Това пише британският в. "Таймс", цитиран от БТА. Откакто г-ца Дати потвърди, че очаква първото си дете и отказа да назове бащата, имената на милионери, политици и телевизионери изплуват и се множат в интернет и в неофициални разговори.
Много от имената са привлекателни, макар и леко невероятни. Бившият испански премиер Хосе Мария Аснар, който е приятел на Саркози, дори предприе необичайния ход да отрече да е мистериозния любовник на Дати, след като марокански интернет сайт го назова. Не на много предна позиция в списъка на заподозрените, но все пак в него, е и самият Саркози. В продължение на няколко месеца преди да се ожени за Карла Бруни, Дати придружаваше президента на официални събития, включително и на държавен банкет в Белия дом.
През последната година Дати е свързвана с двама милионери - шефа на френската компания "Веолия" Анри Пролио и Доминик Десейн, ръководител на веригата казина и хотели "Бариер". Споменава се и името на популярен телевизионен водещ и продуцент, познат като Артур. Френските медии обаче заеха обичайната си позиция, че личният живот на политиците е табу, отбелязва "Таймс".
Коментатори хвалят цивилизованото отношение на Франция към бебето на Дати, сравнявайки го с врявата, която вдигат пуританските англосаксонски страни, когато става въпрос за извънбрачни деца. "Таймс" обаче припомня, че тази толерантност е отскоро, защото съпругата на Шарл де Гол - Ивон отказваше да допусне разведени жени в Елисейския дворец, когато беше първа дама през шейсетте години.
Междувременно се разбра, че Рашида Дати ще посети България след няколко дни. В понеделник тя ще се срещне с министъра на правосъдието Миглена Тачева. Дати ще посети Националния институт на правосъдието, където ще изнесе лекция за обучението на магистратите. В програмата на френския министър са включени срещи с министър-председателя Сергей Станишев и с главния прокурор Борис Велчев.
Вижте снимки на Рашида Дати