Брендо, цитиран от БГНЕС, отказа да каже къде се е срещал с Петков. Но разказа, че е било в кола. Там му било предложено да съдейства на полицията и да свидетелства по делото срещу Красимир и Николай Маринови. Банев е смятан за финансиста на босовете на СИК.
Срещата с Петков станала следобяд, на улица в центъра на София, недалеч от ресторант „Под липите“, разказа още Брендо. Министърът бил с шофьор. Срещата била поискана лично от Петков, който накарал подчинените си да му оставят телефонни номера вкъщи, на които той да се обади.
„Нямам какво да свидетелствам срещу тези хора“, заяви обаче Банев. Той се закле пред водещия на предаването Георги Коритаров, че „говори истината и само истината“.
Банев прочете и нотариално заверена декларация от мъж на име Валентин Цеков Димитров. Последният, според Брендо, имал "интересна среща" с шефа на Националната следствена служба Бойко Найденов и шефката на спецотдела за борба с измамите с европари във Върховна касационна прокуратура Маргарита Попова на 24 септември. Те спрели въпросния Димитров на улицата и го поканили на разговор. Питали го, понеже бил съкилийник на Брендо в ареста, дали той е нямал телефон в затвора. После Попова, в присъствието на Найденов, заплашила Димитров, че ще му почерни живота, заяви още Банев. Двамата висши магистрати поискали Димитров да каже, че Банев е говорил дни преди убийството на Йорданка Запрянова. Жената беше свидетелка срещу Брендо. (Виж линка)
Второто искане на прокурорите било Димитров да свидетелства за това как Брендо се е хвалел пред него в килията, че е убил сина на Запрянова – Константин Дишлиев, както и да коментира парите, които е спечелил от трафика на наркотици. Димитров казал, че той няма да даде подобни показания, тъй като никога не е чувал подобно нещо. Самият Димитров се обади в телевизията, за да потвърди истинността на декларацията.
Бойко Найденов и Маргарита Попова обаче категорично са отрекли това пред репортер на телевизията.
По повод изявлението на Брендо, главният прокурор заяви, че досега не е имал практика да проверява такива твърдения и няма да коментира изявленията на обвиняеми лица. “Всеки има право да се защитава в медиите, а не в съда. Напоследък е много популярно да се прави именно това“, каза още Борис Велчев.