числа, а не реална грижа.

Половиуната ученици ги няма ,а учителите са 30% най много!Цари страх,анархия и пълно объркване!

...

Оффф. И аз няма да си пусна детето тази седмица, но не го намирам за драма и голям проблем. Ще си учи сам, аз ще помагам. Мисля, че всеки може да преподаде материал до 4ти клас. А след ваканцията отново на училище, да се надяваме с тестове два пъти седмично.

А добри утру! Невероятно! Уникален научен пробив! Имало и други вируси.

вируси но много ХОРА страдат от придружаващи заболявания

Абе аджеба чували ли сте за минаване онлайн обучение в елитните училища на САЩ и Западна Европа? Отговорът е "по-малко от хич". И това обяснява доста неща. За пролите - онлайн "обучение", мляко от скакалци и месце от хлебарки. Другите си знаят!

Не само сме чували. И в Германия, и във Великобритания, и в Норвегия, и в Нидерландия... децата ни бяха, а някои все още са, на виртулно обучение.