Това съобщи прессекретарят на Симеон Сакскобургготски Цветелина Узунова, цитирана от БТА. Службата се състоя в гръцката православна църква в испанската столица. Това е мястото, където българските емигранти се събират най-често. В същата църква са били венчани Кардам и Мириам.
Молебенът бе отслужен от отец Поликарий, който е представител на Гръцката патриаршия за Испания и Португалия. На службата присъства и Симеон Сакскобургготски със семейството си. През последните дни той е получил в Мадрид смс-и и писма от приятели от повече от 30 страни по света. Всички те изразяват съчувствие за случилото се с първородния му син и пожелават здраве и бързо възстановяване.
Кардам катастрофира в опасна отсечка на магистрала А-1, посока от Бургус към Мадрид, около село Ел Молар. Мястото е изключително опасно, нарича се Черната дупка и има ограничение за скорост от 100 км/ч. Предполага се, че Кардам е карал поне със 150 км/ч. Разследването е установило, че няма никакъв спирачен път, оставен от неговия „Ягуар”. Все още няма промяна в състоянието на княза, който продължава да е в кома. Той има тежката черепно-мозъчна травма, съобщават лекарите от университетската клиника "12 октомври" в Мадрид, където е настанен Кардам. Съпругата му Мириам Унгрия пострада по-леко при катастрофата.
Вижте снимки