Опасна сграда в центъра на Бургас застрашава десетки граждани, които ежедневно минават по тротоара пред нея. Родители с малки деца също минават по няколко пъти на ден пред рушащата се сграда, защото в близост има детска площадка, съобщава Нова тв.

Живеещи в района на ДТ "Адриана Будевска" са подали сигнал до Общината, с настояване да бъдат предприети мерки, преди да стане инцидент.

"Смятам, че сградата е много опасна именно заради детската площадка. Като майка това много ме притеснява. Тя е проблемна и смятам, че трябва да бъде обезопасена", казва Евелина Шаркова, която подала сигнала за опасната фасада.

"Мога да допълня, че наистина в близост има детска площадка, минават и много хора. Трябва да се вземат мерки", коментира футболната легенда Златко Янков.

"Сградата е 100% частна собственост. Отправяни са предписания за обезопасяване й, но за съжаление, в частна собственост можем да влезем много трудно. Мерките, които ние можем да предприемем вече са стартирани", каза главният архитект на Община Бургас Веселина Илиева.

"Собствениците са заявили инвестиционни намерения, но все още няма внесени проекти. Ние сме принудени да предприемем следваща стъпка, която е да обследваме сградата допълнително", каза още тя.