Овъглените до неузнаваемост трупове на четиримата бяха идентифицирани 7 часа след като автомобилът им - Пежо 206, изгоря, след като бе блъснат отзад от Волво със софийска регистрация, предаде Дарик.
Загиналите полицаи са служители на Отрезвителя в Пловдив. Единият от тях, който е на 31 години, е пътувал сутрин със семейството си до София, за да получат визи от американското посолство. Фамилията планирала пътуване до САЩ, където живее майката на жената.
Все още не са готови резултатите от ДНК-експертизата, която по безспорен начин трябва да установи самоличността на изгорелите в колата. Погребенията обаче са насрочени за утре, научи Дарик.
Събраните до момента данни сочат, че колата не е била спряна в аварийното платно в момента, когато е ударена. Разследващи заявиха пред Дарик, че тя се е движела в средната лента на магистралата в посока Пловдив. Вероятно висока скорост на идващото отзад Волво или отклоняване вниманието на водача е причинило удара, отхвърлил Пежото в мантинелата, при което то е избухнало в пламъци. Водачът на Волвото, който е пътувал с 2 жени и едногодишно дете, е бил разпитан от прокурор, но не е задържан.
Пловдивските полицаи са в шок от новината, че загиналите са техни колеги. Те припомниха, че миналата година по това време - на Цветница, на Асеновградско шосе край Пловдив, също при катастрофа изгоряха петима младежи.