Това съобщи италианският премиер Силвио Берлускони на пресконференция, предаде АФП, на която се позова БГНЕС.
Премиерът уточни, че 150 души са били извадени живи от развалините след земетресението в понеделник.
"Идентифицирани са 194 жертви, а 17 не са разпознати, така че до момента жертвите са 211", заяви Берлускони и уточни, че 7000 държавни служители участват в спасителните работи освен доброволците. Той уточни, че издирвавето на оцелели ще продължи още 48 часа.
В късния следобед спасителите са открили телата на четирима студенти. Повече от 30 часа спасителните екипи са разчиствали развалините на пететажно общежитие на университета в град Акуила.
Сред спасените е жена на почти сто години - 98-годишната Мария Дантуоно. Тя беше открита жива и беше извадена от развалините 30 часа след земетресението, съобщиха междувременно итлианските медии. Телевизия Sky TG24 съобщи, че възрастната дама била в добро здравословно състояние и била евакуирана рано сутринта във вторник. Според агенция АНСА Мария Дантуоно заяви, че плела през цялото време, докато чакала спасителите.
Бременна жена също била спасена тази сутрин и била евакуирана с хеликоптер към най-близката болница, съобщи телевизия Sky TG24.
Днес на обед централна Италия бе разтърсена от силен вторичен трус с магнитуд 4,9, съобщи Ройтерс, на която се позова БТА. Трусът е бил усетен в Рим и в цялата област Лацио. Епицентърът е бил, както и през нощта срещу понеделник, близо до град Акуила в областта Абруцо.
Вижте мъчителни снимки