Настаняват украинските бежанци в държавните почивни бази

Правителственото решение е следващата стъпка за осигуряване на настаняване и интеграция на хората, бягащи от войната, съобщиха от пресслужбата на МС

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Продават си джиповете и живеят какви са тези предимства достатъчно им е че са приети на наша територия

Не добра постъпка базите са за работещи и болни

В лагерите при сирийците.Какъв е този двоен стндарт

Да и това е вярно- ако бягаш от война започната от САЩ отиваш в лагер,ако бягаш от война започната от Русия отиваш в почивна база на МС.

Собствениците на 4-5 звездни хотели, ще пускат ли оферти и за нас българите по 40 лева на човек?

Ако станеш бежанец може

Еееееее и замириса на море пардон на празно портмоне...ха наздраве честито продължавайте с промяната

Щеше да ги настани в 5звездни хотели

Ще приютя всички украински бежанци в ануса си!!!

Няма да е изненада, ако по заръка на Зеленски на въпросните се предостави персонално и по един "Калашник".Ей така, да се чувстват сигурни на първо време. "Джавелини"-те малко по-натам.

Украинците да си ходфят ОБРАТНО в Украйна.. А та ИЛИда СТАВАТ отново Руснаци, както беше до 1990 г ИЛИ да се бият срещу руснаците.. ВЪН !!! Хората в България ГЛАСУВАХА за партия ""Продължаваме Промяната"" : ПЪРВО- да МАХНАТ маските и да ИЗГОНЯТ Китайците и негрите РАЗПРОСТАНЯВАЩИ вируси. Което е ПОЧТИ направено. Остава само да ИЗГОНЯТ китайците... ВТОРО- да ЗАКРИЯТ турско- негърските фирми А1 (ЕМтел), Вииваком и Йетел, които РАЗБОЛЯВАТ цяла България с РАК и Левкемия.. Някои дори Ослепяват.. После може да направят КОНКУРС и да изберат една фирма за цяла България , която да осигурява телефонните разговори с мобилни телефони... И да ги накарат да сложат станциите си на ПОНЕ 5 -10 километра от градове и села, за да НЕ ни РАЗБОЛЯВАТ... ПО- добре, разговорите с телефон да са СКЪПИ, както до преди 1999 г, но българите да са ЗДРАВИ и да РАСТЕ БЪлгария като население.. Щото като са БОЛНИ българите, НЯМА и кой да РАБОТИ... ТРЕТО- Да ЗАКРИЯТ Агенцията за бежанци( направена от ФИлип ДИмитров, през 1992 г, за да го сложат турците-ДПС да управлява за една година) , да ЗАКРИЯТ Лагерите за бежанци ( направен от Боклук Борисов Банкя-лията). И после , парите, които са давали на башибозуците, да ги дадат на бедните българи. После може да ПРЕИМЕНУВАТ ""Агенцията за Българи в чужбина"" на "" Агенция за Истински бежанци- българи"". И да ЗАКРИЯТ Лагерите, които Боклук Борисов направи за да храни Ислямските башибозуци Нашественици и да им дава къща и пари, ВМЕСТО да дава на бедните БЪЛГАРИ.. Ето как българите-бежанци бягаха преди 100 години от тия араби- Нашественци, които сега НАПАДАТ БЪлгария.. Арабите да бягат обратно към Турция с РАЗПРАНИ гъззове, както бягаше Осман Ага през 1865 г. https://glasove.com/categories/skandalyt/news/polovin-milion-bezhanci-idvat-v-bylgariya-sled-balkanskite-vojni

Предполага ше са че са тук за да започнат работа и да се интегрират по някакъв начин. За да отидат в Канада, Британия или САЩ се сика да си намерят работа. Но той Кирчо единственото, което го интересува е как да ни продаде и да унижи българите. Няма здравеопазване, няма почивни домове и санаториуми. И има дискриминация на останалите бежанци. Които май ще излезе че се интегрират по-добре.

Правителството ни е съставено от расисти, защото украинците на хотел, а афганци и сирийци в бежански лагери.

Да изгоним всички руснаци от България и ще има достатъчно квартири за украинците.

Само най богатите държави с БВП над 30 и само след референдум би трябвало да могат да отделят средства за бежанци ...иначе е лудост

Братя търпеливи българи сабаки.който не се кланя пред смртдливите украински крака бягащи от войнъ,ще му се реже от заплатата и цялата пенсиика ще му се взима..после Русия била виновна..

Руски педалчета, не се правете на българи. Смешни сте.

Ех, Брендо, какви ги забърка с тоя Зеленски!

ще усетят мизерията

Беше грешка, че украинските бежанци бяха настанявани още в началото в хотели и то на морето. Сега, разбира се, когато трябва да отидат във ведомствени бази, се смята за влошаване на битовите условия. По-добре беше да е обратно, първо в някакво временно и не луксозно настаняване, а след това в центровете. Щеше да се приема като подобряване на условията. Какво да се прави, нищо добро не остава ненаказано. Трябва да се мисли преди да се действа.

Предполага ше се че ще си търсят работа и ще заживеят като всички. А май повече се оказаха мутреси, мутри и подобни.

Защо украинските бежанци от Украино -Ръската война ги настаняваме в почивни бази ,хотели и получават пари ,а бежанците от агресията и войната на САЩ и НАТО в Сирия,Либия ,Ирак и Афганистан ги държим в бежански лагери? Този двоен стандарт всява недоверие в прокламираните западни ,,демократични” цености .

Недоверието към тази тема трябва да е насочено към българските политици и управляващи. В държавите, които определяте като западни, украинските бежанци не се ползват с привилегиите от към битови условия и настаняване, с които се ползват в България. Германия, Великобритания например , някои от тях са на палаткови лагери.

Защо не в Странджа Сакар, да обновим този изостанал район !

Странджа ските овчари ще обогатят генофонда на свещената украинска раса!

Много мътна история. Защо ли укрите са по-специални от всички други бежанци?? Защото са фашисти.

Защото украински ЕВРЕИ управляват САЩ

Да се благодарят , че не са в Англия. Днеч чета в Гардиън, че зачестили случаите на изхвърлени на улицата украински семейства от "спонсорите" си. Спонсори са семейства, които са се съгласили да приемат бежанци в къщите си. Та масово украински семейства са се озовали на палатки на улицата, заради неразбирателсво с домакините, културни различия в навици и привички, неспазване на правилата в дома, даже конкретен случай който цитират е как заклет вегетарианец изхвърлил украинските си домашни любимци на улицата, щото те внасяли месо в къщата , за да си готтвят. Та те такива случки.

Сега се сетих,че Ердоган искаше пари от Европа и тя му даваше за да изхранва бежанците в Турция.Преуспяващата от Порошенко насам Украйна дали е превела някой лев за хората си.Нали им дават едни милиарди по линия на САЩ и ЕС и даже не ги и отчитат за какво ги харчат.С тези мурафети за сметка на народа си ме карат да забравя чувствата си към многото ми приятели от онази държава.

Жалкото в ситуацията с бежанците от Украйна е в това, че политическите кръгове и близки до тях хора се възползват най-нагло и безочливо за да грабят държавата. Пренасочват се средства от “програми”, които се “отпускат” на държавните почивни станции и санаториуми, където назначени от тях хора се разпореждат със средствата и почти сигурно им ги връщат по разни сметки. Дори в намеренията им да подпомагат бягащите от войната, го обръщат на печалба. Най-жалкото е, че сметката я плаща изстрадалият български народ, затова продължават управляващите да повтарят като мантра “бъдете толерантни и приемете украйнският народ”, за да мога да трупат парите по сметките си.

Колко дълго смятат да ни налгат да ги влачим?! 'Щото ние сме цъфнали и вързали!

И Поляците ги подкарват да работят https://youtu.be/MO8PXBfO8oM

А защо не са използвани тези "свободни" средства за повишаване качеството на живот на българите?

Не знаех че имало държавни почивни бази след 1989 . Някой да е ползвал такива?

да спем да мрънкаме и да заработим здраво за да може да изхранваме и настаняваме всички бежанци от всички военни конфликти по света :)

Който завижда, да му се връща!

Сирийци украинци следва и война от Африка а от там ще дойдат десетки пъти повече щото така им харесва нали българина им плаща..по заповед на.....Баден баден

Свиквайте братя българи с новата схема 5 към едно.Първо се търси работа на 5укринеца и квото остане се дава на 1 българин..

Ако, настаняват там действително изпаднали в беда безпомощни майки с деца, без парични средства и останалото за ежедневни нужди- ДА! Но, ако настаняват там не бежанци, а емигранти, които са възирали понякога и заради това,че ги издирват за извършени престъпления в Украйна и то тяхната криминална полиция.... значи тези,които решават това не ги слушат главите.Още повече,че на границата раздадоха български документи за самоличност с техни истински снимки и казани от тях имена- вероятно неистински за да не ги засечат от Европол.Нашите управляващи са гола вода по отношение безопасността на гражданите си.Те знаят ли изобщо какво означава професионален престъпник ползващ се от закрилата на друга държава? Бардак!

120 МЛН. лв. за ПОЧИВАЩИТЕ. Браво! Да им подарим и по 1 заплата! За болните български дечица ще събираме капачки...

Живеем царски, да не се връща комунизмът!

Скоро майки с деца ще се разхождат но няма да могат да седнат в бг ресторант защото там всичко ще е заето от украинци които даже не си плащат за яденето..

Страхливи руски мухльовци, украинците ще ви видят сметката. Вие сте дегенерати и дебили.

край, ставам укра, решено е! избацвам един паспорт и инвалидна кнжка, може ии студентска, врътвам един филм пред добитъка по администрацията, взимам котарака и отиваме да живеем в хотела. безплатна храна, не ми пука за цена на ток, вода, парно, ремонти, консумативи, мнооого спестено време - безценно!... маааму стара, действително се доказвам пред себеси като тотално говедо при положение, че още проспивам ситуацията. това трябва да се промени незабавно. ще чекна брендо къде се е писал бежанец и да се присламча в локацията. там би трябвалло да са най-добрите условия..

си вземи боя за обувки, вапцай си лицето, овладей заваления говор и мигрирай в маалата. Чуждите не ги гледат с добро око ама поне няма да те хванат от първия път та ще спестиш някой бой в търсенето на дребни аванти

Вашата песен е изпята. Няма кого да излъжете с хибридните си тъпотии. Това е само за дебилите от кочината ви.

Руски боклуци, разкарайте се от българските медии. Мирувайте си в кочината.

плоскоумно-защо си мислиш, че всеки който не харесва украинците е руснак. Не харесвам и не искам у нас нито руснаци, нито украинци, защото произлизат от СССР, а България достатъчно си изпати от тях.

Лъжеш. Ти си руски олигофрен.

а ти не си българин, а тотално безмозъчна амеба чуждопоклонник, щом не разсъждаваш, а само повтаряш едно и също като папагал. Толкова пък да се опростачени, че да не ви пука за България и българчетата. Украйна или Русия - няма разлика - наглеци, които ни считат за втора ръка хора и техни роби.

Ще им вдигат на украинците помощите а на българите бензина и тока свиквайте мълчете и се съобразявайте..

Неграмотен руснак.

Руските списващи, не ставате нещастници.

пълно с руски тролски дебили.

укропитека беше докаран тук на издръжка на България. И докато българските граждани страдат, укрите си се радват на охолство и си карат скъпите джипове по курортите.. добре ли е?

Ти не си българин.

Руски бунаци се правят на българи. Не вървите. По тъпотата се познавате.

Пуснахме ги в къщата си , а те се качиха на печката. Услади им се на морето и няма да се махнат от там без сцени. На всичкото отгоре не харесвали и храната - скумрията била риба за бедни. Сьомга ли очакват. Нагли са , това не са бежанци , а използвачи.

рмалоумен руснак.

влез в гупите им да видиш какво се лее срещу нас. Не са всички такива - има и много свестни, отрудени и пострадали истински от войната, но има и една немалка група, които само претендират и плюят българите.

Даже искат здравословни био храни, микроблейдинг, ноктопластика, спа процедури, силен wf, ..и много пространство, защото иначе им е тясно на хлебарките

Целта е на украинците да се дадат такива привилегии каквито обикновения българин не може да си позволи..пълно смазване на достойнство и гордост..да станеш още по голям дебил да си по лесно управлявм

мнения и съвети от руски червеи.

те вече им ги дадоха. Украйна получава милиарди евро и долари финансови помощи, но не прави никакви социални плащания - детски, пенсии и тн. Сега се очаква да им ги изплаща България. Познайте за чия сметка. Ще ги назначават на работа без да преглеждат и приравняват дипломите им - става въпрос за лекари. Те обясняват, че ЕС ги заселва у нас, за да повдигнат България - тоест да ни заменят. Дали такива лекари и мед сестри ще имат интерес българските им пациенти да се излекуват?

Всички управляващи, т.е. всички в Парламента, сте предатели спрямо Българския народ! Вие сте служители на чужди интереси - енергетика, икономика, здравеопазване, външна и вътрешна политика, данъци - всичко е диктувано отвън и е в ущърб на обикновения човек, който всъщност изработва благата. Вие, по длъжност, сте единствено чиновници на заплата, които би трябвало да служат на останалите. А се почуствахте Богове. Спомнете си Вавилон, Рим, Атлантида....

твоя работа, руско гавно.

Нищо руско няма тук, тролчо, описаното не е в контекста на последните 3 месеца, а в контекста на последните 30 години. Сегашните управляващи са същите, с разни модерни издънки. Ти самият си един от мачканите и принудени да живуркат и изпълняват повели за някой жалък сребърник....

Руснак си. Българин не може да е толкова тъп.

Не съм съгласен да почиват в държавни бази! Колко българи са имали възможността на такива!? Те са бежанци и трябва бъдат в общежития от отворен тип. Не "деца, уктаинчета" в Приморско да са окупирали училищни дворове и да отправят неприлични предложения към наши деца, излизащи от училище, в случая, момичета! Нямам нищо против да ги скрием от бомбите, но трябва да знаят, че тук не е Слободия, трябва да спазват ред иначе обратно..

Викайте веднага полиция, нали те викаха два пъти полиция заради игра с пластмасови пистолетчета. Така както ни считат за низша раса, може да направят тези изроди нещо на някое българче. Снимате клип , в мрежата и полиция. Безобразията им трябва да се документират. Те може и наркотици да предложат.

Едно нещо не ми е ясно - защо за някои бежанци строихме ограда по границата, а други ги настаняваме в почивни станции и ги храним безплатно, та им даваме и кеш по 40 кинта на ден за пиячка ?

Ако до сега не ти се е изяснило, няма шанс да ти стане ясно. Наливай ракията и не го мисли

Гледайте хора как почват да им раздават милярдите..и пестете и мълчете и пак пестете и мизерувайте че ще ви вдигат данъците и не говорете че гулаг

Ще вдигнат данъците - нали ЕС трябва да плаща на усрайна. Ще взимат заеми, които ще плащат внуците ни вече - пак заради тях. Миналата година сме внесли рекордна вноска пари в евросъюза, така че тази година ще ни искат още повече. А през това време нашите деца ще се учат, че държавата нехае за тях, щом са българчета и ще си дават стотинките/събират капачки за болнично оборудване и детски линейки, докато държавата се грижи за чуждите деца.

Първо научи граматиката, после давай акъли.

Да изчакат поне лятото да изкарат на курорт.