Десетки мъртви и хиляди без ток в САЩ и Канада

Десетки загинали и хиляди без ток и вода в Северна Америка. САЩ и Канада са в колапс след снежните бури, които ги сполетяха през последните дни.

Обратно в новината

Коментари - Десетки мъртви и хиляди без ток в САЩ и Канада | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

на канадците и хамериканците знайш как им пука за европа... живеят си с 1800 - 15 000 юсд доход на месец и се изнасят към Куба ако много не се търпи...

Преди около година урагана Катрин беше раздермиличкал някакъв американски град и всички бяха мнооого нещастни. Единия суек се жалваше че батерията на моблня му телефон падала, пък нямало ток, а друг черен суек беше отчаян че поръчките на пица по телефона не работели. Гледах новините и си виках "Боже, колко мъка имало по този свят"... Да нямакой една пица по телефонада ти донесе... Ми навремето у нас ако нямаше авария имаше режим, а ако имаше авария, понякой път по 2-3 денонощия нямаше ток. Паднала му била батерията. Ами у нас като се чакаше по 5, по 12 по 17 години за домашен телефон? И не умирахме, майка му стара, самодето си лягахме по- рано при булките...

А стига бе,-15:)))Като задуха в Лудогорието термометърът пада на -25 и пак не се оплакваме,за Добруджа не говорим.Яки селянчета сме,не се оплакваме не от студ не от жега:))

там съм и аз. навън е божествено красиво. ледена приказка невиждана досега и от местните. беше кофти 2 дни без ток, но оцеляхме, позакалихме се, децата рабраха, че има живот без кабелна и интернет.

пич, що чакаш пролетта, щото зимата в канада се изкарва в пъти по лесно от в бг

Ее, как човек да не се пукне от завист! Тук, на 1200 м е пролетно време, а там сняяяяяг и студ! Тцтцтц, остава ни само да минем на червено пред камината...! Ама големи шкембета ще развъдим по празниците! Уф, дайте някава оптимистична прогноза, че ще мре с тези 10-15С по НГ!

Това са две много развити държави, които решават проблемите си с размах. Съчувствам на пострадалите.

Десетки загинали ДА това е трагедия но всекидневно има особено големи трагедии в Сирия ,Ирак и други страни със стотици убити на които медиите не отразяват.

Yahoo- мяху, няма значение. Аз вярвам на очите си. Днес времето беше прекрасно. Тока, не ни е спирал. В Квебек съм. Имам приятели в Торонто. И те нямат проблеми. Нито един от тях. 90% от статията е свободни съчинения на тема: как да накараме Българския народ, да се почувства по-добре, като му покажем колко са зле Американците и Канадците.

А бе това за 90-те% очевидно, че е така и очевидно работи върху много (но дори и тук отровните коментари я имат 50% я не, не толкова голям процент дебили в крайна сметка). Но сякаш има и някаква фина настройка на пропагандата на тия дето ги е спекла зимата; направили са я доста успешно вече десетилетия; масовият тъпанар да бъде научен да ги мрази и да си стои по гетата, да не им се мъкне там, а който има мозъка да се инфоримира може и да става за нещо, нека идва.

Пропаганда.....ако беше толкоз зле, летище Монтреал щеше да е затворено. Десет дена вече вали, и днес вали и един полет още няма отменен...

Кой ги пише тия простотии не знам. Няма такова нещо тука. Празнуваме Коледа както и в България. Само е по студено. "САЩ и Канада са в колапс след снежните бури, които ги сполетяха през последните дни."

Ха така! Кажи им, къде е истината на тези ...! Те в Бг нито кафе са видели. нито баня. - само злорадстват, че нямат какво да хапнат и пийнат . Папкат само домашно свинско с туршия от градината - нямат нито ГМО, ниточипс, нито нищо!!!

Ха така! Кажи им, къде е истината на тези ...! Те в Бг нито кафе са видели. нито баня. - само злорадстват, че нямат какво да хапнат и пийнат . Папкат само домашно свинско с туршия от градината - нямат нито ГМО, ниточипс, нито нищо!!!

В природата няма ненаказани престъпления особенно за едните

Хората са в беда! Редно е по Коледа да помислим как да им помогнем, а не да злорадстваме! Ето аз например, откакто извадих късмет и се уредих с моя приятел в Софията, все гледам да помогна нещо на родните, нищо че преди ме хокаха за дето хода с много по-възрастни от мен, но успяли !!!

Според мен Дир.бг подбира и публикува отрицателни новини избирателно, създавайки впечатление "колко е зле" някъде извън България.

С тия апокалиптични заглавия изпонаплашиха роднините на живеещите отвъд океана.

Дира е паднал на нивото на севернокорейски вестник...

Тези аномалии в климата са едно от последствията на екологичната катастрофа предизвикана от Бритиш петролеум дето изби сондажа по дъното на Карибския залив и избликна нефт! Това унищожи топлото течение Гълфстрийм, което промени климата в Северна Америка и Северна Европа! Вероятна последица от това са наблюдаваните необичайни климатични аномалии!

Много грозен коментар! Какъв кеф!

а пък ние днес се къпахме в топлите води на флорида и даже поизгоряхме. от името на американците и на българите в америка ви благодарим за загрижеността и добрите пожелания. весели празници и на вас!

Много поздрави и от Торонто. Все още има къщи без ток, но до колапс е много далеч. Това, което прави впечатление, че в общински я център, срещу нас, можеш да влезеш да се топлиш, има осигурен безплатно кафе и чай, можеш да се изкъпеш. Но нашето семейство в момента наистина е в тежко положение. Тия пусти български традиции. Преяли и препили. Почваш с традицинните за празника безмесни блюда и после какво ли не.

абе човече, не така с добро. кажи че ти е гадно и канада е в агония, разваляш коледното настроение на хората...

Казвам си мен ,колите ми са затрупани в снега.Мехикото дето ми чисти е останало без текила и е замръзнало в опит да се добере до работещ магазин.Апропо магазините вече са разграбени най търсена е консерва с копърка,бобените се похарчиха за бъдни вечер.Ток няма газ също затова пиша сега тук от една пряспа ама хайде чао не остана батерия да подам SOS....

Абе, като те чета внимателно ми се струва, че не само слънцето е в цикъл.... : D

Хора чета ви коментарите и се чудя. Бе вие нямате ли си ваш сняг та само с нащият се занимавате. Не ни мислете, ние ще се оправим. А за вас не съм сигурен. Преди семица или две прочетох как цели 69, повтарям 69, снегорина чистят на територията на страната. Ами че тук на една улица чистят 5-6. Не зная да се смея ли да плача ли?! Надявам се на невежеството на писалият статията, че става дума за бройката на комуналните дружества впрегнати в почистването а не за бройката на снегорините ама знае ли човек...

Кога стана калайджия- кога ти поцърне гъзо...

анче, близките сме си ги взели с нас, душице, не ги мисли тях. а твоят начин да напишеш "близки ти си" е просто потресаващ. в пъти сме по-грамотни от теб - истинската българка. я сега си помисли пак дали ти не си едно по- голямо нищо от нас

анче, близките сме си ги взели с нас, душице, не ги мисли тях. а твоят начин да напишеш "близки ти си" е просто потресаващ. в пъти сме по-грамотни от теб - истинската българка. я сега си помисли пак дали ти не си едно по- голямо нищо от нас

Северна Америка е континентът на свободните хора. Платените хакери на комустическите формации ГЕРБ и БСП, както и българските журналисти, никога няма да разберат какъв е животът в Канада и Америка, защото са хора с обременено комунистическо мислене.

за сведение прочети другата статия на дира за Сноудън и свободата

Изобщо помирисвал ли си Северна Америка та плямпаш толкова "компетентно"?! Твоите "свободни"хора живеят на кредити, банкови заеми и под наем! Това си е свободно робство, ако изобщо има такова! Тези "свободни"хора са напълно и изцяло зависими от кредитите и банковите заеми! Живота им е посветен на това да плащат и да плащат кредити и заеми! Около 80% от българите имат свое жилище и в това отношение са много по-свободни от "свободните" североамериканци! Но това е различна философия! Американецът смята, че е временно на тази земя и не посвещава живота си на придобиване на жилище! За българинът смисълът на живота е да се сдобие със свое жилище! Това е огромна разлика в манталитета в психологията и в бита! Така че понятието свобода е многолико! Свободата за едни е робство за други и обратно! Или както е казал великият евреин Айнщайн-всичко е относително! Но българинът си пада по ахкането и охкането по чуждото и най-вече по западното! Особено по американското! И най-големият американски боклук е върхът на сладоледа за Ганю Балкански!

пиша от канада ,пич прав си , хората вече бягат от канада,аз сам следващия които се завръща в бг. само чакам пролетта да доиде

Чета коментарите и се питам възможно ли е наистина толкова голям процент от хората да са толкова смачкани и комплексирани в разбирането на негодността си. Само чакат да им се спомене "Америка" и почват да бълват тотални идиотщини, напълно неграмотни при това (никой от тях ни е чул, ни ще види някога друго освен собственото си гето). Хората ги е спекла зимата яко, борят се както могат, има и жертви - какво толкова има да се пишат селении.

Това какво пишат е показателно за това какво мислят за спечените от зима САЩ!!! Толкова ли си кух, че не вдяваш????

Аааа, брей, как не съм се сетил. Мислят, казваш. Да се неначуди човек на какво били способни...

Йо-хо-хо и бутилка ром! Добро начало на Новогодишните празници. Струва ми се, че тази буря нещо се пести, може да се напъне и още....

ПРОСТАК!!!

МАЧКАЙ, ОЩЕЕЕЕ!!!!

Чиста Дарвинова еволюция, глупавите/слабите/ даже не трябва да ги убиват силните, те сами си се самоубиват. И това е най-великата нация.

Амин!

Махнете тази глупава статия ДИР Бегейски несретници! Станахте за смях пред цялата българска емиграция в Северна Америка.

Иване, иди нацепи дърва, че ще замързнеш. И смени малко жената на генератора с педалите, и тя иска да напише колко сте добре в Северна Америка

много поздрави от отава. такова нещо нема другари

Еййй... тия са заживели ептен като бройлери. Вярно е че там е по- студено, ама чак па толко... Българина ако и да няма от години и години режим на тока живее като на война и подобни форсмажорни обстоятелства хич не го притесняват.

Разбрахме, че сте "голямата работа в Канада". Колите по 2 бр на човек, пържолите, компресорите за топлене и т.н. Само дето си мислите, че сте "нещо". В същност Вие там сте едно нищо. Жалки страхливци напуснали страната си , далеч от най-близки ти си.

Ан не бъди жестока, остави хората да празнуват и да си спомнят за лошата Родина България

А не. Вие в България сте голямата работа. Живеете си като швейцарци в БГ-то. И всички сте големи патриоти. Нищо, че ви управлява Доган, Местан и бат Сали. Ние навън само мием чинии, перем чаршафи и едвам свързваме двата края. Скитаме се немили-недраги с колите си

ан за твое успокоение да знаеш много ми е лошо в тая скапана канада:)

анче, близките сме си ги взели с нас, душице, не ги мисли тях. а начинът ти на изписване на "близки ти си" е просто потресаващ. в пъти сме по-грамотни от теб - истинската българка. я сега пак си помисли дали не си едно по-голямо нищо от нас.

Мацка, вземи се ограмоти малко преди да пишеш простотии. От толкова дълго време живея в чужбина и българският ми е сто пъти по-добър от твоя, измислена патриотко. Апропо, най-големите страхливци и бездарници, които познавам в България, са се самопровъзгласили за патриоти. В действителност така оправдават липсата си на амбиция и особено силно мразят всеки по-успял от тях.

+1 от мен!! :-)

Глобално затопляне - с увеличаване на температурите навсякаде на планетата, се изпарява повече вода по цялата планета, следователно се увеличават натрупаните в атмосферата изпарения. Повече изпарения в атмосферата води до по-тежки дъждове и снеговалежи и ниски температури.. Терминологията "глобално затопляне", не е объркана по-скоро непълна..

Да, тая басня не пропуснаха да я тиражират медиите като падна повече сняг в Америка тая година. Остава някой да каже сега как и в нашия район декември беше толкова необичайно студен (към 1.5 пъти ни е качен разходът за термостатирано отопление спрямо други години) като почти нямаше сняг.... Такава шарлатания е това медийно отразяване на "промяната в климата", че човек не трябва да вярва на нито една тяхна дума всъщност.

Уважаеми форумци. Честито Рождество Христово!!! Може ли някой от вас, по-учените да ми обясни, че не мога да разбера и съвсем се обърках. ИМА ЛИ ГЛОБАЛНО ЗАТОПЛЯНЕ или глобално застудяване. Хич не мога да схвана, последните три зими ни скъсаха от студ. А всички умни глави ми говорят за ЗАТОПЛЯНе, все някакви ледници дето се свличат в морето дават по новините и аз умирам от страх, даже се крия с кучето под леглото. Коралите на дъното на морето се стопили, торнада, нам си кви женски урагани! Края на света не дойде,размина ми се. Абе май некой се бъзика с мене, я да нарежа още малко луканка и да налея още една кана с вино, пък дали ще се мре от затопляне или застудяване Бог ще реши.

Браво и аз се чувствам толкова обаркана като теб. Може би глобално затопляне означава силни ветрове,бури и снеговалежи. Явно нещо не е наред. Ама какво да се прави,ще им простим хайде наздраве.

Наздраве Снежанке. Христос се роди все пак. Имаме чудесен повод.

Виж ся - зависи от коя страна гледаш: за някои затоплянето означава застудяване за други и обратното! :)

Аз да ти обясня че малко бъркаш зимите:-))) Преди 2 годни бе страшна зима: 1 месец тук в Северна България бе минус 20 до минус 32+ сняг който стигна в планинските села до 1.2 метра. Миналата зима бе нищо, досега сегашната не прилича на зима:-)

Тук-там, чат-пат, през ден-два,...снеговалеж...Какво ще е времето утре щв ви кажем вдругиден. Наздраве Драги Зрители!!!

"Има и по-лошо, щом Америка е в такава трагедия". Може би сензациите трябва да отстъпят място на прагматичния възглед за готовността на обществото ни и особено на управляващите за справяне с природните бедствия в случай , подобен на американския.

Идваме големите комунистически страни да ви превземаме,ние сме големи и комунисти.

ttt

Имам роднини в Квебек, в Монреал. Нищо такова не се случва, нашите мюнхаузеновци пак искат да ни смят с "новини", както винаги...:)

И аз съм там, просто се потрисам като чета Бг новините, фантасмагории... 1001 нощи. Явно ви замазват очите и ви дърпат вниманието от проблемите в страната.... един вид вижте ония колко са зле......бъдете доволни и кретайте с правителството.

Потвърждавам. Няма такова нещо тука. Статията е пълна с лъжи.

Като чета пишещите братя то навсякъде се споменават комунисти и ДС.Имам чувството че те са 3/4 от живеещите в България и са много мощни в управлението . Всички треперят от тях.Как тогава ще предадат властта те ако не желаят.

беше втората полицейска държава в СВЕТА след Иран. Близо сте до истината.

доста пресилено!

Какви фантасмагории на Бг медиите.... Сигурно ако не живеех в Канада щях да вярвам. Вярно, че има временни затруднения в някои области, но правителството е взело мерки.... що за простотии пишат...

България е полудяла ,журналистите са откачили на 100% И ВСИЧКИ СА ИЗПЕЧЕНИ ЛЪЖЦИ.

ЧЕСНИТА КОЛЕДА . БЕНДЕР ИМА НОВОГОДИШНИ ПОЗДРАВИ ОТ ЖЕЛЕЗНИТЕ БЪЛГАРИ.

Да живее глобалното затопляне!

За тези, които мислят, че статията е комунистическа пропаганда, моля да отворят някой американски новинарски сайт и да четат. На Yahoo! има подобна статия, така че ако Yahoo! лъжат, значи и дир-а лъже.

има някои зимни затруднения,нормално за по това време на годината,но картината е далеч от апокалипсиса описан тук;аз лично нищо не съм усетила,живеем в северен меин-имаме от всичко в изобилие,ток/и генератор ако се наложи,но не се е налагало/,топла вода храна, деликатеси,путищата са почистени до съвършество няма проблем да излезнеш с колата до където и да било..........нормален ден,чак се чудя за къде става въпрос във тези меко казано сензационни новини

Ти все пак не си целите щати, нали така? Дори и при теб всичко да е ОК, не навсякъде е така. Ставаше дума дали статията е пропаганда или не - данните са взети от американски източници, така че пак казвам, ако те лъжат, значи и тук инфото е грешно. Вярно, че от 300 милиона само половин са засегнати, което не е чак толкова много като процент, но половин милион като бройка е достатъчно много и си представи на тези хора какво им е.

Путищата почистени при вас, че и до съвършенство, значи - направо мъжът ти е за завиждане като кара колата из путищата

Само от преди минута ти е поста, и имаш вече 7 +. Ех тези пропаганди, ей никога България няма да се оправи, честита коледа и с здраве

Честита и на Вас !

Ама тези си правят топло с генератори срамота. В нашия блок от години "куцо, кьораво и сакато" в мозъка се отоплява с пластмасови бутилки, найлони и ПВС плоскости от гардероби. За мангалите през два квартала няма какво да ви споменавам там се топлят два пъти по ефективно горят автомобилни гуми и и кабели. Хем им дава топлина хем извличат ценни метали.

Ало, Dir? Системата ви генерира автоматично (-)си !

Lalina

Благодаря за сигнала, ще направим проверка. Весела Коледа! :)

drackemoor

Не е вярно бе пич. Аз примерно ти сложих минус. ;)

Информацията не е съвсем точна. Посочените цифри за хора останали без ток се отнасят за абонати (еднофамилни домове и жилищни блокове). В Торонто тази сутрин не беше възстановено ел. захранването на около 70 хиляди абонати (не на "около 70 хиляди души"). В събота през нощта в Торонто бурята засегна 300 хиляди абонати т.е. на 225 хиляди захранването вече е възстановено. Но положението в Северна Америка изобщо не е "в колапс", както им се иска на комунистите от ГЕРБ и БСП. Транспортът изобщо не е спирал. Преобладаващата част от търговската мрежа също. За бедстващи хора са организирани отопляеми помещения, където да дочакат края на бедствието и т. н.

Обръщам се с най-сериозна забележка към природната стихия да престане с комунистическата пропаганда ! Ама това на нищо не прилича ! В САЩ бедствия НЯМА ! Не може да има,никога не е имало ! ДИР са взели статията от Северна Корея умишлено,за да угодят на Путин ! Истината е само една : Пържоли,Айфони,Кейкове,Памела Андерсън,Просперитет.Запомнете,ПРОСПЕРИТЕТ ! Диваци завистливи....

Айде спрете поне на Коледа с това изкуствено цъкане на + ве

Кой е тоя бе ? Сега ще пратя хора да му боядисат снега в розово..

Знаем, че Россия е най-великата. Путин най-големия. И ловец, и рибар, и политик, и каратист, и финансист, и хуманист, и философ. Просто Суперчовека на Фридрих Ничше пасти да яде пред завършилия милиционерско школе в Ленинград - Владимир Путин.

1.РУсия,а не Россия 2.Ницше,а не Ничше 3.Завършва право. Не ви ли учат на качествен спам ?

А ние в Лос Анжелес по къс ръкав на плажа, на бикини и бира