Коментари - Найденов: Във Варна пратихме техника, но нямаше координация | Днес.dir.bg

Найденов: Във Варна пратихме техника, но нямаше координация

Министър Ангел Найденов заяви, че ведомството му е пратило много техника в помощ на "Аспарухово", но не е имало добра организация от общината.

Обратно в новината

Коментари - Найденов: Във Варна пратихме техника, но нямаше координация | Днес.dir.bg

Коментари

Войската беше единствето адекватна, за разлика от абсолютно нищо не правещата областна администрация

Според мен армията успя да направи каквото трябва!

АБЕ НАЙДЕНОВ МИСЛЯ СИ ЗАЩО НЯМАМЕ В-МИНИСТЪР ??? КАТО РУСКИЯ ! ТЕ ПО НЕ ЗНАЯТ ЧЕ НИКОЯ ЧУЖДА АРМИЯ НЕ МОЖЕ ДА СЕ РАЗХОЖДА И КОМАНДВА НА РУСКА ТЕРИТОРИЯ И НАРОДА ИМ ВИНАГИ ЩЕ Е ЗАЩИТЕН ! И ТАМ ИМА ПРИРОДА- АМА ВОЕННИТЕ ПОМАГАТ !!!

А БЕ КАКВО МОЖЕ ДА СЕ ОЧАКВА ОТ ЕДИН МИНИСТЪР, КОЙТО 25 Г. СЕ ПОДВИЗАВА КАТО ГОВОРИТЕЛ НА БСП?????

КОГА ВАШАТА ОСОБА ОТИДЕ И КАКВО НАРЕДИ ДА СЕ ПРАВИ - ВОЕНЕН МИНИСТЪР СРАМ И ПОЗОР НА НАЦИЯТА НИ ТИ ЩЕ СЪЗДАДЕШ КООРДИНАЦИЯТА, ЗА КОЯТО ТАКА РОПТАЕШ ЧОВЕЧЕ !!! НЕВОЛЬО, НЕВОЛЬО, А ТЯ ПРИ НАРОДА ...

Трагедията в Аспарухово се случи защото местната власт начело с кмета я няма никаква, не може на гърбана трагедията да водиш политическа пропаганда, това е срамота но от герб това си знаят това си баят, а виновни са общинската администрация в лицето на общинския съвет и кмета те да си понесат кръста и незабавно да подадат оставка, както и архитекта на Варна, вместо да изчистят деретата, да съборят незаконните къщи да спат изсичането на гората те са дремели, пребирали са си рушветите и са си траяли, а като стана трагедията правителството им виновно, браво на умния кмет

Тоя ла.нар да спре да плямпа глупости и да се скрие някъде, преди да са го погнали с камъни! Да отиде в Аспарухово и да го повтори това на хората там, че да видите как се беси министър на живо! Лъжец долен - каква техника, какви пет лева е пратил в Аспарухово - който не вярва да прегледа многобройните репортажи - един БТР дали ще види? Като стана белята в петък нито тоя охлюв, нито премиер, нито президент /нарочно ги пиша с малки букви/ хал-хабер си нямаха, че се случва трагедия в Аспарухово...Сетиха се хубостниците след 24 часа, че нещо става...БЕЗДЪРЖАВИЕ, БЕЗХАБЕРИЕ И ЛИПСА НА КАКЪВТО И ДА БИЛО КОНТРОЛ! Въобще за какво са ни тия и защо ги хрантутим още...?

Само да се добавя - единствен кмета Портних пристигна няколко часа след трагедията в Аспарухово. Като видя какво е станало човека не знаеше къде се намира и от къде да я почне просто, ревеше му се...то си личи и от първите интервюта дето му взеха...

След 1989 г. непрекъснато ни внушават, а и повечето хора в България искат по-малко държава. Щом е така, трябва да приемем и меда, и жилото на онова, което сами сме си пожелали.

съвскем куртурно и по темата. Верно,че по комунистическо имаше задължително застраховане заедно с данък сгради, но то беше нищожно и нищожно заплащаше за щетите. Крадеше се и то яко, защото се събираше редовно от всички, но нищо не плащаха при нужда.Не ми хвалете комунистическото.А ако ме изтриете трябва да изтриете и "коментар"

Нямало координация. И аз мисля като долнопишещия.Защо са тези съветници в Общинския съвет - само за заплати ли. Те къде бяха, защо не координираха - нали сте кмунисти и милеете за народа, а не строите по Станишевски-брато.

Боже, излиза,че всички злини стават при новия кмет.Никой не се сети,че има Окръжен съвет, където има съветници от всички партии.Те къде дремят.Абе добре,че ББ беше три години и половина на власт та да се отъркват у него. И това ако не е наглост и безсрамие.

ЗА СВЕДЕНИЕ НА ТЕЗИ ДЕТО СИ ИЗКАРВАТ ХЛЯБА ТУК С ПИСАНЕ НА ГЛУПОСТИ. КИРО КМЕТА СМЕНИ СТО ПАРТИИ. ТО НЕ БЕШЕ СДС НЕ БЕШЕ БСП НАКРАЯСА КРОТНА ПРИ ГЕРБ- ПОДЧЕРТАВАМ ПРИ ГРОБ. ДОЙДЕ ЦВЕТАНОВ И ГО ЗАПЛАШИ И ОНЯ ИМ КЛЕКНА. ИНАЧЕ ТОЙ СЪСИПА ВАРНА. ГРЕШКАТА Е, ЧЕ ПИКОЛОТО ПОРТНИХ ВМЕСТО ДА НОСИ КУФАРИТЕ НА ЧУЖДЕНЦИТЕ ХОТЕЛИТЕ РЕШИ ДА СТАНЕ ГЕРБЕРАСТКИ КМЕТ. ЗАВАЛИЯТА ТОВА Е НАЙ-ГОЛЕМИЯ ПРОВАЛ НА БОКО ТИКВАТА И НА ЦЕЦО ДЕТО СЕ ПИШЕ КАДРОВИК НА ГРОБАРИТЕ.

браво на държавните институции, но за координацията е направо върха на тортата,защото кметът на варне не знае дали е на небето или на земята, а Бойко кански реве "не му искайте оставката, млад е,не е виждал трупове", не необходимо обаче един кмет да е градоначалник само ако е видял доста трупове, той не работи в морга, а начело на един град, който в миналото бе перлата на морето, а сега е оазисът на мутрите, къде са тези,които излязоха и свалиха предходния кмет, нека сега да излязат и да си свършат работата, а не да търпят смехотворно поведение и безкрайна безотговорност....

...Българи,мили хора,не виждате ли,че това комунистическо турско управление не го харесват--- не само хората---- НО И ГОСПОД НЕ ГИ ИСКА !!! РАЗБЕРЕТЕ , мили хора,това БЯСНО ХАРЧЕНЕ НА ПАРИ ОТ бсп, дпс и бареков Е ЗА НАША СМЕТКА!!! Парите отпускани, от КТБ и дъщерната й банка--- на Пеевски, Станишев и Бареков ---- ИЗХАРЧЕНИ ЗА ДА НИ МАНИПУЛИРАТ, ДА ПЛАЩАТ НА ИЗБИРАТЕЛИ --- ЗА ИЗБОРИТЕ --- са се СВЪРШИЛИ и ето : правителството решава: управителя на Българската национална банка --за да не фалира ---КТБ, ПАРИТЕ ЩЕ БЪДАТ ПОПЪЛНЕНИ ОТ ПАРИТЕ НА БНБ ---- от бюджета на България, а това са НАШИТЕ пари, на данъкоплатците!!! ВМЕСТО ДА ДАДАТ ТИЯ ПАРИ НА ЗДРАВНАТА КАСА, ЗА УЧИЛИЩА, ЗА ПОВИШАВАНЕ НА ПЕНСИИ, ЗАПЛАТИ---- СЕГА ЩЕ СПАСЯВАМЕ КТБ!?? Даже БСП и ДПС се канят да отложат изборите за догодина, за да си напълнят КТБ ---- с пари и дори да НАЦИОНАЛИЗИРА ТЕЗИ ДВЕ БАНКИ---КТБ и дъщерната й фирма, ТА ДЪРЖАВАТА т.е. НИЕ БЪЛГАРИТЕ ДА ПОЕМЕМ ДИРЕКТНО адските ХАРЧОВЕ НА БСП,ДПС И Бареков преди изборите!!! ЧЕСТИТО ДА НИ Е!!! А наводнението --- в половин България--- ще послужи за ОТКЛОНЯВАНЕ НА ВНИМАНИЕТО НА БЪЛГАРИТЕ от комунистическия АД!!!

По социалистическо време съществуваше задължително (законово) имуществено застраховане, като процент от "данък сгради"! Този държавен застрахователен фонд помагаше в подобни трагични случаи - земетресения, наводнения и т.н.! И всички си плащаха! А сега - никой не плаща и всички чакат на държавата, която и без това е като съдран чувал!

Тогава нямаше незаконно строителство. Сега голяма част от новите строежи са незаконни. Те създават най-много проблеми. За тях не се плащат никакви данъци. Няма как и да се застраховат.

Това са чисти спекулации и тези с пагоните много добре го знаят. Никой с пагони няма да изпълни нареждания на цивилен без да получи подтвърждение от висш началник. Това важи както за войската , така и за полицията. Казаното от министъра си е опит за прехвърляне на отговорност. Засрамете се и спрете да се изкарване не виновни.

Аз пък от всичките снимки един военен не видях нито пък военна техника, къде ги е пратил тоя смотан министър сигурно е супер секретна информация.... .

Миналата година излязохме 70000 балъци и под натиска свалихме заедно със софиянци(там не бяха по-малко протестиращите) Кирил Йорданов и правителството на Тиквите, след което се прибрахме доволни по домовете си.Във Варна дойде Портних смени няколко неудобни нему и господарите му кадри и като цяло общаците си я карат пак по старому, защото си имат един дежурен отдушник за всички неудачи-ТИМ.Дали е така или не, е трудно да се каже но две неща са видни и реални.Правителството на Тиквата ограби Варна за сметка на Бургас и , че метлата трябва да измете голя част от Общински и райнни бацили.Административни, съдебни и полицейски.Иначе хурка до забрава.

Найден с Мая Общата и да ви няма БОКЛУЦИ! КИРИЛ ЙОРДАНОВ КОЛКО МАНДАТА ИЗКАРА КАТО КМЕТ НА БСП С ОНОВА ЛАЙНО ГУЦАНОВ!

Докато хората си затварят очите за проблемите, проблемите ще ги връхлитат по подобен трагичен начин. Няма как други яче да се случва. Строиха ли? Сякоха ли дървета като малоумни? И то от склона над къщите си! Ама нямало координация! В такава ситуация се предава властта на гражданска защита , която трябва да има план за бедствено положение и да изведе на преден план хора, които имат опит с такива случаи. Загинаха хора и е немислимо да не се изведат изводи и да не се работи за подобрение на нещата. Проблемът не е само до кмета, който е пионка на ТИМ, натрупването на проблеми показа,че хората не искат да бъдат стопани на живота си.

Ангелчо, каква координация бе, пиле? Едно дере, няколко къщи, дъждец, цигания и боклуци. Та това е за Гинес, да си на метри от морето, а да се удавиш на брега от дъжд! Проблемите не са в спасяването на давещите се, попитай Остап Бендер и той ще ти каже. Проблемът е много по-дълбок от водата в това дере, да ме извинят жертвите. Няма мъже в родината ни, това е. Дори каратистът-пожарникар -застраховател само плямпа и дебелее. Все негови хора назначи кметове и областни, нещо да се промени със строителния контрол, гражданска защита и чистотата? То армия нямаме, а бе, изобщо не ми се говори/пише.

"дъждеца" си беше порои,не го омаловажаваи, дъжд си вали често,но това не беше дъждец.незаконните построики в дерего,което е единственото за отводняване там,са ангажимент на кмета,дирекция незаконно строителсво и на днск,но къде са били те,се вижда!те влакове много след такива трагедии,но в подобни екстремни случаи наи важна е екипноста и координацията,а не разделението.

Не е лошо да използваш "Й" понякога, защото така есето ти освен че е глуповато, ами е и неграмотно написано.Ако бяхме нормална държава Аспарухово щеше да е баровският квартал на Варна, но сега е пълен с мангали, които си изхвърлят боклуците където им падне, а сега трябва и помощи да им събираме...Е.ати малоумната държава

АБЕ СЕРКО СТИГА С ТЕЗИ КОМУНИСТИ! ТЕ ОДАВНА УМРЯХА БЕ! ПОНЕ НАПРАВИХА НЕЩО ЗА ДА СЕ КРАДЕ 25 години КАЖИ КАК ДА ГИ НАРИЧАМЕ ТЕЗИ КОЙТО ПРОДАДОХА ОКРАДАХА БЪЛГАРИЯ? ИЛИ И ТОЗИ ПЪТ ЩЕ ВЪРТИМ КОЛЕЛОТО НА КРАДЦИТЕ НА ИЗБОРИ????КАЖИ БЕ КОЙ КОЙ КОЙ ДА ИЗБЕРЕМ ???????ОЩЕ Я НЯМА ТАЗИ ПАРТИЯ----А ТЯ ТРЯБВА ДА СЕ КАЗВА БЪЛГАРКА -И ДА БЪДЕ НА НАРОДА А НЕ НА ПОДЛЕЗУРКОВЦИТЕ!!!!

Слаба им била координацията,защото не ползват Garmin :) (:

АБЕ ГОВНЬО ЗАТОВАЛИ ПРОДАВАШ ВОЕННИТЕ ИМОТИ И СЕГА ЩЕ ДРЪНКАШ ПАК БЕДНИЯ НАРОД ЗА САМОЛЕТИ и др.....??А КОГАТО ТРЯБВА ДА ПОМОГНЕШ НА НАРОДА НИ В БЕДА ТИ ГИ ПРАЩАШ УЖ ЗА НЯКАКВИ ТУРИСТИ ДА СПАСЯВАШ!!

Bсичко необходимо от военните е изпратено навреме,чети добре г-н интелигент,не е работа на министъра да създава координация,това се прави на место от кризисния щаб по компетентност ,затова е кризисен,а не имитация.а портних защо в това време хранеше кучетата с пържоли и не знаеше на кои свят e ,по време на интервюто?

Найденов - известен като жената на Мая Манолова.. Какво очаквате от този..?! Да подпише заеми за самолети и да си ходи - за друго не става.

Абсолютно. Едва ли и в леглото го бива тоя тъпак! Майчето май го командва- Надяяяясно! Наляяяяво! Кръъъъгом! Ходом Марш! И тоя си тръгва, макар току- що да е дошъл да друсат крушата.

Bече се проявявате и като извратеняци,"достойно" попълнение на тиквения "гении!Aман ти партията и отрепките!

Тотален тъпак си, Найденов! Чудя се тая Манолова какво ти харесва? Махайте се по- бързо от министерските кресла. Пълни нещастници сте цялата група на мършата Орешарски! След управление на БСП винаги е потоп, само дето сега е в пълния смисъл на този израз. Повръща ми се от вас! Как нямате срам от хората, от децата си как не се срамувате?

Найденов,запознат ли сте каква техника може да работи в тая тясна улица и колко ? Изпратена ненужна техника създава объркване- знаете много добре това !!!

Hе е засегнато само дерето,а и целия район , главната улица,автомобили един върху друг,инфраструктурата унищожена,а в тв интервюта с очевидци-доброволци също потвърдиха липсата на организация,изпраща и военни да помагат,не ви разбирам политиканстването,ако е заради кмета,не си струва!

Потника да подава ОСТАВКА веднага

Найденов единствената кординация която имате е тази между дпс и бсп за ограбване данъците на Българите

там немат равни.

"...Бетонният праг на стената на язовир Ботево е пропаднала точно в 19.50 часа. Според информацията, разпространена от Областна администрация-Варна, приливна вълна няма. Постепенно се покачва нивото на Сухата река, като водите й заливат обширна ливада...." ( BTW - баси Сухата река ) Баси пак, и за това ли е виновен Портних???

Всички комунисти незабавно да си подават оставките!

кой ще оставне тогива?

зомбитата се включиха!винаги извън реалностите ,винаги срешу опонентите,но никога адекватни и никога в полза на обективната преценка и хората,дори и при човешка трагедия!

Ей, червена гнидо, докато има живи като теб, докато гласувате под строй за ШИБАНАТА БСП, която омършавява народа по всякакъв и безсрамен начин.. НЯМА ДА ИМА ОПРАВИЯ! Трябва час по- скоро да измрете всички червени хлебарки, турците да си седнат на задниците, а циганите да бъдат ПРИНУДЕНИ да се държат почти като хора! Само тогава ще се покаже светлинката в тунела.

ЗА ВСИЧКИ СТАНА ЯСНО, ЧЕ БОКОВОТО ПИКОЛО ИВАН ПОРТНИХ СЕ ОКАЗА ПЪЛЕН БОКЛУК. ПОНЕ КИРО ИМАШЕ ВИЗИЯ И С ДОБРА ПРИКАЗКА МОЖЕШЕ ДА ПОЗАМАЖЕ. ЗА ВСИЧКИ Е ЯСНО, ЧЕ ПОРТНИХ ГО ИЗБРАХА НА БАЗА ЦИГАНСКИТЕ ГЛАСОВЕ ОТ МАКСУДА ВАРНА И ОТ ЦИГАНИТЕ В АСПАРУХОВО. ЗА ВСИЧКИ Е ЯСНО, ЧЕ ЦИГАНСКИТЕ КЪЩИ НИКНЕХА КАТО ГЪБИ СЛЕД ДЪЖД ПО ДЕРЕТО НА ДЖАНАВАРА. ЗА ВСИЧКИ Е ЯСНО, ЧЕ ЦИГАНИТЕ СИ ХВЪРЛЕХА В БОКЛУКА В ДЕРЕТО И ЧЕ ИЗСЯКОХА ПАРКА НА ДЖАНАВАРА. ЗА ВСИЧКИ Е ЯСНО, ЧЕ БЕШЕ РАЗПОРЕДЕНО ЛИЧНО ОТ ПОРТНИХ ДА НЕ СЕ ЗАКАЧАТ ЗАЩОТО ТЕ МУ БЯХА СИГУРНИТЕ ГЛАСОПОДАВАТЕРИ. НЕ ТЪРСЕТЕ ПОД ВОЛА ТЕЛЕ А ВИЖТЕ ИСТИНАТА

ТУК ПОЛИТИКАТА НЯМА НИЩО ОБЩО. ПРОСТО ИСТИНАТА ТРЯБВА ДА СЕ ГЛЕДА В ОЧИТЕ

Ако спреш да си противоречиш, ще си една идея по- интересен.

Найденов, така или иначе дойде "Видьов ден" за теб. Обясни на обществото защо твоето родно място Димитровград не искат да те видят и неадекватния Станишев ти издига кандидатурата ти от Кюстендил.

откачалките гербепундели ни занимават с отвлечени съчинения,извън темата,еле злобата няма почивен ден!човека каза какво е направил,ти защо не коментираш липсата на организация,откъде си сигурен,че това ще е последното наводнение,ами лижеш огризки.

ти първо кажи направи ли оградата на границата с Турция и колко струва тя, пък после обяснявай колко си помагал в Аспарухово, въпреки, че никой не е видял ни техника ни военни.

Там вече са усвоени достатъчно пари! От една пловдивска фирма, която изобщо не е случайна, а е на приближен до БСП крепостник.

ФАЩАЙ МАНОЛОВА ЗА ГЪЗА И БЕГОМ В ГОРАТА!

НАЙДЕНОВ-"ИСТИНАТА" 24 февруари 2014 Ангел Найденов: Лично отговарям за оградата с Турция. "Лично нося своята отговорност за всичко, което се случва с оградата с Турция. Всички процедури по договаряне на доставките за материали са абсолютно законосъобразни". 21 март 2014 Генерали и полковници ще бъдат наказани заради нарушения (? нали нямаше нарушения ?) при строежа оградата 29 март 2014 Ангел Найденов: Декларацията за оставката ми заради похарчените пари за изграждането на оградата на българо-турската граница е глупост! (пък уж Найденов: Лично отговарям за оградата с Турция? )

не знам за координацията ,но за незаконните постройки в дерето вземете попитайте органите който контролират за това като ДНСК и регионалните им звена защото това не е само проблем на ВАРНА с циганските коптори време е ако не депутат поне един коромпиран чиновник да влезе в затвора мисля

А кога ще си подадете оставката, че и природата се отврати от вас!

КАК НЕ СЕ НАМЕРИ ПОНЕ ЕДИН УПРАВНИК ДА КАЖЕ, ТОЛКОВА СИ МОЖЕМ. ВСИЧКИТЕ ДО ЕДИН СА ПЪЛНИ ИДИОТИ!!

Всичко беше слабо! Инфраструктурата, системата за информация и предупреждение, реакцията по време на трагедията, както и коментарите и оправданията след нея! Дори и дарителската кампания, след като редовния контингент, висящ за помощи се възползва повече от нея, отколкото самите пострадали.

Айде лека, че има мач!

Знаете ли коя е основната дейност на настоящия горнооряховски кмет? Направи си фирма за продажба на дърва и въглища, купи си огромна площ в бившия ДАП за нея и започна сеч- в землището на Арбанаси , на други места...Но при него горски на проверка не ходи. Дано и тук не се случи подобна трагедия, защото основната грижа на всеки "управник" е да се облагодетелства , докато може! И !много бързо научават механизмите за това, свързват се с "подходящите" хора... Не че има значение, само за сведение- от ГЕРБ е.

Ако пресметнем, че Найденов е изпратил 250 военни и 50 паддизчии, на доброволците са 500-600 то излиза, че хрантутим армия, равняваща се на половин опълчение. Което не е новина! И министъра е некакъв полуминистър, дето трябваще вече да е в оставка, ама не е, кой знае защо?!?

ми Мая ве, кюстендилската слива, тя кво рече? Рече ли нещо? Кво точно?

кирките и лопатите и да си почистят реките и долищата от боклуците. и кметове и кметици да не спЪт

барабар с циганите- докато не се изчисти, кметовете да са без заплати, а на циганите да им спрат помощите

ivo10

Каква координация с такова некадърно правителство?

Кадърно е като всичките предишни, особено Тиквовото!!!

Кой продаде небето на България да бъде използвано за разпръскване на изкуствени Облаци, служещи като проводник на HAARP ? КОЙ помогна на Потопа да се изсипе над България ? ВРЕМЕТО -новото и най-модерно оръжие!!!

Тук HAARP ни разгонва фамилията 250 дни в годината.Облаците са си направо като истински.Действа се обаче толкова ефикасно при криза,че никой не плюе по правителството.Има правила и закони, които се спазват стриктно и от хора, и от държава.Ако хората не спазват законите, има сурови санкции.Ако държавата не си изпълнява задълженията, пада правителството.Просто, но ясно.

Да, има строги Гейски Закони и който не ги спазва е червен....

Преди години, този с тъжната физиономия, го хванаха че докладва от тоалетната на Народното Събрание по мобилния си телефон, какво е обсъждано за деня в Парламента.Докладва на Мултигруп.Мисля, че те първа го чака блестящо политическо бъдеще.Незаменим кадър вече в няколко парламента, човек-кристал,един от най-ценните партийни лидери.

Коментари - Найденов: Във Варна пратихме техника, но нямаше координация | Днес.dir.bg

Найденов: Във Варна пратихме техника, но нямаше координация

Министър Ангел Найденов заяви, че ведомството му е пратило много техника в помощ на "Аспарухово", но не е имало добра организация от общината.

Обратно в новината

Коментари - Найденов: Във Варна пратихме техника, но нямаше координация | Днес.dir.bg

Коментари

Войската беше единствето адекватна, за разлика от абсолютно нищо не правещата областна администрация

Според мен армията успя да направи каквото трябва!

АБЕ НАЙДЕНОВ МИСЛЯ СИ ЗАЩО НЯМАМЕ В-МИНИСТЪР ??? КАТО РУСКИЯ ! ТЕ ПО НЕ ЗНАЯТ ЧЕ НИКОЯ ЧУЖДА АРМИЯ НЕ МОЖЕ ДА СЕ РАЗХОЖДА И КОМАНДВА НА РУСКА ТЕРИТОРИЯ И НАРОДА ИМ ВИНАГИ ЩЕ Е ЗАЩИТЕН ! И ТАМ ИМА ПРИРОДА- АМА ВОЕННИТЕ ПОМАГАТ !!!

А БЕ КАКВО МОЖЕ ДА СЕ ОЧАКВА ОТ ЕДИН МИНИСТЪР, КОЙТО 25 Г. СЕ ПОДВИЗАВА КАТО ГОВОРИТЕЛ НА БСП?????

КОГА ВАШАТА ОСОБА ОТИДЕ И КАКВО НАРЕДИ ДА СЕ ПРАВИ - ВОЕНЕН МИНИСТЪР СРАМ И ПОЗОР НА НАЦИЯТА НИ ТИ ЩЕ СЪЗДАДЕШ КООРДИНАЦИЯТА, ЗА КОЯТО ТАКА РОПТАЕШ ЧОВЕЧЕ !!! НЕВОЛЬО, НЕВОЛЬО, А ТЯ ПРИ НАРОДА ...

Трагедията в Аспарухово се случи защото местната власт начело с кмета я няма никаква, не може на гърбана трагедията да водиш политическа пропаганда, това е срамота но от герб това си знаят това си баят, а виновни са общинската администрация в лицето на общинския съвет и кмета те да си понесат кръста и незабавно да подадат оставка, както и архитекта на Варна, вместо да изчистят деретата, да съборят незаконните къщи да спат изсичането на гората те са дремели, пребирали са си рушветите и са си траяли, а като стана трагедията правителството им виновно, браво на умния кмет

Тоя ла.нар да спре да плямпа глупости и да се скрие някъде, преди да са го погнали с камъни! Да отиде в Аспарухово и да го повтори това на хората там, че да видите как се беси министър на живо! Лъжец долен - каква техника, какви пет лева е пратил в Аспарухово - който не вярва да прегледа многобройните репортажи - един БТР дали ще види? Като стана белята в петък нито тоя охлюв, нито премиер, нито президент /нарочно ги пиша с малки букви/ хал-хабер си нямаха, че се случва трагедия в Аспарухово...Сетиха се хубостниците след 24 часа, че нещо става...БЕЗДЪРЖАВИЕ, БЕЗХАБЕРИЕ И ЛИПСА НА КАКЪВТО И ДА БИЛО КОНТРОЛ! Въобще за какво са ни тия и защо ги хрантутим още...?

Само да се добавя - единствен кмета Портних пристигна няколко часа след трагедията в Аспарухово. Като видя какво е станало човека не знаеше къде се намира и от къде да я почне просто, ревеше му се...то си личи и от първите интервюта дето му взеха...

След 1989 г. непрекъснато ни внушават, а и повечето хора в България искат по-малко държава. Щом е така, трябва да приемем и меда, и жилото на онова, което сами сме си пожелали.

съвскем куртурно и по темата. Верно,че по комунистическо имаше задължително застраховане заедно с данък сгради, но то беше нищожно и нищожно заплащаше за щетите. Крадеше се и то яко, защото се събираше редовно от всички, но нищо не плащаха при нужда.Не ми хвалете комунистическото.А ако ме изтриете трябва да изтриете и "коментар"

Нямало координация. И аз мисля като долнопишещия.Защо са тези съветници в Общинския съвет - само за заплати ли. Те къде бяха, защо не координираха - нали сте кмунисти и милеете за народа, а не строите по Станишевски-брато.

Боже, излиза,че всички злини стават при новия кмет.Никой не се сети,че има Окръжен съвет, където има съветници от всички партии.Те къде дремят.Абе добре,че ББ беше три години и половина на власт та да се отъркват у него. И това ако не е наглост и безсрамие.

ЗА СВЕДЕНИЕ НА ТЕЗИ ДЕТО СИ ИЗКАРВАТ ХЛЯБА ТУК С ПИСАНЕ НА ГЛУПОСТИ. КИРО КМЕТА СМЕНИ СТО ПАРТИИ. ТО НЕ БЕШЕ СДС НЕ БЕШЕ БСП НАКРАЯСА КРОТНА ПРИ ГЕРБ- ПОДЧЕРТАВАМ ПРИ ГРОБ. ДОЙДЕ ЦВЕТАНОВ И ГО ЗАПЛАШИ И ОНЯ ИМ КЛЕКНА. ИНАЧЕ ТОЙ СЪСИПА ВАРНА. ГРЕШКАТА Е, ЧЕ ПИКОЛОТО ПОРТНИХ ВМЕСТО ДА НОСИ КУФАРИТЕ НА ЧУЖДЕНЦИТЕ ХОТЕЛИТЕ РЕШИ ДА СТАНЕ ГЕРБЕРАСТКИ КМЕТ. ЗАВАЛИЯТА ТОВА Е НАЙ-ГОЛЕМИЯ ПРОВАЛ НА БОКО ТИКВАТА И НА ЦЕЦО ДЕТО СЕ ПИШЕ КАДРОВИК НА ГРОБАРИТЕ.

браво на държавните институции, но за координацията е направо върха на тортата,защото кметът на варне не знае дали е на небето или на земята, а Бойко кански реве "не му искайте оставката, млад е,не е виждал трупове", не необходимо обаче един кмет да е градоначалник само ако е видял доста трупове, той не работи в морга, а начело на един град, който в миналото бе перлата на морето, а сега е оазисът на мутрите, къде са тези,които излязоха и свалиха предходния кмет, нека сега да излязат и да си свършат работата, а не да търпят смехотворно поведение и безкрайна безотговорност....

...Българи,мили хора,не виждате ли,че това комунистическо турско управление не го харесват--- не само хората---- НО И ГОСПОД НЕ ГИ ИСКА !!! РАЗБЕРЕТЕ , мили хора,това БЯСНО ХАРЧЕНЕ НА ПАРИ ОТ бсп, дпс и бареков Е ЗА НАША СМЕТКА!!! Парите отпускани, от КТБ и дъщерната й банка--- на Пеевски, Станишев и Бареков ---- ИЗХАРЧЕНИ ЗА ДА НИ МАНИПУЛИРАТ, ДА ПЛАЩАТ НА ИЗБИРАТЕЛИ --- ЗА ИЗБОРИТЕ --- са се СВЪРШИЛИ и ето : правителството решава: управителя на Българската национална банка --за да не фалира ---КТБ, ПАРИТЕ ЩЕ БЪДАТ ПОПЪЛНЕНИ ОТ ПАРИТЕ НА БНБ ---- от бюджета на България, а това са НАШИТЕ пари, на данъкоплатците!!! ВМЕСТО ДА ДАДАТ ТИЯ ПАРИ НА ЗДРАВНАТА КАСА, ЗА УЧИЛИЩА, ЗА ПОВИШАВАНЕ НА ПЕНСИИ, ЗАПЛАТИ---- СЕГА ЩЕ СПАСЯВАМЕ КТБ!?? Даже БСП и ДПС се канят да отложат изборите за догодина, за да си напълнят КТБ ---- с пари и дори да НАЦИОНАЛИЗИРА ТЕЗИ ДВЕ БАНКИ---КТБ и дъщерната й фирма, ТА ДЪРЖАВАТА т.е. НИЕ БЪЛГАРИТЕ ДА ПОЕМЕМ ДИРЕКТНО адските ХАРЧОВЕ НА БСП,ДПС И Бареков преди изборите!!! ЧЕСТИТО ДА НИ Е!!! А наводнението --- в половин България--- ще послужи за ОТКЛОНЯВАНЕ НА ВНИМАНИЕТО НА БЪЛГАРИТЕ от комунистическия АД!!!

По социалистическо време съществуваше задължително (законово) имуществено застраховане, като процент от "данък сгради"! Този държавен застрахователен фонд помагаше в подобни трагични случаи - земетресения, наводнения и т.н.! И всички си плащаха! А сега - никой не плаща и всички чакат на държавата, която и без това е като съдран чувал!

Тогава нямаше незаконно строителство. Сега голяма част от новите строежи са незаконни. Те създават най-много проблеми. За тях не се плащат никакви данъци. Няма как и да се застраховат.

Това са чисти спекулации и тези с пагоните много добре го знаят. Никой с пагони няма да изпълни нареждания на цивилен без да получи подтвърждение от висш началник. Това важи както за войската , така и за полицията. Казаното от министъра си е опит за прехвърляне на отговорност. Засрамете се и спрете да се изкарване не виновни.

Аз пък от всичките снимки един военен не видях нито пък военна техника, къде ги е пратил тоя смотан министър сигурно е супер секретна информация.... .

Миналата година излязохме 70000 балъци и под натиска свалихме заедно със софиянци(там не бяха по-малко протестиращите) Кирил Йорданов и правителството на Тиквите, след което се прибрахме доволни по домовете си.Във Варна дойде Портних смени няколко неудобни нему и господарите му кадри и като цяло общаците си я карат пак по старому, защото си имат един дежурен отдушник за всички неудачи-ТИМ.Дали е така или не, е трудно да се каже но две неща са видни и реални.Правителството на Тиквата ограби Варна за сметка на Бургас и , че метлата трябва да измете голя част от Общински и райнни бацили.Административни, съдебни и полицейски.Иначе хурка до забрава.

Найден с Мая Общата и да ви няма БОКЛУЦИ! КИРИЛ ЙОРДАНОВ КОЛКО МАНДАТА ИЗКАРА КАТО КМЕТ НА БСП С ОНОВА ЛАЙНО ГУЦАНОВ!

Докато хората си затварят очите за проблемите, проблемите ще ги връхлитат по подобен трагичен начин. Няма как други яче да се случва. Строиха ли? Сякоха ли дървета като малоумни? И то от склона над къщите си! Ама нямало координация! В такава ситуация се предава властта на гражданска защита , която трябва да има план за бедствено положение и да изведе на преден план хора, които имат опит с такива случаи. Загинаха хора и е немислимо да не се изведат изводи и да не се работи за подобрение на нещата. Проблемът не е само до кмета, който е пионка на ТИМ, натрупването на проблеми показа,че хората не искат да бъдат стопани на живота си.

Ангелчо, каква координация бе, пиле? Едно дере, няколко къщи, дъждец, цигания и боклуци. Та това е за Гинес, да си на метри от морето, а да се удавиш на брега от дъжд! Проблемите не са в спасяването на давещите се, попитай Остап Бендер и той ще ти каже. Проблемът е много по-дълбок от водата в това дере, да ме извинят жертвите. Няма мъже в родината ни, това е. Дори каратистът-пожарникар -застраховател само плямпа и дебелее. Все негови хора назначи кметове и областни, нещо да се промени със строителния контрол, гражданска защита и чистотата? То армия нямаме, а бе, изобщо не ми се говори/пише.

"дъждеца" си беше порои,не го омаловажаваи, дъжд си вали често,но това не беше дъждец.незаконните построики в дерего,което е единственото за отводняване там,са ангажимент на кмета,дирекция незаконно строителсво и на днск,но къде са били те,се вижда!те влакове много след такива трагедии,но в подобни екстремни случаи наи важна е екипноста и координацията,а не разделението.

Не е лошо да използваш "Й" понякога, защото така есето ти освен че е глуповато, ами е и неграмотно написано.Ако бяхме нормална държава Аспарухово щеше да е баровският квартал на Варна, но сега е пълен с мангали, които си изхвърлят боклуците където им падне, а сега трябва и помощи да им събираме...Е.ати малоумната държава

АБЕ СЕРКО СТИГА С ТЕЗИ КОМУНИСТИ! ТЕ ОДАВНА УМРЯХА БЕ! ПОНЕ НАПРАВИХА НЕЩО ЗА ДА СЕ КРАДЕ 25 години КАЖИ КАК ДА ГИ НАРИЧАМЕ ТЕЗИ КОЙТО ПРОДАДОХА ОКРАДАХА БЪЛГАРИЯ? ИЛИ И ТОЗИ ПЪТ ЩЕ ВЪРТИМ КОЛЕЛОТО НА КРАДЦИТЕ НА ИЗБОРИ????КАЖИ БЕ КОЙ КОЙ КОЙ ДА ИЗБЕРЕМ ???????ОЩЕ Я НЯМА ТАЗИ ПАРТИЯ----А ТЯ ТРЯБВА ДА СЕ КАЗВА БЪЛГАРКА -И ДА БЪДЕ НА НАРОДА А НЕ НА ПОДЛЕЗУРКОВЦИТЕ!!!!

Слаба им била координацията,защото не ползват Garmin :) (:

АБЕ ГОВНЬО ЗАТОВАЛИ ПРОДАВАШ ВОЕННИТЕ ИМОТИ И СЕГА ЩЕ ДРЪНКАШ ПАК БЕДНИЯ НАРОД ЗА САМОЛЕТИ и др.....??А КОГАТО ТРЯБВА ДА ПОМОГНЕШ НА НАРОДА НИ В БЕДА ТИ ГИ ПРАЩАШ УЖ ЗА НЯКАКВИ ТУРИСТИ ДА СПАСЯВАШ!!

Bсичко необходимо от военните е изпратено навреме,чети добре г-н интелигент,не е работа на министъра да създава координация,това се прави на место от кризисния щаб по компетентност ,затова е кризисен,а не имитация.а портних защо в това време хранеше кучетата с пържоли и не знаеше на кои свят e ,по време на интервюто?

Найденов - известен като жената на Мая Манолова.. Какво очаквате от този..?! Да подпише заеми за самолети и да си ходи - за друго не става.

Абсолютно. Едва ли и в леглото го бива тоя тъпак! Майчето май го командва- Надяяяясно! Наляяяяво! Кръъъъгом! Ходом Марш! И тоя си тръгва, макар току- що да е дошъл да друсат крушата.

Bече се проявявате и като извратеняци,"достойно" попълнение на тиквения "гении!Aман ти партията и отрепките!

Тотален тъпак си, Найденов! Чудя се тая Манолова какво ти харесва? Махайте се по- бързо от министерските кресла. Пълни нещастници сте цялата група на мършата Орешарски! След управление на БСП винаги е потоп, само дето сега е в пълния смисъл на този израз. Повръща ми се от вас! Как нямате срам от хората, от децата си как не се срамувате?

Найденов,запознат ли сте каква техника може да работи в тая тясна улица и колко ? Изпратена ненужна техника създава объркване- знаете много добре това !!!

Hе е засегнато само дерето,а и целия район , главната улица,автомобили един върху друг,инфраструктурата унищожена,а в тв интервюта с очевидци-доброволци също потвърдиха липсата на организация,изпраща и военни да помагат,не ви разбирам политиканстването,ако е заради кмета,не си струва!

Потника да подава ОСТАВКА веднага

Найденов единствената кординация която имате е тази между дпс и бсп за ограбване данъците на Българите

там немат равни.

"...Бетонният праг на стената на язовир Ботево е пропаднала точно в 19.50 часа. Според информацията, разпространена от Областна администрация-Варна, приливна вълна няма. Постепенно се покачва нивото на Сухата река, като водите й заливат обширна ливада...." ( BTW - баси Сухата река ) Баси пак, и за това ли е виновен Портних???

Всички комунисти незабавно да си подават оставките!

кой ще оставне тогива?

зомбитата се включиха!винаги извън реалностите ,винаги срешу опонентите,но никога адекватни и никога в полза на обективната преценка и хората,дори и при човешка трагедия!

Ей, червена гнидо, докато има живи като теб, докато гласувате под строй за ШИБАНАТА БСП, която омършавява народа по всякакъв и безсрамен начин.. НЯМА ДА ИМА ОПРАВИЯ! Трябва час по- скоро да измрете всички червени хлебарки, турците да си седнат на задниците, а циганите да бъдат ПРИНУДЕНИ да се държат почти като хора! Само тогава ще се покаже светлинката в тунела.

ЗА ВСИЧКИ СТАНА ЯСНО, ЧЕ БОКОВОТО ПИКОЛО ИВАН ПОРТНИХ СЕ ОКАЗА ПЪЛЕН БОКЛУК. ПОНЕ КИРО ИМАШЕ ВИЗИЯ И С ДОБРА ПРИКАЗКА МОЖЕШЕ ДА ПОЗАМАЖЕ. ЗА ВСИЧКИ Е ЯСНО, ЧЕ ПОРТНИХ ГО ИЗБРАХА НА БАЗА ЦИГАНСКИТЕ ГЛАСОВЕ ОТ МАКСУДА ВАРНА И ОТ ЦИГАНИТЕ В АСПАРУХОВО. ЗА ВСИЧКИ Е ЯСНО, ЧЕ ЦИГАНСКИТЕ КЪЩИ НИКНЕХА КАТО ГЪБИ СЛЕД ДЪЖД ПО ДЕРЕТО НА ДЖАНАВАРА. ЗА ВСИЧКИ Е ЯСНО, ЧЕ ЦИГАНИТЕ СИ ХВЪРЛЕХА В БОКЛУКА В ДЕРЕТО И ЧЕ ИЗСЯКОХА ПАРКА НА ДЖАНАВАРА. ЗА ВСИЧКИ Е ЯСНО, ЧЕ БЕШЕ РАЗПОРЕДЕНО ЛИЧНО ОТ ПОРТНИХ ДА НЕ СЕ ЗАКАЧАТ ЗАЩОТО ТЕ МУ БЯХА СИГУРНИТЕ ГЛАСОПОДАВАТЕРИ. НЕ ТЪРСЕТЕ ПОД ВОЛА ТЕЛЕ А ВИЖТЕ ИСТИНАТА

ТУК ПОЛИТИКАТА НЯМА НИЩО ОБЩО. ПРОСТО ИСТИНАТА ТРЯБВА ДА СЕ ГЛЕДА В ОЧИТЕ

Ако спреш да си противоречиш, ще си една идея по- интересен.

Найденов, така или иначе дойде "Видьов ден" за теб. Обясни на обществото защо твоето родно място Димитровград не искат да те видят и неадекватния Станишев ти издига кандидатурата ти от Кюстендил.

откачалките гербепундели ни занимават с отвлечени съчинения,извън темата,еле злобата няма почивен ден!човека каза какво е направил,ти защо не коментираш липсата на организация,откъде си сигурен,че това ще е последното наводнение,ами лижеш огризки.

ти първо кажи направи ли оградата на границата с Турция и колко струва тя, пък после обяснявай колко си помагал в Аспарухово, въпреки, че никой не е видял ни техника ни военни.

Там вече са усвоени достатъчно пари! От една пловдивска фирма, която изобщо не е случайна, а е на приближен до БСП крепостник.

ФАЩАЙ МАНОЛОВА ЗА ГЪЗА И БЕГОМ В ГОРАТА!

НАЙДЕНОВ-"ИСТИНАТА" 24 февруари 2014 Ангел Найденов: Лично отговарям за оградата с Турция. "Лично нося своята отговорност за всичко, което се случва с оградата с Турция. Всички процедури по договаряне на доставките за материали са абсолютно законосъобразни". 21 март 2014 Генерали и полковници ще бъдат наказани заради нарушения (? нали нямаше нарушения ?) при строежа оградата 29 март 2014 Ангел Найденов: Декларацията за оставката ми заради похарчените пари за изграждането на оградата на българо-турската граница е глупост! (пък уж Найденов: Лично отговарям за оградата с Турция? )

не знам за координацията ,но за незаконните постройки в дерето вземете попитайте органите който контролират за това като ДНСК и регионалните им звена защото това не е само проблем на ВАРНА с циганските коптори време е ако не депутат поне един коромпиран чиновник да влезе в затвора мисля

А кога ще си подадете оставката, че и природата се отврати от вас!

КАК НЕ СЕ НАМЕРИ ПОНЕ ЕДИН УПРАВНИК ДА КАЖЕ, ТОЛКОВА СИ МОЖЕМ. ВСИЧКИТЕ ДО ЕДИН СА ПЪЛНИ ИДИОТИ!!

Всичко беше слабо! Инфраструктурата, системата за информация и предупреждение, реакцията по време на трагедията, както и коментарите и оправданията след нея! Дори и дарителската кампания, след като редовния контингент, висящ за помощи се възползва повече от нея, отколкото самите пострадали.

Айде лека, че има мач!

Знаете ли коя е основната дейност на настоящия горнооряховски кмет? Направи си фирма за продажба на дърва и въглища, купи си огромна площ в бившия ДАП за нея и започна сеч- в землището на Арбанаси , на други места...Но при него горски на проверка не ходи. Дано и тук не се случи подобна трагедия, защото основната грижа на всеки "управник" е да се облагодетелства , докато може! И !много бързо научават механизмите за това, свързват се с "подходящите" хора... Не че има значение, само за сведение- от ГЕРБ е.

Ако пресметнем, че Найденов е изпратил 250 военни и 50 паддизчии, на доброволците са 500-600 то излиза, че хрантутим армия, равняваща се на половин опълчение. Което не е новина! И министъра е некакъв полуминистър, дето трябваще вече да е в оставка, ама не е, кой знае защо?!?

ми Мая ве, кюстендилската слива, тя кво рече? Рече ли нещо? Кво точно?

кирките и лопатите и да си почистят реките и долищата от боклуците. и кметове и кметици да не спЪт

барабар с циганите- докато не се изчисти, кметовете да са без заплати, а на циганите да им спрат помощите

ivo10

Каква координация с такова некадърно правителство?

Кадърно е като всичките предишни, особено Тиквовото!!!

Кой продаде небето на България да бъде използвано за разпръскване на изкуствени Облаци, служещи като проводник на HAARP ? КОЙ помогна на Потопа да се изсипе над България ? ВРЕМЕТО -новото и най-модерно оръжие!!!

Тук HAARP ни разгонва фамилията 250 дни в годината.Облаците са си направо като истински.Действа се обаче толкова ефикасно при криза,че никой не плюе по правителството.Има правила и закони, които се спазват стриктно и от хора, и от държава.Ако хората не спазват законите, има сурови санкции.Ако държавата не си изпълнява задълженията, пада правителството.Просто, но ясно.

Да, има строги Гейски Закони и който не ги спазва е червен....

Преди години, този с тъжната физиономия, го хванаха че докладва от тоалетната на Народното Събрание по мобилния си телефон, какво е обсъждано за деня в Парламента.Докладва на Мултигруп.Мисля, че те първа го чака блестящо политическо бъдеще.Незаменим кадър вече в няколко парламента, човек-кристал,един от най-ценните партийни лидери.