Това каза генералният секретар на МВР Павлин Димитров по Нова телевизия, цитиран от БГНЕС.
Той допълни, че в МВР няма информация за наличието на европейска заповед за арест на Хаджииванов. „Нямаме конкретни данни за особен интерес от наша страна по този случай. За България не е възможно и няма как да се случи отново нещо подобно“, заяви главният секретар в отговор на въпрос дали е възможно и с други бизнесмени и публични лица да се повтори ареста на Хаджииванов в друга държава-членка на ЕС.
„Донякъде сме изненадани, че не сме информирани за европейската заповед за арест. Знам информация от медиите, нямам информация от официални източници за това дали Хаджииванов е бил с някой друг“, призна генералният секретар. На въпроси, свързани със създаването на звеното за вътрешна сигурност в МВР, Павлин Димитрова отговори:“Убеден съм, че във функциите на звеното за вътрешна сигурност в МВР ще има особена роля и генералният секретар като професионален гарант. За мен подходът е правилен звеното да е под прякото ръководство на министъра. Няма да допусна екипът около генералния секретар да е многоброен“.
Разбира се, че не съм бил с Костадин Хаджииванов, когато той е арестуван в Гърция. За това бе категоричен депутатът от ДПС Камен Костадинов по Нова телевизия тази сутрин. Костадинов заяви, че не само не е бил в Гърция, но не се е готвел да пътува и за Австралия, както се пише в днешни вестникарски издания.
„Това е някаква ченгеджийска публикация с цел аз да започна да се оправдавам. Дали съм излизал и влизал в България може лесно да се провери и в Гранична полиция“, каза Костадинов.
По първоначална информация Хаджииванов, известен с прякора си Коце Маца е арестуван по разследване за нелегален трафик на голямо количество цигари, около 450 000 мастербокса. Контрабандната пратка е конфискувана в Германия и е била предназначена за Англия. Полицейски източници съобщиха, че цигарите са експортирани от фирма, в която Костадин Хаджииванов има участие, съобщи vsekiden.com.