Коментари - Захариева: Спекулация е, че без машини няма да има избори | Днес.dir.bg

Захариева: Спекулация е, че без машини няма да има избори

Трябва да се спре спекулацията, че при липса на машини ще се касират изборите, все пак ще има бюлетини, заяви бившият правосъден министър Екатерина Захариева.

Обратно в новината

Коментари - Захариева: Спекулация е, че без машини няма да има избори | Днес.dir.bg

Коментари

Тази, дали надува кавала на тиквата?

сигурно... готина е Диди...

да, и да си редят изборните резултати както им харесва от хартиените списъци!! край на фалшификациите с машинно и електронно гласуване!!!

тъпа кранто, къде е спекулацията?! закона дава право на всеки да гласува машинно! как без машини ще има избори, тъпа малоумна подлого?!

Ами, великоумна главо, ще гласуваш с хартиени бюлетини. Имаш избор, има избори.

Душко, с машини-без машини, все още чакаме първите избори в България. До тук все греди...

Зарежи популистките изказвания, не си политик и не впечатляваш никого с тях. В случая имаме ЗАКОН който трябва да се спази и нямаме парламент който да приеме поправки за да извади кестенът от ръцете на служебното правителство (респективно от ръцете на преиздентът). Тая ситуация изглежда като перфектно поставен капан в който Раев скочи с двата крака.

...доколкото си спомням за по-сигурно за втория мандат на Буш младши ,броенето беше на ръка ...

Това е перфектно скроена система за обиране на България, кой ти гледа че реално са купувани машините за 400 евра, а сега се говори за 2500евра, добра заработка!!!!!

искам да и се изтаковам на лицето

Всъщност, това е проблем който е пряко следствие от действията на новоизлюпения президент. Ако не беше разпуснал парламента без тоя момент да бъде изчистен сега нямаше да гоним срокове. Но какво да се прави, клепухия е неопитен и веднага се хвана в капан.

Както каза бате Бойко - след мен потоп! Така ви се пада, като не гласувате правилно!

Гербаджиите изреваха, няма да могат да купуват гласовете на цигани и цигански българи !

Нали ГЕРБ прие тоя закон бе слабоумник?

Освен това покупката на гласове пак ще си продължи по старому, защото машинното гласуване е ПО ЖЕЛАНИЕ а не задължително. Проблемът тук изобщо не е това, а фактът, че служебното правителство трябва да спазва закона при провеждане на изборите. Явно гледаш в погрешна посока...

що ни занимавате с глупости? Не виждам някой като Тръп да излезе и каже - гоня мигрантите, спирам вноса, връщам работни места, вдигам доходите, строя ограда .... ала бала...

вече за втори път задавам тоя въпрос, тая захариева лапа ли патки???

На ГЕРБ трябва да им се забрани да имат зкънодателни инициативи, защото резултатът е видим! !!!!!!Точи резултат се наблюдава в много сфери . Да се чуди администрацията какво да прави. Причината е, че тези "умници" покриват в правна норма всяко щение на Великия вожд , без да се допитват с експерти. ТРАГЕДИЯ.

Кое точно не ти е ясно имбецилче слдко? на 26-ти март трябва да има машини за гласуване във всяка секция, пише го в закона. Решението е просто - поръчват се машините за гласуване и толкова. Но нали сме си българи, крайния срок пак ще ни изненада докато се чудим как да заобиколим закона.

Абеба слабоумен ти въобще наясно ли си как се подготвя обществена поръчка и колко може да трае до избор на изпълнител ако някой я обжалва. Както и че всяка организация планира обществените поръчки за следващите години. Така че питам, защо ЦИК не са го планирали. Друг е въпросът, какво е мотивирано законодателя да приеме тази норма, изпълнението на която натоварва бюджета с 30-50 милиона, тъй като каква е ползата от машинното гласуване. Дали води до по-точно отчитане на вота, дали облекчава гражадните или избирателните комисии или просто едни наши фирми да се за хранят с няколко милиона.

И какво си играят с компютри и тъчскринове. Да го направят като машинописна машина с нагласяне на позиция където да удрят чукчетата. ;) Да е чисто механично. Просто да замества писането в квадрадчето. ;) Не знам дали трябва някакви допълнителни номера. Но спокойно може да няма софтуер. Едва ли ще има променлива употреба, за да е със софтуер. Той се ползва като от нещо искаш да изкараш резултат нефиксиран за устройството. Софтуера замества хардуера. Така навремето управлението на мишката е било софтуерно, а после влиза в самият процесор.

Ако поръчаме машините,конкурсно на Китай,Тайван,ю.Корея или Япония,ще ги имаме за няколко дни и то на цена,дори под 300евро!Явно проблема е пак в далаверата с изборите!

Баси, за сефте виждам някой да сложи знак за равенство м/у Япония и Китай...

Вярно ще ги имаш, но кой ще гарантира, че са годни, сигурни, безпогрешни... Кой е ДАНС предполагам в слуая, те са по криптирането. Как ще ги задължиш да ти проверят 12 000 машини за 12 часа. Те вероятно ще имат техни закони и правила и срокове. Как ще ги накараш да ги нарушат и да ти подпишат същевременно за годност. Забрави. Това не е демокрация.

Всъщност, на нас не ни трява МАШИННО гласуване, а електронно - т.е. по интернет. И за да няма манипулации - който гласува така, гласува ЯВНО! Това става бързо, лесно, евтино и просто! Само една законова промяна трябва... . А който иска, тайния вот остава за хартията... .

Доста ограничено изказване. Кака практически озаконяваш контролирания вот...

"...контролирания вот..." е бил възможен някога си... . Днес, определено не е така. Но както казах - гласува се ЯВНО, за да се знае кой си, а и заради (не)възможностите да се скриеш, пипнеш ли компютъра. --- ПП за "тайно" - ходи на урните :)

само две неща: 1. Кой прие поредния закон, който няма да се изпълнява, който няма финансиране, няма орган и институция да контролира срока и прилагането му, няма и идея, нито смисъл? Игра на демокрация и крадене зад паравана на тази пишмандемокрация. 2. КОЙ ИМА ПРАВО да одобри и кой ще се подпише с главата си на гилотината заложена, че машините са проверени, годни и сиурни. КОй има право да ги лицензиря? Ами ако в закона на този лицензиращ , който според скромните ми познания се казва ДАНС пише , че срока за издаване на лиценз е поне 3 месеца да речем след като му е представена машината с цялата и документация. Като знам какво измъчено човеченце беше шефа на правната комисия на парламента май няма да е предвидил тези подробности,а. Иначе разбирачи и демократи много.

Айде холан лога станахте цогани, кога ви почернеха задниците, още се греете на кюмбета с дърва, само машините за гласуване ви липсват, на гол тумбак машини за гласуване.. и за кого ще гласувате бе серсеми, за същите тарикати и тарикатки и техните изтърсаци, дето ви доят и стрижат вече 62 години,

закони с невъзможен предмет. Това са видимите резултати:)

Тази жена знае как да си върти и тресе дупето, когато нещо дълго и дебело влезе в него!

По спешност едни пари ще влезнат в нечий джоб. За 2500 евро кола ще си купиш, а не някакво смешно телевизорче с клавиатура. Герб ще окрадат пак, дори и да не са на власт. Цялата администрация е минирана

Боко тупаня създаде умишлено тази криза и предсрочните парлментарни избори за да се оттегли от властта и да си харчи откраднатото преди да бъде свален със сила. Сега да плаща 26 милиона за машините за гласуване (бълха го ухапала).

Захариева, ти чуваш ли се какво говориш - да не спазваме закона. Скъсай си дипломата оти задочно то си образование. Ти не си юрист, а позор за гилдията за това си в ПП ГЕРБ.

Имаме казус. Този дето трябва да одобри плейстейшуна за изборите вероятно също има закон и правилници. Там може да пише например, че 3 до 6 месеца сле д получаване на средството и пълната му документация трябва да даде становище относно годността на средството. Сигурност батка, сигурност. Има си закони. Ето ти казус. Кой закон да нарушим сега?

и да заминава при Плевнелиев! И двамата са от един дол дренки и заедно с другите гербери вършат все едни и същи противозаконни дела! За тях законите не важат, а са средство за прокарване на "партийни виждания и програми" ,което в прав текст означава лични и на определени кръгове и групировки, също и на чужди държави, интереси!

И каква стана тя?? Боко докато разправяше за магистралите не си е мръднал пръста да организира машините... ужким толкова много приходи в хазната, а си кютаме, за да може баба Пена от комисията да преброи правилно...

И софтуера кой ще го хакне?

всеки ученик от 3-ти клас нагоре може да нахака яко софтуера ти!

Донякъде.Ако ги поръчвахме за след две години със сигурност нямаше да са по вече от посочените 400 долара.Само че сега ще трябват след два месеца.А познайте каква цена ще ни треснат.

Прав си ,затова трябва да отговарят пред съда чиновниците от ЦИК и фъфлещият вице премиер ,за неспазване на закона и ощетяване на бюджета в особено големи размери ,естествено ,че производителите ще поискат двойна цена за експресна поръчка.

Трайчо донякъде е прав ,за три години можеха да намерят производител в Кштай ,Корея или Тайван да направи машини на цена не повече от 300-400$ ,тези машини са прост компютър който не е скъп и сложен за производство ,софтуерът може да напише всеки десетокласник от СМГ .

На старците по селата им купуват геймконзоли - изборни. Бе пуснете им един интернет при кмета без пати да ходят там с един скайп да си виждат децата забегнали по София и по света с тези пари. Що пак милиони на вятъра бе. Е няма да ви играя на изборния плейстейшун бе, няма. Отказвам. Машинни простотии за пари и кражби в последния момент. Игра на избори, игра на власт, игра на демокрация, игра на ЕС. Ще има игра на курвалък май накрая. Иде ви разплатата мамка ви крадлива, ялова.

Ако човек не е интелигентен е за цял живот.

Ако не е интелигентен може и да се хване на предизборното ритане на кокалчета между институции и партии.

Най-добре да се създаде съюз между държавите ползващи машини за гласуване и да си ги менкаме за изборите по държави. Ако е по-евтино да се купят. Но при положение че секция в чужбина се прави при 60 заявления за гласуване, да се наема машина за 1500лв. е прекалено скъпо. Това може да излезне по 25лв. на гласуващ и накрая не остава нищо за следваща употреба. Тези в чужбина където ползват машини, най-добре да се наемат техни на место и после връщат, и изобщо да не напускат държавата.

Само предполагам, че тази машина за гласуване трябва да се одобри от ДАНС. Даже за МО и МВР само те могат да лицензират така да се каже криптомашини. Тази машина за гласуване аз я приравнявам на криптомашина. ДАНС си имат закон - не ми е ясно как за няколко дни ще одобрят машина. Как се проверяват 12 000 парчока. Това е най невъзможното нещо, защото всичко друго се решава с пари, доставки, транспорти, наеми и т.н. Лицензирането е въпрос на акъл така да се каже. Иска си времето. За мен е невъзможно да се пуснат 12000 машини. Няма време. Какво - ще проверим 120 и ще гарантираме за 12 000 ли? не става. Съжалявам. На курвенските номера на политиците не искам да се хващаме.

За това недоразумение Захариева, завършва задочно право, разбира се, че изпълнението на закона е едно няма нищо. Това проличава от цялата "Рефолма" която сътвори в Министерство на правосъдието и в съдребната система . ЗАТВА СИ Я ВЗЕ И БОРИСОВ, защото тази е по -некомпетна и от него. Нека тези "уници" от ГЕРБългария да кажат, защо приеха толкова неизплними закони и как да ги изпълнява администрацията - ужас.

Щом няма да може да се осигурят машини за всички секции,защо трябва да се напъваме? А и тези машини не ми вдъхват доверие. Тази сутрин гледах по една от телевизиите демонстроция как се гласува с машина , но машината взе че заби.

То така и Бил Гейтс е представял Уиндоус и е крашнал. ;)

и това го тълкува кой, една проста и неграмотна калинка, дето е виждала съдебна зала само в гугъл и се изказа за доклада на ЕК като страничен наблюдател на пазара на опашката за зарзават, а не като ресорен ръководител на първостепенния разпоредител с бюджет. коментарите са излишни, некадърна мастия, несътворила и недопринесла с нищо за обществото. приятен ден.

Какви долни номера си играят тези хора. Слави ги изпържи - те се правят , че им е студено дето се вика. Не, че му одобрявам методите ама и те си го заслужават - властимеЮщите. Няма да гласувам машинно, защото не обичам мръсни игри по никое време. Имаха почти цял мандат - да са го предвидили. Кой на кого играе номер с тези машини - на президента ли, на премиера ли, на ЦИК ли или на всичките и кой играе номера - прокуратурата, наританата десница, кой. То хора под 30 години няма - всичко е в София и в чужбина бе мушмули келяви. Старчоците ли ще играят на геймконзолките ви изборни. Особено по селата. Курварски номера си правите - курварска ще ви се и получи играта.

ДОКАЗНО КОРУМПИРАНИЯТ БЪЛГАРСКИ СЪД СЕ ИЗСРА НАГЛО ВЪРХУ НАРОДА ЗА ПОРЕДЕН ПЪТ!!! ЩЕ СИ ДЕЛНАТ БЕЗУМНО ТЛЪСТА КОМИСИОННА ОТ ДАЛАВЕРКАТА С ТЕЗИ МАШИНИ, КОИТО ПРОБУТВАТ НА НЕЧУВАНИ ЦЕНИ. А СЕ ГЛАСЯТ И ДА ГИ ДАВАТ ПОД НАЕМ, ИЗКЛЮЧИТЕЛНА НАГЛОСТ НА ПРЕСТЪПНИ МОЗЪЦИ, КОИТО НИ ВЗЕМАТ ЗА ИДИОТИ!

Баси наглото изказване. Олигофрене, работата на съдът е да следи ЗАКОНЪТ ДА СЕ СПАЗВА. А дали на теб законът ти допада или не ми е през оная работа.

Ти да не си паднал от Марс бе? Работата на българския съд е да шиканира ЗАКОН и да си пълни нагло гушата!!!! ТОВА Е АБСОЛЮТНО ДОКАЗАН ФАКТ! Справка- хилядите очевадни мафиоти и едри престъпници, които свободно продължават дейността си, голяма част от тях оправдавани многократно от "честния" съд!

Тая тъпачка, типичен некадърен гербер, не говори правилен български език, като не членува съществителните имена. Дано никога повече ГЕРБ не спечелят избори. Точно те от тъпотия забъркаха тази каша със промените в Изборния кодекс и осуетяването на спазването им. Какво може да се очаква от тъпи примати, каквито са герберите!!!!

И БСП като първоизточник на ГЕРБ, да не забравяме, че Бойко Методиев Борисов още пази членската си книжка в БКП до сърцето. Същото важи за Цецка Цачева, Цветан Цветанов и много други знайни и незнайни членове на ГЕРБ.

Едно най-обикновено компютърче върши работа, каквито има хиляди за без пари. Ето типичен пример защо държавата ни не върви, първо защото на всяко едно политическо ниво се правят кражби и фалшификации, второ когато се прави проект цената се надува стократно, било сложно, било много скъпо, било, било, било. Не чух един независим специалист да се изкаже, задачата е от компетенцията на един деветокласник по информатика. Това че умните хора са се отдръпнали от политиката, означава ли че трябва да ни правят на маймуни? Това е грозно, защото те самите не се усещат колко са зле, австралопитеци тръгнали да обясняват на хората какво е машина...

Нищо май не схващаш. Има закони. Това е машина от рода на криптиращите. Одобрява се от ДАНС. Има закон - толкова. Няма МО, няма МВР. Криптирането е работа на ДАНС за лиценза. 12 000 машини - извинявай ама колко ли са хората имащи право на подобно одобрение и по колко машини ще им се паднат. Каква е процедурата по тест, колко време иска. То много станахме разбирачите и програмистите май. Нищо лично. Все едно да те накарам за 1 месец да ми представиш нова тествана операционна система по спецификации. Дали ще се справиш.

Как пък след 2 (незавършени) мандата, ГЕРБ изведнъж почнаха да подкрепят разни идеи, за които изобщо не се сещаха докато бяха на власт или дори са говорили открито против тях ?

Шилo

Всъщност, тази другарка от ГЕРБ, която доскоро беше министър на правосъдието, ни обяснява, че няма проблем да се наруши закона?!?!?! Верно ли няма? Мислех, че сме правова държава...

защото съдиите са готови да узаконят всяко престъпление срещу "скромна благодарност"

Правова държава ли казваш, че сме??? Ние сме доказано НЕправова държава, с яко корумпиран съд!

китайците продават miniPC на цена 500 долара за 500 бройки, който не вярва да види в globalsources, далаверката с машинното гласуване ще е яка

Браво на китайците. Ние обаче искаме машини за гласуване а не мини пс.

ами да, за гласуване, не за миене на чинии, те са по-скъпи

произведена в Китай, а също и в другите страни, има една "джаджа" дето се активира и скрито подава информация до производителя си, независимо в коя точка на земното кълбо се намира, веднага след като бъде закупена и пусната в действие! Та купете такава електроника и ще имате "честни" и твърде прозрачни избори и то до такава степен "прозрачни и обективни", че няма да можете да установите истината нито за броя на гласоподователите, нито за личния им вот!

има, ама не на всички, процесорите преди Core 2 Duo нямат скрито ядро

Както вече писах по-горе, който е неинтелигентен е за цял живот. Погледни етикета на компютъра от който пишеш, вероятността да е произведен в Китай е около 99,5%.

Шилo

Законът е отпреди няколко години. Досега тези машини можеха да се произведат в България и да излязат по 200-300 евро бройката без ДДС. Но на политическата класа не й се ще да има гласуване, което да не може да се манипулира. Те искат да си броят бюлетините както име е кеф и да си пишат в протоколите каквото им изнася. Те затова не искат и мажоритарна система - защото там не могат да си редят листи и да си вкарват в Парламента когото искат. Познайте какъв щеше да е резултата от референдума, ако гласуването беше машинно! Тези спорни 12000 гласа щяха да са валидни, защото при машинното гласуване невалидни бюлетини няма. А на умниците, дето обясняват как щели да хакнат машината, моля да обяснят как точно ще стане това.

КЪДЕ БЯХТЕ ТА НЕ СИ СВЪРШИХТЕ РАБОТАТА ЗА КОЯТО ВИ ПЛАЩАМЕ.МНОГО ЛЕСНО ГО РЕШИ ПРОБЛЕМА ЗАХАРИЕВА НАЛИ ВСЕКИ МОМЕНТ СТЕ ГОТОВИ ДА ПОДАВАТЕ ОСТАВКИ И ТЕ СА В ДЖОБА ВИ.СТРАХ ВИЕ ЩЕ НЯМА ДА МОЖЕ ДА МАНИПУЛИРАТЕ ВОТА.А КОЛКОТО ДО ХОРАТА,ЧЕ НЯМА ДА СЕ СПРАВЯТ ИМА ТРИ НАТИСКАНИЯ .ДЖЕСЕМИТЕ ИМАТ МНОГО КОПЧЕТА И ОПЦИИ,ТАКА ЧЕ НЕ СЕ БЕЗПОКОЙТЕ.СТРАХ И ОТ ЧУЖБИНА ВИЕ ОТНЕМАТЕ ПРАВОТО ДА ГЛАСУВАМЕ НАЛИ.ВИЕ ОТНЕМАТЕ ПРАВОТО ДА ГЛАСУВАМЕ МАШИННО И НЯМА ДА ПРОСТИМЕ ТОЗИ ПЪТ.ИМАХТЕ ВРЕМА И У НАС ДА СЕ ПРОИЗВЕЖДАТ,НО ВИЕ ИМА ВРЕМЕ ДО ДРУГИТЕ ИЗБОРИ ТАКА СИ МИСЛИХТЕ.ВСЕКИ ДА СИ ГЛЕДА РАБОТАТА ЗА ТОВА ВИ ПРАТИХМЕ ТАМ.АКО НЕ ВЪН ОТ УПРАВЛЕНИЕТО НА НЕКЪДЪРНИТЕ ПОЛИТИЦИ.

Тези машини ги е измислил човек и те като всичко измислено може да се манипулира

Може, но може да се гарантира с висока степен на сигурност, че машините не се манипулират.

може да се стемим към висока степен на сигурност от фалшифициране на резултатите, но е абсолютно доказано, че пълна сигурност няма и не може да се постигне! Въпросът е колко висока ще е степанта на сигурност????

а, то сега пък нищо не манипулират. Вярвате ли, че само 12 500 гласа не стигат да се зачете референдума. Я, да вземем да ги преброим ръчно бюлетините, ако не се окаже, че са 200-300 хиляди даже повече. Защо си гласуваха закон да не се носи отговорност за сгрешени протоколи? От това по-сигурно доказателство, че грубо манипулират резултатите, здраве

Защо да се дават 20 милиона за машини, когато за по-малко от 1 милион може да се направи софтуер за електронно гласуване.

Защото дистанционното гласуване за което говориш не решава проблеми а създава нови - контролиран вот и премахва анонимността на вота. Дистанционното гласуване е пародия която ви подведоха да пожелаете. Стискай палци да отпадне в бъдеще, че лошо ни се пише.

Аха и после чакай реални резултати от софтуерен вот.

Така вота се контролира още по - лесно . Ковачки примерно ги заставя по заводите да се изредят на 2-3 компютъра да гласуват както той иска и който не гласува така си губи работата . Чаткаш ли ??

Машини има във всеки дом - компютри, таблети, телефони!!! С подходящ софтуер може да се направи и гласуване през хилядите банкомати! Но чиновника абориген мисли хардуерно, за него машина е нещо голямо и тежко и колкото може по-скъпо... за комисионната де...

Абе, то на тъпака морето му е до колене! Всичко е много просто и лесно, само дето "лошите" не искат да се получи!

Милфка ... ще я уважа подобаващо !!!!

От уважение към форума не публикувам това, което си мисля за тези мишоци около Кънев, защото съдържа "обиди и псувни от най-гневно ниво и попилява опитите им да изградят "добро име"!

И аз от уважение към себе си не пиша какво мисля за теб и подобни те ти хейтари, защото това би съдържало споменаване на всичките ти роднини с женски пол и дори твойте собствени задни части.

О-о-о-о Педи! Събуди ли се? Със сигурност си вече влажен - ще те уредя някак си...

Тия гнусни крадливи мафиоти пак измислиха начин да окрадат яко народа. Този път с машни за гласуване, като ги продават (или още по- нагло) дават под наем за астрономически суми, надвишаващи 7-8 пъти реалната цена. Съдът в случаят е съучастник и трябва да се провери какви подкупу са получили съдиите за да отменят решението на ЦИК?!

Гласуването на хартия е много по-сигурно от какъвто и да е вид електронно гласуване. И това не е много трудно да се проумее.Ако машината има връзка с интернет, предизвикателствата пред сигурността са безпрецедентни- И без да има връзка с интернет, има как да се хакне....... освен това-тези машинки скоро ще изглеждат много първобитни-бъдещето е в ДИСТАНЦИОННОТО ЕЛЕКТРОННО гласуване-вместо да харчат милиони за мизерните машинки, с които радан избива комплексите си -да мислят за защита от хакерски атаки при дистанционното електронно гласуване.....и освен това българина се научи да дава наказателен вот.......тези с машинките да внимават много! цецка, машинки-все едно.......

Шилo

Дистанционното електронно гласуване е лесно за манипулиране. Машинното не е. Малка, но много съществена разлика :-)

Бях член на секция с машинно гласуване в центъра на София . Около 30 - 35 процента предпочетоха тоя начин на вот , главно 20 -40 годишни , но имаше и по - възрастни , които пробваха Абсолютна лъжа е , че по някакъв начин може да бъде манипулиран вота и да се хакне . Резултата се сваля веднага на флашка и се носи в РИК , там се вкарват данните за 1 секунда . Затова и няма воля за въвеждането на машини навсякъде и ГРОБаджийте ни мотаят . Ако искаха , още ноември щяха да направят поръчката , като стана ясно , че отиваме на предсрочни . Но младите хора вече предпочитат машините , а на ГЕРБ трудно манипулируеми избори не са им по вкуса . Те обичат Цецо да ги брои бюлетините .

Въпросната флашка се хаква без проблеми! Да не говорим, че може предварително да си подготвиш флашката с готови резултати от машинното гласуване! В САЩ има машинно гласуване от 10-ина години. Там са установени хиляди случаи на фалшифициране на резултатите. От десетина години тече ожесточен дебат, доколко резултатите от машинното гласуване са достоверни и какъв процент се фалшифицират. Даже при последните избори там имаше разследвания за фалшифициране на машнния вот!!!

Би ли ми обяснил как си подготвяш флашката предварително , като не знаеш до последно колко човека са гласували на машината и накрая не ти излиза протокола от секцията ???

Какво стана всички бивши Министри на Бойко Боклуков , се вълнуват какво става в Държавата ! До вчера някакви мухльовци , днес компетентни знаещи ! Спрете се народа не иска да чува за вас , вие на всякъде се появявате ! Искаме и желаем да ви забравим като лош сън ! Нямаме нужда от вашите съвети !

толкова най-малко ще ни струва... АКО не успеят да съставят правителство...ОЩЕ 50млн. Някой иска и избори до дупка...Я ПАК! ТОВА била цената на демокрацията???? А МОЖЕ ли БЕЗ вас??????????????

Шилo

Стига с това колко ще струва бе! Какво са някакви 50 милиона на фона на милиардите, които политиците откраднаха в последните години?! КТБ, Белене, Южен паток, заменки... Милиарди откраднаха, и сега ни обяснявате, че 50 милиона са много????

Отстраняването на ГЕРБ от властта и недопускането на БСП до нея няма цена. Замисли се, че всяка година през бюджета на държавата се харчат повече от 32 милиарда и нарастват с по 2 милиарда всяка следваща година. Представи си 40 - 50% от тази сума похарчени без полза за всички нас, а в частна полза.

Коментари - Захариева: Спекулация е, че без машини няма да има избори | Днес.dir.bg

Захариева: Спекулация е, че без машини няма да има избори

Трябва да се спре спекулацията, че при липса на машини ще се касират изборите, все пак ще има бюлетини, заяви бившият правосъден министър Екатерина Захариева.

Обратно в новината

Коментари - Захариева: Спекулация е, че без машини няма да има избори | Днес.dir.bg

Коментари

Тази, дали надува кавала на тиквата?

сигурно... готина е Диди...

да, и да си редят изборните резултати както им харесва от хартиените списъци!! край на фалшификациите с машинно и електронно гласуване!!!

тъпа кранто, къде е спекулацията?! закона дава право на всеки да гласува машинно! как без машини ще има избори, тъпа малоумна подлого?!

Ами, великоумна главо, ще гласуваш с хартиени бюлетини. Имаш избор, има избори.

Душко, с машини-без машини, все още чакаме първите избори в България. До тук все греди...

Зарежи популистките изказвания, не си политик и не впечатляваш никого с тях. В случая имаме ЗАКОН който трябва да се спази и нямаме парламент който да приеме поправки за да извади кестенът от ръцете на служебното правителство (респективно от ръцете на преиздентът). Тая ситуация изглежда като перфектно поставен капан в който Раев скочи с двата крака.

...доколкото си спомням за по-сигурно за втория мандат на Буш младши ,броенето беше на ръка ...

Това е перфектно скроена система за обиране на България, кой ти гледа че реално са купувани машините за 400 евра, а сега се говори за 2500евра, добра заработка!!!!!

искам да и се изтаковам на лицето

Всъщност, това е проблем който е пряко следствие от действията на новоизлюпения президент. Ако не беше разпуснал парламента без тоя момент да бъде изчистен сега нямаше да гоним срокове. Но какво да се прави, клепухия е неопитен и веднага се хвана в капан.

Както каза бате Бойко - след мен потоп! Така ви се пада, като не гласувате правилно!

Гербаджиите изреваха, няма да могат да купуват гласовете на цигани и цигански българи !

Нали ГЕРБ прие тоя закон бе слабоумник?

Освен това покупката на гласове пак ще си продължи по старому, защото машинното гласуване е ПО ЖЕЛАНИЕ а не задължително. Проблемът тук изобщо не е това, а фактът, че служебното правителство трябва да спазва закона при провеждане на изборите. Явно гледаш в погрешна посока...

що ни занимавате с глупости? Не виждам някой като Тръп да излезе и каже - гоня мигрантите, спирам вноса, връщам работни места, вдигам доходите, строя ограда .... ала бала...

вече за втори път задавам тоя въпрос, тая захариева лапа ли патки???

На ГЕРБ трябва да им се забрани да имат зкънодателни инициативи, защото резултатът е видим! !!!!!!Точи резултат се наблюдава в много сфери . Да се чуди администрацията какво да прави. Причината е, че тези "умници" покриват в правна норма всяко щение на Великия вожд , без да се допитват с експерти. ТРАГЕДИЯ.

Кое точно не ти е ясно имбецилче слдко? на 26-ти март трябва да има машини за гласуване във всяка секция, пише го в закона. Решението е просто - поръчват се машините за гласуване и толкова. Но нали сме си българи, крайния срок пак ще ни изненада докато се чудим как да заобиколим закона.

Абеба слабоумен ти въобще наясно ли си как се подготвя обществена поръчка и колко може да трае до избор на изпълнител ако някой я обжалва. Както и че всяка организация планира обществените поръчки за следващите години. Така че питам, защо ЦИК не са го планирали. Друг е въпросът, какво е мотивирано законодателя да приеме тази норма, изпълнението на която натоварва бюджета с 30-50 милиона, тъй като каква е ползата от машинното гласуване. Дали води до по-точно отчитане на вота, дали облекчава гражадните или избирателните комисии или просто едни наши фирми да се за хранят с няколко милиона.

И какво си играят с компютри и тъчскринове. Да го направят като машинописна машина с нагласяне на позиция където да удрят чукчетата. ;) Да е чисто механично. Просто да замества писането в квадрадчето. ;) Не знам дали трябва някакви допълнителни номера. Но спокойно може да няма софтуер. Едва ли ще има променлива употреба, за да е със софтуер. Той се ползва като от нещо искаш да изкараш резултат нефиксиран за устройството. Софтуера замества хардуера. Така навремето управлението на мишката е било софтуерно, а после влиза в самият процесор.

Ако поръчаме машините,конкурсно на Китай,Тайван,ю.Корея или Япония,ще ги имаме за няколко дни и то на цена,дори под 300евро!Явно проблема е пак в далаверата с изборите!

Баси, за сефте виждам някой да сложи знак за равенство м/у Япония и Китай...

Вярно ще ги имаш, но кой ще гарантира, че са годни, сигурни, безпогрешни... Кой е ДАНС предполагам в слуая, те са по криптирането. Как ще ги задължиш да ти проверят 12 000 машини за 12 часа. Те вероятно ще имат техни закони и правила и срокове. Как ще ги накараш да ги нарушат и да ти подпишат същевременно за годност. Забрави. Това не е демокрация.

Всъщност, на нас не ни трява МАШИННО гласуване, а електронно - т.е. по интернет. И за да няма манипулации - който гласува така, гласува ЯВНО! Това става бързо, лесно, евтино и просто! Само една законова промяна трябва... . А който иска, тайния вот остава за хартията... .

Доста ограничено изказване. Кака практически озаконяваш контролирания вот...

"...контролирания вот..." е бил възможен някога си... . Днес, определено не е така. Но както казах - гласува се ЯВНО, за да се знае кой си, а и заради (не)възможностите да се скриеш, пипнеш ли компютъра. --- ПП за "тайно" - ходи на урните :)

само две неща: 1. Кой прие поредния закон, който няма да се изпълнява, който няма финансиране, няма орган и институция да контролира срока и прилагането му, няма и идея, нито смисъл? Игра на демокрация и крадене зад паравана на тази пишмандемокрация. 2. КОЙ ИМА ПРАВО да одобри и кой ще се подпише с главата си на гилотината заложена, че машините са проверени, годни и сиурни. КОй има право да ги лицензиря? Ами ако в закона на този лицензиращ , който според скромните ми познания се казва ДАНС пише , че срока за издаване на лиценз е поне 3 месеца да речем след като му е представена машината с цялата и документация. Като знам какво измъчено човеченце беше шефа на правната комисия на парламента май няма да е предвидил тези подробности,а. Иначе разбирачи и демократи много.

Айде холан лога станахте цогани, кога ви почернеха задниците, още се греете на кюмбета с дърва, само машините за гласуване ви липсват, на гол тумбак машини за гласуване.. и за кого ще гласувате бе серсеми, за същите тарикати и тарикатки и техните изтърсаци, дето ви доят и стрижат вече 62 години,

закони с невъзможен предмет. Това са видимите резултати:)

Тази жена знае как да си върти и тресе дупето, когато нещо дълго и дебело влезе в него!

По спешност едни пари ще влезнат в нечий джоб. За 2500 евро кола ще си купиш, а не някакво смешно телевизорче с клавиатура. Герб ще окрадат пак, дори и да не са на власт. Цялата администрация е минирана

Боко тупаня създаде умишлено тази криза и предсрочните парлментарни избори за да се оттегли от властта и да си харчи откраднатото преди да бъде свален със сила. Сега да плаща 26 милиона за машините за гласуване (бълха го ухапала).

Захариева, ти чуваш ли се какво говориш - да не спазваме закона. Скъсай си дипломата оти задочно то си образование. Ти не си юрист, а позор за гилдията за това си в ПП ГЕРБ.

Имаме казус. Този дето трябва да одобри плейстейшуна за изборите вероятно също има закон и правилници. Там може да пише например, че 3 до 6 месеца сле д получаване на средството и пълната му документация трябва да даде становище относно годността на средството. Сигурност батка, сигурност. Има си закони. Ето ти казус. Кой закон да нарушим сега?

и да заминава при Плевнелиев! И двамата са от един дол дренки и заедно с другите гербери вършат все едни и същи противозаконни дела! За тях законите не важат, а са средство за прокарване на "партийни виждания и програми" ,което в прав текст означава лични и на определени кръгове и групировки, също и на чужди държави, интереси!

И каква стана тя?? Боко докато разправяше за магистралите не си е мръднал пръста да организира машините... ужким толкова много приходи в хазната, а си кютаме, за да може баба Пена от комисията да преброи правилно...

И софтуера кой ще го хакне?

всеки ученик от 3-ти клас нагоре може да нахака яко софтуера ти!

Донякъде.Ако ги поръчвахме за след две години със сигурност нямаше да са по вече от посочените 400 долара.Само че сега ще трябват след два месеца.А познайте каква цена ще ни треснат.

Прав си ,затова трябва да отговарят пред съда чиновниците от ЦИК и фъфлещият вице премиер ,за неспазване на закона и ощетяване на бюджета в особено големи размери ,естествено ,че производителите ще поискат двойна цена за експресна поръчка.

Трайчо донякъде е прав ,за три години можеха да намерят производител в Кштай ,Корея или Тайван да направи машини на цена не повече от 300-400$ ,тези машини са прост компютър който не е скъп и сложен за производство ,софтуерът може да напише всеки десетокласник от СМГ .

На старците по селата им купуват геймконзоли - изборни. Бе пуснете им един интернет при кмета без пати да ходят там с един скайп да си виждат децата забегнали по София и по света с тези пари. Що пак милиони на вятъра бе. Е няма да ви играя на изборния плейстейшун бе, няма. Отказвам. Машинни простотии за пари и кражби в последния момент. Игра на избори, игра на власт, игра на демокрация, игра на ЕС. Ще има игра на курвалък май накрая. Иде ви разплатата мамка ви крадлива, ялова.

Ако човек не е интелигентен е за цял живот.

Ако не е интелигентен може и да се хване на предизборното ритане на кокалчета между институции и партии.

Най-добре да се създаде съюз между държавите ползващи машини за гласуване и да си ги менкаме за изборите по държави. Ако е по-евтино да се купят. Но при положение че секция в чужбина се прави при 60 заявления за гласуване, да се наема машина за 1500лв. е прекалено скъпо. Това може да излезне по 25лв. на гласуващ и накрая не остава нищо за следваща употреба. Тези в чужбина където ползват машини, най-добре да се наемат техни на место и после връщат, и изобщо да не напускат държавата.

Само предполагам, че тази машина за гласуване трябва да се одобри от ДАНС. Даже за МО и МВР само те могат да лицензират така да се каже криптомашини. Тази машина за гласуване аз я приравнявам на криптомашина. ДАНС си имат закон - не ми е ясно как за няколко дни ще одобрят машина. Как се проверяват 12 000 парчока. Това е най невъзможното нещо, защото всичко друго се решава с пари, доставки, транспорти, наеми и т.н. Лицензирането е въпрос на акъл така да се каже. Иска си времето. За мен е невъзможно да се пуснат 12000 машини. Няма време. Какво - ще проверим 120 и ще гарантираме за 12 000 ли? не става. Съжалявам. На курвенските номера на политиците не искам да се хващаме.

За това недоразумение Захариева, завършва задочно право, разбира се, че изпълнението на закона е едно няма нищо. Това проличава от цялата "Рефолма" която сътвори в Министерство на правосъдието и в съдребната система . ЗАТВА СИ Я ВЗЕ И БОРИСОВ, защото тази е по -некомпетна и от него. Нека тези "уници" от ГЕРБългария да кажат, защо приеха толкова неизплними закони и как да ги изпълнява администрацията - ужас.

Щом няма да може да се осигурят машини за всички секции,защо трябва да се напъваме? А и тези машини не ми вдъхват доверие. Тази сутрин гледах по една от телевизиите демонстроция как се гласува с машина , но машината взе че заби.

То така и Бил Гейтс е представял Уиндоус и е крашнал. ;)

и това го тълкува кой, една проста и неграмотна калинка, дето е виждала съдебна зала само в гугъл и се изказа за доклада на ЕК като страничен наблюдател на пазара на опашката за зарзават, а не като ресорен ръководител на първостепенния разпоредител с бюджет. коментарите са излишни, некадърна мастия, несътворила и недопринесла с нищо за обществото. приятен ден.

Какви долни номера си играят тези хора. Слави ги изпържи - те се правят , че им е студено дето се вика. Не, че му одобрявам методите ама и те си го заслужават - властимеЮщите. Няма да гласувам машинно, защото не обичам мръсни игри по никое време. Имаха почти цял мандат - да са го предвидили. Кой на кого играе номер с тези машини - на президента ли, на премиера ли, на ЦИК ли или на всичките и кой играе номера - прокуратурата, наританата десница, кой. То хора под 30 години няма - всичко е в София и в чужбина бе мушмули келяви. Старчоците ли ще играят на геймконзолките ви изборни. Особено по селата. Курварски номера си правите - курварска ще ви се и получи играта.

ДОКАЗНО КОРУМПИРАНИЯТ БЪЛГАРСКИ СЪД СЕ ИЗСРА НАГЛО ВЪРХУ НАРОДА ЗА ПОРЕДЕН ПЪТ!!! ЩЕ СИ ДЕЛНАТ БЕЗУМНО ТЛЪСТА КОМИСИОННА ОТ ДАЛАВЕРКАТА С ТЕЗИ МАШИНИ, КОИТО ПРОБУТВАТ НА НЕЧУВАНИ ЦЕНИ. А СЕ ГЛАСЯТ И ДА ГИ ДАВАТ ПОД НАЕМ, ИЗКЛЮЧИТЕЛНА НАГЛОСТ НА ПРЕСТЪПНИ МОЗЪЦИ, КОИТО НИ ВЗЕМАТ ЗА ИДИОТИ!

Баси наглото изказване. Олигофрене, работата на съдът е да следи ЗАКОНЪТ ДА СЕ СПАЗВА. А дали на теб законът ти допада или не ми е през оная работа.

Ти да не си паднал от Марс бе? Работата на българския съд е да шиканира ЗАКОН и да си пълни нагло гушата!!!! ТОВА Е АБСОЛЮТНО ДОКАЗАН ФАКТ! Справка- хилядите очевадни мафиоти и едри престъпници, които свободно продължават дейността си, голяма част от тях оправдавани многократно от "честния" съд!

Тая тъпачка, типичен некадърен гербер, не говори правилен български език, като не членува съществителните имена. Дано никога повече ГЕРБ не спечелят избори. Точно те от тъпотия забъркаха тази каша със промените в Изборния кодекс и осуетяването на спазването им. Какво може да се очаква от тъпи примати, каквито са герберите!!!!

И БСП като първоизточник на ГЕРБ, да не забравяме, че Бойко Методиев Борисов още пази членската си книжка в БКП до сърцето. Същото важи за Цецка Цачева, Цветан Цветанов и много други знайни и незнайни членове на ГЕРБ.

Едно най-обикновено компютърче върши работа, каквито има хиляди за без пари. Ето типичен пример защо държавата ни не върви, първо защото на всяко едно политическо ниво се правят кражби и фалшификации, второ когато се прави проект цената се надува стократно, било сложно, било много скъпо, било, било, било. Не чух един независим специалист да се изкаже, задачата е от компетенцията на един деветокласник по информатика. Това че умните хора са се отдръпнали от политиката, означава ли че трябва да ни правят на маймуни? Това е грозно, защото те самите не се усещат колко са зле, австралопитеци тръгнали да обясняват на хората какво е машина...

Нищо май не схващаш. Има закони. Това е машина от рода на криптиращите. Одобрява се от ДАНС. Има закон - толкова. Няма МО, няма МВР. Криптирането е работа на ДАНС за лиценза. 12 000 машини - извинявай ама колко ли са хората имащи право на подобно одобрение и по колко машини ще им се паднат. Каква е процедурата по тест, колко време иска. То много станахме разбирачите и програмистите май. Нищо лично. Все едно да те накарам за 1 месец да ми представиш нова тествана операционна система по спецификации. Дали ще се справиш.

Как пък след 2 (незавършени) мандата, ГЕРБ изведнъж почнаха да подкрепят разни идеи, за които изобщо не се сещаха докато бяха на власт или дори са говорили открито против тях ?

Шилo

Всъщност, тази другарка от ГЕРБ, която доскоро беше министър на правосъдието, ни обяснява, че няма проблем да се наруши закона?!?!?! Верно ли няма? Мислех, че сме правова държава...

защото съдиите са готови да узаконят всяко престъпление срещу "скромна благодарност"

Правова държава ли казваш, че сме??? Ние сме доказано НЕправова държава, с яко корумпиран съд!

китайците продават miniPC на цена 500 долара за 500 бройки, който не вярва да види в globalsources, далаверката с машинното гласуване ще е яка

Браво на китайците. Ние обаче искаме машини за гласуване а не мини пс.

ами да, за гласуване, не за миене на чинии, те са по-скъпи

произведена в Китай, а също и в другите страни, има една "джаджа" дето се активира и скрито подава информация до производителя си, независимо в коя точка на земното кълбо се намира, веднага след като бъде закупена и пусната в действие! Та купете такава електроника и ще имате "честни" и твърде прозрачни избори и то до такава степен "прозрачни и обективни", че няма да можете да установите истината нито за броя на гласоподователите, нито за личния им вот!

има, ама не на всички, процесорите преди Core 2 Duo нямат скрито ядро

Както вече писах по-горе, който е неинтелигентен е за цял живот. Погледни етикета на компютъра от който пишеш, вероятността да е произведен в Китай е около 99,5%.

Шилo

Законът е отпреди няколко години. Досега тези машини можеха да се произведат в България и да излязат по 200-300 евро бройката без ДДС. Но на политическата класа не й се ще да има гласуване, което да не може да се манипулира. Те искат да си броят бюлетините както име е кеф и да си пишат в протоколите каквото им изнася. Те затова не искат и мажоритарна система - защото там не могат да си редят листи и да си вкарват в Парламента когото искат. Познайте какъв щеше да е резултата от референдума, ако гласуването беше машинно! Тези спорни 12000 гласа щяха да са валидни, защото при машинното гласуване невалидни бюлетини няма. А на умниците, дето обясняват как щели да хакнат машината, моля да обяснят как точно ще стане това.

КЪДЕ БЯХТЕ ТА НЕ СИ СВЪРШИХТЕ РАБОТАТА ЗА КОЯТО ВИ ПЛАЩАМЕ.МНОГО ЛЕСНО ГО РЕШИ ПРОБЛЕМА ЗАХАРИЕВА НАЛИ ВСЕКИ МОМЕНТ СТЕ ГОТОВИ ДА ПОДАВАТЕ ОСТАВКИ И ТЕ СА В ДЖОБА ВИ.СТРАХ ВИЕ ЩЕ НЯМА ДА МОЖЕ ДА МАНИПУЛИРАТЕ ВОТА.А КОЛКОТО ДО ХОРАТА,ЧЕ НЯМА ДА СЕ СПРАВЯТ ИМА ТРИ НАТИСКАНИЯ .ДЖЕСЕМИТЕ ИМАТ МНОГО КОПЧЕТА И ОПЦИИ,ТАКА ЧЕ НЕ СЕ БЕЗПОКОЙТЕ.СТРАХ И ОТ ЧУЖБИНА ВИЕ ОТНЕМАТЕ ПРАВОТО ДА ГЛАСУВАМЕ НАЛИ.ВИЕ ОТНЕМАТЕ ПРАВОТО ДА ГЛАСУВАМЕ МАШИННО И НЯМА ДА ПРОСТИМЕ ТОЗИ ПЪТ.ИМАХТЕ ВРЕМА И У НАС ДА СЕ ПРОИЗВЕЖДАТ,НО ВИЕ ИМА ВРЕМЕ ДО ДРУГИТЕ ИЗБОРИ ТАКА СИ МИСЛИХТЕ.ВСЕКИ ДА СИ ГЛЕДА РАБОТАТА ЗА ТОВА ВИ ПРАТИХМЕ ТАМ.АКО НЕ ВЪН ОТ УПРАВЛЕНИЕТО НА НЕКЪДЪРНИТЕ ПОЛИТИЦИ.

Тези машини ги е измислил човек и те като всичко измислено може да се манипулира

Може, но може да се гарантира с висока степен на сигурност, че машините не се манипулират.

може да се стемим към висока степен на сигурност от фалшифициране на резултатите, но е абсолютно доказано, че пълна сигурност няма и не може да се постигне! Въпросът е колко висока ще е степанта на сигурност????

а, то сега пък нищо не манипулират. Вярвате ли, че само 12 500 гласа не стигат да се зачете референдума. Я, да вземем да ги преброим ръчно бюлетините, ако не се окаже, че са 200-300 хиляди даже повече. Защо си гласуваха закон да не се носи отговорност за сгрешени протоколи? От това по-сигурно доказателство, че грубо манипулират резултатите, здраве

Защо да се дават 20 милиона за машини, когато за по-малко от 1 милион може да се направи софтуер за електронно гласуване.

Защото дистанционното гласуване за което говориш не решава проблеми а създава нови - контролиран вот и премахва анонимността на вота. Дистанционното гласуване е пародия която ви подведоха да пожелаете. Стискай палци да отпадне в бъдеще, че лошо ни се пише.

Аха и после чакай реални резултати от софтуерен вот.

Така вота се контролира още по - лесно . Ковачки примерно ги заставя по заводите да се изредят на 2-3 компютъра да гласуват както той иска и който не гласува така си губи работата . Чаткаш ли ??

Машини има във всеки дом - компютри, таблети, телефони!!! С подходящ софтуер може да се направи и гласуване през хилядите банкомати! Но чиновника абориген мисли хардуерно, за него машина е нещо голямо и тежко и колкото може по-скъпо... за комисионната де...

Абе, то на тъпака морето му е до колене! Всичко е много просто и лесно, само дето "лошите" не искат да се получи!

Милфка ... ще я уважа подобаващо !!!!

От уважение към форума не публикувам това, което си мисля за тези мишоци около Кънев, защото съдържа "обиди и псувни от най-гневно ниво и попилява опитите им да изградят "добро име"!

И аз от уважение към себе си не пиша какво мисля за теб и подобни те ти хейтари, защото това би съдържало споменаване на всичките ти роднини с женски пол и дори твойте собствени задни части.

О-о-о-о Педи! Събуди ли се? Със сигурност си вече влажен - ще те уредя някак си...

Тия гнусни крадливи мафиоти пак измислиха начин да окрадат яко народа. Този път с машни за гласуване, като ги продават (или още по- нагло) дават под наем за астрономически суми, надвишаващи 7-8 пъти реалната цена. Съдът в случаят е съучастник и трябва да се провери какви подкупу са получили съдиите за да отменят решението на ЦИК?!

Гласуването на хартия е много по-сигурно от какъвто и да е вид електронно гласуване. И това не е много трудно да се проумее.Ако машината има връзка с интернет, предизвикателствата пред сигурността са безпрецедентни- И без да има връзка с интернет, има как да се хакне....... освен това-тези машинки скоро ще изглеждат много първобитни-бъдещето е в ДИСТАНЦИОННОТО ЕЛЕКТРОННО гласуване-вместо да харчат милиони за мизерните машинки, с които радан избива комплексите си -да мислят за защита от хакерски атаки при дистанционното електронно гласуване.....и освен това българина се научи да дава наказателен вот.......тези с машинките да внимават много! цецка, машинки-все едно.......

Шилo

Дистанционното електронно гласуване е лесно за манипулиране. Машинното не е. Малка, но много съществена разлика :-)

Бях член на секция с машинно гласуване в центъра на София . Около 30 - 35 процента предпочетоха тоя начин на вот , главно 20 -40 годишни , но имаше и по - възрастни , които пробваха Абсолютна лъжа е , че по някакъв начин може да бъде манипулиран вота и да се хакне . Резултата се сваля веднага на флашка и се носи в РИК , там се вкарват данните за 1 секунда . Затова и няма воля за въвеждането на машини навсякъде и ГРОБаджийте ни мотаят . Ако искаха , още ноември щяха да направят поръчката , като стана ясно , че отиваме на предсрочни . Но младите хора вече предпочитат машините , а на ГЕРБ трудно манипулируеми избори не са им по вкуса . Те обичат Цецо да ги брои бюлетините .

Въпросната флашка се хаква без проблеми! Да не говорим, че може предварително да си подготвиш флашката с готови резултати от машинното гласуване! В САЩ има машинно гласуване от 10-ина години. Там са установени хиляди случаи на фалшифициране на резултатите. От десетина години тече ожесточен дебат, доколко резултатите от машинното гласуване са достоверни и какъв процент се фалшифицират. Даже при последните избори там имаше разследвания за фалшифициране на машнния вот!!!

Би ли ми обяснил как си подготвяш флашката предварително , като не знаеш до последно колко човека са гласували на машината и накрая не ти излиза протокола от секцията ???

Какво стана всички бивши Министри на Бойко Боклуков , се вълнуват какво става в Държавата ! До вчера някакви мухльовци , днес компетентни знаещи ! Спрете се народа не иска да чува за вас , вие на всякъде се появявате ! Искаме и желаем да ви забравим като лош сън ! Нямаме нужда от вашите съвети !

толкова най-малко ще ни струва... АКО не успеят да съставят правителство...ОЩЕ 50млн. Някой иска и избори до дупка...Я ПАК! ТОВА била цената на демокрацията???? А МОЖЕ ли БЕЗ вас??????????????

Шилo

Стига с това колко ще струва бе! Какво са някакви 50 милиона на фона на милиардите, които политиците откраднаха в последните години?! КТБ, Белене, Южен паток, заменки... Милиарди откраднаха, и сега ни обяснявате, че 50 милиона са много????

Отстраняването на ГЕРБ от властта и недопускането на БСП до нея няма цена. Замисли се, че всяка година през бюджета на държавата се харчат повече от 32 милиарда и нарастват с по 2 милиарда всяка следваща година. Представи си 40 - 50% от тази сума похарчени без полза за всички нас, а в частна полза.