В публикувана днес нова статия Кастро отбелязва, че "само при тези условия ние ще можем заедно да намерим изход от това, което ни разделя". Според конгресмена, Фидел е заявил, че "ще направи всичко възможно за отмяната на ембаргото". САЩ "не трябва да загубят възможността да признаят своята погрешна политика по отношение на Куба", пише Кастро, цитиран от БГНЕС. Фидел е подчертал, че Хавана трябва да помогне на президента Барак Обама да измени политиката си спрямо острова, твърди друг американски законодател.
Седем представители на американския Конгрес са на посещение в Куба. Те бяха приети от президента Раул Кастро, което е първата му среща с представители от САЩ, откакто стана държавен глава на Куба миналата година, предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА.
Държавната телевизия показа кадри как Кастро, облечен в костюм вместо в обичайната военна униформа, разговаря с конгресмена Барбара Лий, демократ от Калифорния, и останалите членове на американската делегация. Според официалното съобщение, прочетено в ефира, конгресмените от САЩ са разговаряли през последните дни с председателя на кубинския парламент Рикардо Аларкон и с външния министър Бруно Родригес. Не бяха съобщени подробности. Конгресмените са в Куба, за да обсъждат подобряването на отношенията между двете страни на фона на предположения, че Вашингтон е готов да разхлаби продължаващото 47 години търговско ембарго срещу острова.