Безплатни профилактични прегледи за диагностика на рак на млечната жлеза организира Комплексния онкологичен център в Бургас. Те ще се провеждат през целия октомври. "Вярваме, че профилактиката е първата стъпка към по-ранната диагноза и успешно лечение на тази болест", посочват от здравното заведение.

Кампанията е ориентирана към жени от 35 до 50 години, с фамилна анамнеза ( баби, майки, лели по майчина лилия с рак на гърдата).

Прегледите ще се извършват от 01.10. 2019г. до 31.10.2019г., всеки ден от 12:30 ч. до 13:00 ч. , в Хирургичният кабинета - 204 на Диагностично-консултативен блок в КОЦ- Бургас. Прегледите включват ултразвуково сканиране на млечни жлези.

Записване на посоченият телефон: 056/82 01 42 или на място.

"Не правим обаче само една стъпка, а продължаваме и след това", посочват от Комплексния онкологичен център в Бургас и призовават: "Заповядайте в 19:00 на 02 октомври 2019 г. в зала "Георги Баев" на Морско казино, където официално ще бъде открита кампанията на КОЦ - Бургас Бяла Лястовица. Именно тя дава началото на профилактичните прегледи". В рамките на кампанията ще бъде представен специализиран екип за профилактика, диагностика и лечение на рак на гърдата.

"Смятаме, че освен да съществува на хартия, това трябва да бъде реално рутинно функциониращ екип от лекари-специалисти, които да участват и организират лечението на пациентите с тази диагноза. Независимо, че има и единични други подобни екипи в страната, полагаме усилия да създадем първия реално функциониращ екип, който да работи за ранно откриване и да организира специфичното лечение и проследяване при тези пациенти. Нека заедно открием нашата бяла лястовица, която да донесе повече надежда", казват медиците.

Съорганизатор на кампанията е сдружение "Онкоболни и приятели".