Коментари - Държавното ГУСВ излъга бъдещи новодомци | Днес.dir.bg

Държавното ГУСВ излъга бъдещи новодомци

Девет софийски семейства са на път да загубят платените си на "зелено" жилища, заради финансовите проблеми на държавното предприятие "Строителство и възстановяване" (ДПСВ) .

Обратно в новината

Коментари - Държавното ГУСВ излъга бъдещи новодомци | Днес.dir.bg

Коментари

Точно така,да се проверят бившите ръководства от последните години за частните им фирми и далаверите им, а също и за тези по места и веднага ще се разбере къде са отишли средствата. ДПСВ скоро ще потъне, защото бързат да крадат и няма кой да ги следи,вземат кредити с държавна гаранция, а като няма какво да връщат,продават апартаментите на хората. И преди 10.11 беше така, затова на "топло" отидоха доста с големите пагони.

Абе то е ясно, че часник може да те завлече, ама да те завлече държавата е това го няма по света! Ама като в бг няма държава явно е възможно. Жалко за хорицата, които ще платят това жилище дори и двойно (щото както се вижда живеят и под наем и плащат кредит) и ще останат пак без него!А да съдиш държава дето я няма ....

А тази псевдо-демокрация какво е? Нима не е завличане от държавата? И продължава повече от 20 години.

А тази псевдо-демокрация какво е? Нима не е завличане от държавата? И продължава повече от 20 години.

Хората са завлечени защото частния съдия изпълнител иска да се налапа. Влиза за дълг от 100 000 лв и надува задълженията като издирва всички възможни дългове. Най-големите отрепки са частните съдебни изпълнители, това е истинска мафия, за която няма нито съд, нито присъда, нито закон. Хората трябва да се обърнат към европейски институции и да осъдят България в Страсбург.

Разговор с познат строител: За да ти построя апартамента, ми трябват примерно 100хил лева. Ако ги взема от банка и после й върна 110хил лева, тези 10хил лева повече ще ти ги включа в цента на апартамента. Ако ти ми ги дадеш тези 100хил лева на зелено, цената на апартамента ще ти е с 10хил лева по-малко.

Искам да спечеля от теб 50 000 като ти построя и продам апартамент за 100 000. Нямам обаче капитал за да започна. За да имам трябва да взема кредит. За да взема кредит трябва да имам бизнес. Аз нямам бизнесплан, нямам кофражи, нямам терен, още не съм наел работници и стр. инженер. Намерих обаче едно проектче и искам да спечеля с него много. Уговорих един да замени парцел за три апартамента и гараж в блокчето. Виж колко са красиви чертежчетата, обещавам така да бъде и като го построим. Ако сега предварително да осигуря всичко за да взема кредит, пак ще спечеля 50 000 от теб, но ти ще платиш 110 000. Дай да направим далаверата сега и да си спестим усложненията. За мен 70 000, а за теб чертежчетата и бетончето.

Некоректността е световно явление. Затова навсякъде има и съдилища. Никъде не е казано, че държавна институция не може да бъде осъдена.

Имал пари бол - дал е тяхната работа. През 2007 медиите вече бяха огласили, че имотите в София са чудовищен балон. Анонсирано беше и идването на най-страшната и продължителна криза в съвременната история. Какво ми реват тука сега. Има човека деца и вместо да мисли за тях се юрнал да купува на тройни цени баш в пика на имотния балон. Това е малко като циганите, аз ще си правя деца, а нека после дъжавата да мисли за тях щото аз съм неграмотен и не отговарям за постъпките си.

Опа!Тази сутрин колко велик беше министър Плевнелиев като обясняваше колко работа е свършил по пътищата, а какво се разбира не се интересува от другите дейности като принципал и допуска да се правят такива безобразия . Да беше станал началник на пътната агенция, а не министър.

Така е става въпрос за държавата! Тези нещастни хора са си вложили парите в държавна фирма, а сега държаната фирма ги завлича в полза на задълженията си към държавата. Това е не само морален, но и политически въпрс! Няма ли управляващи със съвест в тази държава!

Аз мисля че тук основния проблем идва от там че хората са били сигурни че държавата ще стои зад тях но за пореден път уви!!!!!

Всъщност много по-важен пробелм е на хората с лихвоточки. Преди з0-40 години е направен жилищния влог, а платеното и договорено жилище не е предоставено на купувача. над 300 000 човека с лихвоточки са излъгани, а сега хората с лихвоточки са раделени на правоимащи на обезщетение, и на неправоимащи-имаш лихвоточки, но не отговарящ на условията за обезщетение. Решението е лихвоточките да бъдат платени на всички с лихвоточки-без условия и ограничения. напомням, че над 1 милион семейства взеха жилища с лихвоточки, хайде сега да бъдат обезщетени и останалите 300 000. За незнаещите лихвоточките са начислени и неплатени лихви по старите жилищни влогове-за влог от 20 000лв престоял 40 години-което е масовия случай-начислените лихвоточки са значителни, и ако си неправоимащ поради ограниченията в тъпия закон със съкращение ЗУЖВГМЖСВ-не получаваш нищо, независимо ,че си бил коректен към държавата. ПЛАТЕТЕ ЛИХВОТОЧКИТЕ-ТОВА СА НАШИТЕ ПАРИ, или ми дайте договореното жилище по старите жилищни влогове!

въх, тия са ги изплющяли! за компенсация да им дадат ръководството на пирамидата, те да си ги посъветват насаме.

проверете кои от бившото ръководство на това дружество са си направили частни фирми с подобна дейност и в какви палати живеят. Ако не ме лъже паметта и във Варна имаха този проблем с тях.

Така е, и във Варна го има този проблем -жилищния комплекс в кв. Трошево, ул. Радост 9. Това е - живеем в държава - ПИРАМИДА.

Този тип проблеми ще изчезне, когато най-накрая българинът спре да купува "на зелено" като последния нещастен, лековерен балък. Нарочно пиша така, защото този тип сделки си е жива баламурщина. Имам познати, които, въпреки съвета ми, си купиха "на зелено" апартамент в строяща се 5 етажна кооперацийка. И както имаше акт 16 /сега май е акт 15/ се оказа, че няма подсигурен ток и сега тия убавци мамини нито могат да си вземат парите, нито да продадат жилището, нито да живеят в него. Пък строителя взе парите и избяга обратно в Канада...

А ти съгласен ли си да си купиш апартамент на кредит и да го изплащаш доживот ? И накрая като сметнеш лихвите вместо 1 да си си купил 3 апартамента? Просто хората купили апартамент без акт 16 са си за бой ! Аз не бих купила нешо, което още не е построено или довършено!

По-евтино излиза да закупиш апартамента на зелено, отколкото готов. Да не говорим, че ако е учредено право на строеж на строителя, купувачите, които са теглили банкови кредити, не виждат парите от кредита си въобще, банката директно ги превежда на строителя, съгласно договорените условия. Демек строителя получава пари поетапно до изпълнение на целия строеж и както се досещате е в негов интерес възможно най-бързо да построи сградата и да я въведе в експлоатация. Нещата ако се подготвени документално няма нищо страшно, просто се консултирайте с юристи и консултанти и изгответе стабилни договори.

И е така и не е така. От една страна баламурниците ще платят тройно заради лихвите, но от друга 2007-2008 ма ените бяха тройно набалончени, което прави, че един простодушен баламурник ще изплати 9 апартамента вместо един.

Акт 15 и Акт 16 никога не са били едно и също. Сграда без електрозахранване не може да бъде въведена в експлоатация съгласно сегашното законодателство. Акт 15 е документа с който строителя предава строежа на възложителя, а дали са изпълнени външните връзки е въпрос на договор между строителя и възложителя, като дори външното електро е възможно да се изпълнява по отделно разрешение за строеж. След подписване на Акт 15 могат да започнат и процедурите по прехвърляне на имотите. Това, че вашите познати не са имали коректно подписанани договори и не са наясно с процедурите е причината да останат излъгани в очакванията си.

bobsyn@

Аз не съм срещнал юрист дето да твърди, че е безрисково да се купува на зелено. Самият факт, че цената е по-ниска в пазараната икономика означава, че има защо. Едно от обясненията е точно тази вероятност да си платиш жилището, а после да ходиш по дела и да си гониш бъдещите съседи да събирате още пари, за да довършите сами сградата в рамките на определен срок.

мики това което пишеш е много добре, но е само теория и практика които знаем. кой ще обезщети излъганите наивни хора? отговор - никой, защото не им пука

Абе хората селскостопанска продукция купуват "на залено",ний за едни въшливи апартаменти нямаме механизъм!Контрол няма,а и мошенищите толерираме!

Напълно съм съгласен. С това купуване на залено почна да строи куцо и сакато. Докарват някакви абсурни себестойности и после реват, че не можели да продават под тях. Като ги разпиташ, обаче разбираш, че са харчили без да правят сметка за нищо, защото парите не са техни, а на баламурниците платили на зелено.

Там където държавата е минала трева не разсте.

Неграмотнико, пише се "расте"!

Неграмотен, но е прав!!!

Това може да стане само в кошарата, наречена БГ. ББ или който и да е е пъдар, а ние-овцете... Честито!

Ей смешник, в САЩ Мадоф излъга хората с милиарди долари, а в БГ копират схемите от Запада с бая голямо закъснение, а най-интересното е когато се срине пирамидата наречена ФЕД ... Росен Плевнелиев: "Тогава хората, инвестирали в неполучени жилища, ще се явят като кредитори на ДПСВ и вземанията им трябва да бъдат удовлетворени от разпродаденото имущество." - е в такъв случай защо просто не им дадете апартаментите ???

Коментари - Държавното ГУСВ излъга бъдещи новодомци | Днес.dir.bg

Държавното ГУСВ излъга бъдещи новодомци

Девет софийски семейства са на път да загубят платените си на "зелено" жилища, заради финансовите проблеми на държавното предприятие "Строителство и възстановяване" (ДПСВ) .

Обратно в новината

Коментари - Държавното ГУСВ излъга бъдещи новодомци | Днес.dir.bg

Коментари

Точно така,да се проверят бившите ръководства от последните години за частните им фирми и далаверите им, а също и за тези по места и веднага ще се разбере къде са отишли средствата. ДПСВ скоро ще потъне, защото бързат да крадат и няма кой да ги следи,вземат кредити с държавна гаранция, а като няма какво да връщат,продават апартаментите на хората. И преди 10.11 беше така, затова на "топло" отидоха доста с големите пагони.

Абе то е ясно, че часник може да те завлече, ама да те завлече държавата е това го няма по света! Ама като в бг няма държава явно е възможно. Жалко за хорицата, които ще платят това жилище дори и двойно (щото както се вижда живеят и под наем и плащат кредит) и ще останат пак без него!А да съдиш държава дето я няма ....

А тази псевдо-демокрация какво е? Нима не е завличане от държавата? И продължава повече от 20 години.

А тази псевдо-демокрация какво е? Нима не е завличане от държавата? И продължава повече от 20 години.

Хората са завлечени защото частния съдия изпълнител иска да се налапа. Влиза за дълг от 100 000 лв и надува задълженията като издирва всички възможни дългове. Най-големите отрепки са частните съдебни изпълнители, това е истинска мафия, за която няма нито съд, нито присъда, нито закон. Хората трябва да се обърнат към европейски институции и да осъдят България в Страсбург.

Разговор с познат строител: За да ти построя апартамента, ми трябват примерно 100хил лева. Ако ги взема от банка и после й върна 110хил лева, тези 10хил лева повече ще ти ги включа в цента на апартамента. Ако ти ми ги дадеш тези 100хил лева на зелено, цената на апартамента ще ти е с 10хил лева по-малко.

Искам да спечеля от теб 50 000 като ти построя и продам апартамент за 100 000. Нямам обаче капитал за да започна. За да имам трябва да взема кредит. За да взема кредит трябва да имам бизнес. Аз нямам бизнесплан, нямам кофражи, нямам терен, още не съм наел работници и стр. инженер. Намерих обаче едно проектче и искам да спечеля с него много. Уговорих един да замени парцел за три апартамента и гараж в блокчето. Виж колко са красиви чертежчетата, обещавам така да бъде и като го построим. Ако сега предварително да осигуря всичко за да взема кредит, пак ще спечеля 50 000 от теб, но ти ще платиш 110 000. Дай да направим далаверата сега и да си спестим усложненията. За мен 70 000, а за теб чертежчетата и бетончето.

Некоректността е световно явление. Затова навсякъде има и съдилища. Никъде не е казано, че държавна институция не може да бъде осъдена.

Имал пари бол - дал е тяхната работа. През 2007 медиите вече бяха огласили, че имотите в София са чудовищен балон. Анонсирано беше и идването на най-страшната и продължителна криза в съвременната история. Какво ми реват тука сега. Има човека деца и вместо да мисли за тях се юрнал да купува на тройни цени баш в пика на имотния балон. Това е малко като циганите, аз ще си правя деца, а нека после дъжавата да мисли за тях щото аз съм неграмотен и не отговарям за постъпките си.

Опа!Тази сутрин колко велик беше министър Плевнелиев като обясняваше колко работа е свършил по пътищата, а какво се разбира не се интересува от другите дейности като принципал и допуска да се правят такива безобразия . Да беше станал началник на пътната агенция, а не министър.

Така е става въпрос за държавата! Тези нещастни хора са си вложили парите в държавна фирма, а сега държаната фирма ги завлича в полза на задълженията си към държавата. Това е не само морален, но и политически въпрс! Няма ли управляващи със съвест в тази държава!

Аз мисля че тук основния проблем идва от там че хората са били сигурни че държавата ще стои зад тях но за пореден път уви!!!!!

Всъщност много по-важен пробелм е на хората с лихвоточки. Преди з0-40 години е направен жилищния влог, а платеното и договорено жилище не е предоставено на купувача. над 300 000 човека с лихвоточки са излъгани, а сега хората с лихвоточки са раделени на правоимащи на обезщетение, и на неправоимащи-имаш лихвоточки, но не отговарящ на условията за обезщетение. Решението е лихвоточките да бъдат платени на всички с лихвоточки-без условия и ограничения. напомням, че над 1 милион семейства взеха жилища с лихвоточки, хайде сега да бъдат обезщетени и останалите 300 000. За незнаещите лихвоточките са начислени и неплатени лихви по старите жилищни влогове-за влог от 20 000лв престоял 40 години-което е масовия случай-начислените лихвоточки са значителни, и ако си неправоимащ поради ограниченията в тъпия закон със съкращение ЗУЖВГМЖСВ-не получаваш нищо, независимо ,че си бил коректен към държавата. ПЛАТЕТЕ ЛИХВОТОЧКИТЕ-ТОВА СА НАШИТЕ ПАРИ, или ми дайте договореното жилище по старите жилищни влогове!

въх, тия са ги изплющяли! за компенсация да им дадат ръководството на пирамидата, те да си ги посъветват насаме.

проверете кои от бившото ръководство на това дружество са си направили частни фирми с подобна дейност и в какви палати живеят. Ако не ме лъже паметта и във Варна имаха този проблем с тях.

Така е, и във Варна го има този проблем -жилищния комплекс в кв. Трошево, ул. Радост 9. Това е - живеем в държава - ПИРАМИДА.

Този тип проблеми ще изчезне, когато най-накрая българинът спре да купува "на зелено" като последния нещастен, лековерен балък. Нарочно пиша така, защото този тип сделки си е жива баламурщина. Имам познати, които, въпреки съвета ми, си купиха "на зелено" апартамент в строяща се 5 етажна кооперацийка. И както имаше акт 16 /сега май е акт 15/ се оказа, че няма подсигурен ток и сега тия убавци мамини нито могат да си вземат парите, нито да продадат жилището, нито да живеят в него. Пък строителя взе парите и избяга обратно в Канада...

А ти съгласен ли си да си купиш апартамент на кредит и да го изплащаш доживот ? И накрая като сметнеш лихвите вместо 1 да си си купил 3 апартамента? Просто хората купили апартамент без акт 16 са си за бой ! Аз не бих купила нешо, което още не е построено или довършено!

По-евтино излиза да закупиш апартамента на зелено, отколкото готов. Да не говорим, че ако е учредено право на строеж на строителя, купувачите, които са теглили банкови кредити, не виждат парите от кредита си въобще, банката директно ги превежда на строителя, съгласно договорените условия. Демек строителя получава пари поетапно до изпълнение на целия строеж и както се досещате е в негов интерес възможно най-бързо да построи сградата и да я въведе в експлоатация. Нещата ако се подготвени документално няма нищо страшно, просто се консултирайте с юристи и консултанти и изгответе стабилни договори.

И е така и не е така. От една страна баламурниците ще платят тройно заради лихвите, но от друга 2007-2008 ма ените бяха тройно набалончени, което прави, че един простодушен баламурник ще изплати 9 апартамента вместо един.

Акт 15 и Акт 16 никога не са били едно и също. Сграда без електрозахранване не може да бъде въведена в експлоатация съгласно сегашното законодателство. Акт 15 е документа с който строителя предава строежа на възложителя, а дали са изпълнени външните връзки е въпрос на договор между строителя и възложителя, като дори външното електро е възможно да се изпълнява по отделно разрешение за строеж. След подписване на Акт 15 могат да започнат и процедурите по прехвърляне на имотите. Това, че вашите познати не са имали коректно подписанани договори и не са наясно с процедурите е причината да останат излъгани в очакванията си.

bobsyn@

Аз не съм срещнал юрист дето да твърди, че е безрисково да се купува на зелено. Самият факт, че цената е по-ниска в пазараната икономика означава, че има защо. Едно от обясненията е точно тази вероятност да си платиш жилището, а после да ходиш по дела и да си гониш бъдещите съседи да събирате още пари, за да довършите сами сградата в рамките на определен срок.

мики това което пишеш е много добре, но е само теория и практика които знаем. кой ще обезщети излъганите наивни хора? отговор - никой, защото не им пука

Абе хората селскостопанска продукция купуват "на залено",ний за едни въшливи апартаменти нямаме механизъм!Контрол няма,а и мошенищите толерираме!

Напълно съм съгласен. С това купуване на залено почна да строи куцо и сакато. Докарват някакви абсурни себестойности и после реват, че не можели да продават под тях. Като ги разпиташ, обаче разбираш, че са харчили без да правят сметка за нищо, защото парите не са техни, а на баламурниците платили на зелено.

Там където държавата е минала трева не разсте.

Неграмотнико, пише се "расте"!

Неграмотен, но е прав!!!

Това може да стане само в кошарата, наречена БГ. ББ или който и да е е пъдар, а ние-овцете... Честито!

Ей смешник, в САЩ Мадоф излъга хората с милиарди долари, а в БГ копират схемите от Запада с бая голямо закъснение, а най-интересното е когато се срине пирамидата наречена ФЕД ... Росен Плевнелиев: "Тогава хората, инвестирали в неполучени жилища, ще се явят като кредитори на ДПСВ и вземанията им трябва да бъдат удовлетворени от разпродаденото имущество." - е в такъв случай защо просто не им дадете апартаментите ???