Имаше такива разговори, които се състояха преди започване на заседанието на Народното събрание вчера, във връзка с това да подкрепим кандидатурата, която бъде излъчена от най-голямата партия, заяви Николай Марков от "Величие" пред журналисти след края на днешното заседание на парламента, на което беше избрана Рая Назарян (ГЕРБ-СДС) за председател. Той каза, че му е бил показан запис за Ивелин Михайлов, който не знае дали ще го пуснат или не.  

Водих разговори с контактни лица от конкретни политически сили, заяви Марков. Не мога да ви кажа с кои хора, защото не искам, добави той и заяви, че става въпрос за три политически сили. Марков обясни, че това е била една от причините вчера да закъснее за заседанието на парламента.

Разговорите са се провели вчера сутринта, близо до сградата на парламента и са се състояли преди началото на първото заседание на Народното събрание, каза Марков. От него са искали подкрепа за председател на Народното събрание и съответно - за правителство.

Той обаче не посочи точно с кои хора е разговарял. 

"Не мога да ви кажа с кои хора, защото не искам. Имаше показани компромати от тяхна страна за мен и за г-н Михайлов", заяви първоначално Марков, но по-късно уточни, че записът се отнася не до него, а само до Ивелин Михайлов. Той каза, че "не става въпрос за пари, а за лични неща".

"Компроматът е компромат не защото е истински, а защото компрометира даден човек", отвърна Марков на въпрос дали записът е автентичен.

"Няма откъде да "отлюспвам" г-н Михайлов, той не е заместник-председател на партията, той не участва в управителното тяло, нито по някакъв начин има връзка с управлението на тази партия", каза още Николай Марков в отговор на въпрос дали може да се разграничи от съмишленика си.