Пациент с дихателна недостатъчност избяга от отделението по реанимация на УМБАЛ Бургас този следобед, скачайки чисто гол от 3-я етаж, съобщи говорителят на полицията Цветелина Рандева пред "24 часа".

34-годишният Красимир П. от Поморие се приземил върху тавана на линейка и побягнал. Около час по-късно мургавият пациент е бил открит в района на жилищен комплекс "Перла", който се намира близо до болницата, уточниха от Областната дирекция на МВР.

Помориецът е бил приет в болницата преди два дни и настанен в самостоятелна стая заради опасния симптом дихателна недостатъчност. Внезапно този следобед той започнал да буйства, скъсал системите, от които шурнала кръв и хукнал гол по коридора. Там за малко не съборил сантитарка, която се опитала да го спре. Стигнал до прозорец в отделението и се метнал от него.

Все още се уточнява дали пациентът е бил тестван за коронавирус, тъй като не бил здравно осигурен. Според източници на "24 часа" мъжът не е бил тестван с PCR, а по данни на полицията му бил направен бърз тест, който бил отрицателен. Отново според неофициална информация помориецът бил болен от туберколоза и имал пневмония.