Коментари - Поредно обсъждане за нещо, дето го няма - е-управление | Днес.dir.bg

Поредно обсъждане за нещо, дето го няма - е-управление

Харчим пари и правим конференции, а е-правителство няма и няма. И така е от години.

Обратно в новината

Коментари - Поредно обсъждане за нещо, дето го няма - е-управление | Днес.dir.bg

Коментари

http://dnes.dir.bg/news/konferentzia-elektronno-upravlenie-26945401 Кой казва, че няма електронно правителство?

На колко събрания съм бил, където се говореше за комунизъм, но пари не искаха. Нека да си говорят за електронно правителство, но много крадат.

Харесва ми иронията,евала дир!

Бих искал някой да ми зададе въпроса, защо назначихме всички военни пенсионери в ДАЕУ да управляват ЕП и защо всички поръчки вече са по ЗЗКИ а не по ЗЗЛД примерно. Искам да отбележа, че по ЗЗКИ може да се избере която и да е фирма, регистрирана в службите, че е сертифицирана да работи по секретни програми без да сме длъжни да се обясняваме защо сме избрали тази фирма, а не онази. По оправните сигурно вече са забелязали, че е обявена поръчка по закрита процедура за избор на фирма, която да поддържа системите на ЕП. Така, че не е вярно да твърдите, че няма такова. Ако си спомняте, 2016 г. премиера ви каза за последно, че ще е готово 2017г. е, отложи се за малко. Ако не сте разбрали, цената на обявената поръчка за поддръжка е около 6 (шест) милиона. Значи има какво да се поддържа . . . .

3 милиарда за един гьол в Белене и 2 милярда за нищо.

"И така, докато похарчим още някой и друг милиард лева.".То и в БГ-университети е така, харчат се пари (EU+BG) за наука, дето я няма!!!

Издухали два милиарда. Що да не издухат. Нали има от кого да ги откраднат? Прост народ. Колко кожи му свалиха,а той мисли,че го пощят. Божееее...

2 та милиарда вече са изхарчени за е-управлението ,а от него и следа няма !

е-управлението е тамянът, от който бягат нашите дяволи .засега .скоро ще го прецакат и него .

Бате Бойка ще участва ли? На го направят сутринта, на Него тогава му идват най добрите идеи за Балкански АЕЦ и хъбчета, мъбчета и тн. После върти телефонче на Путин, после на Меркел за финансиране и всичко е точно.

Вие си благодарете, че банкянския Винету не ви е накарал да комуникирате с димни сигнали или удари по тъпани!

БГ е на първо място в света по IT- акъли. Не правят ел. управление ,защото ще излезем на първо място по безработни. Два милиарда не е кой знае каква пара.

Голям айти аутсорсинг иначе, но за инсорсинг йок! Прокурор за тия 2 милярда! Какви са параметрите, крайният срок???

Иначе Македонците си имат цифров кадастър, електронно разрешително за строеж а ние тук си разпеваме картите от мушама и кожа и ... конференция за електронно управление.

Държавна агенция за електронно управление, на Росен Костинбродския има за цел не да спомага за въвеждане на лелктронно управление, а да създаде допълнителен хаос в т.нар. електронно урпавление. Първата тъпня, която измислиха е всяка администрация , която иска да инвестира в IT (закупуване на компютър), трябва да отправи искане до въпросната агенция за разрешение за извършване на разхода и понеже са електронна агенция се чака 14 работни дни за отговор. Та ето това е електронното управление в България, даже и конференции му правим.

явно толкова си можем!

Към анонимния коментатор: информирайте се добре преди да пишете тъпотии. И си направете труда да си погледнете програмата - кой какво организира, по какви теми, кои са участниците, кой е домакин, кой е гост. Ако не знаете, питайте. Ама ви мързи. Но за да знаете за какво става дума, първо трябва да се помръднете. Като не знаете какво е е-управление, как ще го ползвате? И т.н. Сполай!

Нали знаеш, че анонимни коментатори няма?

Към анонимния коментатор: информирайте се добре преди да пишете тъпотии. И си направете труда да си погледнете програмата - кой какво организира, по какви теми, кои са участниците, кой е домакин, кой е гост. Ако не знаете, питайте. Ама ви мързи. Но за да знаете за какво става дума, първо трябва да се помръднете. Като не знаете какво е е-управление, как ще го ползвате? И т.н. Сполай!

да сигурно ще трябва ние да си размърдаме задника да свършим и тая работа вместо чиновничетата, а не е ли случайно тяхна работа да разяснят на гражданите какво става или и в тази агенцийка като повечето други работят в секретност !!???

Парите необходими за е-управлението да се удържат от заплатите на чиновниците! После, ако въобще заработи половината ще са аут, а другите да си налягат парцалите, след като размотаването на хората и кранчето за рушвети секнат!

Всъщност тази конференция е изложение на едни дребни и едри търговци. Дребните иска да направят една програмка да я продадът 300 пъти , ако е за общини или 30 пъти ако е за някоя областна администрация. Да си цоцокат до второ пришествие. Едрите търговци - MS, IBM, ... те пък от 7 години разправят, как ще направят електронно правителство, но той ще струва поне един милиард (в случая на Майкроофт, основно за лицензи на ОС, офис пакети, MS SQL) и естесвено търсят парите на ръка. Е, може да има ресто, за КОЙто трябва.

ПП ГЕРП са потрошили около 7 милиарда за разни виртуални проекти (електронно управление, Набуко, интерконектори, ядене и пиене на прецедателството). Но иначе лаят за едни милиони за реално съществуващи реактори.

По принцип си прав, само дето тези реактори и те са за 1 млрд. Отделно това че ги имаш на склад не значи че те струват колкото си платил, още по-малко че можеш да ги ползваш. Водиш ги счетоводен актив, ама реализация и реален приход от тях - няма.

Нещо като АЕЦ Белене, наляни са няколко пъти повече пари от колкото струва, но още нищо не е направено.

Електронно правителство има и в Русия, и вече не една година, постоянно все нови и нови функции и услуги се добавят - само дето яйца не можеш да си опържиш на телефона, но данъците оттам се плащат, сметките за комунали услуги - от там, всякакви молби, прошения, обяснения до разни институции, регистрация за изборите, дето ще бъдат на 18 март, промяна в регистрацията - открепителни документи, заявка на новата секция, запазване на чес при лекари и зъболекари във всякакви болници - държавни и частни, проверки на заеми и кредити - докъде са изплатени, контакти с учителите на децата, вкл. проверяване на дневника за оценки, забележки и тем подобни ... Всичко административно хората си го вършат от телефона, от всяка точка по кълбето, където има интернет! А в Московското метро го има - и е безплатен, в разните им кръгови линии, подземни и надземни, влаковете, вкл. скоростните ... Ние само си дрънкаме, някои, наистина, инкасират сериозни суми ... Иначе седят разни лелки, трупат кила, вадят по един лист хартия за два работни дни от някоя папка, размотават те безкрайно ... След това се оказва, че било грешно и не трябвало така и това ...

Ама си се поолял/а малко повече с тези приказки дето ги пишеш. Да не говорим, че всичко което описа го има тук от години.

От години тук единствено храним 100 000 гърла, чиято работа е да ти издават справките, които ти искат на следващото гише. Едно и също нещо се попълва сто пъти, а до година за 101и.

В Москва, СПб, другите градове-милионници, където има метро, то се плаща направо с телефона! Приближаваш с отворено съответно приложение - и готово! За тези, които не са от този град или не знаят как - има отворено гише, на което се продават ел. билетчета за едно пътуване или карти за няколко - както искаш, за ден, за седмица, за определен брой пътувания (влизания в метрото, после можеш да се прекачваш колкото ти трябва, и на надземната линия също!). А тук не можеш един билет да купиш понякога - ако шофьорът няма, или си приказва по телефона и не те поглежда, за карти да не говорим ... Снимка, имена, попълване на хартия, обяснения, чакане - и това само в някои центрове, където се издават карти, а там се и попълва за следващия месец ... Само в София! В другите градове - кондутори ... Нали ни трябват "работни места" - това ако е решение на въпроса с безработицата - минимални заплати на измислени работни места ... Това е каменната ера, човече! При бай Тошо не беше така вече - аз го помня онова време много добре! Ами прегледите при водещи лекари от големите им болници с консултации - он-лайн го правят консилиума, пращат се оперативно снимки и резултати от изследвания, за десет минути чуват мненията на най-големите им специалисти и вземат решение за лечението, операции ... И това в държава, която е разтегната на 11 часови пояса - даваш ли си сметка за какво пиша изобщо?! Ние сме тука вече една шепа народ, половината работещи кибичат в държавната администрация, и мин. съвет заседава седнал в кръг около вожда им на едни маси, които са на "Дондуков" 2 от времето на Вълко Червенков (Сталин), когато са го строили тоя център ... А ако не им каже какво точно да правят по кой проблем, никой не може да направи една крачка като голям човек, само се спотайват и се снишават - дано бурята на народното недоволство да ги отмине и тоя път, и да си вземат яките заплати и доходи от евро-проекти, на името на родата, естествено ... Палеолит, до неолита има още много да драпаме ...

ЗА ДА ползувате електронна услуга трябва : -подходящ компютър - 1000лв -интернет свързаност - поне 15лв на месец -електронен подпис 70лв и повече на година инсталиран на този компютър -умения за работа с компютъра и интернет ..... абе не е толкова просто и евтино ...зависи колко ще го ползуваш и за един два пъти в годината е по- добре да се разходиш до гишето при неуката лелка ..

По времето на Н. Василев имаше наченки, да се поеме курс за създаване на електронно правителство, но единственото, което направи е да подпоьише договор с Майкрософт за НАЕМ на лицензи И ОТ ТОГАВА ДО СЕГА ДОГОВОРА СЕ ПРЕПОДПИСВА ВСЯКА ГОДИНА! Е може да правят някакви обществени поръчки, но там със сигурност не участват Aple, Sun, Redhat.

Този беше толкова напред с материала, че при съществуваща мрежа, накара данните да се пренасят с кашон флашки, от самите проверявани. Не ми разказвайте, какви ИДЕИ имал!

Писах "наченки", а не "ИДЕИ".

Всъщност в статията има грешка - парите не са 2 млрд лв, а ЧЕТЕРИ!!! Да питам, някой знае ли колко се плаща за лицензи на Майкрософт за операционни системи и офис пакети на година?

Договорът с Майкрософт се сключва за 3 години за около 100 000 лиценза и приблизително е за около 100 млн. лв. Най-общо в договора се дава лиценз за операционна система - десктоп и сървърна и пълен офис пакет. Отстъпката е за голям брой лицензи. Проверете на пазара колко са единичните цени на тези продукти, особено офис пакета.

След, като договора е за три години, защо офиса иска пререгистрация на 6 месеца?

Хората знаят, че съдбата на давещите се е в ръцете на самите давещи се. Ако го направят това управление трябва да си получат заповедите за уволнение, а ако го обсъждат щастливо на маса, животът е песен.

Електронното управление е много добра хранилка. Електронен регистър 2 -3 таблици с по няколко полета, работа за седмица за среден програмист. 100-200 хиляди лева, но пък 90% отиват в комисионни и накрая някой самодеец го прави за 5 бона, всичко е ок докато не влязат повече от 10 потребителя, но издънката няма значение, изчаква се година-две и опа нов търг! Ама същото е и с магистралите - днес строят, утре ремонтират.

Почвай! Офертата се приема. Като си готов, ще ти кажем допълнителните условия.

Айде дай условията да видим! Веднага ще ти намеря изпълнител и цена! Публични ли са условията или и това е Държавна Тайна?

Достъп имаш ли?

Всичко имам! Дай условията, а не ми задавай глупави въпроси калинке!

Като имаш, значи знаеш процедурата!

Е как да има е-управление като няма никакво управление.

бсп само може да ни оправи от тази каша..

Ко !? Не.

БСП ви е оправяла достатъчно през годините. А тия дето са най-оправени от партията-майка сега едва ходят.

Абе ако се проведе един тест на всите теа чиновници дали изобщо имат компУтарна грамотност да не са изненадаме, че са по неграмотни и от овцете в мойто стадо ;) Па теа ша праят видиш ли - електронно правителство :)))) Па ако за модел на електроннот вземат и сегашното "правителство" - мерси :)))

Хайде да си го кажем направо....НИКОЙ ОТ УПРАВЛЯВАЩИТЕ НЯМА ИНТЕРЕС ОТ Е-ПРАВИТЕЛСТВО....за съжаление....

Това е една от формите на грабеж, с ясли за чиновниците!

Електронното управление пресича пътя на корупцията в държавната администрация.

чиновниците правят и струват, протакат и крадат, само и само да не се приеме. И, нали се сещаш, че има #Кой да им е възложил това нищоправене и лапане на заплати.

Коментари - Поредно обсъждане за нещо, дето го няма - е-управление | Днес.dir.bg

Поредно обсъждане за нещо, дето го няма - е-управление

Харчим пари и правим конференции, а е-правителство няма и няма. И така е от години.

Обратно в новината

Коментари - Поредно обсъждане за нещо, дето го няма - е-управление | Днес.dir.bg

Коментари

http://dnes.dir.bg/news/konferentzia-elektronno-upravlenie-26945401 Кой казва, че няма електронно правителство?

На колко събрания съм бил, където се говореше за комунизъм, но пари не искаха. Нека да си говорят за електронно правителство, но много крадат.

Харесва ми иронията,евала дир!

Бих искал някой да ми зададе въпроса, защо назначихме всички военни пенсионери в ДАЕУ да управляват ЕП и защо всички поръчки вече са по ЗЗКИ а не по ЗЗЛД примерно. Искам да отбележа, че по ЗЗКИ може да се избере която и да е фирма, регистрирана в службите, че е сертифицирана да работи по секретни програми без да сме длъжни да се обясняваме защо сме избрали тази фирма, а не онази. По оправните сигурно вече са забелязали, че е обявена поръчка по закрита процедура за избор на фирма, която да поддържа системите на ЕП. Така, че не е вярно да твърдите, че няма такова. Ако си спомняте, 2016 г. премиера ви каза за последно, че ще е готово 2017г. е, отложи се за малко. Ако не сте разбрали, цената на обявената поръчка за поддръжка е около 6 (шест) милиона. Значи има какво да се поддържа . . . .

3 милиарда за един гьол в Белене и 2 милярда за нищо.

"И така, докато похарчим още някой и друг милиард лева.".То и в БГ-университети е така, харчат се пари (EU+BG) за наука, дето я няма!!!

Издухали два милиарда. Що да не издухат. Нали има от кого да ги откраднат? Прост народ. Колко кожи му свалиха,а той мисли,че го пощят. Божееее...

2 та милиарда вече са изхарчени за е-управлението ,а от него и следа няма !

е-управлението е тамянът, от който бягат нашите дяволи .засега .скоро ще го прецакат и него .

Бате Бойка ще участва ли? На го направят сутринта, на Него тогава му идват най добрите идеи за Балкански АЕЦ и хъбчета, мъбчета и тн. После върти телефонче на Путин, после на Меркел за финансиране и всичко е точно.

Вие си благодарете, че банкянския Винету не ви е накарал да комуникирате с димни сигнали или удари по тъпани!

БГ е на първо място в света по IT- акъли. Не правят ел. управление ,защото ще излезем на първо място по безработни. Два милиарда не е кой знае каква пара.

Голям айти аутсорсинг иначе, но за инсорсинг йок! Прокурор за тия 2 милярда! Какви са параметрите, крайният срок???

Иначе Македонците си имат цифров кадастър, електронно разрешително за строеж а ние тук си разпеваме картите от мушама и кожа и ... конференция за електронно управление.

Държавна агенция за електронно управление, на Росен Костинбродския има за цел не да спомага за въвеждане на лелктронно управление, а да създаде допълнителен хаос в т.нар. електронно урпавление. Първата тъпня, която измислиха е всяка администрация , която иска да инвестира в IT (закупуване на компютър), трябва да отправи искане до въпросната агенция за разрешение за извършване на разхода и понеже са електронна агенция се чака 14 работни дни за отговор. Та ето това е електронното управление в България, даже и конференции му правим.

явно толкова си можем!

Към анонимния коментатор: информирайте се добре преди да пишете тъпотии. И си направете труда да си погледнете програмата - кой какво организира, по какви теми, кои са участниците, кой е домакин, кой е гост. Ако не знаете, питайте. Ама ви мързи. Но за да знаете за какво става дума, първо трябва да се помръднете. Като не знаете какво е е-управление, как ще го ползвате? И т.н. Сполай!

Нали знаеш, че анонимни коментатори няма?

Към анонимния коментатор: информирайте се добре преди да пишете тъпотии. И си направете труда да си погледнете програмата - кой какво организира, по какви теми, кои са участниците, кой е домакин, кой е гост. Ако не знаете, питайте. Ама ви мързи. Но за да знаете за какво става дума, първо трябва да се помръднете. Като не знаете какво е е-управление, как ще го ползвате? И т.н. Сполай!

да сигурно ще трябва ние да си размърдаме задника да свършим и тая работа вместо чиновничетата, а не е ли случайно тяхна работа да разяснят на гражданите какво става или и в тази агенцийка като повечето други работят в секретност !!???

Парите необходими за е-управлението да се удържат от заплатите на чиновниците! После, ако въобще заработи половината ще са аут, а другите да си налягат парцалите, след като размотаването на хората и кранчето за рушвети секнат!

Всъщност тази конференция е изложение на едни дребни и едри търговци. Дребните иска да направят една програмка да я продадът 300 пъти , ако е за общини или 30 пъти ако е за някоя областна администрация. Да си цоцокат до второ пришествие. Едрите търговци - MS, IBM, ... те пък от 7 години разправят, как ще направят електронно правителство, но той ще струва поне един милиард (в случая на Майкроофт, основно за лицензи на ОС, офис пакети, MS SQL) и естесвено търсят парите на ръка. Е, може да има ресто, за КОЙто трябва.

ПП ГЕРП са потрошили около 7 милиарда за разни виртуални проекти (електронно управление, Набуко, интерконектори, ядене и пиене на прецедателството). Но иначе лаят за едни милиони за реално съществуващи реактори.

По принцип си прав, само дето тези реактори и те са за 1 млрд. Отделно това че ги имаш на склад не значи че те струват колкото си платил, още по-малко че можеш да ги ползваш. Водиш ги счетоводен актив, ама реализация и реален приход от тях - няма.

Нещо като АЕЦ Белене, наляни са няколко пъти повече пари от колкото струва, но още нищо не е направено.

Електронно правителство има и в Русия, и вече не една година, постоянно все нови и нови функции и услуги се добавят - само дето яйца не можеш да си опържиш на телефона, но данъците оттам се плащат, сметките за комунали услуги - от там, всякакви молби, прошения, обяснения до разни институции, регистрация за изборите, дето ще бъдат на 18 март, промяна в регистрацията - открепителни документи, заявка на новата секция, запазване на чес при лекари и зъболекари във всякакви болници - държавни и частни, проверки на заеми и кредити - докъде са изплатени, контакти с учителите на децата, вкл. проверяване на дневника за оценки, забележки и тем подобни ... Всичко административно хората си го вършат от телефона, от всяка точка по кълбето, където има интернет! А в Московското метро го има - и е безплатен, в разните им кръгови линии, подземни и надземни, влаковете, вкл. скоростните ... Ние само си дрънкаме, някои, наистина, инкасират сериозни суми ... Иначе седят разни лелки, трупат кила, вадят по един лист хартия за два работни дни от някоя папка, размотават те безкрайно ... След това се оказва, че било грешно и не трябвало така и това ...

Ама си се поолял/а малко повече с тези приказки дето ги пишеш. Да не говорим, че всичко което описа го има тук от години.

От години тук единствено храним 100 000 гърла, чиято работа е да ти издават справките, които ти искат на следващото гише. Едно и също нещо се попълва сто пъти, а до година за 101и.

В Москва, СПб, другите градове-милионници, където има метро, то се плаща направо с телефона! Приближаваш с отворено съответно приложение - и готово! За тези, които не са от този град или не знаят как - има отворено гише, на което се продават ел. билетчета за едно пътуване или карти за няколко - както искаш, за ден, за седмица, за определен брой пътувания (влизания в метрото, после можеш да се прекачваш колкото ти трябва, и на надземната линия също!). А тук не можеш един билет да купиш понякога - ако шофьорът няма, или си приказва по телефона и не те поглежда, за карти да не говорим ... Снимка, имена, попълване на хартия, обяснения, чакане - и това само в някои центрове, където се издават карти, а там се и попълва за следващия месец ... Само в София! В другите градове - кондутори ... Нали ни трябват "работни места" - това ако е решение на въпроса с безработицата - минимални заплати на измислени работни места ... Това е каменната ера, човече! При бай Тошо не беше така вече - аз го помня онова време много добре! Ами прегледите при водещи лекари от големите им болници с консултации - он-лайн го правят консилиума, пращат се оперативно снимки и резултати от изследвания, за десет минути чуват мненията на най-големите им специалисти и вземат решение за лечението, операции ... И това в държава, която е разтегната на 11 часови пояса - даваш ли си сметка за какво пиша изобщо?! Ние сме тука вече една шепа народ, половината работещи кибичат в държавната администрация, и мин. съвет заседава седнал в кръг около вожда им на едни маси, които са на "Дондуков" 2 от времето на Вълко Червенков (Сталин), когато са го строили тоя център ... А ако не им каже какво точно да правят по кой проблем, никой не може да направи една крачка като голям човек, само се спотайват и се снишават - дано бурята на народното недоволство да ги отмине и тоя път, и да си вземат яките заплати и доходи от евро-проекти, на името на родата, естествено ... Палеолит, до неолита има още много да драпаме ...

ЗА ДА ползувате електронна услуга трябва : -подходящ компютър - 1000лв -интернет свързаност - поне 15лв на месец -електронен подпис 70лв и повече на година инсталиран на този компютър -умения за работа с компютъра и интернет ..... абе не е толкова просто и евтино ...зависи колко ще го ползуваш и за един два пъти в годината е по- добре да се разходиш до гишето при неуката лелка ..

По времето на Н. Василев имаше наченки, да се поеме курс за създаване на електронно правителство, но единственото, което направи е да подпоьише договор с Майкрософт за НАЕМ на лицензи И ОТ ТОГАВА ДО СЕГА ДОГОВОРА СЕ ПРЕПОДПИСВА ВСЯКА ГОДИНА! Е може да правят някакви обществени поръчки, но там със сигурност не участват Aple, Sun, Redhat.

Този беше толкова напред с материала, че при съществуваща мрежа, накара данните да се пренасят с кашон флашки, от самите проверявани. Не ми разказвайте, какви ИДЕИ имал!

Писах "наченки", а не "ИДЕИ".

Всъщност в статията има грешка - парите не са 2 млрд лв, а ЧЕТЕРИ!!! Да питам, някой знае ли колко се плаща за лицензи на Майкрософт за операционни системи и офис пакети на година?

Договорът с Майкрософт се сключва за 3 години за около 100 000 лиценза и приблизително е за около 100 млн. лв. Най-общо в договора се дава лиценз за операционна система - десктоп и сървърна и пълен офис пакет. Отстъпката е за голям брой лицензи. Проверете на пазара колко са единичните цени на тези продукти, особено офис пакета.

След, като договора е за три години, защо офиса иска пререгистрация на 6 месеца?

Хората знаят, че съдбата на давещите се е в ръцете на самите давещи се. Ако го направят това управление трябва да си получат заповедите за уволнение, а ако го обсъждат щастливо на маса, животът е песен.

Електронното управление е много добра хранилка. Електронен регистър 2 -3 таблици с по няколко полета, работа за седмица за среден програмист. 100-200 хиляди лева, но пък 90% отиват в комисионни и накрая някой самодеец го прави за 5 бона, всичко е ок докато не влязат повече от 10 потребителя, но издънката няма значение, изчаква се година-две и опа нов търг! Ама същото е и с магистралите - днес строят, утре ремонтират.

Почвай! Офертата се приема. Като си готов, ще ти кажем допълнителните условия.

Айде дай условията да видим! Веднага ще ти намеря изпълнител и цена! Публични ли са условията или и това е Държавна Тайна?

Достъп имаш ли?

Всичко имам! Дай условията, а не ми задавай глупави въпроси калинке!

Като имаш, значи знаеш процедурата!

Е как да има е-управление като няма никакво управление.

бсп само може да ни оправи от тази каша..

Ко !? Не.

БСП ви е оправяла достатъчно през годините. А тия дето са най-оправени от партията-майка сега едва ходят.

Абе ако се проведе един тест на всите теа чиновници дали изобщо имат компУтарна грамотност да не са изненадаме, че са по неграмотни и от овцете в мойто стадо ;) Па теа ша праят видиш ли - електронно правителство :)))) Па ако за модел на електроннот вземат и сегашното "правителство" - мерси :)))

Хайде да си го кажем направо....НИКОЙ ОТ УПРАВЛЯВАЩИТЕ НЯМА ИНТЕРЕС ОТ Е-ПРАВИТЕЛСТВО....за съжаление....

Това е една от формите на грабеж, с ясли за чиновниците!

Електронното управление пресича пътя на корупцията в държавната администрация.

чиновниците правят и струват, протакат и крадат, само и само да не се приеме. И, нали се сещаш, че има #Кой да им е възложил това нищоправене и лапане на заплати.