Това съобщи самият той в пленарната зала при обсъждането на първо четене на законопроекти за изменения в закона, които въвеждат редица ограничения за младите шофьори и вдигат санкциите за всички нарушители, съобщи Дарик радио. Ваня Цветкова от БНД обаче се обяви против идеята на жълтия си колега.
„Лично аз ще внеса предложение, в което ще поискаме да бъдат създадени и провеждани опреснителни курсове на водачи след 10-годишна практика. Тоест на всеки 10 г. един водач да бъде подложен на такава проверка с опреснителни курсове, защото промяната и в пътищата, и в автомобилите като нови технологии е значима. Смятаме, че това би подобрило обучението и качеството на водачите”, обясни Кътев.
„Това означава, че всеки от нас, който е завършил някакво образование и притежава диплома, трябва да го изпитват на всеки 10 г. Разбира се, за водачите, които са направили необходимия брой провинения като пътнотранспортни произшествия – да, но тези, които са изправни в движението по пътищата и не са създали предпоставки, не виждам защо трябва да създаваме излишни усложнения и да ги подлагаме на изпити”, аргументира се Цветкова.