Плажовете затънаха в мизерия

Мизерия е завладяла Черноморските плажове в края на сезона.

Обратно в новината

Коментари - Плажовете затънаха в мизерия | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

какао бийч не е замърсен

Хем идват бедняците на европа които нямат никакво уважение или възпитание, хем няма кой да чисти. Щото ми е ясно, че в цял свят плажовете се замърсяват, навсякъде има хора дет си хвърлят боклука на пясъка. Ама само тука никой не си дава голям зор да чисти.

Манталитетът на българина никога няма да се промени - ще псува и ругае недоволно, че някой му е насвинил наоколо, но няма и за миг да се замисли, че самият той осира, с извинение, всичко наред. Преди седмица бях в Равда. Под съседния чадър седеше компания от 4-5 18-20-годишни момчета и момичета, които недоволстваха от мръсотията по централния равденски плаж. Когато си тръгнаха в края на деня, след тях останаха всичките им пластмасови кофички от бира, шишета от минерална вода и т.н. Даже едното шише беше до половина пълно и когато девойката попита приятеля си дали да си носят бутилката с тях, той твърдо отвърна, че нямало кой да я пие тази вода. Мисъл за замърсяването въобще не го тревожеше.

Това лято почивах в Черноморец иходехме на плаж на къмпингГрадинаПл като даденост е много добър,но благодарение на хората е превърнат в кочина.Кошчета за смет имаше само до заведенията и никъде другаде не можеше да се изхвърли идна хартийка.Затова се замърсява,но по страшното бяха две мутри със семействата си,които всяка сутрин пристигаха със джетовете си,минаваха през целия плаж,без да се интерисуват от другите дали не им пречат.Караха джетовете много близо до хората къпещи се.Една госпожа се опита да направи забележка на едната мутра и получи само викове.Никой от спасителите не направи забележка,даже се правеха ,че не чуват. А иначе хотелите в Черноморец садобри и в заведенията са любезни и обслужват много бързо.Вечер работят нормално и не пречат на почиващите и нямаше чалга.

КАкво са виновни концесионерите, за това ,че българите цапат наред и повечето ги мързи да идат и да си изхврлят боклука в някое кошче??? И това не е само по плаажовете , това е и по улиците и къде ли не . Ходил съм в студентски град в София , о т прозорците се изхвърля всичко фасове ,бутилки, презервативи, пликове с боклук, че защо не , нали така е по -лесно. Защо все някой друг е виновен за нааканото в собствените ни гащи?

То в цялата страна е една мизерия...

Kulturata sapotshva ot kineffat ! Cyala BG e edin kineff!! Sa toristite i do godina kakav Keff ?

Не знам от къде са снимките, но в сряда се върнах от Китен - не бях ходил там може би 15-на години. Китен (вече градче), не се е променил кой знае колко, като изключим няколкото нови хотели и забраната за звучене на чалга по заведенията, но останах изключително изненадан от доброто състояние на южния плаж. Освен че плажа бе абсолютно чист, всички заведения работеха, персонала бе необичайно за мен - вежливи и отзивчиви, а и обстановката - тиха и спокойна. За първи път от 40 години ходя на българското черноморие в началото на септември, но не бих го заменил за никаква Гърция, Турция, Тунис... И там съм ходил, и то не в Кушадъсъ, и това което получавам като приятни емоции и задоволство по нашето черноморие не мога да намеря никъде... Така че не ме очудват германците...

Това лято бях в Италия. Чисто и поддържано. Безплатните плажове се различаваха от платените места само по това, че има чадъри и шезлонги. Иначе и безплатните си имат спасители и са изрядно почистени. Същото е в Гърция и Турция - чисто и културно. Бил съм много пъти и по нашите курорти. Изобщо не може да става и дума за сравнение! Тоалетните все още се откриват главно по уханието, което се носи от тях. За мутрите и останалата сган да не говорим....

Журналята-стига писахте глупости!От 25г.ходя на един и същи плаж във Варна-сега му казват втора буна.Много по-добре е от преди 5 години.Не може да се появиш от шопското поле за ден-два и да правиш велики изводи!Съжалявам ви нещастници -завистливи,които виждате море седмица-две.

Какво спорите има още много работа,за да стане Черноморието ни прилично аз промяна от 97 г не намирам КЛЮЧОВАТА ДУМА Е МРЪСОТИЯ ВСИЧКИТЕ МИ ПОЗНАТИ ПОЧИВАТ В ГЪРЦИЯ Нормално е туризма при тях е основен начин на живот

Загиваща България!Която имаше излаз на 3 морета!

Немците ни поставили в топ 10! Кои немци , бе? Тези, които идват тук от социални помощи, защото е евтино, а не хубаво. И тези, които идават на алкохолен туризъм. Че има чудни места по Черноморието и в планините - има, спор няма, ама немците не са дошли заради това, а заради евтинията(правейки компромис с качеството).

Открих най-хубавия плаж в България-Обзор.Чисто море, широка и дълга ивица и чист пясък.А до датския комплекс Обзор бийч резорт невероятно е чист плажа, защото концесионерите са самите датчане, чистят плажа сутрин и вечер и входът на плажа е свободен.Иначе България трябва добре да се потруди навсякъде и на Черноморието си.Наистина е много мръсно.

Аз почивах в Гърция и там беше много чисто! За българските плажове хич не ми се коментира...

cqlo lqto be6e mizeriq

Nemoje da bade!!!???Tova e snimka ot niakoi plaj na Karibskite ostrovi.,,,,,Na nashite plajove triabva da se namira i mamyli ot carevica,,,,,

ГНУСОТИЯ ДО ШИЯ Е ПРИ ТИЯ

ТА ЗНАЧИ ТАКСАТА НАРЕЧЕНА КУРОРТНА КОЯТО Я ПЛАЩАМЕ Е ТОЧНО ЗА ДА СЕ ПОДЪРЖАТ ЧИСТИ ПЛАЖОВЕТЕ

КАК ТАКА В КРАЯ НА СЕЗОНА ВИЕ НЕЩО СТЕ СЕ ОБЪРКАЛИ МИЗЕРИЯТА СИ БЕШЕ ОЩЕ ОТ НАЧАЛОТО НА СЕЗОНА - КАФЯВО МОРЕ - АКИ

Боклуци винаги е имало където е имало и българи, боклуците са не само на плажа но и във водата от 100ците хотели на който канализацията се излива в иначе ''лазурните води на бг черноморието. За първа година бях в Гърция, чистота, спокойствие, усмивки а тука мутри, джипове, проститутки и боклуци, не мерси. Няма никога да стъпя повече на нашите мутренски прехвалени курорти с липса на елементарна инфрасттруктура!

Така ще е, превърнахМЕ цялото българско черноморие в бунище, с накацали по него хотели - може да си представите какви хора почиват сега там. 1) Боклукът е нормално да прави боклук, нал' тъй... 2) Концесионерите - тоже боклуци -> виж точка 1) Дано поне планините съумеем да спасим...

Българското черноморие е мръсно - изливат се фекални води в морето и презастроено. Аз предпочитам уюта на чистите и спретнати гърцки къщии по Халкиди, там не е мръсно, алчно и презастоено.

присъединявам се към теб защото е точно така на нашето черноморие тук всички чужденци са миропомазани и нашите търговци са свиркаджий

да си кажа чесно не мисля че чак толкова много цапат нашите малобройни туристи. Румънските и Руските цапат три пъти повече защото се чувстват ненаказани и спокойно си изхвърляха отпацъците по плажа. Коментирам за св. Константин и Елена концесионерите само ги интересува паричките от чадърите. Не бих се върнал там следващата година защото не съм съгласен да ме посрещат на румънски или на руски където и да отида аз мислех че съм си в България

Преди дни се върнах от Бургас. Бях на плаж между бункера и моста. Толкова кристално чиста вода и чист бряг не бях виждал от моето детство.

НО ТО ТОВА НЕ Е НОВИНА........ТЯ ГЛЕДКАТА БЕШЕ СЪЩАТА И ПРЕЗ АВГУСТ.ЧИСТО ПО БЪЛГАРСКИ.И ЖАЛКО ЧЕ Е И ПО ЕВРОПЕЙСКИ.

tova sa sashtite tia deto si izhvarliat bokluka ot prozoreca na kolata ili bloka

Класика! Отиваме на плажа, похапваме каквото сме си купили и мяткаме хартийките наляво и надясно, изпушваме цигарка-две и мяткаме и тях наоколо! Ето това сме ние на плаж и на планина, все едно, простия ни и мърляв манталитет си казва думата :(! Колко му е да си събереш в едно пликче боклуците и да си ги хвърлиш в някоя кофа, не е трудно и не изисква много усилия, ама не ... то Същите мърльовци сме и в родните си градове или села, а всъщност по селата толкова много деренца на малки рекички са затлачени и превърнати в сметища, че направо да ти се доповръща, като попаднеш на тях :( Гадна история :(

Ама и плажуващите са големи простаци. Тези боклуци чайките не са ги донесли. Като не се пази е така. Жалко, че в Б-я туризма е на такова ниско ниво

България се е изкачила до престижното девето място, изпреварвайки Португалия и редица утвърдени туристически дестинации, съобщи анализаторската агенция GIATA - Hoteldatenbank Ranking. Кого се опитвате да лъжете само не разбрах?

ами то си е ясно,като имаме предвид какви ходят там.....

Възмутен съм от плажа в къмпинг Арапя.За първи път съм там и съм разочарован.Ужасен път,начупени бутилки,отходни места с хартии.Да - има добри заведения и магазини,но съществуват при мизерни условия.Жалко за хубавата природа!!!

Плачевното състояние на плажовете и като цяло в курортите беше и по време на най-активния сезон. И не само през тази година. Мръсни сме и сме мързеливи. Нашето племе явно не заслужава природата си.

Всеки турист идва по плажа изхвърля си боклуците където му падне и си отива, като чака след него да почистят защото видиш ли той бил си платил за това.

Какъв е тоя плаж дето сте го снимали? сигурно е край някое малко село, като гледам колко е малък. Защо лъжете хората? Снимайте големите плажове в курортите - там си е чисто. Все пак бях там уикенда!!! Само търсите да измисляте цензации. Пфу!

KOI LI GI E NAPRAVIL TAKA? SA6TATA RABOTA KATO S ULIZITE,DOMOVETE, Y VSI4KO OSTANALO. PROST NAROD SLABA DARZAVA,A Y MRASNA!!!

SLED MIZERNITE SELIANDURI,DOBRE 4E GI MURZI DA SE VLA4AT PO PLANINITE

Каквито почиващите, такава и обстановката след тях. Докато най-големите мизерници от Съветския или Европейския съюзи идват по нашето черноморие, а ние ги гледаме като богове така ще бъде. Защо бре хора в Гърция не си хвърлят чужденците фасовете, шишетата и останалите боклуци където им падне. Щото скоропостижно ще му свърши ваканцията като му изтрескат глобата. А ако не може да си я позволи току виж и в панделата го вкарали. Ама ние сме си виновни. Щото сме дупедавци. Всякаква чужда на България сган начело с дпс си прави тука каквото си иска!!!

Това да не е стар материал от минали години?

tva zelenoto ne sa li vodorasli be ?! Mnogo stranno kakvo li praviat vodoraslite v moreto ili po plaja ?! A za drugoto ... vypros na kultura ...

За това са виновни самите почиващи - боклуците се поставят в кошчета, но те дори не подозират това.

така изглеждаха плажовете и по време на силния сезон

То цял сезон си беше мизерия.

ТО СЕ Е ВИДЯЛО, ЧЕ И ПРЕЗ СЛЕДВАЩИТЕ ГОДИНИ БЪЛГАРИТЕ ЩЕ СПАСЯВАМЕ ТУРИСТИЧЕСКИТЕ СЕЗОНИ В ГЪРЦИЯ, ТУРЦИЯ, ИТАЛИЯ.............

По-мръсно животно от човека няма!!!

samo boi 6e ni opravi. vupreki che i tia deto idvat ot chujbina sa jestoki murliachi

prez celija sezon e mizerija! Samo v kurorti kato Albena i zlatnite se 4isti i to ne navsjakade! Ve4e i ciganjata ne 4istjat za malko pari! A balgarskija 6ef e tupan i dori i da ima goljama pe4alba, pla6ta mizerno

Mi da gi iz4istqt, a kato ne iskat da bdat globeni! Kakvo tolkova slojno v cqlata rabota ima ne razbiram. No 4e ime ne6to e o4evidno, a to imenno me otblsna ot blgarskoto 4ernomorie: s 2 dumi az v BG na more ne hodq!