Плакатът се появява точно 2 седмици преди датата, на която е роден бившият нацистки диктатор - 20 април. Тази година се навършват 120 години от рождението му, припомня агенцията.
На рекламния плакат, поставен от неидентифицирана компания, лицето на Хитлер е показано като пощенска марка на Германския Райх. Текстът под нея - "Те говорят - ти слушаш", също не издава инициатора на акцията.
Призовавам вътрешния министър Михаил Миков и столичния кмет Бойко Борисов незабавно да предприемат мерки за отстраняването на скандалния билборд на фашисткия лидер Адолф Хитлер в София. Това каза председателят на партия "Ред, законност и справедливост" Яне Янев, предаде БГНЕС. Той призова прокуратурата веднага да започне досъдебно производство за разкриване и наказание на извършителите на "това престъпно деяние" и "срамен факт за България".
Наредих незабавно да бъде премахнат скандалния билборд на Адолф Хитлер в София. Това каза заместник-кметът на столицата Минко Герджиков, цитиран от БГНЕС. Герджиков в момента замества столичния кмет Бойко Борисов, който замина за Москва. Разрешение за рекламна дейност, включително и билбордове на територията на София имат 34 фирми. В момента се уточнява на коя фирма е билбордът и кой е поръчал това съдържание. По неофициална информация автор на хитлеристкото послание е уебсайт. Малко по-късно билбордът на бул. "България" бе свален, съобщи БТА.
Вижте снимка на плаката
Вижте видео от мястото на събитието