Топлите септемврийски дни все още привличат туристи по крайбрежието. Плажната ивица обаче е изпълнена с фасове, остатъци от плодове, опаковки от сладолед, празни кутии от цигари, шишета. С тях се сблъсква всеки, решил да събере последните слънчеви лъчи на лятото.
Туристическият сезон още не е закрит официално. Но глобите от 1000 до 10 000 лева явно не притесняват концесионерите за непочистените плажове. Засега само концесионерът на бургаския плаж обяви, че е приключил летния сезон (Виж линка). Остават обаче по двама дежурни спасители.
А иначе за тази година немските туристи ни поставиха в Топ 10 за летните си почивки. България се е изкачила до престижното девето място, изпреварвайки Португалия и редица утвърдени туристически дестинации, съобщи анализаторската агенция GIATA - Hoteldatenbank Ranking.
Сериозно е увеличението и на румънските туристи в България през летния сезон. Страната ни остава предпочитана дестинация и за руснаците. Затова пък мнозина българи предпочетоха курортите в Гърция и Турция (Виж линка).
Вижте как излеждат плажовете ни сега