Появи се билборд на Хитлер в София

Билборд със снимка на Адолф Хитлер се появи недалеч от посолството на Израел в София, предаде агенция EPA.

Обратно в новината

Коментари - Появи се билборд на Хитлер в София | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Уважаеми опоненте:) Съжалява ако съм те засегнал лично, което не беше цел на постингите ми. Нека изложа нещата така, както аз ги виждам и чувствам и са надявам това да внесе повече яснота в написаното от мен. От началото на спора ни обсъдихме няколко въпроса от Втората Световна Война. Ако трябва да сумирам, ти направи някои твърдения, базирани на книгата на Тревор Рейвънскот Копието на съдбата, които аз оспорих, с безспорни факти от войната. Ставаше въпрос за ролята на западните държави във войната и момента в който САЩ са се включили. Оттам скочихме на Пърл Харбър, където нещата се закучиха:) И двамата сме съгласни, че има много теории за тази атака. Дотолкова, доколкото няма общоприета версия аз не отричам твоята теория, но я разглеждам като една от многото и като такава не мога да я приема за достоверна след като няма никакви сериозни доводи и доказателства в нейна подкрепа. Дори попитах директно защо трябва да се приема твоята теория за истинска - постинга ми от 9/4/09 3:41, на което ти никога не отговори. Сега вече мога да отговоря и на въпросите ти. 1. Никъде не пиша, че си казвал директно нещата за които се засягаш, а че това е твое мнение т.е. не ти слагам нищо в устата. 2. Основанията ми да вярвам, че това е твое мнение са много. Едно е, че ти никога не представи никакви доказателства и източници за твърденията си - знам, но не казвам от къде. Покровителственият ти тон (Момко, внасям светлина в умовете на такива като теб и т.н.) показва, че се чувстваш много по-умен от останалите. Доколко основателно е отделен въпрос. Друго твое твърдение е, че другите не знаят, това което ти знаеш, защото черпят информация главно от Discovery и Fox и че би трябвало да се поровят, но за тази работа трябва да поназнайват английски, за което дори великодушно предлагаш да споделиш методиката си. Презумпцията е че ти смяташ че те на знаят други езици и че се образоват само от популярни предавания. Предполагам не смяташ, че информацията която дадох за шифрите е от предаване на български по Discowery. Нарочно дадох толкова подробности, за да се позамислиш и да си направиш изводите. Но ти не си смени тона, което показва, че не си разбрал посланието. Та това беше за глупостите които ние простосмъртните четем. Менторският ти тон и твърденията, които хвърляш без опит да подкрепиш, но поддържаш безусловно издават чувство на превъзходство и категоричност на мнението ти. Изживяваш се като крайна и единствено компетентна инстанция, а това, че е необосновано е повече от ясно. Типично за посветените, които виждат винаги и навсякъде дългата ръка на заговорниците (четат между редовете на официалната информация), докато за обикновените хора нещата си имат много по-прости и логични обяснения. Нищо лично, просто известно разминаване между това, което ти мислиш за себе си и това, което други мислят за теб на базата на това, което си (по)казал.

Едно допълнение -...Драги /Драга (започвам да изпитвам подозрение, че водя диалог с жена, съдейки от изложението и начина на разсъждения нищо лично). позволяваш си да прибягваш до несръчна манипулация от рода на долния цитат от твоя постинг, като поставяш в устата на събеседника/опонента неща, които той не е изричал. Това е меко казано недопустимо.... а е и опасно. Внимавай къде и пред кого използваш такива прийоми, за да не си навлечеш неприятности. Това какво мислиш, или ти се иска нещата да изглеждат, си е само твоя работа, и не e почтенно да ги да приписваш на другите... (та тъкмо за това подозирам, че си жена, или изпълняваш поръчка и имаш суфльор пак казвам:нищо лично). Та ето въпросният твой фамозен извод-заключение: мислят и искат да бъдат убедени обосновано, а не с твърдения от рода на Щом ние го казваме значи е така. Ние сме по-умни, посветени и знаем, но няма да кажем откъде, а вие сте стадо, не знаете езици?!?! и четете и гледате глупости и им вярвате. Дори самата категоричност на подобно необосновано мнение не говори особено добре за изказалия го.

Драги, не мога да разбера упорството ти. Толкова много хлевоустие и говорене по принцип подхожда повече за медиите (или някой ти диктува), но с нищо не спомага за изясняване на въпроса. Загуби ме...

Ами дай я твоята неофициална версия да я видим и обсъдим. С имена и факти, а не само твоите голословни твърдения. За твое сведение версията за която говориш е също официална и то една от първите и е била издигната за пръв път около една седмица след нападението. Още тогава авторите и не са могли да я подкрепят с никакви факти и затова не и е било обърнато много внимание. С течение на времето периодично изплува, но все още няма представени доказателства. От разстоянието на времето обаче е по-лесно да се спекулира и да се въвеждат нови елементи и твърдения, които вече не могат да се проверят и така все още се радва на известен интерес. Ти ако имаш доказателство представи го, ако ли не - няма какво да обсъждаме. И за да приключа темата, ще кажа че ти и другите привърженици на теориите за супер-заговорите не можете да преодолеете нивото на тоталитарното мислене. Според това мислене държавата е всесилна и диктува и цензорира цялата информация и си прави безконтролно каквото си иска. Има тотален контрол над всичко и всички. Не можете и да си представите, че може да съществува общество, където това не е така. Поради тази причина и не приемате съществуването на независими медии, автори ,учени, политици и т.н. Не приемате и техните информации, мнения, теории и др. Вие търсите под дърво и камък и най-малкото парченце информация, което би могло да подкрепи предварително изграденото ви мнение, докато непосветените, нормални хора, събират информация от всевъзможни източници и след това я преценяват и тълкуват. Те мислят и искат да бъдат убедени обосновано, а не с твърдения от рода на Щом ние го казваме значи е така. Ние сме по-умни, посветени и знаем, но няма да кажем откъде, а вие сте стадо, не знаете езици?!?! и четете и гледате глупости и им вярвате. Дори самата категоричност на подобно необосновано мнение не говори особено добре за изказалия го. Схващаш ли нещата?

НИЕ НЯМА ДА МЪЛЧИМ! Наричате се съдии, но всъщност сте простопалачи, които са глухи за гласа на съвестта! Вие мразите народа на поетите и мислителите и искате с нас да ви коленичи в прахта цяла Германия! Правите се на горди, вие, които изричате големи думи! Говорите за бог, свобода и справедливост, а всъщност се подигравате и с бога, справедливостта и свободата, като обявявате победените за виновни! Оставете присъдата си в чантата, защото ние отдавна знаем какво ще се случи с нас! Един ден обаче от нашата пепел ще се надигнат отмъстителите за това убийство! Вие сте пленници на собствените си дела и един ден ще дойде деня на разплатата! Нашия Нюрнберг е зад гърба ни, но вие тепърва ще трябва да изживеете своя! (Рудолф Хес)

Впечатлен съм от изложението, но то с нищо не променя онова, за което съм писал. цитираш известни неща - т.е. официална версия. Не мога да те убедя, тъй като човек не е възприемчив към онова, което е зад завеската, няма и да го види. Всъщност, човек вижда и чува нещата, към които има нагласа да види и чуе. Остава да кажеш, че лошите арабски терористи бутнаха кулите в Н.Йорк. ПС. По отношение на англ. винаги мога и удоволствие да нучиш нещо повече от това, което знаеш.Мога и да ти посоча методиката , която практикувам от много години. Е ще повторя: Нещата не са такива, какнито изглеждат. Казали са го още древните.

Аз предлагам да направим един протест НАЦИОНАЛЕН ПРОТЕСТ АНТИ ФЪШИСТИ И НАЦИСТИ ЗА НАЦИОНАЛИСТИТЕ ние сме бъдещото поколение на България и както сами виждаме тя затъва ! Ако не направиме нещо последиците ще са катастрофални ! Нека всеки покаже своя дух за победа и нещо по добро ! Нека се обединим и покажем че можем да се справим с проблемите ! Българският народ е достоен да живее в държава, която да управлява сам !

Тези, които са сложили плаката са ИДИОТИ. Обедена съ, че тези хора не знаят какво е извършил Хитлер и 100% не знаят колко невинни хора са загинали ! И вместо да се занимавате с фъшисти и нацисти земете да издигнете някой плакат на български герои. Те със сигурност го заслужават много повече от него ! Малки хлапенца недорасли. Възмутително и направо се чудя как сте станали такива кретенчета. По добре се гордейте с нещо наистина ценно и стойностно !

Каква е разликата между нацизма и комунизма и неговия социалистически вариант в соцлагера? Каква е разликата между Хитлер и Станишев? Нито нацизмаът, нито Хитлер не могат повече да вредят на човечеството! А станишевци?

Ти наистина ме развесели. Мислех да ти отговоря на английски, но се отказах по 2 причини. Първата е от уважение към другите форумци и от желание да научат нещо, за да не вярват на псевдокомпетентно поднесени полуистини и лъжи. Втората е, че както сам призна поназнайваш английски, а за написаното от мен щеше да ти е нужно много повече от едно поназнайване. Та за Пърл Харбър. Преди всичко подготовката за операцията се провежда в пълна секретност и за нея знаят една шепа висши японски офицери. Дори в момента на отплаването много малко хора са знаели къде и защо отиват. Ясно е, че няма причина информация за това да се разпространява по радиоканалите. Въпреки всичко подготовката за нападение не е могла да бъде прикрита, но всички са преполагали, че това ще е някоя азиатска страна или европейска колония в Азия. Нападението над Пърл Харбър, отдалечен на 3,000 мили от Япония и където е бил почти целия тихоокеански флот на САЩ е звучало напълно невероятно, дори налудничаво. По отношение на кода нещата са доста по-сложнички отколкото си ги написал. Преди всичко по това време е имало два главни кода. Единият е Purple използван за дипломатическите комуникации и вторият е на военноморските сили - JN-25. Главните сили и ресурси са били насочени към разбиване на Purple, където се е обменяла съществената информация. Военноморските кодове предшестващи JN-25 се били лесно разкривани и поради тази причина по него са работили съвсем малко хора. Все пак е имало някакви частични пробиви в него, но няма сведения са пълното му разкриване. Това обаче е само върха на айсберга. Източниците спекулиращи, че кода е бил разбит говорят, че това са извършили английски и австралийски дешифровчици базирани в Сингапур. Ако се поровиш ще намериш и имена. Това обаче още не е всичко. През Декември 1940 JN-25 е заменен от подобрения JN-25b. След това през 1941 JN-25b е заменен от още по-сигурния JN-25B7, който скоро след това е заменен от още по-сигурния JN-25B8. Ако имаш малко представа за какво става въпрос можеш да си представиш какви са били шансовете за разкриване на кодовете за толкова кратко време. Няма официални документи, че някой от тези шифри е бил напълно разчетен и че чрез тях е получена информация за нападението. И привържениците и противниците на теорията за конспирацията си имат своите козове, като главните от тях са липсата на документи и спомени на някои от главните дешифровчици от онова време. Няко спекулират, че самите те не са разкрили нщо, но се хвалят за да си припишат заслуги. Факт е, че голяма част от дискутираните документи са били дешифрирани месеци и дори години след нападението, а някои дори след края на войната. Все още и не всички документи от тогава са разсекретени. Интересни са обаче две други теории. Едната е лансирана от съветския автор Витали Павлов, който твърди, че конфликта между Япония и САЩ е бил в резултат на конспиративна игра на СССР за да може Америка да влезе във войната и по този начин да освободи съветските войски от Далечния Изток за да бъдат прехвърлени в Европа. Кодово наречена Операция Снег. Това всъщност и става след началото на войната с Япония. По-популярна обаче е теорията, че английското разузнаване е прихванало информация за престоящето нападение и я докладвало на Чърчил, но той, не я е изпратил на Рузвелт. Неговата цел била САЩ да влязат във войната за да действат по-решително в защита на Великобритания. Според него едно успешно нападение като това би било достатъчен мотив. Естествено и за тази теория няма документи. По случая има стотици книги и изследвания, стотици мнения и една купчина теории, така че е много интересно как така реши, че именно това което ти казваш е истината. По отношение на десанта в Нормандия. Ако искаше да си съвсем прецизен, трябваше да кажеш и че е започнал в H-hour:) Колкото до твърдението, че Западният фронт е бил отворен за да не позволят на руснаците да окупират цяла Германия пак говориш смешки. Най-лесният начин това да стане е бил да не се отваря изобщо Западният фронт. Германците са правили много опити за примирие със западните страни за да могат да си прехвърлят войските на Изток. Ако това беше станало не е ясно кога и къде щяха да стигнат братушките. И тука не споменавам масираните въздушни удари върху военни обекти в цяла Европа, разрушените десетки рафинерии оставящи немската техника без гориво или разрушаването на завода за тежка воде в Телемарк, Норвегия, което отложи създаването на германската атомна бомба с време достатъчно за да дойде края на войната. Сега не ми се рови, но се позаинтересувай колко кораби и самолети са взели участие в десанта. Каква е била числеността на участниците в десанта. Помисли малко как се организира всичко това и колко време отнема и тогава говори, че съюзниците са били изчаквали. Все пак ограниченията на военновременните доставки са били за всички, а САЩ са помагали и на Съюза и са водили военни действия и в Африка и в Пасифика. И един малко известен факт - съюзническите войски са били пред Берлин около 2 седмици преди Съветската Армия, но по тяхна молба са ги изчакали и позволили първи да влязат като морално признание за жертвите и по-голямата тежест на войната, която СССР е изнесъл. Има още много факти, но който желае и сам ще ги открие, а който не желае, дори да му се наврат в лицето ще ги отрече. Теорийката ти за лошите американци дето сами си правят всичко и само кроят заговори е много удобна за тези дето не обичат да се замислят, защото е и много елементарна. Ако се задълбаеш и потърсиш повече подробности веднага ще ти стане ясно, че много неща в теориите за конспирациите са съшити с бели конци. Докато в чуждите страни имат идеологически или политически интерес да разпространяват измислици, в самите САЩ това го правят хора търсещи евтина популярност и съмнителни дивиденти свързани с нея. И естествено те звучат много по-достоверно.

Къв Пърл Харбър,кви пет лева?Хората реклами сайт,бе!

Момък, правя последен опит: Постановката Пърл Харбър. (Учудвам се, че не знаеш за какво става дума). Американците разбиват секретния код на японската армия и прехващатинформация, че се готви нарадение с/у П.Харбър. Но се затрайват. - т.е. жертват по-голязма част от тихоокеанския си флот , за да спечелят формалния претекст (най-вече да убедят америкаскта публика от нуждата от влизане във войната), .за да обявят война на Япония и Оста. Влизането на САЩ въ ввойната е по съвсем стратегически причини и на полинтиците въобще не им е пукало какви жертви ще им коства това в жива сила. Ако Америка и Англия не са направили десанта, познат като D-day, цяла Германия щяла да бъде окупирана от тогавашния СССР. И съюзниците откриват втория фронт (въпреки настояванията на Сталин това да стане много преди това), чак когато виждат, че Германия губи войната и няма връщане. нещата не са такива , каквито изглеждат и каквито официално се представят - така и било винаги. Официалната история е за човек от улицата и за наивници. Има също така много интересни (неофициални) материали и анализи за причините, поради които германците губят войната в Африка. Но това не се казва по Discovery & Fox tv, но затова човек трябва да се интересува и да търси и да поназнайва английски. От няколко години е популярна версията, че американците не са кацнали на Луната. да е чул някой НАСА да се мъчи да опровергава това? Няма и да чуете, защото тази дeзинформация се тиражира от самите тях. Кацнали са и са видели неща, които не се обявяват открито поради разбираеми причини...

Спрете да бъркате фашизъм с националсоциализъм. кое е толкова шокиращото в този билборд???

Явно говорим за едно и също - самонадеяност и убеденост без познаване на фактите. Постановката Пърл Харбър си е логично следствие от политиката на японския милитаризъм в региона. Не е времето и мястото, но мога да ти дам много подробности с имена и дати за т.нар. от теб постановка. Кога и как се заражда всичко и как е осъществено. С мемоари на японски военни участвали в нападението. Освен това, самият ти казваш че правителството не е искало да влиза във войната и изведнъж - постановки. Няма логика! Истината е, че на практика американците са били неформално отдавна във войната, ангажирани със защитата на Великобритания. Знае се отношението на американците към Англия, така че не е имало никаква нужда от разни постановки в Пацифика за да се включат официално. Комунистическата теза, която защитаваш, че американците са чакали до последния момент не е нова. За дикуване на условията на масата на победителите си прав, но това е през 1945г, а САЩ влизат във войната през 1941, когато Хитлер вече наближава Москва, а японците смазват всички и всичко в Азия, разполагат се в Китай, като у дома си и настъпват към съветския Далечен изток. Минават дълъг път през фронтовете и битките в Азия, Африка и Западна Европа за да стигнат до Берлин. Тука също не показваш познания, логика или признаци на мислене. Така че, на едно мнение сме - не мислиш и не четеш, а се изказваш категорично и самонадеяно за неща, за които си невеж!

Трудно ми е дори и да въздъхна пред толкова много типично бълг. самонадеяност и самоубеденост. мога самчо да изразя съжаление, но ще направя един опит да внеса още малко светлина в умовете на такива като теб. 1/ САШ вризат във войната кога? -след постановката с Пърл Харбър. Известно ли ти е за какво иде реч. Американското правителство не е желаело влизането във войната, защото общественот мнение е било против. И тогава се случва П.Харбър и дава основание за обявяване на война на Япония... и официалното влизане на САЩ във войната. 2/Ако САЩ не бяха влезили, нямаше да бъдат на масата на поБедителите и да диктуват условията на мира и възникващия нов световен ред. Едно не мога да разбера, защо не мислите с главите си и не четете повече, а със самонадеяност - характерна за невежеството, се изказвате самоуверено за всичко?

И понеже Германия и СССР е трябвало да се самоунищожат се отваря Западния фронт за да се помогне на Съветския Съюз и Германия да бъде смазана. До последно германците са се надявали на примирие със западните страни за да могат да си прехвърлят войските на Изток и по-успешно да се самоунищожават със съветските войски, но супер-заговорницит решили да дадат няколкостотин хиляди убити за да провалят плановете за самоунищожаване на Германия и СССР, които самите те били измислили. Да ти имам сериозните исторически източници и световни заговори. На това аз казвам промити мозъци.

Не знам защо една пощенска марка с образа на един държавник може да плаши толкова хора. Очевидно тук става дума за робуване на идеологеми. Фашизмът бил лош, фашизмът бил ужасен и т.н. А дали е точно така? И дали само фашизмът е лош. И дали пък и няма нещо положително в него? Дайте да говорим и за тази му страна. Ако не беше фашизмът в Германия надали щеше да се постигне това технологично ниво, от което по-късно се възползваха и САЩ и СССР. Малко хора знаят, че космическата програма на САЩ, с която те стъпиха на Луната е ръководена от германец, пар екселанс фашист (Няма как Вернер фон Браун като ръководител на ракетната програма на Раиха да не е бил и висш нациски функционер) Надали ако Муусолини не е истановил фашиски режим в Италия справянето с мафията е щяло да бъде възможно (а той за 1,5 до 2 години ги е натикал в куче дупе) И за България. Ако някой си е направил труда да провери в периода от 1934 до 1940 година България реализира небивал икономически растеж и технологично развитие. Не без помощта на фашистка Германия, разбира се. И само можем да си представим какво светло бъдеще ни е очаквало ако Германия е спечелила войната. Да, има хора и държави, които са пострадали от фашизма. Но България просто не е една от тях. Или ако е имало нещо то е било минимално, във всички случаи несравнимо по-малко от щетите от т.н. социализъм или комунизъм. Нека тези, които са пострадали да се жалват от фашизма. То си е тяхно право. Но би било жалко и израз на черна неблагодарност от наша страна да не се отчитат заслугите на човека и държавника върнал Южна Добруджа на България. Това е истината. Другото е лизане на дупетата на силните на деня.

Просто няма такъв човек като Българинът - всичко знае, всеки му е крив, най-велик е той, всичко може, но най-вече само говори и нищи. С уважение.

Наистина някои послания са толкова високоинтелектуалн че дори авторите им се затрудняват да определят какво точно искат да кажат. Какво да се прави, сноби всякакви. По отношение на ВСВ бих ти препоръчал до прочетеш малко повечко. Кога, кой и защо я започва. Преди войната западните държави за имали развити търговски отношения с Германия, които с началото на войната прекъсват, но това е далеч от наливането на капитали за да се насъскват срещу СССР. САЩ влизат във войната през 1941, само няколко месеца след нападението над СССР и от самото начало оказват значителна материална помощ на Сталин с храни, оръжие, техника, и каквото още можеш да се сетиш. Позаинтересувай се също така защо войната се нарича световна, а не европейска и кое позволява на съветското командване да прехвърли почти всичките си войски от Далечния Изток в Европа за да спре Хитлер и обърне войната. От публикуваното откъсче на английски става ясно, че движението в САЩ е било за ограничаване възпроизводството на генетично увредени хора. При Хитлер се говори за масово изтребване на етническа основа. Схващаш ли разликата. Има разлика и в мащабите. Ясно е, че в единия случай става въпрос за грешки в развитието, докато във втория е целенасочено развита идеология. Между другото корените на практиката за убиване на болни, слаби и недъгави могат да се проследят до древна Спарта. Написаното от теб показва или неразбиране (дано да е заради езика) или по-лошото - опит за манипулиране.

Тези, които се интересуват от сериозната историь (а нетази от популярните учбници по история и масс медиите) да вземата да прочетат нкигата на Тревмор Рейвънскот -Копието на съдбата -1 част, за да се осмезомят за много интересни събития от онова време довели, до идването на Хитлер на власт, както и самото изграждане на Хитлер като политик и превръщането му в това, с което остава в историята. Както е казано - непознаването на историята и нейните поуки ни обрича да повтаряме старите грешки. ПС. Предположението, че Хитлер е бил англ. агент се потвърждава от нападението с/у Съветския съюз, защото това обслужва интересити на англичаните, на първо място, а от наскоро публикувани сведения се вижда, че върхушката на немската армия са знаели от самото начало на войната, че същата ще бъде загубена, защото замисълът (на световните кукроводи)в крайна сметка е бил да се самоунищожат Германия и СССР, да се предизвика Холокоста и т.н. с всички произтичащи от това последствия, чийто резултат е светът, какъвто го виждаме в момента.

Аз съм сирурен АТАКА може да говорят,но 100% не са те те са в парламент от тук следва ,че или някои от хората на Расате или наистина някои други такива с много пари..... Иначе за мен не е срамен билборда само мястото е срамно ..... както каза Milord щом има и на Франко и на Сталин според мен може да е някой ,който иска да направи шоу или просто да направи мръсно на собствената си страна ;)

забравил си да си пиеш лекарствата пич

това се казва рекламата да си свърши работата! Това е реклама от две части, първата цели да привлече вниманието, втората изяснява за кво иде реч. Та до тук, добре :)

Постоянно да има плакати и на Хитлер и на Сталин. Те са като агънца в сравнение с това което ни очаква от ислямистите. Някой ще преброи ли жертвите на световната еврейско-американска криза!

Шикългрубер е моминското име на майката на Хитлер. Нормално е да няма документи, че той се е казвал така. Иначе провокацията в плаката е наистина добре уцелена, но не е подбрано мястото, където да се ползва. Просто малко хора в България разбират идеята явно. На всеки по-интелигентен марка с лика на диктатор и слоган Те говорят - ти слушаш означава, че някой иска да прокара кампания за нещо свързано с това хората да говорят свободно, за да няма диктатори. Очакваната втора стъпка в кампанията е билборд Говори ти на/чрез..... Ама наистина просто явно първосигналните хора са прекалено много. Иначе исторически и Сталин, и Хитлер са подкрепяни от Запада. Идеята на Втората Световна Война е в това да се насъскат двамата да се избият/Има си куп исторически документи от преди началото на войната с договори да не са напада Запада, които Хитлер просто престъпва изненадващо като подписва пакт за ненападение със СССР и влиза във Франция./, а след това съюзниците да унищожат победителя. Затова и до самото начало на войната нацизмът и фашистките режими са толерирани и в тях са наливани огромни суми от Англия, САЩ, Франция. След победата през 1945 просто се оказва, че Сталин е прекалено силен, за да се изправят срещу него. Иначе щяхме да имаме съвсем друга история с още по-продължителна война. Не оправдавам убийствата на хора. Просто политиката на западните сили не е толкова добра, колкото излиза в написаното от страната на победител. САЩ се пишат спасител на света. Вече отдавна не говорят, че едва влизат във войната след огромно време, в което просто не са искали да рискуват с нея. Днес да питаме дали те не са били най-върлите противници на нацизма от самото начало... Да не говорим, че Хитлер казва, че библията му за идеологията за арийската раса е книга от началото на 20ти век писана от американец, че е преписвал буквално американски закони за стерилизация на генетично обременените, престъпниците и т.н. Хубаво, че показването как реагира обществото на хитлеризма е отрезвило САЩ и там расистките закони са били просто забравени и не са изпълнявани. А ето и откъде идва лудата идея за чиста раса- първи пропагандатор е полу-братовчед на Дарвин и негов помощник- Франсис Галтон. Движението на английски е eugenics. Eugenic is a the study of, or belief in, the possibility of improving the qualities of the human species or a human population by such means as discouraging reproduction by persons having genetic defects or presumed to have inheritable undesirable traits (negative eugenics) or encouraging reproduction by persons presumed to have inheritable desirable traits (positive eugenics).[2] As a social movement eugenics reached its height of popularity in the early decades of the 20th century. By the end of World War II eugenics had been largely abandoned.[3] At its zenith, the movement often pursued pseudoscientific notions of racial supremacy and purity.[4] Beginn with Connecticut in 1896, many states enacted marriage laws with eugenic criteria, prohibiting anyone who was epileptic, imbecile or feeble-minded from marrying. In 1898 Charles B. Davenport, a prominent American biologist, began as director of a biological research station based in Cold Spring Harbor where he experimented with evolution in plants and animals. In 1904 Davenport received funds from the Carnegie Institution to found the Station for Experimental Evolution. The Eugenics Record Office opened in 1910 while Davenport and Harry H. Laughlin began to promote eugenics.[57] Som states sterilized imbeciles for much of the 20th century. The U.S. Supreme Court ruled in the 1927 Buck v. Bell case that the state of Virginia could sterilize those it thought unfit. The most significant era of eugenic sterilization was between 1907 and 1963, when over 64,000 individuals were forcibly sterilized under eugenic legislation in the United States.[64] A favorable report on the results of sterilization in California, the state with the most sterilizations by far, was published in book form by the biologist Paul Popenoe and was widely cited by the Nazi government as evidence that wide-reaching sterilization programs were feasible and humane. When Nazi administrators went on trial for war crimes in Nuremberg after World War II, they justified the mass sterilizations (over 450,000 in less than a decade) by citing the United States as their inspiration.[60] American eugenicists inspired and supported Hitler's racial purification laws, and failed to understand the connection between those policies and the eventual genocide of the Holocaust.[65] ...

Защо не победи Германия, сега да сме на 4 морета и да няма мангали!

Идеологията на Адолф е свързана с философията - Ницше,Шопенхауер...- философи... и не е това, което се представя от т.н. победители. Доста хуманни и справедливи неща проповядва, неже ли креативни и свързани с прогрес.В писмата му до американския конгрес има невероятна логика за света, а концепцията му за ЕВРАЗИЯ е актуална и днес. Ако бе в съюз със СССР и скоростно бе унищожил Англия /разгрома и бе почти осъществен/, днес света щеше да изглежда доста по различен и хуманен, че и доста по-модерен/без доминация от САЩ, евреи,цигани и т.н./. Изчел съм всичките му речи,трактати,трудов и има доста различни слагаеми от евтините филмови бози а ла Чърчил /безславно загубил битката при Галиполи/, тлъстия глупав булдог. Немец и англичанин- Гъливер и лилипуд, БМВ и Ровър с десен волан.

Deutschland, Deutschland über alles...

Доколкото разбрах става въпрос за рекламна кампания на някакъв сайт за свобода на словото или нещо такова. Рекламата е провокативна-каквато да бъде всяка една реклама и да привлича вниманието максимално. Това в случая е постигнато.Очевидно за да бъде разбрано посланието и се изисква малко повече мисловно усилие,отколкото при рекламите на мастика с гърди като дини или водка с женски задник.

Тази сутрин видях пак такъв билборд на бул. Цариградско шосе точно преди спирката на тролея до ул. Ал.Жендов в посока х-л Плиска.

prostotiata ni e velika

Хитлер идва на власт 1933 г - последната година от Световната криза и дава работа на всички германци. До толкова е мислил за немския народ, че иска да се произвежда кола, на стойност под 1000 Райхсмарки, за обикновенния германец - Volkswagen /на немси народна кола или кола за народа/ е струвала 999 Райхсмарки. След като Германия става първа икономическа сила в Европа, тя се задушава в собствените си граници. Нараства необходимостта от разширение. Разбира се другите Велики сили, които лежат на стари лаври са уплашени - особено Англия...... В момента САЩ не е ли световен жандарм??!!! А да не забравяме колонизаторите Англия, Холандия, Испания, Франция...Те какви са ги вършили по света.... Бих се радвал, ако по време или след тази криза, се появи личност в България и направи това, което Хитлер е направил с немската икономика. Трябва много да се работи, за постигане на желания стандарт, но при условие, че всички българи сме дисциплинирани!!! За жалост, на нас ли липсва това качество!!!

готино да живее германия

az podkrepiam me4tatelkata!

Наближиха избори и провокациите започнаха. Това само и единствено показва каква пропаднала държава сме. Просто не си заслужава да се коментира повече.

хитлер е единствениа ,които е дал на българиа териториа за разлика от другите,които само са изразвали от неа

Тукту, щом смяташ, че Хитлер е слаба ракия, хайде да те запрем в концлагер и доктор Менгеле да си прави опити с теб! Хайде, докажи на собствения си гръб, че Хитлер е слаба ракия!

Чия е изгъзицата?Много плоска идея . Да стресират шофьорите с тея омразни безумни изкопаеми от миналия век. И без това движението е безумно, градът е сив и мръсен, а сега и тая чернилка за капак. Ако поне една катастрофа стане заради криворазбраната печалбарщина на ...собствениците на рекламната площ.

tova e pora4ka na qnev,a sponsor e debelata krusteva

Опа съжалявам много аз го забравих там тоя плакат. Повече няма да го слагам.

Бойко вече се е нагласил за премиерския стол. Свърши тазя с натягането

за сведение на форумните олигофрени Хитлер е победения , а Сталин е победителя. Така че без идиотски сравнения ,пожалуйста. И още, хитлер е финансиран от едрия капитал на англия и сащ- доказано в съда на нюрнберфския процес. Така че стига с глупавите легенди за дициплинираните шваби, те са биле наемни убийци ! фашизма е отчаян опит на едрия западен капитал да спаси кожата. както тогава, така и сега. А Сталин е велика личност, велик хуманист ,победител и баща на народите, от индия, персия,китай и цяла европа.

Глупаво е. Та този човек е отговорен за смъртта на милиони, повечето от тях невинни. В края на войната е пращал на фронта деца. Избиването на евреите е факт, подкрепен от свидетелства на много съвременици от различни страни. Има и изобилен снимков и филмов материал, поименни списъци, свидетелски показания на военнопрестъпници на Нюрнбергския процес. Някои отричат и Баташкото клане, нали. Издигането на този плакат е обида към паметта на хилядите български войници загинали по фронтовете през ВСВ и техните семейства, а също така и към загиналите и семействата на милионите загинали в Европа. Такава акция показва пълна липса на основни човешки ценности, като съчувствие, уважение към болката и загубата на другите, уважение към човешкия живот като цяло. Отвратително е, че има хора които предприемат такива акции и други, които одобряват това. Който не си взима поуки от историята е осъден да я преживее отново.

А наказаха ли някой за Хирошима и Нагазаки-за 1 ден толкова хора убити и жестоки последици

Не искам да говоря за билбордовете..просто почете за Рудолф Хес!На мен ми писна от всички глупости които тези държавници направиха!

НОВИНАТЕ Е МАНИПУЛАТИВНА!!!! Не е само Хитлер, но странното е, че не става дума за другите в новината!? Защо точно Хитлер е избран да биде обявен в тази новина? Това ми е първият въпрос! Второ: тук не става дума за пропаганда на Хитлер или Саддам. Точно обратно - написаното е вярно: ТЕ ГОВОРЯТ, ТИ СЛУШАШ. Предполагам че следващата стъпка че е нещо от сорта: ако и ти искаш да говориш и теб да те слушат - стани абонат на нашия оператор. Това ми прилича на част от рекламна стратегия на мобилен оператор. Трето: грешката е, че са дадени по един диктатор. Ако бяха по 4-5 на плакат - нямаше да има проблем. Посланието щеше да е по-ясно и недвусмислено. Сега някои хора го четат неправилно. Дори пощенската марка не им помага да РАЗБЕРАТ, че това е игра със символи!! Аз днес видях само Саддам, не видях Сталин, но някой каза, че и него го има на билборд. Сега остава да видим дали ще свалят толкова бързо и плаката със Сталин. Това ще покаже има ли ДВОЕН СТАНДАРТ у нас. Защото Сталин е избил много повече хора от Хитлер, при това са били негови граждани, а не чужденци! ГУЛаг е доста по-голям и е действал повече години от концлагерите в Райха. Дали обществото и институциите ще са толкова непоколебими в реакцията си към чичко Джугашвили?!

bravo,,,,opital se e da ni predpazi ot dqvola-evreite,,,,,a o6te malko e trqbvalo...

Е какво голяма работа. Загубил войната плюят го. Виж Сталин е деградирал, но пък е спечелил войната. Ами ако турят Сер Гей Станишев? Ами той е ибрикчия на Доган.