Коментари - 9 катастрофи за 2 дни на ”безопасно” кръстовище | Днес.dir.bg

9 катастрофи за 2 дни на ”безопасно” кръстовище

Украински ТИР премаза две коли, една от които полицейска, на току-що ремонтирания участък до моста край град Бяла по пътя за Русе.

Обратно в новината

Коментари - 9 катастрофи за 2 дни на ”безопасно” кръстовище | Днес.dir.bg

Коментари

НАЙ-ГОЛЯМАТА глупост беше това кръгово... и то най-натоварения маршрут е без предимство!!!! Да вземат да сметнат колко автомобила влизат и излизат от Бяла..... и колко се движат по направлението от и до Русе

повече от сигурно е!

ОК - в цял свят кръговите се обезопасяват, като се слага насечена маркировка преди навлизане, което предупреждава водачите. Пак ли топлата вода и колелото трябва да откриваме у нас и да умират хора, преди на някой да му просветне?!... Катастрофите са и заради водачите и заради уникално безумната инфраструктура, която понякога съм си мислел, че е нарочно правена с цел да ни убива - има едно място преди магистралната отсечка Карнобат - Бургас, където на изкачване и ляв завой, тотална липса на видимост и точно там някой кретен е направил кръстовище за връзка със селски път!... При случаи, като този в Бяла, просто на инженер-проектанта не трябва повече да му се възлага да прави пътна инфраструктура!...

Няма нищо общо с кръгово движение в Англия и на Бяла.МПС които идват от Русе пристигат с голяма скорост и някак не е походящо за къгово движения на точно това място

Като гледам от няколко години какво става с ремонта на този мост чак лошо ми става. Първо: Разшириха моста с метална конструкция конзолно закрепена и положиха върху нея 7-8 сантиметра асфалт. Тази зима на мястото на гредите се образуваха дупки и щеш не щеш караш внимателно. Тук възниква въпроса - ами водата и солта, които стигат безпрепятсвено до метала за колко време ще предизвикат корозия и как ще се предпази моста от срутване при такава поддръжка? Сега моста е видимо наклонен навън. Второ: Миналото лято повече от два месеца разбиваха скалата, за да се подобри видимостта. Това е най-доброто, което се направи досега, като изключим продължителността. Мои познати миньори споделиха, че на тази скаличка биха й видели сметката за една седмица. Въпрос на организация. Трето: Това кръгово! Абсолютна глупост и ненужно харчене на пари. Толкова неудобно и без никаква мисъл направено. Предлагам да вземат дипломата на проектанта. Дали този човек е идвал някога в Бяла? Имаше много по-елементарни и евтини решения на въпроса. Или може би по-важното е да се усвоят парите? Слава богу, че няма пострадали досега. Дано няма и в бъдеще. Познавам момчетата от патрулката и се радвам, че нищо им няма. Господа управляващи - замислете се . Все още нещата могат да се оправят. НЕ РЕЖЕТЕ ЛЕНТАТА НА МОСТА!

Както винаги, всичко друго е виновно на българина, само не и самият той! Да вземем една Англия, където кръговото движение е масово приложено нека да се запитаме, защо там никой още не се е оплакал от това? И защо тя е една от страните с относително най малко катастрофи и жертви?

Ами защото кръговите там не изглеждат така :) А и народът гледа кой е с предимство.

в цял свят тези неща се решават с виадукти и няколко нива. Някой да ми покже кръгово във Виена, а аз там карам жсеки месец. отделно можесх да видисх всякакъв вид вливания, излизания и т.н. развити на малка площ, а миналият месец в холандия, ами то хората земя нямат, но всичко е направено един път, а тука умните посерковци, пак се оср..... и глупост след глупост, ама ни трябва генрал-губернатор и специалисти със опит, не стаж. щото нашите проектанти и дворен клозет не могат да измислят. но всички са решили да останат в историята с глупавите си постижения. И за сметка на народа. НАРОДЕ ЗАЩО ТЪРПИШ БЕ!ТОВА Е ТВОЯТА ПОТ И КРЪВ!ОТСТОЯВАЙ Я! Или ти е по-добре в градинката с доматите и квото там сме сварили плодово. За ккво да се косим, на мен нали ми е добре под асмата. ЕЙ ТОВА Е! Прост народ,слаба държава!

Няма ли най после да се вземат много сериозни мерки за тая война?Стотици хиляди ранени,убити,материални щети,пълно безумие.За сведение в другите страни си има ограничение на скоростта.И стриктно се спазват от всеки един водач на моторно превозно средство.Миля е единицита за измерване на скорост,това са броя на милите изминати в час.Използва се в пътните системи, най вече в САЩ.В САЩ обикновено на магистрала ограничението е 65 мили/час/-което значи 105км/час.,а в жилищни райони25 мили/час или 40 км/час. една миля е 1,609344 км/час.В Европа-в населено място 50км/час.магистрали130км/час.Има таблица за различните скорости и в интернет за различните страни.А ние тук ,какво правиме.?В населено място колите карат с бясна скорост.Никой не се съобразява с нищо.Време е КАТ да се заеме и да следи спазването на правилата по пътищата,а не само да регистрират произшествията.И още нещо.Такива билбордове по пътищата няма в другите страни.Те отвличат също вниманието на водачите.Има само оказателни табели ,за различните населени места и пътни знаци.Положителните неща трябва да се прилагат и в България.

Толкова ремонти затваряния пропускателни режими и безбройни простотии и накрая като минавам по моста ме е страх да не се разпадне заради ремонтите имам чуството че е страшно наклонен от двете си страни поради "обезопасяването . Кръговото още не съм го видял но до ден два ще видя какво са измислили . Лично аз си мисля че преди ремонтите си беше по-добре .

Ако някой от проектантите, от АПИ и т.н. отговорни институции четеше форумите, това нямаше да се случи - още от 2 години по знайни и незнайни форуми хората пишеха и предупреждаваха, че на това място НАЙ-ЛОШИЯ ВАРИАНТ е кръгово движение, ама нейсе... Като във вица - като се явил чукчата в съюза на писателите и го попитали въобще знае ли да чете, отговора бил:"Чукча не иска става читател, чукча иска става писател!" (в случая проектант, член на комисия, одобрила безумието и т.н.") Та вече писателите са (сме) милиони, а не остана нито един читател...

като човек живееш в наи гнусната област-русенска/русе/ в балгария бих казал тази част на балгаря да не саществува вече.

Този мост беше ясно още докато траеше ремонта, че е недомислен и само ще създаде повече опасност, отколкото ще спомогне за избягване на произшествия. Много опасен участък от пътя е край Бяла, толкова години нищо смислено не направиха там!

МАРКИРОВКА, ЗНАЦИ - СВЕТЕщИ И НЕ САМО НА САМОТО КРЪСТОВИщЕ, НО И ДОСТА ПРЕДИ НЕГО, ПАТРУЛКАТА ДА СТОИ 1КМ. ПРЕДИ КРЪСТОВИщЕТО ПЪК И НАРЯЗАНИ ИВИЦИ щЕ ПОМОГНАТ НЕ СТАВА САМО С ОТБИВАНЕ НА НОМЕРА... ПО ЦЕЛИЯ ПЪТ ОТ рУСЕ ДО БУКУРЕЩ ИМА ПОНЕ 15 КРЪГОВИ И РАБОТЯТ БЕЗОПАСНО!!!

Нивото на нашето еволюционно развитие е толкова ниско,че ние взаимно и упорито се изтребваме по пътищата.Половин век ни мъчат/но не успяват/да ни научат да строим автомобили,даже и по чужд лиценз.Но си караме яко,за да избиваме комплексите си за малоценност.Правилно би било точно обратното-първо да се научим да произвеждаме коли и чак тогава да ги караме.Като правят хората в развитите страни.

реди два дни едва спрях идвайки от моста в посока Русе. Това чудо (кръговото) изникна пред мен като от нищото. Карах си, знаейки от предишни пътувания, че следва прав път след моста, а то изненада. Няма изобщо обозначителни знаци. Как няма да стават ПТП. На мой приятел след това му казах, гледай сега какво ще става на това кръгово. Докато няма знаци и хората свикнат, ще стават "чудеса". А и малко да се заледи, ще минават сумати и коли напряко през градинката в кръга.

Проблема идва от там че карате по памет преди моста има голяма табела че влизате в кръгово със посоки кой изход за къде е, по средата на моста има знак че ви предстои кръгово кръстовище. Допълнително имате ограничение 40 км. Пътната маркировка е безупречна Ако се спазват знаците никой няма да пострада

ТЕЗИ КРЪГОВИ КРЪСТОВИЩА СА МНОГО ОПОСНИ,В БАНКЯ БОКО НАЛОЖИ КРЪГОВИ КРЪСТОВИЩА И ПРОСТО НА МАГИЯ НЯМА ОЩЕ КАТАСТРОФА.

Човек, много си прав! В България например има участъци с ограничение 30км/ч, но никой шофьор не се съобразява и не си дава сметка защо е сложено. Да не говорим, че на моста има табела кръгово...къщото като с пешеходните пътеки, има табела, а шофьорите се оправдават, че била изтрита маркировката:)))

Едва ли двама чуждестранни шофьора са карали "по памет" Просто тук идеята е да се усвоят пари от предишните трагедии, а не да се създаде безопасен възел.

Вчера минах по това ново кръгово. Ужас. Вечер съвсем не се вижда. За да няма ПТП, трябва да се направи един изкуствен остър десен и веднага ляв завой (нещо като шиканите по Ф1) на километър нагоре по пътя към Русе. Там има една доста дълга права отсечка със сериозен наклон и ако знаете как минават тировете оттам.. Летят.. Та ако там им се направи това завойче - поне ще се търкалят в нивата и на никого няма да пречат.

Абе байновите кво се тръшкате бе "те" знаят "те " могат ...пък ви й сте седали сега ...хайде холан..виж кофти че там не бил Режилентов Първокопков

Тъпаци!!! Кръгово движение на такъв път не се прави! Проблемът се решава на две нива. Но така е като слушате пожарникар и възпитаник на ВИФ! Да не говорим за разбирачите от ДНСП. Писах преди време, че безопасността не се повишава само и единствено със завишени глоби, но такива са повелите на партията.

Грешен ник. Карай направо с "Тъп и Пристрастен" - ремонта на участъка е започнат 2007г.

"Умнико" , ремонтът е започнал тогава, но се заинтересувай малко кога е дошла "гениалната" идея за кръгово на това място! И най-вече кога е построено и кой му резна лентата. П.С. Поздрави умен и безпристрастен ...

ПО ЦЯЛ СВЯТ СЕ ПРАВИ ТОЧНО НА ТАКИВА ПЪТИЩА (НАЙ-БЛИЗО ГЮРГЕВО-БУКУРЕЩ СА ПОВЕЧЕ ОТ 10), ПРОБЛЕМА Е В МАРКИРОВКА, ЗНАЦИ И Т.Н.

Да .... но там главния път е с предимство.... а не като в България.... влизащите и излизащите от селто....

Приятелю, спомни си кой беше на власт когато започна ремонта и беше направен проекта. А иначе това кръгово си е л...о за милиони левове. Пълна глупост.

Учудваща некомпетентност е написаното срещу кръговото движение!Във Франция и Испания кръговите движения са масови и не позволяват катастрофи!Но българите явно са много слаби шофьори!

Подкрепям Ви. Във Варна, по стария път за Девня преди да направят кръгово на няколко места, ставаха големи задръствания при влизане. Сега е като на въртяща се врата пред голям хотел. И сега това е проблема, че не е за малоумници ... :)

Мястото е прокълнато.... затворете учсатъка! :)

абе туй прахообразното, дето е като брашно, да не би да не е брашно, и шофьора да е решил да нацели куките, вместо да им дава пари :-)

Не е брашно!

Това е поредното доказателство, че човешката глупост няма граници!

Че, Шофьорите не мислят едно на ръка. Но няма да се учудя, ако за идващите от Русе все още не е сложен знак кръгово. Вкарайте още един знак - внинамание мост, както за тунел. Така, водачът ще знае какво следва след завоя. Иначе поредния знак за ограничение на движението... Поставете го, пък после НС да го приеме.

СЪВСЕМ СКОРО ЩЕ НАПРАВЯТ ОЩЕ ЕДНО ТАКОВА КРЪГОВО КОЕТО ЩЕ Е ПЪЛНО С ИНЦИДЕНТИ.ТО ЩЕ СЕ НАМИРА НА НОВОСТРОЯЩАТА СЕ МАГИСТРАЛА ЛЮЛИН НА ПЪТЕН ВЪЗЕЛ ДАСКАЛОВО.ТОВА СЕ ЧУДЯ ХЕМ УЧАТ А НАКРАЯ НИЩО НА ЛИЦЕ

Каквото и да пишем тук, нещата са ясни: Бай Ганьо не ще да бъде културен шофьор. Бай Ганьо не зачита нищо и никой, освен собствения си търбух. Бай Ганьо не иска да има никакъв ред, камо ли да го спазва! Бай Ганьо не зачита роднини, и си залага живота- своя и на другите срещу собствената си простота. Бай Ганьо шофира като невиждал автомобил, и когато прекъсне нечий живот, чупейки пръсти и гледайки жално, се оправдава.. Бай Ганьо никога не е виновен. Как иначе биихте обяснили тези 22 000 изгубени живота? Та това е един малък град.... Жалко е по такъв просташки начин да се смалява нацията. Проблемът на Ганьо е, че се смята за безсмъртен, и че Супермен прилича на него, не той на Супермен. Няма по- страшно нещо от злобата проявявана на пътя. А тоя ТИР... Просто книжката на трупчета, поне за година, също така и 10 000лв глоба... За причиняване на лека телесна повреда на СЛУЖИТЕЛ НА МВР. Да не мислите, че наш шофьор при идентичен случай там, ще го "пощадят"? Яко мачкане на подобни набедени шофьори!!! Яко СМАЧКВАНЕ!

А ти просто си поредният ченгесарски лакей, пишещ по форумите...

Катастрофата е станала на о7.12.2006г. Сега сме 22.11.2010г. Моста е недовършен, новото кръстовището предизвиква катастрофи, парите за ремонта (след корекция) кой знае къде са, а шофьора убиец, вместо в затвора е зает да прави малки турчета...

Онзи,незнам абито дали прави сега турчета но тогава виновен беше шофьора на Общинския автобус алкохолика Иван!

вав бяла всичко може накоя ъмна глава го е измислила как да се избиват хората и после да тарсим виновни,както наи често казва полицията не си варши паботата,да ама не просто изпалнението на краговото е мн просташко *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Кръговото е най-тъпия метод за направа на кристовище. Незнам кой идиот го е измислил ама да дойде на 4 километър към 5-6 часа вечерта да види за каква тъпотия иде реч. Бе сложете едно нормално кръстовище с 2 светофара и всичко спи. Минавали ли сте през Търново за Варна да видете там какво "нещо" са направили. То са едни кръфово, едно чудо. А съм шофьор с бая стаж зад гърба си и пак останах като вцепенен като минах оттам. Едно да знаете няма безопасно кръгово. То понеже са мн безопасни за тва в Бургас главните им кръгови са със светофари. Тъпанарщина!

Ела да видиш в Бургас махнаха светофарите и е ужас

Не се притеснявай колега, и аз съм на волан от тридесет и няколко години а като мина от там винаги съм на тръни и много често обикалям по няколко километра докато се оправя на къде да тръгна.Може би са го правили като тест за ВИСОКА ИНТЕЛИГЕНТНОСТ,но са пропуснали това ,че в България /пък и не само тук/ голямата част от водачите имат само средно а не висше образование.

Проблема не е в кръговото нито в шофьорите нито скоростта им - проблема е в тъпаците които са го проектирали и изградили без да поставят достатъчно маркировка която да сигнализира че наближава кръгово!!!

Не съм много съгласен.. Още от началото на спускането- това спускане е около 5км има предупреждение за тея с камионите, да минат на ниска предавка, което ще рече, че наклона е сериозен, и дълъг. А и тоя едва ли минава от там за пръви път. Ако е карал с нормална скорост, при която да може да спре.. Дали щеше да изпотрепа народа, и да потрошиш колите? С колко трябва да се е спускал, че да помете тая кола, и обръщайки се!!!!!!! да се метне върху патрулката... Айде.. И аз съм шофьор.. Ама знам, че когато се вземеш на сериозно, винаги после те боли главата.. Иначе със сигурност и кръстовището не е много на мястото си.. Но- факт, има го... Еми айде сега да се трепат там... Понеже не било проектирано както трябва... По тази логика и тея дето се блъскатв крайпътни дървета могат да се сърдят, че има посадени там дървета... На кривата ракета, космоса лош... Некадърника- сега да върви в ЗАТВОРА! Хич не ми пука за него, пък бил той и нашенец, или какъвто и да е там. Пука ми за многото хорица, каращи си нормално, и такива "професионалисти" като тоя ги мачкат за миг...

Все си мисля,че каквато и маркировка да има ,все ще се случи или спирачки да откажат ,или при поледица колата да се спусне като шейна/та дори и лек автомобил да е/. Като знам какво е мястото наистина безумно е да се направи там кръгово. Според мен там трябва пътен възел на две нива. Вярно е ,че е много по-скъпо ,а в тази държава най-евтин е човешкият живот :-((((

Добър ден! .. в смисъл ние си го знаем, но тия дето правят пътищата не им пука.. Сети се за кръговото на края на Тракия - пред Ст.Загора. Там колко изгинаха? А колко са измрели заради завои с обратни денивелации?

Много си прав пич, че страшно Много хора загинаха на вятъра.. Всичко това, обаче е заради неразумното каране.... Заради мисленето, че знаците са за балъците... И понеже те не са от балъците- ей го резултата. Мини ти през завой с обратен вираж с нормална скорост, да видим, дали ще те изхвърли.. Слизай с ТИР-а от баира с нормална скорост, особено когато е пълен- 18-20 тона товар, който те бута допълнително, да видим дали ще изтресеш някого на каквото и да е кръстовище, след сколна. Така че.... Няма какво да оневиняваме загиналите.. Жалко за пропилените животи, жалко за близките им... семействата им... Но, ако загиналите си бяха дали сметка какво би могло да се случи, нямаше да са загинали... Тъпата логика на Ганьо е: "Това на мен никога не мое ми случи." "Е, точно сега ли ще се ударя? Абсурд!" "Ама аз съм с чисто нова кола, има системи за сигурност.... Няма страшно... Всички други са мекотели..." Мръсна газ, надолу- нагоре- и... после... олеле, каква станаа... "Ама аз не съм виновен.. Ама колата мина на преглед оня ден...." И подобни простотии...

Ал

По твойта логика можеш да дадеш на детето си бръснач, щото преди това си му обяснил правилата за безопасност. Човече, винаги ще има и луди, и влюбени, и заспали, и пияни, и с недотам изправни коли... Трябва ли всяка тяхна грешка да води до смъртта им? Не е това правилният път! На всеки се случва да сбърка, но ако инфраструктурата е проектирана и направена добре, то това няма да има сериозни последствия.

Ами аз се сещам за поне едно място на магистрала Хемус дето със разрешените по закон 130 километра в час на сухо едвам се взема. Също така се сещам и на новата магистрала Люлин преди Перник като идваш от Гърция също има едно такова завойче дето със 130 електрониката на кола ми едвам я задържа на пътя. А ако колата е по- малка или малко е по- хлъзгаво, не ми се мисли.

ок - в цял свят кръговите се обезопасяват, като се слага насечена маркировка преди навлизане, което предупреждава водачите. пак ли топлата вода и колелото трябва да откриваме у нас и да умират хора, преди някои да му просветне. катастрофите са и заради водачите и заради уникално безумна инфраструктура, която понякога съм си мислел е нарочно правена с цел да ни убива (има едно място преди магистралната отсечка карнобат -бургас, където на изкачване и ляв завои,тотална липса на видимост и точно там някои кретен е направил кръстовище за връзка със селски път). при случаи, като този в бяла просто на проектанта инженер не трябва повече да му се възлага да прави пътна инфраструктура

Ти пътен инженер ли си? - Не си, но много разбираш от Организация на движението,....."то е толкова просто", "по цял свят", "пак ли топлата вода и колелото", с две-три думи много си отворен...Жалко, но заради такива като теб сме на това положение! Срам!

Няма шофьор, който да познава участъка и да си е помислил, че кръговото е решение на проблема. Не е ясно защо обаче тези, на които им се плща да мислят - дремят.Кой ще поеме отговорност за катастрофите в последните два дни??? Нали не си мислите, че само шофьорите са виновни

Винаги линията межу идиот и шофьор на ТИР е била много тънка..

Добре го каза! ... но остават още шофьорите на таксита, водоноски, баничарки, маршрутки, междуселски автобуси и др.

И с двама ви съм съгласен! Българин шофьор на служебно МПС, е страшно нещо.. И не само българин... Като кон в стъкларски магазин...

Идиоти са, че Ви пазят да не се блъснете в тях при бързите ви изпреварвания, да не влезете между мостовете на полуремаркетата, които теглят. Може би за това са идиоти???

... ,а между идиот и такъв като теб пък въобще няма линия ,та ако ще и осова да е.

И на Околомръстия път при Драгалевци кръговото кръстовище е страшно безопастно.....Вече има един некролог на убит човек а и една кола е изхвърчала от кръговото и е щяла да падне върху минаващите долу коли....Който минава оттам може да види-следите още се виждат по тревата.......А преди 2 месеца го откриха...но не го направиха както трябва според мен.

Проблемът не е в самото кръгово, а е в безразсъдните шофьори, които се движат по нашите пътища! Първо намалете скоростта с която се движите, после говорете за кръговите ....

Ал

Абе все се чудя как някои могат да имат толкова пликто мислене! Най-ефикасният начин за обезопасяване на движението е именно чрез инфраструктурата. Когато на водачите не им дадеш възможност да правят глупости, те няма да ги правят. Елементарна логика, ама няма кой да мисли!

Абе Пипиии... Ако тоя дето е "полетял" от това място, дали не е летял и преди това с поне 100км/ч, а? Верно си Пипи.... По- добре не се обаждай... На кривия ...й п....та му виновна... И.. такива като тоя "летец", нека си се трепат и мрат като мухи... Но да не закачат други...

Абе ора що се хабите.Важно е не да е безопасно, а ленти да се режат.

Нашите умници, дето правят кръгово на международно шосе, не знаят и не щат да разберат, че правилата за движение в кръга са РАЗЛИЧНИ в различните държави!!! Например, в Русия до преди три дни бяха точно обратните на нашите и тези в цяла Европа! От три дни ги промениха и там е някакъв шаш и паника - никой в момента не знае кой как да влиза и как да излиза - затова слагат знаци на всяка пряка, която излиза към кръга, докато хората свикнат. Същата работа е била и във всички съюзни републики - затова и украинците, и грузинците, и молдовани, и всички подобни карат по този начин - те смятат, че този, който влиза в кръга, има предимство пред тези, дето са вътре и които излизат ... Иначе кръговото си е много добро, има висока пропускателна способност в сравнение с другите видове и регулираните със светофари, ама като не знаят хората - не трябва да ги причакват патрулки зад всеки храст, а трябва да забият знаци навсякъде и да раздават по една листовка с илюстрираните правила у нас по границите - на всички ТИРове, които влизат. Нито турците спазват правилата на кръговото, нито бившите югославяни ... затова постоянно стават катастрофи, и когато има замесен ТИР, всички други са жертви, а неговият шофьор не знае за какво става дума и защо му се навират разни буболечки пред тежката машина .... С листовките и знаците ще ни излези по-евтино, отколкото страшната статистика на загинали и осакатени!

В България кръговото движение и многолентовот не се владеят.

СЪЩОТО ЩЕ СТАНЕ И НА МАГИСТРАЛА ЛЮЛИН ПРИ ДАСКАЛОВО. ТАМ Е ВЪРХА НА ИНЖИНЕРНАТА МИСЪЛ.

Ти ако наистина беше ЗНАЕЩ, щеше да знаеш как се пише думата инженерна. Ясно колко си знаещ. Ама да плямпате тук... Поне пиши правилно.. Ти не можеш да напишеш правилно мнението си, тръгнал си да се изказваш... Смях....

това кръгово там е пълна глупост,трябвало е да се направи детелина,за да пропуска транзита.там катастрофите няма да спрат,само хвърлиха парите в някой джоб

"куките" да застанат в центъра на кръговото, кво се крият на 2 м. от кръговото зад малкия храст

не куките, създателите на тази глупост да застанат там и да изкарат един работен ден, ако оцелеят - им прощаваме

На идиот каквато и кола да му дадеш, на какъвто и път да го сложиш - все ще направи нещо.. не е от пътищата, от културата ни зад волана е!

Абсолютно те подкрепям! Стискам ръка на единствения осмелил се тук да напише ситуацията с истинското й име...

У нас безопасно кръгово кръстовище няма, просто защото масата от шофьорите не знаят как се кара там. Всеки си шари по лентите както дойде, излиза от където му дойде и т.н. А при правилно използване кръговото кръстовище има доста голяма пропусквателна способност и наистина е доста по-безопасно от класическите.

Точно това е и моето мнение по върпоса.И онзи идиот,който щеше да изхвърчи от кръговото при Драгалевци сигурно се оправдал с "кръговото", а факта че навлиза в него с много над ограничението не е от значение за повечето от хората в тази държава...винаги гледаме да прехвърлим вината върху някой друг, никога върху себе си.. Е.... безотговорната "нация"....

У нас безопасно кръгово няма, просто защото масата кръгови не са кръгови, а обикновени многолентови кръстовища с кръгло островче в средата. За да е кръгово трябва да направиш десен завой за да влезеш в него, а не да си караш направо като по магистрала. Сети се тогава как ще ти дойде наум, че някой вътре може и да е с предимство пред теб, като твоя път е с 3 ленти и прав като писта за драгстери. В Пловдив от десетки "кръгови", само 2-3 са наистина такива. То само със слагане на една табела за кръгово движение, едно кръстовище не става кръгово. Друга недомислица: На нерегулирано кръстовище с предимство е дясностоящия, в кръгово - лявостоящия. И когато това кръгово по нищо не се различава от друг вид кръстовище, резултата е ясен. Въобще има много недомислици, които карат хората прекалено много да мислят, докато карат - а това трябва да се случва механично, без много мислене, защото някои мислят бързо, но други бавно и пропускат момента. Тук говоря принципно за "кръговите", не знам какъв е случая в Бяла.

Аз не знам за такова нещо, че на кръгово кръстовище с предимство е лявостоящият! В кой член го пише това?? На нерегулирано кръстовище винаги с предимство е ДЯСНОстоящият. А ако е регулирано - без значение е дали е кръгово или не.

По принцип правилото за дясностоящия е недомислица понеже е взаимствано от британският правилник. Логично е след като ти управляваш автомобила си от лявата страна и имаш по-добра видимост съответно от ляво да осигуриш предимство на лявостоящия от теб, който е в по-неизгодно положение спрямо теб.

На същото мислене съм. Радвам се, че вече се осмелявате да го кажете на глас... Защото тук масово "реват" против пътя, околните дървета, билбордове, мантинели... и всякакви препятствия... Всеки друг е виновен, само не и самия шофьор.. Той Ганьо-то винаги е прав... А всъщност е един обикновен нещастен селяк!

В Германия карам по цяла седмица без да нито едно нарушение, в България съм си правил експерименти - максимумът ми е 2 часа и то с нечовешки усилия. А просто не ми е в стилът, да правя нарушения ей тъй, от любов към спорта.

Коментари - 9 катастрофи за 2 дни на ”безопасно” кръстовище | Днес.dir.bg

9 катастрофи за 2 дни на ”безопасно” кръстовище

Украински ТИР премаза две коли, една от които полицейска, на току-що ремонтирания участък до моста край град Бяла по пътя за Русе.

Обратно в новината

Коментари - 9 катастрофи за 2 дни на ”безопасно” кръстовище | Днес.dir.bg

Коментари

НАЙ-ГОЛЯМАТА глупост беше това кръгово... и то най-натоварения маршрут е без предимство!!!! Да вземат да сметнат колко автомобила влизат и излизат от Бяла..... и колко се движат по направлението от и до Русе

повече от сигурно е!

ОК - в цял свят кръговите се обезопасяват, като се слага насечена маркировка преди навлизане, което предупреждава водачите. Пак ли топлата вода и колелото трябва да откриваме у нас и да умират хора, преди на някой да му просветне?!... Катастрофите са и заради водачите и заради уникално безумната инфраструктура, която понякога съм си мислел, че е нарочно правена с цел да ни убива - има едно място преди магистралната отсечка Карнобат - Бургас, където на изкачване и ляв завой, тотална липса на видимост и точно там някой кретен е направил кръстовище за връзка със селски път!... При случаи, като този в Бяла, просто на инженер-проектанта не трябва повече да му се възлага да прави пътна инфраструктура!...

Няма нищо общо с кръгово движение в Англия и на Бяла.МПС които идват от Русе пристигат с голяма скорост и някак не е походящо за къгово движения на точно това място

Като гледам от няколко години какво става с ремонта на този мост чак лошо ми става. Първо: Разшириха моста с метална конструкция конзолно закрепена и положиха върху нея 7-8 сантиметра асфалт. Тази зима на мястото на гредите се образуваха дупки и щеш не щеш караш внимателно. Тук възниква въпроса - ами водата и солта, които стигат безпрепятсвено до метала за колко време ще предизвикат корозия и как ще се предпази моста от срутване при такава поддръжка? Сега моста е видимо наклонен навън. Второ: Миналото лято повече от два месеца разбиваха скалата, за да се подобри видимостта. Това е най-доброто, което се направи досега, като изключим продължителността. Мои познати миньори споделиха, че на тази скаличка биха й видели сметката за една седмица. Въпрос на организация. Трето: Това кръгово! Абсолютна глупост и ненужно харчене на пари. Толкова неудобно и без никаква мисъл направено. Предлагам да вземат дипломата на проектанта. Дали този човек е идвал някога в Бяла? Имаше много по-елементарни и евтини решения на въпроса. Или може би по-важното е да се усвоят парите? Слава богу, че няма пострадали досега. Дано няма и в бъдеще. Познавам момчетата от патрулката и се радвам, че нищо им няма. Господа управляващи - замислете се . Все още нещата могат да се оправят. НЕ РЕЖЕТЕ ЛЕНТАТА НА МОСТА!

Както винаги, всичко друго е виновно на българина, само не и самият той! Да вземем една Англия, където кръговото движение е масово приложено нека да се запитаме, защо там никой още не се е оплакал от това? И защо тя е една от страните с относително най малко катастрофи и жертви?

Ами защото кръговите там не изглеждат така :) А и народът гледа кой е с предимство.

в цял свят тези неща се решават с виадукти и няколко нива. Някой да ми покже кръгово във Виена, а аз там карам жсеки месец. отделно можесх да видисх всякакъв вид вливания, излизания и т.н. развити на малка площ, а миналият месец в холандия, ами то хората земя нямат, но всичко е направено един път, а тука умните посерковци, пак се оср..... и глупост след глупост, ама ни трябва генрал-губернатор и специалисти със опит, не стаж. щото нашите проектанти и дворен клозет не могат да измислят. но всички са решили да останат в историята с глупавите си постижения. И за сметка на народа. НАРОДЕ ЗАЩО ТЪРПИШ БЕ!ТОВА Е ТВОЯТА ПОТ И КРЪВ!ОТСТОЯВАЙ Я! Или ти е по-добре в градинката с доматите и квото там сме сварили плодово. За ккво да се косим, на мен нали ми е добре под асмата. ЕЙ ТОВА Е! Прост народ,слаба държава!

Няма ли най после да се вземат много сериозни мерки за тая война?Стотици хиляди ранени,убити,материални щети,пълно безумие.За сведение в другите страни си има ограничение на скоростта.И стриктно се спазват от всеки един водач на моторно превозно средство.Миля е единицита за измерване на скорост,това са броя на милите изминати в час.Използва се в пътните системи, най вече в САЩ.В САЩ обикновено на магистрала ограничението е 65 мили/час/-което значи 105км/час.,а в жилищни райони25 мили/час или 40 км/час. една миля е 1,609344 км/час.В Европа-в населено място 50км/час.магистрали130км/час.Има таблица за различните скорости и в интернет за различните страни.А ние тук ,какво правиме.?В населено място колите карат с бясна скорост.Никой не се съобразява с нищо.Време е КАТ да се заеме и да следи спазването на правилата по пътищата,а не само да регистрират произшествията.И още нещо.Такива билбордове по пътищата няма в другите страни.Те отвличат също вниманието на водачите.Има само оказателни табели ,за различните населени места и пътни знаци.Положителните неща трябва да се прилагат и в България.

Толкова ремонти затваряния пропускателни режими и безбройни простотии и накрая като минавам по моста ме е страх да не се разпадне заради ремонтите имам чуството че е страшно наклонен от двете си страни поради "обезопасяването . Кръговото още не съм го видял но до ден два ще видя какво са измислили . Лично аз си мисля че преди ремонтите си беше по-добре .

Ако някой от проектантите, от АПИ и т.н. отговорни институции четеше форумите, това нямаше да се случи - още от 2 години по знайни и незнайни форуми хората пишеха и предупреждаваха, че на това място НАЙ-ЛОШИЯ ВАРИАНТ е кръгово движение, ама нейсе... Като във вица - като се явил чукчата в съюза на писателите и го попитали въобще знае ли да чете, отговора бил:"Чукча не иска става читател, чукча иска става писател!" (в случая проектант, член на комисия, одобрила безумието и т.н.") Та вече писателите са (сме) милиони, а не остана нито един читател...

като човек живееш в наи гнусната област-русенска/русе/ в балгария бих казал тази част на балгаря да не саществува вече.

Този мост беше ясно още докато траеше ремонта, че е недомислен и само ще създаде повече опасност, отколкото ще спомогне за избягване на произшествия. Много опасен участък от пътя е край Бяла, толкова години нищо смислено не направиха там!

МАРКИРОВКА, ЗНАЦИ - СВЕТЕщИ И НЕ САМО НА САМОТО КРЪСТОВИщЕ, НО И ДОСТА ПРЕДИ НЕГО, ПАТРУЛКАТА ДА СТОИ 1КМ. ПРЕДИ КРЪСТОВИщЕТО ПЪК И НАРЯЗАНИ ИВИЦИ щЕ ПОМОГНАТ НЕ СТАВА САМО С ОТБИВАНЕ НА НОМЕРА... ПО ЦЕЛИЯ ПЪТ ОТ рУСЕ ДО БУКУРЕЩ ИМА ПОНЕ 15 КРЪГОВИ И РАБОТЯТ БЕЗОПАСНО!!!

Нивото на нашето еволюционно развитие е толкова ниско,че ние взаимно и упорито се изтребваме по пътищата.Половин век ни мъчат/но не успяват/да ни научат да строим автомобили,даже и по чужд лиценз.Но си караме яко,за да избиваме комплексите си за малоценност.Правилно би било точно обратното-първо да се научим да произвеждаме коли и чак тогава да ги караме.Като правят хората в развитите страни.

реди два дни едва спрях идвайки от моста в посока Русе. Това чудо (кръговото) изникна пред мен като от нищото. Карах си, знаейки от предишни пътувания, че следва прав път след моста, а то изненада. Няма изобщо обозначителни знаци. Как няма да стават ПТП. На мой приятел след това му казах, гледай сега какво ще става на това кръгово. Докато няма знаци и хората свикнат, ще стават "чудеса". А и малко да се заледи, ще минават сумати и коли напряко през градинката в кръга.

Проблема идва от там че карате по памет преди моста има голяма табела че влизате в кръгово със посоки кой изход за къде е, по средата на моста има знак че ви предстои кръгово кръстовище. Допълнително имате ограничение 40 км. Пътната маркировка е безупречна Ако се спазват знаците никой няма да пострада

ТЕЗИ КРЪГОВИ КРЪСТОВИЩА СА МНОГО ОПОСНИ,В БАНКЯ БОКО НАЛОЖИ КРЪГОВИ КРЪСТОВИЩА И ПРОСТО НА МАГИЯ НЯМА ОЩЕ КАТАСТРОФА.

Човек, много си прав! В България например има участъци с ограничение 30км/ч, но никой шофьор не се съобразява и не си дава сметка защо е сложено. Да не говорим, че на моста има табела кръгово...къщото като с пешеходните пътеки, има табела, а шофьорите се оправдават, че била изтрита маркировката:)))

Едва ли двама чуждестранни шофьора са карали "по памет" Просто тук идеята е да се усвоят пари от предишните трагедии, а не да се създаде безопасен възел.

Вчера минах по това ново кръгово. Ужас. Вечер съвсем не се вижда. За да няма ПТП, трябва да се направи един изкуствен остър десен и веднага ляв завой (нещо като шиканите по Ф1) на километър нагоре по пътя към Русе. Там има една доста дълга права отсечка със сериозен наклон и ако знаете как минават тировете оттам.. Летят.. Та ако там им се направи това завойче - поне ще се търкалят в нивата и на никого няма да пречат.

Абе байновите кво се тръшкате бе "те" знаят "те " могат ...пък ви й сте седали сега ...хайде холан..виж кофти че там не бил Режилентов Първокопков

Тъпаци!!! Кръгово движение на такъв път не се прави! Проблемът се решава на две нива. Но така е като слушате пожарникар и възпитаник на ВИФ! Да не говорим за разбирачите от ДНСП. Писах преди време, че безопасността не се повишава само и единствено със завишени глоби, но такива са повелите на партията.

Грешен ник. Карай направо с "Тъп и Пристрастен" - ремонта на участъка е започнат 2007г.

"Умнико" , ремонтът е започнал тогава, но се заинтересувай малко кога е дошла "гениалната" идея за кръгово на това място! И най-вече кога е построено и кой му резна лентата. П.С. Поздрави умен и безпристрастен ...

ПО ЦЯЛ СВЯТ СЕ ПРАВИ ТОЧНО НА ТАКИВА ПЪТИЩА (НАЙ-БЛИЗО ГЮРГЕВО-БУКУРЕЩ СА ПОВЕЧЕ ОТ 10), ПРОБЛЕМА Е В МАРКИРОВКА, ЗНАЦИ И Т.Н.

Да .... но там главния път е с предимство.... а не като в България.... влизащите и излизащите от селто....

Приятелю, спомни си кой беше на власт когато започна ремонта и беше направен проекта. А иначе това кръгово си е л...о за милиони левове. Пълна глупост.

Учудваща некомпетентност е написаното срещу кръговото движение!Във Франция и Испания кръговите движения са масови и не позволяват катастрофи!Но българите явно са много слаби шофьори!

Подкрепям Ви. Във Варна, по стария път за Девня преди да направят кръгово на няколко места, ставаха големи задръствания при влизане. Сега е като на въртяща се врата пред голям хотел. И сега това е проблема, че не е за малоумници ... :)

Мястото е прокълнато.... затворете учсатъка! :)

абе туй прахообразното, дето е като брашно, да не би да не е брашно, и шофьора да е решил да нацели куките, вместо да им дава пари :-)

Не е брашно!

Това е поредното доказателство, че човешката глупост няма граници!

Че, Шофьорите не мислят едно на ръка. Но няма да се учудя, ако за идващите от Русе все още не е сложен знак кръгово. Вкарайте още един знак - внинамание мост, както за тунел. Така, водачът ще знае какво следва след завоя. Иначе поредния знак за ограничение на движението... Поставете го, пък после НС да го приеме.

СЪВСЕМ СКОРО ЩЕ НАПРАВЯТ ОЩЕ ЕДНО ТАКОВА КРЪГОВО КОЕТО ЩЕ Е ПЪЛНО С ИНЦИДЕНТИ.ТО ЩЕ СЕ НАМИРА НА НОВОСТРОЯЩАТА СЕ МАГИСТРАЛА ЛЮЛИН НА ПЪТЕН ВЪЗЕЛ ДАСКАЛОВО.ТОВА СЕ ЧУДЯ ХЕМ УЧАТ А НАКРАЯ НИЩО НА ЛИЦЕ

Каквото и да пишем тук, нещата са ясни: Бай Ганьо не ще да бъде културен шофьор. Бай Ганьо не зачита нищо и никой, освен собствения си търбух. Бай Ганьо не иска да има никакъв ред, камо ли да го спазва! Бай Ганьо не зачита роднини, и си залага живота- своя и на другите срещу собствената си простота. Бай Ганьо шофира като невиждал автомобил, и когато прекъсне нечий живот, чупейки пръсти и гледайки жално, се оправдава.. Бай Ганьо никога не е виновен. Как иначе биихте обяснили тези 22 000 изгубени живота? Та това е един малък град.... Жалко е по такъв просташки начин да се смалява нацията. Проблемът на Ганьо е, че се смята за безсмъртен, и че Супермен прилича на него, не той на Супермен. Няма по- страшно нещо от злобата проявявана на пътя. А тоя ТИР... Просто книжката на трупчета, поне за година, също така и 10 000лв глоба... За причиняване на лека телесна повреда на СЛУЖИТЕЛ НА МВР. Да не мислите, че наш шофьор при идентичен случай там, ще го "пощадят"? Яко мачкане на подобни набедени шофьори!!! Яко СМАЧКВАНЕ!

А ти просто си поредният ченгесарски лакей, пишещ по форумите...

Катастрофата е станала на о7.12.2006г. Сега сме 22.11.2010г. Моста е недовършен, новото кръстовището предизвиква катастрофи, парите за ремонта (след корекция) кой знае къде са, а шофьора убиец, вместо в затвора е зает да прави малки турчета...

Онзи,незнам абито дали прави сега турчета но тогава виновен беше шофьора на Общинския автобус алкохолика Иван!

вав бяла всичко може накоя ъмна глава го е измислила как да се избиват хората и после да тарсим виновни,както наи често казва полицията не си варши паботата,да ама не просто изпалнението на краговото е мн просташко *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Кръговото е най-тъпия метод за направа на кристовище. Незнам кой идиот го е измислил ама да дойде на 4 километър към 5-6 часа вечерта да види за каква тъпотия иде реч. Бе сложете едно нормално кръстовище с 2 светофара и всичко спи. Минавали ли сте през Търново за Варна да видете там какво "нещо" са направили. То са едни кръфово, едно чудо. А съм шофьор с бая стаж зад гърба си и пак останах като вцепенен като минах оттам. Едно да знаете няма безопасно кръгово. То понеже са мн безопасни за тва в Бургас главните им кръгови са със светофари. Тъпанарщина!

Ела да видиш в Бургас махнаха светофарите и е ужас

Не се притеснявай колега, и аз съм на волан от тридесет и няколко години а като мина от там винаги съм на тръни и много често обикалям по няколко километра докато се оправя на къде да тръгна.Може би са го правили като тест за ВИСОКА ИНТЕЛИГЕНТНОСТ,но са пропуснали това ,че в България /пък и не само тук/ голямата част от водачите имат само средно а не висше образование.

Проблема не е в кръговото нито в шофьорите нито скоростта им - проблема е в тъпаците които са го проектирали и изградили без да поставят достатъчно маркировка която да сигнализира че наближава кръгово!!!

Не съм много съгласен.. Още от началото на спускането- това спускане е около 5км има предупреждение за тея с камионите, да минат на ниска предавка, което ще рече, че наклона е сериозен, и дълъг. А и тоя едва ли минава от там за пръви път. Ако е карал с нормална скорост, при която да може да спре.. Дали щеше да изпотрепа народа, и да потрошиш колите? С колко трябва да се е спускал, че да помете тая кола, и обръщайки се!!!!!!! да се метне върху патрулката... Айде.. И аз съм шофьор.. Ама знам, че когато се вземеш на сериозно, винаги после те боли главата.. Иначе със сигурност и кръстовището не е много на мястото си.. Но- факт, има го... Еми айде сега да се трепат там... Понеже не било проектирано както трябва... По тази логика и тея дето се блъскатв крайпътни дървета могат да се сърдят, че има посадени там дървета... На кривата ракета, космоса лош... Некадърника- сега да върви в ЗАТВОРА! Хич не ми пука за него, пък бил той и нашенец, или какъвто и да е там. Пука ми за многото хорица, каращи си нормално, и такива "професионалисти" като тоя ги мачкат за миг...

Все си мисля,че каквато и маркировка да има ,все ще се случи или спирачки да откажат ,или при поледица колата да се спусне като шейна/та дори и лек автомобил да е/. Като знам какво е мястото наистина безумно е да се направи там кръгово. Според мен там трябва пътен възел на две нива. Вярно е ,че е много по-скъпо ,а в тази държава най-евтин е човешкият живот :-((((

Добър ден! .. в смисъл ние си го знаем, но тия дето правят пътищата не им пука.. Сети се за кръговото на края на Тракия - пред Ст.Загора. Там колко изгинаха? А колко са измрели заради завои с обратни денивелации?

Много си прав пич, че страшно Много хора загинаха на вятъра.. Всичко това, обаче е заради неразумното каране.... Заради мисленето, че знаците са за балъците... И понеже те не са от балъците- ей го резултата. Мини ти през завой с обратен вираж с нормална скорост, да видим, дали ще те изхвърли.. Слизай с ТИР-а от баира с нормална скорост, особено когато е пълен- 18-20 тона товар, който те бута допълнително, да видим дали ще изтресеш някого на каквото и да е кръстовище, след сколна. Така че.... Няма какво да оневиняваме загиналите.. Жалко за пропилените животи, жалко за близките им... семействата им... Но, ако загиналите си бяха дали сметка какво би могло да се случи, нямаше да са загинали... Тъпата логика на Ганьо е: "Това на мен никога не мое ми случи." "Е, точно сега ли ще се ударя? Абсурд!" "Ама аз съм с чисто нова кола, има системи за сигурност.... Няма страшно... Всички други са мекотели..." Мръсна газ, надолу- нагоре- и... после... олеле, каква станаа... "Ама аз не съм виновен.. Ама колата мина на преглед оня ден...." И подобни простотии...

Ал

По твойта логика можеш да дадеш на детето си бръснач, щото преди това си му обяснил правилата за безопасност. Човече, винаги ще има и луди, и влюбени, и заспали, и пияни, и с недотам изправни коли... Трябва ли всяка тяхна грешка да води до смъртта им? Не е това правилният път! На всеки се случва да сбърка, но ако инфраструктурата е проектирана и направена добре, то това няма да има сериозни последствия.

Ами аз се сещам за поне едно място на магистрала Хемус дето със разрешените по закон 130 километра в час на сухо едвам се взема. Също така се сещам и на новата магистрала Люлин преди Перник като идваш от Гърция също има едно такова завойче дето със 130 електрониката на кола ми едвам я задържа на пътя. А ако колата е по- малка или малко е по- хлъзгаво, не ми се мисли.

ок - в цял свят кръговите се обезопасяват, като се слага насечена маркировка преди навлизане, което предупреждава водачите. пак ли топлата вода и колелото трябва да откриваме у нас и да умират хора, преди някои да му просветне. катастрофите са и заради водачите и заради уникално безумна инфраструктура, която понякога съм си мислел е нарочно правена с цел да ни убива (има едно място преди магистралната отсечка карнобат -бургас, където на изкачване и ляв завои,тотална липса на видимост и точно там някои кретен е направил кръстовище за връзка със селски път). при случаи, като този в бяла просто на проектанта инженер не трябва повече да му се възлага да прави пътна инфраструктура

Ти пътен инженер ли си? - Не си, но много разбираш от Организация на движението,....."то е толкова просто", "по цял свят", "пак ли топлата вода и колелото", с две-три думи много си отворен...Жалко, но заради такива като теб сме на това положение! Срам!

Няма шофьор, който да познава участъка и да си е помислил, че кръговото е решение на проблема. Не е ясно защо обаче тези, на които им се плща да мислят - дремят.Кой ще поеме отговорност за катастрофите в последните два дни??? Нали не си мислите, че само шофьорите са виновни

Винаги линията межу идиот и шофьор на ТИР е била много тънка..

Добре го каза! ... но остават още шофьорите на таксита, водоноски, баничарки, маршрутки, междуселски автобуси и др.

И с двама ви съм съгласен! Българин шофьор на служебно МПС, е страшно нещо.. И не само българин... Като кон в стъкларски магазин...

Идиоти са, че Ви пазят да не се блъснете в тях при бързите ви изпреварвания, да не влезете между мостовете на полуремаркетата, които теглят. Може би за това са идиоти???

... ,а между идиот и такъв като теб пък въобще няма линия ,та ако ще и осова да е.

И на Околомръстия път при Драгалевци кръговото кръстовище е страшно безопастно.....Вече има един некролог на убит човек а и една кола е изхвърчала от кръговото и е щяла да падне върху минаващите долу коли....Който минава оттам може да види-следите още се виждат по тревата.......А преди 2 месеца го откриха...но не го направиха както трябва според мен.

Проблемът не е в самото кръгово, а е в безразсъдните шофьори, които се движат по нашите пътища! Първо намалете скоростта с която се движите, после говорете за кръговите ....

Ал

Абе все се чудя как някои могат да имат толкова пликто мислене! Най-ефикасният начин за обезопасяване на движението е именно чрез инфраструктурата. Когато на водачите не им дадеш възможност да правят глупости, те няма да ги правят. Елементарна логика, ама няма кой да мисли!

Абе Пипиии... Ако тоя дето е "полетял" от това място, дали не е летял и преди това с поне 100км/ч, а? Верно си Пипи.... По- добре не се обаждай... На кривия ...й п....та му виновна... И.. такива като тоя "летец", нека си се трепат и мрат като мухи... Но да не закачат други...

Абе ора що се хабите.Важно е не да е безопасно, а ленти да се режат.

Нашите умници, дето правят кръгово на международно шосе, не знаят и не щат да разберат, че правилата за движение в кръга са РАЗЛИЧНИ в различните държави!!! Например, в Русия до преди три дни бяха точно обратните на нашите и тези в цяла Европа! От три дни ги промениха и там е някакъв шаш и паника - никой в момента не знае кой как да влиза и как да излиза - затова слагат знаци на всяка пряка, която излиза към кръга, докато хората свикнат. Същата работа е била и във всички съюзни републики - затова и украинците, и грузинците, и молдовани, и всички подобни карат по този начин - те смятат, че този, който влиза в кръга, има предимство пред тези, дето са вътре и които излизат ... Иначе кръговото си е много добро, има висока пропускателна способност в сравнение с другите видове и регулираните със светофари, ама като не знаят хората - не трябва да ги причакват патрулки зад всеки храст, а трябва да забият знаци навсякъде и да раздават по една листовка с илюстрираните правила у нас по границите - на всички ТИРове, които влизат. Нито турците спазват правилата на кръговото, нито бившите югославяни ... затова постоянно стават катастрофи, и когато има замесен ТИР, всички други са жертви, а неговият шофьор не знае за какво става дума и защо му се навират разни буболечки пред тежката машина .... С листовките и знаците ще ни излези по-евтино, отколкото страшната статистика на загинали и осакатени!

В България кръговото движение и многолентовот не се владеят.

СЪЩОТО ЩЕ СТАНЕ И НА МАГИСТРАЛА ЛЮЛИН ПРИ ДАСКАЛОВО. ТАМ Е ВЪРХА НА ИНЖИНЕРНАТА МИСЪЛ.

Ти ако наистина беше ЗНАЕЩ, щеше да знаеш как се пише думата инженерна. Ясно колко си знаещ. Ама да плямпате тук... Поне пиши правилно.. Ти не можеш да напишеш правилно мнението си, тръгнал си да се изказваш... Смях....

това кръгово там е пълна глупост,трябвало е да се направи детелина,за да пропуска транзита.там катастрофите няма да спрат,само хвърлиха парите в някой джоб

"куките" да застанат в центъра на кръговото, кво се крият на 2 м. от кръговото зад малкия храст

не куките, създателите на тази глупост да застанат там и да изкарат един работен ден, ако оцелеят - им прощаваме

На идиот каквато и кола да му дадеш, на какъвто и път да го сложиш - все ще направи нещо.. не е от пътищата, от културата ни зад волана е!

Абсолютно те подкрепям! Стискам ръка на единствения осмелил се тук да напише ситуацията с истинското й име...

У нас безопасно кръгово кръстовище няма, просто защото масата от шофьорите не знаят как се кара там. Всеки си шари по лентите както дойде, излиза от където му дойде и т.н. А при правилно използване кръговото кръстовище има доста голяма пропусквателна способност и наистина е доста по-безопасно от класическите.

Точно това е и моето мнение по върпоса.И онзи идиот,който щеше да изхвърчи от кръговото при Драгалевци сигурно се оправдал с "кръговото", а факта че навлиза в него с много над ограничението не е от значение за повечето от хората в тази държава...винаги гледаме да прехвърлим вината върху някой друг, никога върху себе си.. Е.... безотговорната "нация"....

У нас безопасно кръгово няма, просто защото масата кръгови не са кръгови, а обикновени многолентови кръстовища с кръгло островче в средата. За да е кръгово трябва да направиш десен завой за да влезеш в него, а не да си караш направо като по магистрала. Сети се тогава как ще ти дойде наум, че някой вътре може и да е с предимство пред теб, като твоя път е с 3 ленти и прав като писта за драгстери. В Пловдив от десетки "кръгови", само 2-3 са наистина такива. То само със слагане на една табела за кръгово движение, едно кръстовище не става кръгово. Друга недомислица: На нерегулирано кръстовище с предимство е дясностоящия, в кръгово - лявостоящия. И когато това кръгово по нищо не се различава от друг вид кръстовище, резултата е ясен. Въобще има много недомислици, които карат хората прекалено много да мислят, докато карат - а това трябва да се случва механично, без много мислене, защото някои мислят бързо, но други бавно и пропускат момента. Тук говоря принципно за "кръговите", не знам какъв е случая в Бяла.

Аз не знам за такова нещо, че на кръгово кръстовище с предимство е лявостоящият! В кой член го пише това?? На нерегулирано кръстовище винаги с предимство е ДЯСНОстоящият. А ако е регулирано - без значение е дали е кръгово или не.

По принцип правилото за дясностоящия е недомислица понеже е взаимствано от британският правилник. Логично е след като ти управляваш автомобила си от лявата страна и имаш по-добра видимост съответно от ляво да осигуриш предимство на лявостоящия от теб, който е в по-неизгодно положение спрямо теб.

На същото мислене съм. Радвам се, че вече се осмелявате да го кажете на глас... Защото тук масово "реват" против пътя, околните дървета, билбордове, мантинели... и всякакви препятствия... Всеки друг е виновен, само не и самия шофьор.. Той Ганьо-то винаги е прав... А всъщност е един обикновен нещастен селяк!

В Германия карам по цяла седмица без да нито едно нарушение, в България съм си правил експерименти - максимумът ми е 2 часа и то с нечовешки усилия. А просто не ми е в стилът, да правя нарушения ей тъй, от любов към спорта.