Нежната двойка Диляна и Вяра, които сключиха лесбo брак през месец май, очаква първото си бебе. Малчуганът трябва да се появи точно година след сватбата им. Това съобщава в. "България днес", позовавайки се на информация от самата двойка.

Повод новината да бъде потвърдена стана нестихващото недоволство относно появилите се из страната билбордове за толерантност към еднополовите двойки. В публична кореспонденция с потребители семейството лесбийки признава, че е част от гей обществото, и разкрива, че ще има рожба.

"Очакваме първото си дете. И какво, като порасне ще го прокудите в отделно училище или детска градина?! Ние ли сме най-големият проблем в тая държава", гневно скочи младото семейство срещу недоволни потребители.

Зачатието се случило чрез анонимно донорство. На него се подложила 25-годишната Диляна, която е нежната половинка от семейството и ще износи плода. Към днешна дата Диляна е между 3-и и 4-и месец. Бъдещите родителки живеят в Русе, където подготвят дома си за новия член на семейството. Двете лесбийки сбъдват обещанието си, че ще работят за наследник и казват, че предпочитат детето да бъде отгледано от две любящи жени, които да нарича мама 1 и мама 2.

Влюбената двойка сключи брак през месец май, а гей вричането им пред Бога стана първото по рода си у нас. Дамите поканиха и свещеник, който да ги благослови. На венчавката 25-годишната Диляна облече ефирна бяла рокля, а 41-годишната Вяра бе в бял костюм. Двойката пусна снимки от специалния ден в социалните мрежи, на които ясно личат щастието и любовта помежду им.

Преди време момичетата категорично заявиха, че сексуалността им и разликата във възрастта не ги притесняват ни най-малко. Преди да се възползват от донорство, двойката опитвала да зачене няколко пъти чрез инвитро процедури, но безуспешно.

Семейството е категорично, че няма да възпитава детето си да бъде хомосексуално, а ще му дадат свобода само да избере пътя си.

За предишните си връзки Диляна споделя, че е имала сериозен приятел, но и духовно, и сексуално й харесва да е повече с жена. Според нея мъжете не се стараели достатъчно и с жена е много по-вълнуващо.

Оказва се, че Диляна не е единствената в семейството, която има хомосексуални взаимоотношения. Доведената й сестра също си пада по мадами, а 70-годишната им леля от 50 г. живее на семейни начела с друга дама.

Вяра твърди, че е силно разочарована от мъжете в живота си. Въпреки това от първата си неуспешна връзка с мъж тя има 21-годишно дете.

Любовта между двете пламва преди няколко години. Диляна работи в чужбина и се запознава с Вяра от социалните мрежи. Още тогава е наясно със сексуалната си ориентация. Вяра също не крие, че харесва жени. Двете поддържат комуникация близо 8 месеца във фейсбук. Когато Диляна се връща у нас, се срещат.

Дамите разказват, че са преминали през различни житейски неприятности, за да открият любовта си, а днес са повече от щастливи, защото са на път да посрещнат първата си рожба.