По думите на премиера изборите за европарламент са първият тур по отношение на изборите за национален парламент през юли, предаде "Фокус". Днес вали дъжд, което осигурява добра реколта за българското земеделие, а на нас ще ни върви по вода, каза още Станишев. Сергей Станишев подчерта, че през последните четири години БСП е водила ефективна икономическа политика и е постигнала реални резултати. По думите му изминалите години са безценен опит и доказателство, че левицата може да се справи с всички трудности. Той допълни, че трудностите не са били малко, но резултатите са добри – членство в Европейския съюз, икономически ръст, по-високи доходи. „Извървяхме този път благодарение на вашето доверие, вашата подкрепа. С тази сила може да преодолеем всички трудности”, каза Станишев. Той подчерта, че БСП и Коалиция за България заедно с подкрепата на хората може да изведе България от „бурните води на икономическата криза”.
България няма право на импровизации с власт, на шегички и хленчене, че някой не си е свършил работата, изтъкна Румен Овчаров в привествието на митинга. БСП е отговорната партия, която може да преведе страната през икономическата криза, добави той.
За първи път вали дъжд на първи май, каза Овчаров, и подобно на Станишев отбеляза, че това това е добър знак, че БСП ще спечели убедително предстоящите избори, предаде БТА.
Въпреки дъжда за празника за 1 май и левия печат в Борисовата градина се събраха над 1000 души. Автобуси със симпатизанти на БСП от Враца, Пазарджик и други градове от страната продължават да пристигат. Засилено е полицейското присъствие в района. Трафикът не е затруднен.
Вижте снимки от празника в Борисовата градина